BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
    NUFFNANG
    IKLAN
    Photobucket

    Share | 
     

     Saiz tudung dan muka

    View previous topic View next topic Go down 
    Go to page : Previous  1, 2
    AuthorMessage
    k yana
    Peniaga


    Posts : 771
    Join date : 2008-12-22
    Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

    PostSubject: Re: Saiz tudung dan muka   Sat May 23, 2009 9:46 am

    wann wrote:
    hi... nak tanya otai2 sini, kalau tudung scallop, mcmane nak besarkan saiz dia? itu hari adik ipar try scallop saiz std eja x nampak scallopnya... cam balut nangka pulak sbb dia tinggi, kalo sy yg pakai cun jer. nak kena extrude EF or DEF?

    wan kalo tudung scallop kan kita lipat dua kain 1 meter secara memanjang, gunting tgh, maka dpt lah 2 helai kan? so kalo nak labuh just draw bulat tu, sampai habis kain la, dan lebar tudung plak, amik sehabis kain jugak. saiz tudung eja mmg kecik, akak besar, so kena besarkan sehabis2 kain..hehe
    Back to top Go down
    View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
    wann



    Posts : 89
    Join date : 2009-02-17
    Age : 36
    Location : PJ-SELAYANG

    PostSubject: Re: Saiz tudung dan muka   Mon May 25, 2009 3:43 pm

    k yana wrote:
    wann wrote:
    hi... nak tanya otai2 sini, kalau tudung scallop, mcmane nak besarkan saiz dia? itu hari adik ipar try scallop saiz std eja x nampak scallopnya... cam balut nangka pulak sbb dia tinggi, kalo sy yg pakai cun jer. nak kena extrude EF or DEF?

    wan kalo tudung scallop kan kita lipat dua kain 1 meter secara memanjang, gunting tgh, maka dpt lah 2 helai kan? so kalo nak labuh just draw bulat tu, sampai habis kain la, dan lebar tudung plak, amik sehabis kain jugak. saiz tudung eja mmg kecik, akak besar, so kena besarkan sehabis2 kain..hehe

    ok k.yana, terima kasih.
    Back to top Go down
    View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
    zuwaidah



    Posts : 238
    Join date : 2009-01-05
    Age : 52
    Location : AU3 Keramat

    PostSubject: Re: Saiz tudung dan muka   Mon May 25, 2009 3:46 pm

    k yana wrote:
    wann wrote:
    hi... nak tanya otai2 sini, kalau tudung scallop, mcmane nak besarkan saiz dia? itu hari adik ipar try scallop saiz std eja x nampak scallopnya... cam balut nangka pulak sbb dia tinggi, kalo sy yg pakai cun jer. nak kena extrude EF or DEF?

    wan kalo tudung scallop kan kita lipat dua kain 1 meter secara memanjang, gunting tgh, maka dpt lah 2 helai kan? so kalo nak labuh just draw bulat tu, sampai habis kain la, dan lebar tudung plak, amik sehabis kain jugak. saiz tudung eja mmg kecik, akak besar, so kena besarkan sehabis2 kain..hehe

    yana, cam tu keeee nak scallop besar...patutpun hari tu saja try buat scallop...bila pakai adehhh kecik lak...nasib baik anak jiran suka...terus jual kat dia hehehehhehe
    lain kali nak try buat scallop lagi
    Back to top Go down
    View user profile http://zusazali.blogspot.com
    asmanira09



    Posts : 13
    Join date : 2009-06-04

    PostSubject: Re: Saiz tudung dan muka   Thu Jun 04, 2009 5:36 pm

    Eldee wrote:
    Cara sy, bila nak jahit tang dagu, saya lipat 2, ukur dari atas awning sampai ketempat nak cantum dagu tu, 10.5 inci. tandakan dan jahit. So far, itu ukuran standard and customer pun tak komplen.... ada cara yg lebih mudah? cara ni yang saya pakai dari mula2 pandai jahit tudung ni! Ahaks! Cool Wink

    ukuran kain untuk sehelai tudung berapaer meter ek?

    jika 1 meter boleh buat 2 helai tudung,tapi saiznya apa yg dapat m ke s?
    Back to top Go down
    View user profile
    reena



    Posts : 1
    Join date : 2010-03-03
    Age : 38
    Location : sg petani, kedah

    PostSubject: Re: Saiz tudung dan muka   Wed Mar 03, 2010 11:37 pm

    kat sg petani, kedai mana ada jual lycra y best ngan harga y ok
    Back to top Go down
    View user profile
    roshami



    Posts : 1
    Join date : 2009-10-25
    Location : Terengganu

    PostSubject: Re: Saiz tudung dan muka   Wed Mar 10, 2010 12:23 pm

    misa wrote:
    so far misa buat standard size jer.. mcm kat opis ni.. misa bawak 2 jenis tudung.. awning ariani & lyds.. so depa try mane ngam ngan muka.. kalu sendat atau longgar, nanti bila wat tudung depa, misa adjust la..

    tp utk jualan yg ready stock.. buat saiz standard je.. kalu longgar sket takper.. leh den bawak balik adjust kasik kecik.. kalu nak besarkan kene buat ikut request la..


    salam

    hi sy org baru kt sini..ni tanya pd yg otai..klau kiter jahit bhg muka sendat..cmner nk adjust ye
    Back to top Go down
    View user profile
    Sponsored content




    PostSubject: Re: Saiz tudung dan muka   Today at 10:34 pm

    Back to top Go down
     
    Saiz tudung dan muka
    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
     Similar topics
    -
    » Neeco Temuka Mottled Vase

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
    Jump to: