BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
catalysts2



Posts : 221
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 2:06 pm

LSN wrote:
Catalysy2,
Pastikan jarum utama dibawa ke posisi paling atas. Apabila tolak lever ke kanan sekarang, looper sebelah kiri tu akan keluar maksima ke sebelah kanan (tak duduk sebelah dalam lagi). Kalau buat macam tu, memang senang masukkan benang dlm looper kat no. 9. Adatak rujuk Video CD yg LSN bagi (ada dlm kotak).. segalanya lengkap dlm tu.

dah rujuk vcd tu
tp tu la, dlm vcd tu tunjuk no 9 tu mmg keluar maksimun n senang nak masuk benang
tp mesin sy tak keluar maksimum
tp ending dia, ok la
Back to top Go down
View user profile
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Feb 17, 2009 3:01 pm

catalysts2 wrote:
LSN wrote:
Catalysy2,
Pastikan jarum utama dibawa ke posisi paling atas. Apabila tolak lever ke kanan sekarang, looper sebelah kiri tu akan keluar maksima ke sebelah kanan (tak duduk sebelah dalam lagi). Kalau buat macam tu, memang senang masukkan benang dlm looper kat no. 9. Adatak rujuk Video CD yg LSN bagi (ada dlm kotak).. segalanya lengkap dlm tu.

dah rujuk vcd tu
tp tu la, dlm vcd tu tunjuk no 9 tu mmg keluar maksimun n senang nak masuk benang
tp mesin sy tak keluar maksimum
tp ending dia, ok la

Cuba tarik lever tu kuat2 sikit... (jangan risau, tak patah punye). Pastikan jarum utama kat posisi paling atas...
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
yus



Posts : 143
Join date : 2008-12-22
Age : 34
Location : Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Wed Feb 18, 2009 3:45 am

LSN, tunggu kedatanganku!!!

Tah bila la gamaknya. Nak gi cari mesin jahit tepi ni..Jenuh nak ngantar kedai.
Suh buat lain, lain yg dibuatnya..

Next projek nak jahit langsir plak...
Back to top Go down
View user profile http://yusrinahata.com
ummu_darwisyah



Posts : 24
Join date : 2008-12-23

PostSubject: cawangan di Ipoh   Wed Feb 18, 2009 2:28 pm

LSN,

Ada tak cawangan di ipoh?
Kalau ada bagi le address...
Bleh dapat harga online?
Back to top Go down
View user profile
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Thu Feb 19, 2009 3:14 pm

ummu_darwisyah wrote:
LSN,

Ada tak cawangan di ipoh?
Kalau ada bagi le address...
Bleh dapat harga online?

Kalau order online pun dah cukup, LSN boleh poskan ke ipoh. Boleh dapat harga online, no prob.
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Thu Feb 19, 2009 7:58 pm

LSN wrote:
ummu_darwisyah wrote:
LSN,

Ada tak cawangan di ipoh?
Kalau ada bagi le address...
Bleh dapat harga online?

Kalau order online pun dah cukup, LSN boleh poskan ke ipoh. Boleh dapat harga online, no prob.

very superb cutomer service.. tengahari order.. pukul 7mlm dah sampai..
lupa nak tanya semalam... since i swipe my CIMB card, ada tak 0% interest facility??

(p/s ummu, nak hadiahkan mak mesin baru ke?.. bertuahnye dpt anak camni)
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
ni_mariana



Posts : 218
Join date : 2009-01-21
Location : UK Perdana

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Fri Feb 20, 2009 8:36 am

Wah, Deeda ade mesin baru.... Beli mesin ape tu Deeda?
Back to top Go down
View user profile
ummu_darwisyah



Posts : 24
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Fri Feb 20, 2009 1:40 pm

adeeda wrote:
LSN wrote:
ummu_darwisyah wrote:
LSN,

Ada tak cawangan di ipoh?
Kalau ada bagi le address...
Bleh dapat harga online?

Kalau order online pun dah cukup, LSN boleh poskan ke ipoh. Boleh dapat harga online, no prob.

very superb cutomer service.. tengahari order.. pukul 7mlm dah sampai..
lupa nak tanya semalam... since i swipe my CIMB card, ada tak 0% interest facility??

(p/s ummu, nak hadiahkan mak mesin baru ke?.. bertuahnye dpt anak camni)

Deenda,

call cimb cc centre, mintak dia convert jadi zero interest untuk 10 bulan
nanti dia akan convertkan and plus 3% service charge (pay at 1st instalment)

selalu dah buat cam tu, afro
Back to top Go down
View user profile
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Fri Feb 20, 2009 5:33 pm

adeeda wrote:
LSN wrote:
ummu_darwisyah wrote:
LSN,

Ada tak cawangan di ipoh?
Kalau ada bagi le address...
Bleh dapat harga online?

Kalau order online pun dah cukup, LSN boleh poskan ke ipoh. Boleh dapat harga online, no prob.

very superb cutomer service.. tengahari order.. pukul 7mlm dah sampai..
lupa nak tanya semalam... since i swipe my CIMB card, ada tak 0% interest facility??

(p/s ummu, nak hadiahkan mak mesin baru ke?.. bertuahnye dpt anak camni)

Ok.. maybe adeeda kena call CIMB sendiri dapatkan 0% interest. LSN tengah deal dgn Maybank, CIMB, EON bank utk dapatkan 0% interest kalau bayar dgn kad. Masih dlm process.
Apa macam NV30 tu? Ok ke...?

Selamat menjahit!
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Fri Feb 20, 2009 8:32 pm

ummu_darwisyah wrote:

Deenda,

call cimb cc centre, mintak dia convert jadi zero interest untuk 10 bulan
nanti dia akan convertkan and plus 3% service charge (pay at 1st instalment)

selalu dah buat cam tu, afro

dah call their centre this aftrenoon.. okay settle bab credit card
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Sat Feb 21, 2009 2:57 pm

adeeda wrote:
ummu_darwisyah wrote:

Deenda,

call cimb cc centre, mintak dia convert jadi zero interest untuk 10 bulan
nanti dia akan convertkan and plus 3% service charge (pay at 1st instalment)

selalu dah buat cam tu, afro

dah call their centre this aftrenoon.. okay settle bab credit card

Dpt interest free ? %? Berapa bulan ikat agreement utk interest free?
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Sat Feb 21, 2009 8:59 pm

LSN,

if i want to trade in my mesin singer model 1116, how much ?
trade in with NV30 Laughing
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Sun Feb 22, 2009 1:26 pm

cayok kak yana!!!!! bounce bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Mon Feb 23, 2009 12:44 pm

k yana wrote:
LSN,

if i want to trade in my mesin singer model 1116, how much ?
trade in with NV30 Laughing

K yana,
1. LSN menjual mesin-mesin portable yg baru dari lingkungan RM500 ke atas, jadi mesin yang terpakai tidak dapat trade-in pada harga yg tinggi.
2. Walauapapun, sila PM ke LSN, tahun mesin tersebut dibeli, sebarang kerosakan pada mesin.

Cadangan saya, jangan trade-in mesin lama (mesin terpakai selalunya tiada harga trade-in yg baik). Beli mesin NV30 sebagai mesin tambahan.


Last edited by LSN on Tue Feb 24, 2009 3:11 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Mon Feb 23, 2009 2:40 pm

Mr LSN, saya tak memerlukan banyak mesin.. tak mengapa nnt saya cuba di kedai singer.. mesin tu baru beli nov 2008. thanx.
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
LSN
Peniaga


Posts : 40
Join date : 2009-02-13
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Trade in Singer 1116   Tue Feb 24, 2009 3:13 am

k yana wrote:
Mr LSN, saya tak memerlukan banyak mesin.. tak mengapa nnt saya cuba di kedai singer.. mesin tu baru beli nov 2008. thanx.

Kalau mesin tu baru beli, mungkin try bawa ke LSN. Kalau beminat dgn mesin Brother atau Mesin Singer yg lain, mungkin dpt tukar beli pd harga yg baik, kerana mesin akak belum 6 bulan lagi sebenarnya.

Boleh saya tahu sebab akak hendak tukar mesin tersebut?
Back to top Go down
View user profile http://www.lsn-sewingmachines.com
nurin_qistina73
Peniaga


Posts : 257
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Mon Mar 02, 2009 4:41 pm

adeeda wrote:
LSN wrote:
ummu_darwisyah wrote:
LSN,

Ada tak cawangan di ipoh?
Kalau ada bagi le address...
Bleh dapat harga online?

Kalau order online pun dah cukup, LSN boleh poskan ke ipoh. Boleh dapat harga online, no prob.

very superb cutomer service.. tengahari order.. pukul 7mlm dah sampai..
lupa nak tanya semalam... since i swipe my CIMB card, ada tak 0% interest facility??

(p/s ummu, nak hadiahkan mak mesin baru ke?.. bertuahnye dpt anak camni)

deeda nak tanya mesin boleh guan utk jahit biasa tak or hanya boleh jahit klim tepi aje
Back to top Go down
View user profile
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Mon Mar 02, 2009 5:27 pm

nurin_qistina73 wrote:
adeeda wrote:
LSN wrote:
ummu_darwisyah wrote:
LSN,

Ada tak cawangan di ipoh?
Kalau ada bagi le address...
Bleh dapat harga online?

Kalau order online pun dah cukup, LSN boleh poskan ke ipoh. Boleh dapat harga online, no prob.

very superb cutomer service.. tengahari order.. pukul 7mlm dah sampai..
lupa nak tanya semalam... since i swipe my CIMB card, ada tak 0% interest facility??

(p/s ummu, nak hadiahkan mak mesin baru ke?.. bertuahnye dpt anak camni)

deeda nak tanya mesin boleh guan utk jahit biasa tak or hanya boleh jahit klim tepi aje

nurin ... mesin yg deeda beli dgn LSN ni mesin jahit biasa.. brothers nv30
yg boleh jahit kelim macam tudung yg deeda pakai time kita jumpa jumaat lepas tu mesin lain... yg ni boleh buat coverstitch tapi tak boleh jahit tepi biasa/jahit tepi halus
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
nurin_qistina73
Peniaga


Posts : 257
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Mon Mar 02, 2009 5:43 pm

adeeda wrote:
nurin_qistina73 wrote:
adeeda wrote:
LSN wrote:
ummu_darwisyah wrote:
LSN,

Ada tak cawangan di ipoh?
Kalau ada bagi le address...
Bleh dapat harga online?

Kalau order online pun dah cukup, LSN boleh poskan ke ipoh. Boleh dapat harga online, no prob.

very superb cutomer service.. tengahari order.. pukul 7mlm dah sampai..
lupa nak tanya semalam... since i swipe my CIMB card, ada tak 0% interest facility??

(p/s ummu, nak hadiahkan mak mesin baru ke?.. bertuahnye dpt anak camni)

deeda nak tanya mesin boleh guan utk jahit biasa tak or hanya boleh jahit klim tepi aje

nurin ... mesin yg deeda beli dgn LSN ni mesin jahit biasa.. brothers nv30
yg boleh jahit kelim macam tudung yg deeda pakai time kita jumpa jumaat lepas tu mesin lain... yg ni boleh buat coverstitch tapi tak boleh jahit tepi biasa/jahit tepi halus

brand apa?berapa RM dan kedai mana?
Back to top Go down
View user profile
nazira



Posts : 72
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Mar 03, 2009 10:12 am

hi tauke....

boleh tunjuk saya gambar nak pasang twin needle utk model B XL 2630
tq boss
Back to top Go down
View user profile
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Mar 03, 2009 10:31 am

nurin_qistina73 wrote:
brand apa?berapa RM dan kedai mana?

dah reply thru PM
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Tue Mar 03, 2009 10:50 am

nazira wrote:
hi tauke....

boleh tunjuk saya gambar nak pasang twin needle utk model B XL 2630
tq boss

meh deeda tolong jawabkan... dah lama tak nampak LSN@linggam kat sini
nazira... sama je cara pasang macam needle yg lain..
benang no. dua letak kat atas.. ada satu lubang utk letak extra spool pin..
lepas tu.. pasang benang macam biasa

kalau dok kat area PJ, deeda suggest boleh pergi FREE Sewing Lesson kat Brothers Malaysia .. bukannya former class pun, lebih pada one-to one session..sesuai utk begineer
Ms. Evelyn yg handle lesson tu very friendly and helpful... macam2 boleh belajar... habis deeda mintak dia tunjuk cara2 guna semua tapak2 yg ada

5th March 2009 (Thursday)
7th March 2009 (Saturday)
12th March 2009 (Thursday)
19th March 2009 (Thursday)
26th March 2009 (Thursday)

Time: 9.00am - 12.00pm

For Registration & More Details
Please Call 03-7884 9999
Address : T1-5, 5th Floor, Tower 1, Jaya 33, No.3, Jalan Semangat, PJ
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
nazira



Posts : 72
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Wed Mar 04, 2009 9:17 am

tq deeda 4 d info yg amat berguna...

nanti i cuba dulu erkk...
moga2 berjaya....

class tu nak attend la...
apa2 pun tq again deeda...
Back to top Go down
View user profile
yus



Posts : 143
Join date : 2008-12-22
Age : 34
Location : Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Mon Mar 16, 2009 12:38 am

Terima kasih kepada staf LSN..
En Lingam, nanti jgn lupa hantar mesin saya ye..TQ

Sengaja tak mau angkat trus, tak abis belajar lagi camne nk guna..
nk cepat
Back to top Go down
View user profile http://yusrinahata.com
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Mon Mar 16, 2009 9:16 am

yus wrote:
Terima kasih kepada staf LSN..
En Lingam, nanti jgn lupa hantar mesin saya ye..TQ

Sengaja tak mau angkat trus, tak abis belajar lagi camne nk guna..
nk cepat

wah yus...ko beli mesin ape lak nieh?? citer la sket... Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: [b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]   Today at 6:22 am

Back to top Go down
 
[b]SENARAI PENUH MESIN-MESIN JAHIT JUALAN LSN - Updated 11/05/09[/b]
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Dipped Undead Warband (Updated Tutorial Oct 20th)
» ET's preview clip and updated with full trailer now up!!!
» Smokezombies WIP warbands.(updated 18/11/12 With added Ork)
» **Updated**Resistor and Cap charts - Check these out
» Updated depth chart for Boise state game

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: