BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kongsi2 : Kedai jual kain jersey

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 20 ... 35, 36, 37
AuthorMessage
zeda



Posts : 43
Join date : 2009-05-23
Age : 46
Location : Bukit Beruntung, Rawang

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Feb 12, 2010 8:16 pm

kat jakel kalau printed yg rege rm33/m tu biasa zeda beli dia kasi rm18/m
Back to top Go down
View user profile
iTa82



Posts : 52
Join date : 2010-01-19
Location : Melaka

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Feb 12, 2010 8:18 pm

zeda wrote:
kat jakel kalau printed yg rege rm33/m tu biasa zeda beli dia kasi rm18/m

kak zeda,kita kene inform mrk kita ni peniaga ke br dpt diskaun byk2 tuh?
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Feb 17, 2010 8:32 am

hat plain RM10 smtr tuh.. kiter kalo g Jakel mmg rembat jew mana2 kaler yg ada. customer suke.. kite belasah jew jual RM30-RM38. tp kiter yg menjahit ni kena hati2 sket. sbb kain tu 2way strecth..bila jahit tang atas pale tu langsung xleh tarik nnti jadi berombak2.. pastu kalo jadi tudung.. selalu tarik2 atas paler.. nnti dia jadi gelembong2 n ada bulat2 kesan jari.. hohooho..

kalo beli sikit2 kite beli jew ngan izreen.. nk pengsan kalo bawak sikecik tu g Jakel..kite sibuk pilih kain.. dia sibuk dok turun naik tangga..
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sat Feb 27, 2010 6:14 pm

tak larat nk selak page.n redah kedai kain satu persatu.... sapa tau kat kedai mana yg jual lycra yg tebal sket yg sesuai untuk tudung labuh. kalo lycra J! or J2 x sesauai langsung sbb melekat.. nk tutup aurat jadi seksi plak...byk tempahan tudung labuh tp tpaksa KIV sbb x jumpa kain yg sesuai.
Back to top Go down
View user profile
asmahmajid



Posts : 6
Join date : 2010-03-02
Location : Kajang

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Tue Mar 02, 2010 11:27 am

k yana wrote:
min chontoi wrote:
alamak...dah terjebak taruk avatar gamba sendiri lak nieh..hehehe~~
Cool
min tinggal kt bangi...

ok min..dah cam muka..hehehe..comeyy ja..
kat karisma tu, jenis jersey yg mcm mana? akak ni belom penah nengok kain J1, J2, akak try jahit guna jersey yg murah tu ja..

Salam kawan2 saya ade beli kain kat jakel yang paling mahal dlm rm 35 semeter tapi baru2 ni ade jumpa satu supplier cina dia ade supplier kain wat tudung cantik gile...lembut betul..pendek kata mmg kualiti...lg cntik dr jakelnya....
Back to top Go down
View user profile http://www.aflahhouse.com
MekNa



Posts : 62
Join date : 2009-06-09
Age : 43
Location : USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Tue Mar 02, 2010 4:10 pm

kat mana?
Back to top Go down
View user profile
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Tue Mar 02, 2010 4:27 pm

nk tau jugak tu kat mana yek?
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
kakyyah



Posts : 45
Join date : 2009-05-10

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Tue Mar 02, 2010 4:44 pm

ibumuqrish wrote:
tak larat nk selak page.n redah kedai kain satu persatu.... sapa tau kat kedai mana yg jual lycra yg tebal sket yg sesuai untuk tudung labuh. kalo lycra J! or J2 x sesauai langsung sbb melekat.. nk tutup aurat jadi seksi plak...byk tempahan tudung labuh tp tpaksa KIV sbb x jumpa kain yg sesuai.

salam

kakyah mmg byk wat tudung labuh untuk para2 ustazah. selalunya kakyah akan guna kain yang di beli dari vietnam sebab tebal dan tak nampak bentuk badan. InsyaAllah lg 2 ari , kakyah nak gi vietnam untuk amik kain2 tu..
Back to top Go down
View user profile http://www.mykain.com
iTa82



Posts : 52
Join date : 2010-01-19
Location : Melaka

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Tue Mar 02, 2010 7:38 pm

kakyah..awat xleh buka website..lama dh try2,tp xleh gak
Back to top Go down
View user profile
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Tue Mar 02, 2010 10:01 pm

kakyyah wrote:
ibumuqrish wrote:
tak larat nk selak page.n redah kedai kain satu persatu.... sapa tau kat kedai mana yg jual lycra yg tebal sket yg sesuai untuk tudung labuh. kalo lycra J! or J2 x sesauai langsung sbb melekat.. nk tutup aurat jadi seksi plak...byk tempahan tudung labuh tp tpaksa KIV sbb x jumpa kain yg sesuai.

salam

kakyah mmg byk wat tudung labuh untuk para2 ustazah. selalunya kakyah akan guna kain yang di beli dari vietnam sebab tebal dan tak nampak bentuk badan. InsyaAllah lg 2 ari , kakyah nak gi vietnam untuk amik kain2 tu..

pegi lagi?
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Mar 03, 2010 1:45 pm

kakyyah wrote:
ibumuqrish wrote:
tak larat nk selak page.n redah kedai kain satu persatu.... sapa tau kat kedai mana yg jual lycra yg tebal sket yg sesuai untuk tudung labuh. kalo lycra J! or J2 x sesauai langsung sbb melekat.. nk tutup aurat jadi seksi plak...byk tempahan tudung labuh tp tpaksa KIV sbb x jumpa kain yg sesuai.

salam

kakyah mmg byk wat tudung labuh untuk para2 ustazah. selalunya kakyah akan guna kain yang di beli dari vietnam sebab tebal dan tak nampak bentuk badan. InsyaAllah lg 2 ari , kakyah nak gi vietnam untuk amik kain2 tu..

wokeh. nnti kite g rumah kakyah.. menjak aritu lg nk g tgk cotton.. tak pegi2 lagi..sibuk memanjang.. nnti nk g rumah bola bole la singgah jap rumah kakyah..
Back to top Go down
View user profile
chickengold92



Posts : 18
Join date : 2010-10-10

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Oct 20, 2010 2:46 pm

mengikut pandangan mata min ni...kainnye mcm kain J1 kat zhouhua SS2 tuh..sbb dia shining skit compared to kain J2...nnti min try amik kain yg min beli kt zhouhua tu bandingkan ngan kain kt karisma tu ek... Very Happy



?????? ???
dream interpretation dictionary
Back to top Go down
View user profile
Zulis Craft



Posts : 1
Join date : 2010-11-03
Location : Selangor

PostSubject: Kedai jual kain jersy berkualiti   Wed Nov 03, 2010 5:44 pm

Saya difahamkan ada dua buah kedai kain dekat area Bangkok Bank. Dua kedai tu saling berhadapan. Kain2 jersy di situ dikatakan sangat berkualiti dan diimport dari laur negara selain china, indon dan korea. Ada yang semeter RM 80 pun ada. Jadi kepada sesiapa yang nak buat tudung pakai sendiri atau jadi peniaga kecil2lan boleh beli di situ. Tak payah pegi beli di Indon, China atau Vietnam. Selamat memebeli belah.
Back to top Go down
View user profile
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Dec 22, 2010 3:16 pm

Jakel ada sales sekarang kan... kain2 lycra ni just RM10 jer semeter, kain pon tebal n agak shining... murah ler tuh
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
Umie Batrisyia



Posts : 8
Join date : 2010-05-07
Age : 40
Location : Seri Kembangan, Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Dec 29, 2010 3:41 pm

rimbun1 wrote:
Jakel ada sales sekarang kan... kain2 lycra ni just RM10 jer semeter, kain pon tebal n agak shining... murah ler tuh

oo yeke ... seme jakel ke? smpi bile sale?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Today at 4:07 pm

Back to top Go down
 
Kongsi2 : Kedai jual kain jersey
View previous topic View next topic Back to top 
Page 37 of 37Go to page : Previous  1 ... 20 ... 35, 36, 37
 Similar topics
-
» Florida updates (jersey # changes, depth chart changes, etc)
» Jersey Bonsai Society
» The panda and the new Jersey cattle :-D
» Jersey Pottery (Channel Islands)
» Paperclix Jersey Rally 2013

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Kedai2 menjual bahan tudung DIY-
Jump to: