BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kongsi2 : Kedai jual kain jersey

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35, 36, 37  Next
AuthorMessage
nuds



Posts : 120
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Apr 15, 2009 2:14 pm

sian u all semua...

saya pulak..lagik tak bayar...saya tak akan amik..mesti bayar dulu..

dulu masa niaga tudung2 bawal..camtulaaa..nasibbb badan..last2 stop...tak larat org dok mtk hutang laaa...bayar 2-3 kali laaa...letihlaaaa
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Apr 15, 2009 4:27 pm

hanim wrote:
huhu... nampaknya ct, senasib kita... kengkadang jual tudung time gaji pun ada yang nak bayo gaji bulan depan.. nasib baek ada biz online... leh cover sket2 modal.... tapi memang kopak time beli kain... nak tunggu payment masing2 phm2je la...

tapi ada jugak yang bayar cash... memula meniaga dulu memang sakit bila dorang nak mintak bayo gaji, tapi lepas dah dapat modal pusingan balik, alhamdulillah, dah x kisah nak bg customer hutang... tapi sekali bayo jerrrrr.... hehe

tu la....dh ambik 3, mintak diskaun, 1st pymt akhir bulan, 2nd pymt bulan depan lak...peh tu ambik lagi, tatau lak bila nak bayor...
nxt stok aku nk impose rules: bayor 2-3 kali no diskaun....heheheh kejam tak
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Apr 15, 2009 4:28 pm

nuds wrote:
sian u all semua...

saya pulak..lagik tak bayar...saya tak akan amik..mesti bayar dulu..

dulu masa niaga tudung2 bawal..camtulaaa..nasibbb badan..last2 stop...tak larat org dok mtk hutang laaa...bayar 2-3 kali laaa...letihlaaaa

nuds

tu la...sib baik la aku keje full time, gaji leh kaber semua tu...kalu tak, makan bubur ari2
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
hanim



Posts : 261
Join date : 2009-02-16
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Apr 15, 2009 4:48 pm

ctpizza wrote:
hanim wrote:
huhu... nampaknya ct, senasib kita... kengkadang jual tudung time gaji pun ada yang nak bayo gaji bulan depan.. nasib baek ada biz online... leh cover sket2 modal.... tapi memang kopak time beli kain... nak tunggu payment masing2 phm2je la...

tapi ada jugak yang bayar cash... memula meniaga dulu memang sakit bila dorang nak mintak bayo gaji, tapi lepas dah dapat modal pusingan balik, alhamdulillah, dah x kisah nak bg customer hutang... tapi sekali bayo jerrrrr.... hehe

tu la....dh ambik 3, mintak diskaun, 1st pymt akhir bulan, 2nd pymt bulan depan lak...peh tu ambik lagi, tatau lak bila nak bayor...
nxt stok aku nk impose rules: bayor 2-3 kali no diskaun....heheheh kejam tak
x do kejamnya ct... hak kita apa... nak beli kain, nak rolling... semua kene duit, kalo dorang x bayo, mana nak cekau lagi duit tu....

jual on line aku ambik booking, tudung siap, bayar penuh, baru aku pos,... adil untuk kedua2 pihak hahaha
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
tiramisu



Posts : 144
Join date : 2008-12-30
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Apr 15, 2009 11:56 pm

eynas wrote:
tiramisu wrote:
izreen,

iye ke? memang byk giler kain yang35 semeter tu, dah siap potong semeter2. sy kalau boleh jual beli yang bawah 30.00 je, nak jual mahal org tak nak? kalau untuk diri sendiri bolehlah...


ctpizza,

samalah kite, nak nya tak sempat2, tapi bayor cukup bulan, apa nak dikato, kastemer selalunya betul kan...sabor jelah ... bounce bounce bounce

tiramisu...nasib baik customer kita xcmtu coz awal2 da ckp dpt tdung trus byar...xnk utang2 or byar 2-3 kali...coz dgn duit tu jugak la nk rolling balik n top-up kain2 yg da abis...kalo yg xde duit tu diaorg oder dulu gaji bru amik tdung...

eynas,

dah nasib kite, pernah jahit baju kurung & gaun smocking kastemer tak ingat nak bayar sampai le nie...sy jenis tak reti nakminta duit ngan org.....
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Thu Apr 16, 2009 9:57 am

tiramisu wrote:
eynas wrote:
tiramisu wrote:
izreen,

iye ke? memang byk giler kain yang35 semeter tu, dah siap potong semeter2. sy kalau boleh jual beli yang bawah 30.00 je, nak jual mahal org tak nak? kalau untuk diri sendiri bolehlah...


ctpizza,

samalah kite, nak nya tak sempat2, tapi bayor cukup bulan, apa nak dikato, kastemer selalunya betul kan...sabor jelah ... bounce bounce bounce

tiramisu...nasib baik customer kita xcmtu coz awal2 da ckp dpt tdung trus byar...xnk utang2 or byar 2-3 kali...coz dgn duit tu jugak la nk rolling balik n top-up kain2 yg da abis...kalo yg xde duit tu diaorg oder dulu gaji bru amik tdung...

eynas,

dah nasib kite, pernah jahit baju kurung & gaun smocking kastemer tak ingat nak bayar sampai le nie...sy jenis tak reti nakminta duit ngan org.....

aik ni dh melampau nih...nape tk mintak
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
delisha



Posts : 66
Join date : 2009-03-15

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Thu Apr 16, 2009 2:33 pm

wah ingatkan sy sorg jer yg ada prob psl paymnt tudung ni..samala kita Neutral

kt tmpt sy kalo skali byr dan2 tu jgk mgkn x ler..tp ujung bln insyaallah..ye la rmai suri rumah kn..kita pun fhm..nk brgayo pulus kurang..jd mmg sy offer la 2 kali byr..tu pun memula jual ready made punya..bleh mark up skt..dpt pymnt bru buat modl utk yg jahit sniri..so far yg liat byr takat sorg dua jer..yg lain time gaji byr ler..kbykkan trus byr abis..jd xpening sgt..skrg pun tgk order kaler apa bru beli kain..

bab segan nk mintk ni..kena mintk jugk..hubby dh pesan awal2..awak nk niage jgn malu2 nk mintk duit kt org..smpai bila pun xkemana jdnya..memula tu mmg segan..bg msg SMS pun srh hubby bc dulu tkut trksr bhs..tp skrg ok dh..sy kuatkan ati jer..ye la modl kita lg..lg 1 kalo customer lain tau kita xmintk utang lelama berjgkit2 pykt xbyr ni..lgpun x adil pd yg tepati jnji byr tu..sbb mcm kita pilih ksih lk..awak mintk jer..lgpun sian kt dia..kot2 mmg dia lupa..kang kalo utang xbyr kt 'sane' dia gk yg susah..anggp gitu jer..

kt jln kenanga xde kain jc ni..sy dh meround kt sane..kain tudung pun xbyk..
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Thu Apr 16, 2009 2:40 pm

delisha wrote:
wah ingatkan sy sorg jer yg ada prob psl paymnt tudung ni..samala kita Neutral

kt tmpt sy kalo skali byr dan2 tu jgk mgkn x ler..tp ujung bln insyaallah..ye la rmai suri rumah kn..kita pun fhm..nk brgayo pulus kurang..jd mmg sy offer la 2 kali byr..tu pun memula jual ready made punya..bleh mark up skt..dpt pymnt bru buat modl utk yg jahit sniri..so far yg liat byr takat sorg dua jer..yg lain time gaji byr ler..kbykkan trus byr abis..jd xpening sgt..skrg pun tgk order kaler apa bru beli kain..

bab segan nk mintk ni..kena mintk jugk..hubby dh pesan awal2..awak nk niage jgn malu2 nk mintk duit kt org..smpai bila pun xkemana jdnya..memula tu mmg segan..bg msg SMS pun srh hubby bc dulu tkut trksr bhs..tp skrg ok dh..sy kuatkan ati jer..ye la modl kita lg..lg 1 kalo customer lain tau kita xmintk utang lelama berjgkit2 pykt xbyr ni..lgpun x adil pd yg tepati jnji byr tu..sbb mcm kita pilih ksih lk..awak mintk jer..lgpun sian kt dia..kot2 mmg dia lupa..kang kalo utang xbyr kt 'sane' dia gk yg susah..anggp gitu jer..

kt jln kenanga xde kain jc ni..sy dh meround kt sane..kain tudung pun xbyk..


kain spesis nak buat uniform ke.. baju ke.. langsir ke.. byk la area situ..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
izreen



Posts : 626
Join date : 2009-01-09
Location : KL

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Apr 24, 2009 5:54 pm

salam nak bgtau...


kat jakel


dah smpi lycra baru.. diorg display kat tkt 1.. wing baru. harga asal RM 68.. bidang 60 inci

nak tgk ng lebih besar... sy akan letak kat thread saya later...


Back to top Go down
View user profile http://facebook.com/annisaa.butik
tiramisu



Posts : 144
Join date : 2008-12-30
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sat May 02, 2009 8:53 pm

tadi gie jakel,mak oooi....ramainya org...sale sempena hari buruh katanya....kain jersey yang harga rm 25 jadi rm23.kain thai silk rm 28 semeter. letih betul ngan orang reramai cam tu...hajat hati nak bedal kain kat tingkat bawah tu dia offer separuh harga..tapi memandangkan org dok berebut...balik jelah...
Back to top Go down
View user profile
aqidah1010



Posts : 41
Join date : 2009-03-04
Location : Kuantan, Pahang

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Mon May 04, 2009 1:48 pm

iman wrote:
ptg td jalan2 kat nilai square tu, kain jersey ada baru sampai kat kedai kain jelita .belum gulung pon lagi..tokei tu cakap sama mcm kain yg dekat people textile tu,import dr jepun..harga dalam rm70/m..ada less 50% katanye dapatlah rm35/m..kiter beli 1 meter jer kaler blueblack..lagi ada kaler itam,beige, off white, merah..yang printed pun ada..tokei tu pun taw orang dok giler beli kain jersey skang nih nak wat tudung ekin..hihi.. Smile


saya dah tgk kain kat jelita textile tue...sama sebiji macam kain kat jakel yg harga around rm 20 w/o discount
Back to top Go down
View user profile
nabilaputeri



Posts : 1
Join date : 2009-05-05

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Tue May 05, 2009 1:44 pm

kat area sg buloh ada dak? kg melayu subang ke? @ area yg sewaktu dgnnya....tolong yee... flower
Back to top Go down
View user profile
eynas



Posts : 218
Join date : 2009-01-12
Age : 41
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Tue May 05, 2009 4:34 pm

nabilaputeri wrote:
kat area sg buloh ada dak? kg melayu subang ke? @ area yg sewaktu dgnnya....tolong yee... flower

rasanye area tu mmng xde la...paling dkat SS2
Back to top Go down
View user profile http://easytudung.blogspot.com
izreen



Posts : 626
Join date : 2009-01-09
Location : KL

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed May 06, 2009 5:03 pm

SALAM


POLKADOTS BERKAKI ARE BACK!!!

and ada a few printed dah RESTOCK

#2, #3, #4, #5, #12, #13, #14, #15, #16, #25, #26, #27

DEKAT SAYA ADE READY STOCK.. SAPE CEPAT DIA DAPAT!!

#2, #4, #5, #14

(semuanya dah siap potong 1m sesiap)





NEW PRINTED: RM 35/m kat jakel.. (2way stretch)




Back to top Go down
View user profile http://facebook.com/annisaa.butik
Ida Karim



Posts : 79
Join date : 2009-03-23
Age : 42
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed May 06, 2009 5:07 pm

[quote="izreen"]SALAM


POLKADOTS BERKAKI ARE BACK!!!

and ada a few printed dah RESTOCK

#2, #3, #4, #5, #12, #13, #14, #15, #16, #25, #26, #27

DEKAT SAYA ADE READY STOCK.. SAPE CEPAT DIA DAPAT!!

#2, #4, #5, #14

(semuanya dah siap potong 1m sesiap)




izreen..nak tanya yg ni semeter berapa yek?
Back to top Go down
View user profile
izreen



Posts : 626
Join date : 2009-01-09
Location : KL

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed May 06, 2009 5:14 pm

[quote="Manjaku"]
izreen wrote:
SALAM


POLKADOTS BERKAKI ARE BACK!!!

and ada a few printed dah RESTOCK

#2, #3, #4, #5, #12, #13, #14, #15, #16, #25, #26, #27

DEKAT SAYA ADE READY STOCK.. SAPE CEPAT DIA DAPAT!!

#2, #4, #5, #14

(semuanya dah siap potong 1m sesiap)




izreen..nak tanya yg ni semeter berapa yek?

kat jakel RM35/m
Back to top Go down
View user profile http://facebook.com/annisaa.butik
tiramisu



Posts : 144
Join date : 2008-12-30
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sat May 23, 2009 9:22 pm

tadi gie jakel ada sale lagi...hari tu jersey yang 25.00 dapat 23.00, hari nie dapat 18.90 semeter. borong lah jugak tadi......
Back to top Go down
View user profile
dinicloset



Posts : 9
Join date : 2009-06-03

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jun 05, 2009 11:41 am

salam..nak tanye u all
ni Jakel KL ya?
sbb my uncle pun runnning JAkel nye franchise di seremban 2
yg sedehnye..semlm i call them..they said diorg x jual kain2 ni..if not bleh amik rege murahhh...huhuhu
Back to top Go down
View user profile
aqidah1010



Posts : 41
Join date : 2009-03-04
Location : Kuantan, Pahang

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sun Jun 07, 2009 2:54 am

yup...jakel kl...
Back to top Go down
View user profile
Aziah



Posts : 107
Join date : 2009-01-16
Location : N9

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sun Jun 07, 2009 12:51 pm

[quote="dinicloset"]salam..nak tanye u all
ni Jakel KL ya?
sbb my uncle pun runnning JAkel nye franchise di seremban 2
yg sedehnye..semlm i call them..they said diorg x jual kain2 ni..if not bleh amik rege murahhh...huhuhu[/quor te]

dini,
suggest ler kat your uncle jual kain2 ni....dekat sikit nak gie beli..
Back to top Go down
View user profile
dinicloset



Posts : 9
Join date : 2009-06-03

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sun Jun 07, 2009 11:49 pm

aqidah..
tq coz answered my Q

aziah..
insya'Allah..dini akan g kedai dia sedikit mase lg
sbb nak amik kain2 tuk buat awning
i ni x tau buat tudung2 cam u all kat sini
i jual shawls..tu yg segan nak join sini...hehehehe...
h/ever..suka tgk hasil kerja tgn u all
dini try pujuk dia amik kain2 jenis camtu ok...
so senang sket utk korang yg duduk area selatan ni..
Back to top Go down
View user profile
izreen



Posts : 626
Join date : 2009-01-09
Location : KL

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Thu Jun 11, 2009 1:19 am

some of printed baru kat jakel

RM18.90/m (2-way stretch... best klu buat tudung scallop)

bidang 60 inci

setiap pattern ade 1 kayu je.. limited

Back to top Go down
View user profile http://facebook.com/annisaa.butik
izreen



Posts : 626
Join date : 2009-01-09
Location : KL

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Mon Jun 15, 2009 4:31 pm

salam

kat jakel dah sampai kain plain lycra from japan gred AAA..

harga RM48/m.. ada 30 color

kualiti kain lagi lembut dan lebih berat dari kain yg harga RM35/m


color yg available (refer to my thread at page1):

#96 - dark brown
#47 - dark maroon
#49 - maroon
#new color - dark blue
#68 - very dark blue
#new color - light olive green
#41 - slightly similar
#17 - yellow
#19 - cream
#20 - dark cream / very light brown
#76 - green family
#60 - blue turqoise
#58 - blue family
#61 - light blue
#63 - light green
#57 - pink family
#51 - lavender
#52 - dark purple
#30 - red
#33 - berry
#40 - pink family
#37 - pink family
#36 - light pink
#25 - slightly darker
#26 - light peach
#27 - peach family
#new color - merah bata
#48 - slightly darker


Last edited by izreen on Mon Jun 15, 2009 6:19 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://facebook.com/annisaa.butik
sutera14



Posts : 26
Join date : 2009-06-11
Age : 38
Location : Shah Alam

PostSubject: jersey   Mon Jun 15, 2009 4:53 pm

Camana color creamnya... light ke dark? Tgh cari2 kain jersey light cream ni..
susah betul nak jumpa..
Back to top Go down
View user profile http://sshijabcollections.blogspot.com/
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Jun 17, 2009 9:32 am

pd forumer kat jb, kat jakel ade gak printed lycra yg mcm izreen jual tue
tp harga die rm 38.90/meter
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Today at 7:54 pm

Back to top Go down
 
Kongsi2 : Kedai jual kain jersey
View previous topic View next topic Back to top 
Page 34 of 37Go to page : Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35, 36, 37  Next
 Similar topics
-
» Florida updates (jersey # changes, depth chart changes, etc)
» Jersey Bonsai Society
» The panda and the new Jersey cattle :-D
» Jersey Pottery (Channel Islands)
» Paperclix Jersey Rally 2013

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Kedai2 menjual bahan tudung DIY-
Jump to: