BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kongsi2 : Kedai jual kain jersey

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 20 ... 37  Next
AuthorMessage
dianaibrahimali



Posts : 30
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Puchong

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Tue Dec 30, 2008 8:37 am

Zareen wrote:
hannan6d wrote:
penguin wrote:
ye ke min.......tringin nak g people tu tapi hubby tak nak layan coz kat sana kan ala2 sesak gitu
min tepek la gambaq kain tu bleh gak cuci2 mata kot2 bkenan bleh mintak tlg anyone yg g sana bli kan Wink

sama lah dengan husband akak..cam seriau je dia bila akak ajak gi petaling street...
nampaknya...akak kena belajar naik komuterlah.. Wink

alah akak....saya pon same 20X ajak baru le nak pegi.....bukannyer aper..malas nak meredah jem...kalu nak gi sana better naik LRT..lagi senang hati...

ko xyah ajak si salmi tuh........
ko redah jer sendiri..........
bkn ko x biasa area PS tuh.....
taman mainan kita dulu2 kan.......... geek
Back to top Go down
View user profile http://www.anjcollection.blogspot.com
Zareen
Peniaga


Posts : 487
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Puchong,Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Tue Dec 30, 2008 1:42 pm

dianaibrahimali wrote:
Zareen wrote:
hannan6d wrote:
penguin wrote:
ye ke min.......tringin nak g people tu tapi hubby tak nak layan coz kat sana kan ala2 sesak gitu
min tepek la gambaq kain tu bleh gak cuci2 mata kot2 bkenan bleh mintak tlg anyone yg g sana bli kan Wink

sama lah dengan husband akak..cam seriau je dia bila akak ajak gi petaling street...
nampaknya...akak kena belajar naik komuterlah.. Wink

alah akak....saya pon same 20X ajak baru le nak pegi.....bukannyer aper..malas nak meredah jem...kalu nak gi sana better naik LRT..lagi senang hati...

ko xyah ajak si salmi tuh........
ko redah jer sendiri..........
bkn ko x biasa area PS tuh.....
taman mainan kita dulu2 kan.......... geek

hahaha...alah..bukannyer tak tau kekadang sajer je ngengada...lgpon dah lama tak gii...cam blur2 skit gitu.. Smile Smile
Back to top Go down
View user profile http://www.mytudungcollection.blogspot.com
emaisma



Posts : 2
Join date : 2008-12-30
Location : ampang,kl

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Tue Dec 30, 2008 11:00 pm

kita try p kedai kat BB Bangi tu last Friday tp tutup..rupanya dia mmg tutup Friday n Public holiday...frust gak..
last2 p people jer..
baru nak berjinak2 ngan jahit tudung nie...dah lama pakai munawarrah n ariani...
Back to top Go down
View user profile
aleiz
Peniaga


Posts : 104
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Let Go   Tue Dec 30, 2008 11:18 pm

nak let go jersey J2 turquoise kaler dr ss2 la..0.8m..RM 35/mtr

set yg mcm sis yela jual (itik seranti )tu Very Happy but ni only the body la..

xseswai dgn baju aleiz.. Sad
Back to top Go down
View user profile
AlongMann



Posts : 104
Join date : 2008-12-24
Age : 42
Location : seksyen 27 Shah alam

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Dec 31, 2008 1:10 am

aleiz wrote:
nak let go jersey J2 turquoise kaler dr ss2 la..0.8m..RM 35/mtr

set yg mcm sis yela jual (itik seranti )tu Very Happy but ni only the body la..

xseswai dgn baju aleiz.. Sad
jersey itam J! dah ada kat ZhuoHua .. ada a few printed jersey yg baru jugak... kaler cekelat ngan off white lom ada Sad
Back to top Go down
View user profile
faziraniq
Peniaga


Posts : 152
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Dec 31, 2008 10:30 am

AlongMann wrote:
aleiz wrote:
nak let go jersey J2 turquoise kaler dr ss2 la..0.8m..RM 35/mtr

set yg mcm sis yela jual (itik seranti )tu Very Happy but ni only the body la..

xseswai dgn baju aleiz.. Sad
jersey itam J! dah ada kat ZhuoHua .. ada a few printed jersey yg baru jugak... kaler cekelat ngan off white lom ada Sad


xsabar nak kain itam i kat u....byk order terbengkalai dek kerana kain itam J1 xde stok nie.....
Back to top Go down
View user profile
julie



Posts : 25
Join date : 2008-12-31

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Dec 31, 2008 1:06 pm

br je join forum sini tp aku tak pernah lg wat tudung mcm ni... yg jd berkobar2 masa tgk diana punye tudung... opis aku ni sekangkang kera je ke People tu.. nnt la aku menjengah bila aku dh confident nk wat tudung sendiri.. la ni duk baca je posting korang sumer... aku rasa nk beli kain jersey yg murah je dulu...
Back to top Go down
View user profile
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Dec 31, 2008 1:18 pm

julie wrote:
br je join forum sini tp aku tak pernah lg wat tudung mcm ni... yg jd berkobar2 masa tgk diana punye tudung... opis aku ni sekangkang kera je ke People tu.. nnt la aku menjengah bila aku dh confident nk wat tudung sendiri.. la ni duk baca je posting korang sumer... aku rasa nk beli kain jersey yg murah je dulu...

amboi..bestnya..senanglah dia..hari2 leh gi kedai people tu...takpe2 baca posting forummer kat sini..lepas tu boleh tinjau kat kedai tu..boleh tengok kain baru sampai tak lagi..he..he.. cheers cheers cheers
nanti pandai lah wat sendiri...
Back to top Go down
View user profile
julie



Posts : 25
Join date : 2008-12-31

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Dec 31, 2008 2:21 pm

tu la.. tp dlm notes buat tudung tu takde notes utk wat template la...
mcm saya ni mak mmg tailor.. tp saya ni hampeh... Laughing
Back to top Go down
View user profile
uzi



Posts : 111
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Dec 31, 2008 2:24 pm

julie wrote:
tu la.. tp dlm notes buat tudung tu takde notes utk wat template la...
mcm saya ni mak mmg tailor.. tp saya ni hampeh... Laughing

kene beli template...
sebab template tu besar sangat...
Back to top Go down
View user profile
julie



Posts : 25
Join date : 2008-12-31

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Dec 31, 2008 3:34 pm

tp tgk kat benang jual tu takde sape pun jual.. ke kena beli kat sis yela tu?
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: REVIEW : MIKAWAH ss2   Wed Dec 31, 2008 5:38 pm

Tadi ME saje jengah mikawah ss2....


rasa2 nya x yah la p kedai tu...

senonet aje koleksi jersey dia....x baloi p...dah la parking susah.....kekeekekekeke
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Dec 31, 2008 9:55 pm

petang tadi kat zhohua ada 2 org membeli belah jersey.. sorang pakai awnung brocade.. geng2 diy tudung cari ke..
segan nak tegur..
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Thu Jan 01, 2009 12:33 pm

adeeda wrote:
petang tadi kat zhohua ada 2 org membeli belah jersey.. sorang pakai awnung brocade.. geng2 diy tudung cari ke..
segan nak tegur..

Salam Adeeda, saya gi ngan kakak saya, saya pun nampak muka awak cam familiar, ler..Razz kitaorg kat area brocade...awak sorang kan?
Back to top Go down
View user profile
Zareen
Peniaga


Posts : 487
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Puchong,Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Thu Jan 01, 2009 1:15 pm

adeeda wrote:
petang tadi kat zhohua ada 2 org membeli belah jersey.. sorang pakai awnung brocade.. geng2 diy tudung cari ke..
segan nak tegur..

adeeda..sayer le tue.... Smile Very Happy ...nak tegur..tapi tengok awak dok khusuk jeer membeli belah...maleh nak kacau....lain kali kalu jumpa kita borak eekk
Back to top Go down
View user profile http://www.mytudungcollection.blogspot.com
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Thu Jan 01, 2009 7:38 pm

julie wrote:
br je join forum sini tp aku tak pernah lg wat tudung mcm ni... yg jd berkobar2 masa tgk diana punye tudung... opis aku ni sekangkang kera je ke People tu.. nnt la aku menjengah bila aku dh confident nk wat tudung sendiri.. la ni duk baca je posting korang sumer... aku rasa nk beli kain jersey yg murah je dulu...

julie,
kalau mcm tu bleh la terjahkan skali utk kitaorg Laughing
Back to top Go down
View user profile
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Thu Jan 01, 2009 8:04 pm

tengahari tadi akak ke people..e..sukanya..1st time ni..he..he.. cheers cheers cheers .tadi ada 3 orang..dok tengah bayar masa akak sampai..nak tegur..lidahku kelu untuk berkata2.. silent silent silent spa ye..sorang tu pakai spek cam zureen
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Thu Jan 01, 2009 8:07 pm

hannan6d wrote:
tengahari tadi akak ke people..e..sukanya..1st time ni..he..he.. cheers cheers cheers .tadi ada 3 orang..dok tengah bayar masa akak sampai..nak tegur..lidahku kelu untuk berkata2.. silent silent silent spa ye..sorang tu pakai spek cam zureen

ye ke.......kita pun sama gak la kak
setelah dr mlm tadi dok pujuk hubby nak g sana at last pagi tadi die kata ok Laughing so dlm pkul 1 lebih tadi buat ptama kali nye menjejakkan kaki kat people tu (siap sms ngan me lagi utk confirm kedai bukak ke idak Wink )
time kita g sana ada sorg sis tu tgh sibuk dok pilih memilih, nak tegur malu le plak Embarassed sapa yek Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Thu Jan 01, 2009 8:10 pm

tapi kan mcm confius skit la la ttg bidang kain2 jersey kat situ.......bila tanya kat lelaki tu die ckp bidang 55 then bil atanya kat amoi plak die ckp 60 Rolling Eyes mana satu yg btul yek Wink
Back to top Go down
View user profile
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Thu Jan 01, 2009 8:23 pm

penguin wrote:
tapi kan mcm confius skit la la ttg bidang kain2 jersey kat situ.......bila tanya kat lelaki tu die ckp bidang 55 then bil atanya kat amoi plak die ckp 60 Rolling Eyes mana satu yg btul yek Wink
bidang 60..sebab dia tahu..siap ukuran tudung..melekat ke tak..dia pulak tunjukkan akak kain untuk awning..
isshh..kemaruk betul beli kain...gerammm..semua berkenan...

penguin yang mana satu ye..akak tadi pakai tudung hitam awning pink..(awning kain kamdar.. Razz )
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Thu Jan 01, 2009 8:28 pm

hannan6d wrote:
penguin wrote:
tapi kan mcm confius skit la la ttg bidang kain2 jersey kat situ.......bila tanya kat lelaki tu die ckp bidang 55 then bil atanya kat amoi plak die ckp 60 Rolling Eyes mana satu yg btul yek Wink
bidang 60..sebab dia tahu..siap ukuran tudung..melekat ke tak..dia pulak tunjukkan akak kain untuk awning..
isshh..kemaruk betul beli kain...gerammm..semua berkenan...
penguin yang mana satu ye..akak tadi pakai tudung hitam awning pink..(awning kain kamdar.. Razz )

tu la tu konon g nak try dulu sehelai dua, tup2 bli dkat rm400 Laughing hubby siap geleng kepala lagi Wink
tadi sy all black tudung hitam bunga2 silver, hubby pkai cap
sis yg sy jumpa tu siap bwh mak & anak sorg, dok cari2 kain body & awning utk matching2.......akak ke tu?
Back to top Go down
View user profile
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Thu Jan 01, 2009 8:36 pm

penguin wrote:
hannan6d wrote:
penguin wrote:
tapi kan mcm confius skit la la ttg bidang kain2 jersey kat situ.......bila tanya kat lelaki tu die ckp bidang 55 then bil atanya kat amoi plak die ckp 60 Rolling Eyes mana satu yg btul yek Wink
bidang 60..sebab dia tahu..siap ukuran tudung..melekat ke tak..dia pulak tunjukkan akak kain untuk awning..
isshh..kemaruk betul beli kain...gerammm..semua berkenan...
penguin yang mana satu ye..akak tadi pakai tudung hitam awning pink..(awning kain kamdar.. Razz )

tu la tu konon g nak try dulu sehelai dua, tup2 bli dkat rm400 Laughing hubby siap geleng kepala lagi Wink
tadi sy all black tudung hitam bunga2 silver, hubby pkai cap
sis yg sy jumpa tu siap bwh mak & anak sorg, dok cari2 kain body & awning utk matching2.......akak ke tu?

samalah akak beli rm4oo lebih..akak cakap kat hubby...nanti kalau lambat nak datang lagi tak apalah..he..he..
yang order dengan adeeda belum sampai lagi..uwaaaahhhh... Razz Razz daku sudah demam tudung...
O...akak yang bwak anak kecik dengan maknya tu..masuk masa akak nak keluar..jadi memang kita tak jumpalah...
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Thu Jan 01, 2009 8:49 pm

tak bselisih la kita yek.........tak pe maybe next visit kita leh janji2 g sama2 kan Wink
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Thu Jan 01, 2009 8:50 pm

sis yg bwk anak & mak tu time kita kluar pun still ada lagi, sure kes dah rambang mata tu......tak tau mana nak pilih kan Smile
Back to top Go down
View user profile
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Thu Jan 01, 2009 11:16 pm

penguin wrote:
tapi kan mcm confius skit la la ttg bidang kain2 jersey kat situ.......bila tanya kat lelaki tu die ckp bidang 55 then bil atanya kat amoi plak die ckp 60 Rolling Eyes mana satu yg btul yek Wink

a..a..betulah penguin...ada 60..ada 55 ..problem plak akak nak potong kain ni .
yang dok belajar selama ni..lerang 60 " ..0.8/1m dapat 2 helai...ni akak dok beli yang 55" 0.8..banyak keping plak tu..dapat 1 helai jelah..
yang lerang 60" 2 helai je beli...isshh..rugi ..banyak kain perca lebih ni..apa nak buat ni... Sad
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Today at 5:18 am

Back to top Go down
 
Kongsi2 : Kedai jual kain jersey
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 37Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 20 ... 37  Next
 Similar topics
-
» Florida updates (jersey # changes, depth chart changes, etc)
» Jersey Bonsai Society
» The panda and the new Jersey cattle :-D
» Jersey Pottery (Channel Islands)
» Paperclix Jersey Rally 2013

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Kedai2 menjual bahan tudung DIY-
Jump to: