BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kongsi2 : Kedai jual kain jersey

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 21 ... 37  Next
AuthorMessage
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sat Jan 03, 2009 11:20 am

meabadi wrote:
adik ME hari tu cakap dia p karisma...

ade warna coklat...RM30 aje.....

akak dah tengok..yang brown tu..kasar sikit..
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sat Jan 03, 2009 11:22 am

min chontoi wrote:
ejalesungpp wrote:
min....ari tu kawan gi ada yang harga rm40 aje...agaknya baru lagi ada kain jersey yang rm15 tu...kalau ada boleh lah gi tengok..cmna kain dia...

mmg jersey yg RM15 tu baru...min xpasti sama x mcm jersey kt kamdar tu tp kira ok la utk buat tudung..kainnye ringan skit jek...min pun nk try beli kain tu nnti... Smile Smile

min, semalam k yana beli jugak jersey plain/ printed kat kamdar. yg plain tu not bad kain die, lembut, halus sgt..tak sabar nak try buat yg tu.. kat zhouhua, brown, cream tarakk..next week katanya..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
uzi



Posts : 111
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sat Jan 03, 2009 12:32 pm

k yana wrote:
min chontoi wrote:
ejalesungpp wrote:
min....ari tu kawan gi ada yang harga rm40 aje...agaknya baru lagi ada kain jersey yang rm15 tu...kalau ada boleh lah gi tengok..cmna kain dia...

mmg jersey yg RM15 tu baru...min xpasti sama x mcm jersey kt kamdar tu tp kira ok la utk buat tudung..kainnye ringan skit jek...min pun nk try beli kain tu nnti... Smile Smile

min, semalam k yana beli jugak jersey plain/ printed kat kamdar. yg plain tu not bad kain die, lembut, halus sgt..tak sabar nak try buat yg tu.. kat zhouhua, brown, cream tarakk..next week katanya..

k yana...
nak tanya... hat printed jersey dari kamdar tu kan...
sama ke jenisnyer dengan jersey yang dijual dipeople?
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sat Jan 03, 2009 12:54 pm

uzi, definitely tak sama!!!
printed kamdar 18.90 per meter, kat zhouhua tgk 46 keatas se meter..material pon tak sama.

kat kamdar ader corak yg berkenan..terus beli..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
uzi



Posts : 111
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sat Jan 03, 2009 12:56 pm

k yana wrote:
uzi, definitely tak sama!!!
printed kamdar 18.90 per meter, kat zhouhua tgk 46 keatas se meter..material pon tak sama.

kat kamdar ader corak yg berkenan..terus beli..

ntah biler lah nak pegi ke kedai zhouhua tu...
kat kedah memang tak dak lah kain2 macam tu..
puas mencarik... sampai ke perlis peginyer...
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sat Jan 03, 2009 2:59 pm

k yana wrote:
min chontoi wrote:
ejalesungpp wrote:
min....ari tu kawan gi ada yang harga rm40 aje...agaknya baru lagi ada kain jersey yang rm15 tu...kalau ada boleh lah gi tengok..cmna kain dia...

mmg jersey yg RM15 tu baru...min xpasti sama x mcm jersey kt kamdar tu tp kira ok la utk buat tudung..kainnye ringan skit jek...min pun nk try beli kain tu nnti... Smile Smile

min, semalam k yana beli jugak jersey plain/ printed kat kamdar. yg plain tu not bad kain die, lembut, halus sgt..tak sabar nak try buat yg tu.. kat zhouhua, brown, cream tarakk..next week katanya..

tulah kak yana...min pun xtau nk describe mcm mana sbb xpenah plak beli kain kat kamdar...kain RM15 ni halus...cuma ringan n nipis skit compared to yg RM40 tu...so kalu kak yana g karisma..try la check sama ke x yek sbb setahu min ramai yg carik jersey kamdar itam ni...rata2 kamdar dah out of stock... flower flower flower
Back to top Go down
View user profile
manjumanje



Posts : 18
Join date : 2009-01-03

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sat Jan 03, 2009 5:43 pm

kat kamdar melaka kain jersey itam ade stock..
Back to top Go down
View user profile
Zareen
Peniaga


Posts : 487
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Puchong,Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sat Jan 03, 2009 6:13 pm

manjumanje wrote:
kat kamdar melaka kain jersey itam ade stock..

kat kamdar putrajaya pon ader...dia baru call..bgaitau kain dah sampai...
Back to top Go down
View user profile http://www.mytudungcollection.blogspot.com
ninie



Posts : 3
Join date : 2008-12-21
Age : 37
Location : KL

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sat Jan 03, 2009 8:29 pm

kengkawan sume..berita terbaru kat people jersey hitam dah abis....huahhhh...td my fren pegi dah licinnn lol!
Back to top Go down
View user profile http://shoppingnshopping.blogspot.com/
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sat Jan 03, 2009 8:46 pm

uikk..masa akak pergi 1/1/ari tu segulung besar..baru bukak..nasib baik moi tu tanya akak nak jersey hitam tak..baanyak ni..
kalau tak beli termiss lah...
Back to top Go down
View user profile
tiramisu



Posts : 144
Join date : 2008-12-30
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sat Jan 03, 2009 11:53 pm

petang tadi pegi tewah kat mines. beli kain awning thai silk siang malam. dua dua bahagian boleh pakai. warnnya berbeza. belah depan warna terang belah belakang warna pudar.so beli 2 colour dapat 4. cari kain jersey tapi ada yang murah je....buat seketing katanya. so dia tunjuk satu jenis kain tapi rasanya bukan jersey, cina tu kat org beli buat tudung. harga 22.50 semeter. mula2 tak nak beli rasa mahal. lepas tu terbeli jugak akhirnya...bidang 60. boleh dapat dua tudung...nanti dah siap kite tunjukkan kat sini ye...
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sun Jan 04, 2009 4:56 pm

tiramisu wrote:
petang tadi pegi tewah kat mines. beli kain awning thai silk siang malam. dua dua bahagian boleh pakai. warnnya berbeza. belah depan warna terang belah belakang warna pudar.so beli 2 colour dapat 4. cari kain jersey tapi ada yang murah je....buat seketing katanya. so dia tunjuk satu jenis kain tapi rasanya bukan jersey, cina tu kat org beli buat tudung. harga 22.50 semeter. mula2 tak nak beli rasa mahal. lepas tu terbeli jugak akhirnya...bidang 60. boleh dapat dua tudung...nanti dah siap kite tunjukkan kat sini ye...

tiramisu,
snap la gambaq TS siang mlm tu nak tgk gak mcm mana rupe nye.......brapa smeter yek?
Back to top Go down
View user profile
tiramisu



Posts : 144
Join date : 2008-12-30
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sun Jan 04, 2009 5:23 pm

penguin,

nanti kite ambikkan gambar ye..tak sempat nie, dok gosok baju sekolah anak...esokkan diaorang dah mula sekolah....tak mahal semeter 7.50 je. kalau ada yang nak jv pun boleh gak.
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sun Jan 04, 2009 10:46 pm

tiramisu wrote:
penguin,

nanti kite ambikkan gambar ye..tak sempat nie, dok gosok baju sekolah anak...esokkan diaorang dah mula sekolah....tak mahal semeter 7.50 je. kalau ada yang nak jv pun boleh gak.

Laughing tak pe take ur time, anak2 lagi penting........
Back to top Go down
View user profile
anishilmi



Posts : 66
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Mon Jan 05, 2009 4:11 pm

kalau kat bandung cantik2 tak kain jersey dia..
my fren nak g sana this friday..igt nak kirim
Back to top Go down
View user profile
faziraniq
Peniaga


Posts : 152
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Mon Jan 05, 2009 4:39 pm

anishilmi wrote:
kalau kat bandung cantik2 tak kain jersey dia..
my fren nak g sana this friday..igt nak kirim


kat bandung suruh member u gi Pasar Baru Tkt 3...kedai textile kat atas tu ckp kain strech jgn ckp kain jersey minah tu xfaham...kat situ kain J1 harga dalam 14.00 semeter jer...anis kirim byk sikit ...boleh i tumpang Laughing Laughing Laughing my friend baru beli untuk i ....
Back to top Go down
View user profile
anishilmi



Posts : 66
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Mon Jan 05, 2009 4:48 pm

kat sana ada J1 jer ke?
anis lebih suka J4 atau cotton jersey..
ada ker kat sana?
Back to top Go down
View user profile
faziraniq
Peniaga


Posts : 152
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Mon Jan 05, 2009 4:51 pm

anishilmi wrote:
kat sana ada J1 jer ke?
anis lebih suka J4 atau cotton jersey..
ada ker kat sana?

mcm2 ada japan jersey, korea jersey pun ada cantik2....
Back to top Go down
View user profile
anishilmi



Posts : 66
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Mon Jan 05, 2009 4:57 pm

waa..yang ni susah ni..nak mengirim tanpa melihat kainnya..
Back to top Go down
View user profile
adiqsu



Posts : 79
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Tue Jan 06, 2009 9:06 am

salaam,
kedai fah num tu kat ner ek?
Back to top Go down
View user profile
yanzack79



Posts : 113
Join date : 2008-12-23
Age : 37
Location : bukit mahkota, bangi

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Tue Jan 06, 2009 11:02 am

adiqsu wrote:
salaam,
kedai fah num tu kat ner ek?

kedai fah num tu kat petaling street....berhadapan dgn kedai people textile...
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Tue Jan 06, 2009 8:33 pm

yanzack79 wrote:
adiqsu wrote:
salaam,
kedai fah num tu kat ner ek?

kedai fah num tu kat petaling street....berhadapan dgn kedai people textile...

Yan...kain jersey kat fah num tu bidang berapa ek?? scratch scratch
Slalu yan beli baper panjang utk tudung paras dada n bape regenye?? huhuh~~ pale pale
Back to top Go down
View user profile
yanzack79



Posts : 113
Join date : 2008-12-23
Age : 37
Location : bukit mahkota, bangi

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Tue Jan 06, 2009 9:00 pm

kain kat fah num tu...bidang 60...Hari tu yan beli 0.75m je...cukup2 utk satu tudung.....lepas tu lebih kain tu ....yan buat awning + body color hitam
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Wed Jan 07, 2009 8:18 pm

urm...menarik gak tuh... bounce bounce
bila la nk g nieh...dugaan...dugaan.... Suspect Suspect Suspect
Back to top Go down
View user profile
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Thu Jan 08, 2009 1:52 pm

yanzack79 wrote:
adiqsu wrote:
salaam,
kedai fah num tu kat ner ek?

kedai fah num tu kat petaling street....berhadapan dgn kedai people textile...

esok lunch time nak pi people n fah num ler... jom pi ramai2..
kalau nampak tegur2 la.. saya ni selalu failed bab cam muka orang..
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Today at 10:26 pm

Back to top Go down
 
Kongsi2 : Kedai jual kain jersey
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 37Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 21 ... 37  Next
 Similar topics
-
» Florida updates (jersey # changes, depth chart changes, etc)
» Jersey Bonsai Society
» The panda and the new Jersey cattle :-D
» Jersey Pottery (Channel Islands)
» Paperclix Jersey Rally 2013

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Kedai2 menjual bahan tudung DIY-
Jump to: