BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kongsi2 : Kedai jual kain jersey

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21 ... 37  Next
AuthorMessage
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 12:04 am

Tadi g kedai karysma...jersey black RM40 tinggal skit je lg..dlm semeter stgh kot...pastu ada jersey RM15...rasanya mcm jersey yg kat kamdar kot (min xpenah beli, sapa yg penah beli tlg confirmkan)..yg tu ada bnyk lg...so sesapa yg carik jersey yg murah skit..blh la g beli...dgr citer kat karysma akan ada gak jersey from Bandung...wah..wah...harus ku bershopping sakan pasni...xyah g jejauh... cheers cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
ninie



Posts : 3
Join date : 2008-12-21
Age : 37
Location : KL

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 12:14 am

min chontoi wrote:
Tadi g kedai karysma...jersey black RM40 tinggal skit je lg..dlm semeter stgh kot...pastu ada jersey RM15...rasanya mcm jersey yg kat kamdar kot (min xpenah beli, sapa yg penah beli tlg confirmkan)..yg tu ada bnyk lg...so sesapa yg carik jersey yg murah skit..blh la g beli...dgr citer kat karysma akan ada gak jersey from Bandung...wah..wah...harus ku bershopping sakan pasni...xyah g jejauh... cheers cheers cheers

wahh ada jersey from bandung ke kat karysma? harga murah mcm kat bandung ke min?
btw, kite pernah jumpa kat people friday ari tu ..igt tak hihihi...
Back to top Go down
View user profile http://shoppingnshopping.blogspot.com/
Sheila



Posts : 8
Join date : 2008-12-21
Age : 41
Location : Subang Jaya - Puchong

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 5:31 am

ninie wrote:
min chontoi wrote:
Tadi g kedai karysma...jersey black RM40 tinggal skit je lg..dlm semeter stgh kot...pastu ada jersey RM15...rasanya mcm jersey yg kat kamdar kot (min xpenah beli, sapa yg penah beli tlg confirmkan)..yg tu ada bnyk lg...so sesapa yg carik jersey yg murah skit..blh la g beli...dgr citer kat karysma akan ada gak jersey from Bandung...wah..wah...harus ku bershopping sakan pasni...xyah g jejauh... cheers cheers cheers

wahh ada jersey from bandung ke kat karysma? harga murah mcm kat bandung ke min?
btw, kite pernah jumpa kat people friday ari tu ..igt tak hihihi...

Kalau ada sapa2 nak beli jersey yang macam jual kat zhouhua tu harga RM40.00 semeter (RP:RM45.80). Kalau beli lebih 10 meter Sheila boleh bagi RM38.00 / meter. Satu satu kaler je --> HITAM Very Happy

Kalau nak contact no nih : 012 301 3341 atau e-mail : rosilawati.wahid@gmail.com
Back to top Go down
View user profile http://www.nice2craft.blogspot.com
aleiz
Peniaga


Posts : 104
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 9:27 am

penguin wrote:
sis yg bwk anak & mak tu time kita kluar pun still ada lagi, sure kes dah rambang mata tu......tak tau mana nak pilih kan Smile

lunch ni nak pg people.. cheers

kalo turun dr putra pasar seni tu jalan straight je ke ke depan petaling street? xdpt bygkan kedai tu kat ne... Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile
anishilmi



Posts : 66
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 9:31 am

min chontoi wrote:
Tadi g kedai karysma...jersey black RM40 tinggal skit je lg..dlm semeter stgh kot...pastu ada jersey RM15...rasanya mcm jersey yg kat kamdar kot (min xpenah beli, sapa yg penah beli tlg confirmkan)..yg tu ada bnyk lg...so sesapa yg carik jersey yg murah skit..blh la g beli...dgr citer kat karysma akan ada gak jersey from Bandung...wah..wah...harus ku bershopping sakan pasni...xyah g jejauh... cheers cheers cheers

yer ker min??bestnye byk jersey kat karysma tu..
Back to top Go down
View user profile
evabobbie
Peniaga


Posts : 267
Join date : 2008-12-22
Age : 45
Location : seri kembangan/shah alam

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 9:54 am

min chontoi wrote:
Tadi g kedai karysma...jersey black RM40 tinggal skit je lg..dlm semeter stgh kot...pastu ada jersey RM15...rasanya mcm jersey yg kat kamdar kot (min xpenah beli, sapa yg penah beli tlg confirmkan)..yg tu ada bnyk lg...so sesapa yg carik jersey yg murah skit..blh la g beli...dgr citer kat karysma akan ada gak jersey from Bandung...wah..wah...harus ku bershopping sakan pasni...xyah g jejauh... cheers cheers cheers

min kt karysma ade kaler ape lagik ye? coklat ade tak?
Back to top Go down
View user profile http://allmustsell.blogspot.com
kaknab



Posts : 35
Join date : 2009-01-01
Age : 60
Location : bm, penang

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 10:39 am

kaknab tinggal kat penang, sapa tahu kedai jual kain jersey yg cantik. kat alkaria dan kamdar ada gak tapi jersey yang murah tu ringan kalau buat tudung. yang berat baru cantik dia turun elok.
Back to top Go down
View user profile http://kaknab-jomjahit.blogspot.com/
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 10:45 am

min....ari tu kawan gi ada yang harga rm40 aje...agaknya baru lagi ada kain jersey yang rm15 tu...kalau ada boleh lah gi tengok..cmna kain dia...
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 12:08 pm

hannan6d wrote:
penguin wrote:
tapi kan mcm confius skit la la ttg bidang kain2 jersey kat situ.......bila tanya kat lelaki tu die ckp bidang 55 then bil atanya kat amoi plak die ckp 60 Rolling Eyes mana satu yg btul yek Wink

a..a..betulah penguin...ada 60..ada 55 ..problem plak akak nak potong kain ni .
yang dok belajar selama ni..lerang 60 " ..0.8/1m dapat 2 helai...ni akak dok beli yang 55" 0.8..banyak keping plak tu..dapat 1 helai jelah..
yang lerang 60" 2 helai je beli...isshh..rugi ..banyak kain perca lebih ni..apa nak buat ni... Sad

tu la tu, btul kan bidang lain2
tu yg time potong nanti nak kena adjust2 Rolling Eyes
sis bli color apa yek?
Back to top Go down
View user profile
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 12:59 pm

warna tak reti nak sebut..tapi banyak yang kaler gelap..(bukan buta warna tauu.... No drunken )cam brown..ada 3 ton..
lepas tu yang rege rm58 tu kaler2 light...
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 3:09 pm

hannan6d wrote:
warna tak reti nak sebut..tapi banyak yang kaler gelap..(bukan buta warna tauu.... No drunken )cam brown..ada 3 ton..
lepas tu yang rege rm58 tu kaler2 light...

sama gak la ngan kita.......color brown je ada 3 Laughing pastu cream nye la grey nye la plus awning lagi Wink
cuma nak cari templete yg labuh & belah tu mcm cupcake buat, sapa ada yek?
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 3:18 pm

penguin....eja ada wat satu...untuk kawan...eja ikut tamplate cupcake..cuma eja besarkan 2.5 inci ..yang lain2 eja tak edit..pastu belah depan (dada)..............tadi kawan dah cuba pakai..cantik....bila pakai...terletak bawah dada....
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 3:46 pm

ejalesungpp wrote:
penguin....eja ada wat satu...untuk kawan...eja ikut tamplate cupcake..cuma eja besarkan 2.5 inci ..yang lain2 eja tak edit..pastu belah depan (dada)..............tadi kawan dah cuba pakai..cantik....bila pakai...terletak bawah dada....

sis ada ke templet nye, nak bleh? Wink
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 3:54 pm

sama aje dgn cupcake...kalau penguin ada ..tambah aje labuhnya 2.5 inci..tapi kalau takda bleh eja bagi...
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 4:12 pm

ejalesungpp wrote:
sama aje dgn cupcake...kalau penguin ada ..tambah aje labuhnya 2.5 inci..tapi kalau takda bleh eja bagi...

actually mmg takde langsung templete cupcake ni........yg kecik ke yg besar ke yg belah ke totally tak de
tapi yg pendek mmg tak nak sbb tak suka pendek2 sgt, suke yg labuh & belah je
eja ada ke?
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 4:53 pm

penguin..ada nanti bagi address eja poskan....
Back to top Go down
View user profile
julie



Posts : 25
Join date : 2008-12-31

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 5:10 pm

sis eja, nk template cupcakes gak...
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 5:38 pm

ejalesungpp wrote:
penguin..ada nanti bagi address eja poskan....

thanks eja...........sat g kita pm address yek sbb tgh bz giler ni bos nak g meeting
if kita pm mlm2 skit address ok ke?
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 6:46 pm

tadi pegi kedai ss2, jumpa forumer kat sini..> ke'eah..hehe

kaler cream belom ader lagi..kaler pepel pon dah habis..hitam masih banyakkk
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 7:10 pm

k yana wrote:
tadi pegi kedai ss2, jumpa forumer kat sini..> ke'eah..hehe

kaler cream belom ader lagi..kaler pepel pon dah habis..hitam masih banyakkk

kak yana hitam tu J1 ker J2?
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 9:26 pm

rosetreat wrote:
k yana wrote:
tadi pegi kedai ss2, jumpa forumer kat sini..> ke'eah..hehe

kaler cream belom ader lagi..kaler pepel pon dah habis..hitam masih banyakkk

kak yana hitam tu J1 ker J2?

kain J1...
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Fri Jan 02, 2009 10:19 pm

ejalesungpp wrote:
penguin..ada nanti bagi address eja poskan....

sis......sy dah pm yek I love you
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sat Jan 03, 2009 11:10 am

evabobbie wrote:
min chontoi wrote:
Tadi g kedai karysma...jersey black RM40 tinggal skit je lg..dlm semeter stgh kot...pastu ada jersey RM15...rasanya mcm jersey yg kat kamdar kot (min xpenah beli, sapa yg penah beli tlg confirmkan)..yg tu ada bnyk lg...so sesapa yg carik jersey yg murah skit..blh la g beli...dgr citer kat karysma akan ada gak jersey from Bandung...wah..wah...harus ku bershopping sakan pasni...xyah g jejauh... cheers cheers cheers

min kt karysma ade kaler ape lagik ye? coklat ade tak?

ade eva... bounce bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sat Jan 03, 2009 11:11 am

adik ME hari tu cakap dia p karisma...

ade warna coklat...RM30 aje.....
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Sat Jan 03, 2009 11:12 am

ejalesungpp wrote:
min....ari tu kawan gi ada yang harga rm40 aje...agaknya baru lagi ada kain jersey yang rm15 tu...kalau ada boleh lah gi tengok..cmna kain dia...

mmg jersey yg RM15 tu baru...min xpasti sama x mcm jersey kt kamdar tu tp kira ok la utk buat tudung..kainnye ringan skit jek...min pun nk try beli kain tu nnti... Smile Smile
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kongsi2 : Kedai jual kain jersey   Today at 7:56 pm

Back to top Go down
 
Kongsi2 : Kedai jual kain jersey
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 37Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21 ... 37  Next
 Similar topics
-
» Florida updates (jersey # changes, depth chart changes, etc)
» Jersey Bonsai Society
» The panda and the new Jersey cattle :-D
» Jersey Pottery (Channel Islands)
» Paperclix Jersey Rally 2013

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Kedai2 menjual bahan tudung DIY-
Jump to: