BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Jahitan Hujung tudung...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 10 ... 18  Next
AuthorMessage
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Tue Dec 23, 2008 1:15 pm

whiterosa wrote:
kalau mesin jahit epal lak..agak2nyer bleh x guna tapak singer tuh?
so far jarum singer bleh jer pakai kat mesin jahit epal nih...

tapak epal leh masuk ngan tapak singer ker.. hat tu tak pasti plak.. tp rasanya epal mmg ada tapak hemming ni kan.. cuba check ngan dealer..



nurin..
nak pakai tapak kat kain stretchable mmg payaaaaah..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Tue Dec 23, 2008 6:04 pm

Korang....


SEMALAM ME G KEDAI SINGER...

Saje tanya size longkang ni kot2 ade size...yg ade kat kedai 1/8mm je ..rasanya sama size ngan yg ME beli kat hq singer....

ME tgk harganya ...mak aiiiiii...mahalnyaaaaaaa...

RM15....bayangkan.....ME tgk resit ME beli kat HQ baru RM3.30 je....beza kan??? pastu mcm buruk je.....


pastu bobbin yang gelung benang tu...kat hq 50 sen je....kt SINGER RM1.....seganda lagi harrganya..



JUST NAK INFORM...kekekekekekekekekke
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Tue Dec 23, 2008 7:40 pm

[/url


[url=https://servimg.com/image_preview.php?i=17&u=13377622]





Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Tue Dec 23, 2008 8:22 pm

ni dia pkai kain jenis ape ME?? scratch
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Tue Dec 23, 2008 11:48 pm

tu kain cotton..ME dah try kat JC turkey ..ok rolled dia......

lupa nak snap n pos kat sini...ME try masa apek tu dtg..
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Wed Dec 24, 2008 8:25 am

OK ni seperti yg di janjikan rolled hem menggunakan kain jersey turkey yg licin....


ni apek tu buat demo.......


Bahagian Luar




Bahagian dalam

Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
haz



Posts : 19
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Wed Dec 24, 2008 8:28 am

murahnyer kalau beli kat HQ singer tu eh....
hhmmmmm bila nak pegi nih yer.....
Back to top Go down
View user profile
iszahraa



Posts : 32
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Ampunk Je

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Wed Dec 24, 2008 8:35 am

hmmmm sume model mesin singer leh pakai hem foot nih ker ?
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Wed Dec 24, 2008 8:38 am

Rasanya boleh....

boleh la p tanya singer....ataupon bawak tapak sedia ade korang pakai....boleh makcik singer tu tgkkan....


kalau boleh cabut tempat attach ngan tapak tu lagi soooonang....
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
iszahraa



Posts : 32
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Ampunk Je

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Wed Dec 24, 2008 8:55 am

huk ??? cabut ?? yg tapak atas tu kan ?
risau lak isz nak men cabut jer..kang abes tebarai mesinku ...muahhahha...tak sampai setahun lagi hayatnyer tuh ...senang bwak je mesin tuh sebongkah tuh ...kater portable ...huhuhu
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Wed Dec 24, 2008 9:08 am

iszahraa wrote:
huk ??? cabut ?? yg tapak atas tu kan ?
risau lak isz nak men cabut jer..kang abes tebarai mesinku ...muahhahha...tak sampai setahun lagi hayatnyer tuh ...senang bwak je mesin tuh sebongkah tuh ...kater portable ...huhuhu

cabut tukar tapak je.. tak terbarai punye...
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Wed Dec 24, 2008 9:10 am

Better bawak mesin....

kalau mesin comei boleh lah bawak....kiikiki....test terus kat situ...
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
iszahraa



Posts : 32
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Ampunk Je

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Wed Dec 24, 2008 9:17 am

ehehehhehe ...ye la ye laaaa...isz gurau jer misa
Back to top Go down
View user profile
iszahraa



Posts : 32
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Ampunk Je

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Wed Dec 24, 2008 9:20 am

ME ...
yer la isz rasa mmg bawak je mesin skalik senang ..tak pon model no mesin tuh je ... singer sure tau kan ? isz tengok jahitan tuh cantek tak yah g jahit tepi dah ...bley le me MAXIMUMkan penggunaan mesin kiter ...ye tak ?
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Wed Dec 24, 2008 9:28 am

iszahraa wrote:
ehehehhehe ...ye la ye laaaa...isz gurau jer misa

ihihi..

masa mula2 pakai mesin serba serbi takut nak usik.. takut rosak.. keskeskes..
skarang ku ganas jer..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
iszahraa



Posts : 32
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Ampunk Je

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Wed Dec 24, 2008 9:30 am

biasalaa..benda baru ...tambah2 kalau kita yg beli sendiri tau camana susah nak dapatkan barang tuh ..aaaa mmg jaga baek punyer ....tapi maser beli mesin tuh tokei cina tuh siap ajarkan dulu function2 camana nak guna ....
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Wed Dec 24, 2008 9:38 am

iszahraa wrote:
biasalaa..benda baru ...tambah2 kalau kita yg beli sendiri tau camana susah nak dapatkan barang tuh ..aaaa mmg jaga baek punyer ....tapi maser beli mesin tuh tokei cina tuh siap ajarkan dulu function2 camana nak guna ....
biasa le.. kalu beli semua suruh tunjukkan dulu.. kang balik terkial2.. leceh ler..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
iszahraa



Posts : 32
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Ampunk Je

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Wed Dec 24, 2008 9:39 am

stujussssssssss...
siap ader tutorial kan ? ingat ader free petang kang nak carik hem foot tuh pulak ... kene la pi jln genting klang tuh carik apek tuh aaa..nk pi HQ singer jauh plak
Back to top Go down
View user profile
nurzaidah



Posts : 1
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Thu Dec 25, 2008 12:46 am

tadi zaidah pi singer hq tapi roller hem foot tu dah takde stok... katanya datang next year... ataupun dia malas nak layan sebab nyonya tu tadi on phone. then bila zaida masuk dia tak letaak pun phone tu... dia pegang aje... rasanya dia malas nak layan la tu... pastu zaidah pi branch kat setapak... RM15... nak tak nak beli aje... Laughing
Back to top Go down
View user profile
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Thu Dec 25, 2008 9:14 pm

meabadi wrote:
ME dah try jersey turkey...

rolled hem ni kena praktis.....apek tu ajarkan ME semalam...laju je dia buat...kemas...

boleh aje....tp kena praktis afro

ME, kat Shah Alam ni maner kedai boleh jahit tepi mcm Krisma cantik2, ME tau tak?
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Thu Dec 25, 2008 10:25 pm

rosetreat...

ME selalu jahit kat deretan kedai depan mydin sek 18....

ade kedai alatan perkahwinan.....ade dua kedai...cari kedai yg paling dekat ngan mydin....

dia boleh jahit tepi kaler yg tebal n nipis tu.......boleh siap on the spot...


rosetreat tinggal kat mana?
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Thu Dec 25, 2008 11:21 pm

meabadi wrote:
rosetreat...

ME selalu jahit kat deretan kedai depan mydin sek 18....

ade kedai alatan perkahwinan.....ade dua kedai...cari kedai yg paling dekat ngan mydin....

dia boleh jahit tepi kaler yg tebal n nipis tu.......boleh siap on the spot...


rosetreat tinggal kat mana?

ME thanks for the info..ooo dekat ngan Ole - Ole tu yek? saya tinggal U10 belakang bukit jelutong.esok nak pinjam mesin jahit kakak, td ader beli 2/3 awning from Kak Shila, nak try..best rupanya jahit sendiri ni kan..
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Fri Dec 26, 2008 5:16 pm

rosetreat wrote:
meabadi wrote:
rosetreat...

ME selalu jahit kat deretan kedai depan mydin sek 18....

ade kedai alatan perkahwinan.....ade dua kedai...cari kedai yg paling dekat ngan mydin....

dia boleh jahit tepi kaler yg tebal n nipis tu.......boleh siap on the spot...


rosetreat tinggal kat mana?

ME thanks for the info..ooo dekat ngan Ole - Ole tu yek? saya tinggal U10 belakang bukit jelutong.esok nak pinjam mesin jahit kakak, td ader beli 2/3 awning from Kak Shila, nak try..best rupanya jahit sendiri ni kan..

SMLM AKAK X SEMPAT TUNJUK NAK TAPI TEPI GULUNG GUNA MESIN AKAK... BZ LAYAN STUDENT SAMPAI SEMUA LUPA
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
zam mama_rock
Peniaga


Posts : 64
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Fri Dec 26, 2008 5:33 pm

zam dok saujana utama..lagi payah nak gi jait tepi.. kat sg buloh bykk..tapi aku soh jahit baisa dorang dok jahit tepi tudung..aduiiii tension.. mahal..
kalau jahit baisa senang sket nak jahit pastu..ehehe

so terpaksa la berulang..natar kat area opis ni taman desa...
kan bagus mesin jahit tu leh jahit tepi terus..senang cite..
foot hem roll tu mmg ada..tapi tak kenan plak yg halus gulungan dia..ermm kena la cari yg lain
Back to top Go down
View user profile
evabobbie
Peniaga


Posts : 267
Join date : 2008-12-22
Age : 45
Location : seri kembangan/shah alam

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Sat Dec 27, 2008 11:10 am

meabadi wrote:
rosetreat...

ME selalu jahit kat deretan kedai depan mydin sek 18....

ade kedai alatan perkahwinan.....ade dua kedai...cari kedai yg paling dekat ngan mydin....

dia boleh jahit tepi kaler yg tebal n nipis tu.......boleh siap on the spot...


rosetreat tinggal kat mana?

ME aritu akak p la sect 18 tukan..tp dia takmo sambung tengah le
akak maleh nk jahit tengah..so bawak le balik jait kt puchong perdana
amoi tu jahit sambung tengah n jahit tepi dari atas ke bawah..rm2 aje..Smile
Back to top Go down
View user profile http://allmustsell.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Today at 10:27 pm

Back to top Go down
 
Jahitan Hujung tudung...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 18Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 10 ... 18  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: