BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Jahitan Hujung tudung...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Next
AuthorMessage
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Sun Apr 12, 2009 12:04 am

cop nak tanya kpd yg ada mesin jahit tepi, utk jahit tepi kain JC@lycra ni ada benang khas ke? jenis apa? mintak tlg jiran jahit tp dia tak nak katanya kain ni kena pakai benang jenis lain. betul ke? kat mana nak beli? wann penah hantar jahit tepi warna kat sri gombak apek tu ambik upah RM7.00 selai bom Mad .
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
faziraniq
Peniaga


Posts : 152
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Sun Apr 12, 2009 11:36 am

wann wrote:
cop nak tanya kpd yg ada mesin jahit tepi, utk jahit tepi kain JC@lycra ni ada benang khas ke? jenis apa? mintak tlg jiran jahit tp dia tak nak katanya kain ni kena pakai benang jenis lain. betul ke? kat mana nak beli? wann penah hantar jahit tepi warna kat sri gombak apek tu ambik upah RM7.00 selai bom Mad .

mak aaaiiii mahalnye rm 7.00....antar umah i jer lah...i amik rm 2.5 sehelai....heheheh
Back to top Go down
View user profile
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Sun Apr 12, 2009 9:34 pm

faziraniq wrote:
wann wrote:
cop nak tanya kpd yg ada mesin jahit tepi, utk jahit tepi kain JC@lycra ni ada benang khas ke? jenis apa? mintak tlg jiran jahit tp dia tak nak katanya kain ni kena pakai benang jenis lain. betul ke? kat mana nak beli? wann penah hantar jahit tepi warna kat sri gombak apek tu ambik upah RM7.00 selai bom Mad .

mak aaaiiii mahalnye rm 7.00....antar umah i jer lah...i amik rm 2.5 sehelai....heheheh

ha.. bagus3..tinggal mana? kalau dkt bleh terjah kejap...
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
faziraniq
Peniaga


Posts : 152
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Mon Apr 13, 2009 10:24 am

wann wrote:
faziraniq wrote:
wann wrote:
cop nak tanya kpd yg ada mesin jahit tepi, utk jahit tepi kain JC@lycra ni ada benang khas ke? jenis apa? mintak tlg jiran jahit tp dia tak nak katanya kain ni kena pakai benang jenis lain. betul ke? kat mana nak beli? wann penah hantar jahit tepi warna kat sri gombak apek tu ambik upah RM7.00 selai bom Mad .

mak aaaiiii mahalnye rm 7.00....antar umah i jer lah...i amik rm 2.5 sehelai....heheheh

ha.. bagus3..tinggal mana? kalau dkt bleh terjah kejap...

i Kat Taman Selayang jer...depan sekolah jalan ke Kg Nakhoda tu... datang la umah....
Back to top Go down
View user profile
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Mon May 04, 2009 6:35 pm

meabadi wrote:
top spool winder




Saya nak cari benda ni. Last week sy pegi beli kat singer seksyen 16 shah alam tu, dia bg jenis yg tak ada 'topi' - dia bg yg sebatang yg lurus cam chopstick tu je. Sekali saya cucuk kat lubang atas mesin jahit tu, terus dia 'bolos' je masuk ke dalam mesin. Nak keluarkan pun tak boleh, so bersemadi lah batang tu dalam mesih jahit saya... pale sib baik boleh jahit lg, x sangkut kat mana-mana....
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
anekamaya



Posts : 79
Join date : 2009-04-08
Age : 36
Location : SHAH ALAM

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Mon May 04, 2009 11:58 pm

waaa....tensennye....tudung dah siap jahit, tapi tak bleh nak pakai lagi sbb hujung tudung tak jahit lagi...malas dah nak jahit lipat/kelim sendiri sebab senget benget..mmg la nak pakai sendiri je, tapi masa pakai la kita pomot kat org, takkan nak bagi org tgk yg senget benget je kan....nak gi kedai yg akuni cakap kat sek 18 kat mydin tu tak terpergi, almaklumla tak larat nak drive ke sana bawak perut besor ni...tggu syamen reply la..die kate die amik upah, pos je kat die...tapi tak tau la brapa upah, sure mahal gak sbb cover stitch...campur pos lagik....kalo byk berbaloi la..tp tdg dah siap dalam 5 lai gitu...yg 3 dah kelim sdri tp cam hampeh...yg lg 2 tak brani dah nak kelim sdri...heheh...yg senget tu nak gunting balik hantor pi jahit tepi halus ke, cover stitch ke...
Back to top Go down
View user profile
meesue2009@gmail.com



Posts : 3
Join date : 2009-05-07
Age : 39
Location : TPG, SELANGOR

PostSubject: jahit kelim tudung   Fri May 08, 2009 12:57 am

hi aneka maya....saya pun mula2 ader problem yg sama...what i do...i jelejur dulu keliman tu...pastu gosok...nak cantik lagi..spray ngan easy iron ker..bg keras skit...then br jahit...insyaallah cantik,,,,,kalo ader twin needle lagi cantik...tp i tak reti lagi..lum practice....
Back to top Go down
View user profile http://susishope.blogspot.com/
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Mon May 11, 2009 10:35 am

alamak maya tggu saya respon ker..ehehe sowi saya jarang masuk sini. da siap 3 helai ker? ok la tu saya PM harge baru yek
Back to top Go down
View user profile
anekamaya



Posts : 79
Join date : 2009-04-08
Age : 36
Location : SHAH ALAM

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Mon May 11, 2009 10:51 am

syamen wrote:
alamak maya tggu saya respon ker..ehehe sowi saya jarang masuk sini. da siap 3 helai ker? ok la tu saya PM harge baru yek

takdela, tu aritu punye...nanti saya btau once saya nak antar...
Back to top Go down
View user profile
norida



Posts : 16
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Sun Jun 21, 2009 9:54 pm

AnekaMaya wrote:
waaa....tensennye....tudung dah siap jahit, tapi tak bleh nak pakai lagi sbb hujung tudung tak jahit lagi...malas dah nak jahit lipat/kelim sendiri sebab senget benget..mmg la nak pakai sendiri je, tapi masa pakai la kita pomot kat org, takkan nak bagi org tgk yg senget benget je kan....nak gi kedai yg akuni cakap kat sek 18 kat mydin tu tak terpergi, almaklumla tak larat nak drive ke sana bawak perut besor ni...tggu syamen reply la..die kate die amik upah, pos je kat die...tapi tak tau la brapa upah, sure mahal gak sbb cover stitch...campur pos lagik....kalo byk berbaloi la..tp tdg dah siap dalam 5 lai gitu...yg 3 dah kelim sdri tp cam hampeh...yg lg 2 tak brani dah nak kelim sdri...heheh...yg senget tu nak gunting balik hantor pi jahit tepi halus ke, cover stitch ke...

anekamaya, kalau nak kelim tudung pakai mesin tepi , nak dekat ngan rumah awak gi sect 10 kat sebelah restoren hartinie, ada kedai jahit langsir kat situ, dia ambik upah jahit kelim bunga ni....dulu masa saya upah dalam RM3 selai.......
Back to top Go down
View user profile
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Mon Jun 22, 2009 6:39 pm

norida wrote:
AnekaMaya wrote:
waaa....tensennye....tudung dah siap jahit, tapi tak bleh nak pakai lagi sbb hujung tudung tak jahit lagi...malas dah nak jahit lipat/kelim sendiri sebab senget benget..mmg la nak pakai sendiri je, tapi masa pakai la kita pomot kat org, takkan nak bagi org tgk yg senget benget je kan....nak gi kedai yg akuni cakap kat sek 18 kat mydin tu tak terpergi, almaklumla tak larat nak drive ke sana bawak perut besor ni...tggu syamen reply la..die kate die amik upah, pos je kat die...tapi tak tau la brapa upah, sure mahal gak sbb cover stitch...campur pos lagik....kalo byk berbaloi la..tp tdg dah siap dalam 5 lai gitu...yg 3 dah kelim sdri tp cam hampeh...yg lg 2 tak brani dah nak kelim sdri...heheh...yg senget tu nak gunting balik hantor pi jahit tepi halus ke, cover stitch ke...

anekamaya, kalau nak kelim tudung pakai mesin tepi , nak dekat ngan rumah awak gi sect 10 kat sebelah restoren hartinie, ada kedai jahit langsir kat situ, dia ambik upah jahit kelim bunga ni....dulu masa saya upah dalam RM3 selai.......

jahit kelim bunga camana tu, utk tudung ke?

kat mana lagi ada org ambik upah jahit CS ni ya? area PJ/selayang takde ke?
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Sat Jun 27, 2009 6:35 pm

nak tanye nie ade petua x utk guna twin needle?
sbb kalau kite jahit kelim tepi guna twin needle jadi macam bangkang bengkok laa
tlg la
Back to top Go down
View user profile
susishope



Posts : 50
Join date : 2009-05-22
Age : 39
Location : tpg, selangor

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Sat Jun 27, 2009 7:53 pm

salam daai...

saya pun baru jer pandai guna twin needle...guna 4mm jer...6mm takder sepatu yg bersesuaian..takut patah..so guna 4mm jer...

saya guna sepatu sebagai ukuran kelurusan....mula2 kena kelim 11/2 cm belah dlm...gosok siap2..bg cantik...br jahit dr belah luar tudung kan...letak sepatu betul2 dekat hujung keliman tudung..jgn bg sepatu lari dr kain semasa menjahit...kena pegang kain elok2...saya guna xl2630 btothers..ni cr org baru belajo la...org lain yg lagi expert mesti ader cr mudah...

sama ker dgn cr daai jahit...?? kain jersey mmg licin..kata org guna sepatu plastik yer...hmmm saya tak penah tuko sepatu..belasah jer..ok la..puas ati gak...
Back to top Go down
View user profile http://susishope.blogspot.com/
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Sat Jun 27, 2009 8:47 pm

daai_violet wrote:
nak tanye nie ade petua x utk guna twin needle?
sbb kalau kite jahit kelim tepi guna twin needle jadi macam bangkang bengkok laa
tlg la


salam daai....

jahit dengan twin needle tak perlu kelam kabut....perlahan2 ajer...tapi yang penting bila mulakan jahitan tu cara paling mudah lipat basi kelim pada anggaran yg awak mahu...
kalau tak tahu nak agak, awak lipat basi tu pastu tgk besar tapak mesin tu...sy guna tapak plastik...
dari tepi tapak awak tu awak boleh nampak samada garisan tepi tu selari ngan fabrik awak atau tidak...
best way biar sama...jadi awak dapat tentukan sama ada hasilnya nanti lurus atau tidak....maknanya selagi tapak awak sama selari ngan fabrik kat bawah tapak tu selagi itu jahitan awak lurus...kalau dah terkeluar dari garisan tu, samada awak nampak kaint tu terlebih keluarnya dari tapak atau mungkin tak nampak dari garisan tapak, maknanya awak dah terbabas...
ingat simple rulesnya....ambik ukuran satu tapak dan jahit perlahan-lahan...

harap awak leh faham...
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Sat Jun 27, 2009 8:52 pm

Salam sumer...

Just nk share pasai kelim tepi tudung...sbbnye min ni mmg rookie bab jahit2 menjahit nie...xde basic langsung..tp alhamdulillah bila dah prektis lama2 pandai la skit...tp min jahit keliling 2 kali...kurang gemor pakai twin needle walaupun mcm senang sbb xpayah 2 kali round. Suka sgt dapat buat jarak ukuran yg mcm min nk..kiranya ada la skit2 gupe tudung ari*ni walaupun xpakai mesin CS..setakat ni min rasa puas hati...sbbnya ni kira mcm personal accomplishment sbb dari merangkak belajar menjahit smpi la dah ok skit jahitan. So pada sumer...keep on practising kay...insyaAllah kalu ada kemahuan...mesti jadik punye.. Wink

p/s: nmpk gayenya nk kena kursus ngan bola2 la mcm mana nk pakai twin needle ni..sbb min punya pun dah letgo kt dia...hiks! Razz
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Sun Jun 28, 2009 1:27 am

min chontoi wrote:
Salam sumer...

Just nk share pasai kelim tepi tudung...sbbnye min ni mmg rookie bab jahit2 menjahit nie...xde basic langsung..tp alhamdulillah bila dah prektis lama2 pandai la skit...tp min jahit keliling 2 kali...kurang gemor pakai twin needle walaupun mcm senang sbb xpayah 2 kali round. Suka sgt dapat buat jarak ukuran yg mcm min nk..kiranya ada la skit2 gupe tudung ari*ni walaupun xpakai mesin CS..setakat ni min rasa puas hati...sbbnya ni kira mcm personal accomplishment sbb dari merangkak belajar menjahit smpi la dah ok skit jahitan. So pada sumer...keep on practising kay...insyaAllah kalu ada kemahuan...mesti jadik punye.. Wink

p/s: nmpk gayenya nk kena kursus ngan bola2 la mcm mana nk pakai twin needle ni..sbb min punya pun dah letgo kt dia...hiks! Razz


hihihihi....byk jasa twin needle mu tu min.....tengkius mek...tak yah kursus2 pun menda ni...belasah ajer perca korg tu...tader sapa nak marah...bola praktis kat situ ajer...sampai jemu...betol cam min kata, kalo ada kemahuan, kita akan cuba sampai dapat....
jangan mengalah...jahit bukan boleh mahir dlm sehari dua..org dah tahu menjahit pun still belajar lagi...it takes passion, patience and practical baru semua jadik...

good luck all..
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Mon Jun 29, 2009 9:46 am

mekasih ye sume,

nanti kite praktis mcm susi ngan bola ckp tue. mungkin kena jahit slow2 kot.
kite nie kadang2 tertekan aje padle tue. laju jer jahit lepas tue jahitannye
"memang cantik" .
kite pakai mesin singer jer model 8200. kite x penah tukar tapak. sbb x pandai
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Mon Jun 29, 2009 12:44 pm

daai_violet wrote:
mekasih ye sume,

nanti kite praktis mcm susi ngan bola ckp tue. mungkin kena jahit slow2 kot.
kite nie kadang2 tertekan aje padle tue. laju jer jahit lepas tue jahitannye
"memang cantik" .
kite pakai mesin singer jer model 8200. kite x penah tukar tapak. sbb x pandai

kalau mesin NV brother, speed boleh dikawal..tu yg seronok tu..bila konpiden, baru berdesusss lajuu..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Mon Jun 29, 2009 1:08 pm

k yana wrote:
daai_violet wrote:
mekasih ye sume,

nanti kite praktis mcm susi ngan bola ckp tue. mungkin kena jahit slow2 kot.
kite nie kadang2 tertekan aje padle tue. laju jer jahit lepas tue jahitannye
"memang cantik" .
kite pakai mesin singer jer model 8200. kite x penah tukar tapak. sbb x pandai

kalau mesin NV brother, speed boleh dikawal..tu yg seronok tu..bila konpiden, baru berdesusss lajuu..

nie mesti mesin mahal kan?
Back to top Go down
View user profile
azee



Posts : 258
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Sat Jul 04, 2009 1:21 pm

salam sumer,

nak tanye pendapat otai2.. nk jait ujung tdg tu kan..mmg kena lipat siap2.. iron ..pastu baru jahit, tekan bahagian luar tdg tu ye?.. sblom ni takde la iron dulu..pakai jait jekk..

kyana, kalo nak kelim ujung ropol sarung bantal kan..pakai tapak ape ek? akaknyer mc nv50 kan?satu lagik soklan, tapak tu leh x guna nak kelim ujung tdg..hehe Laughing
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Mon Jul 06, 2009 1:14 pm

azee wrote:
salam sumer,

nak tanye pendapat otai2.. nk jait ujung tdg tu kan..mmg kena lipat siap2.. iron ..pastu baru jahit, tekan bahagian luar tdg tu ye?.. sblom ni takde la iron dulu..pakai jait jekk..

kyana, kalo nak kelim ujung ropol sarung bantal kan..pakai tapak ape ek? akaknyer mc nv50 kan?satu lagik soklan, tapak tu leh x guna nak kelim ujung tdg..hehe Laughing

azee, so far akak tak penah iron ujung tudung nak jahit kelim tu..

kalo ropol sarung bantal, rasanya azee kena cari hem foot.
hem foot ni agak payah rasanya nak jahit guna kain jersey...
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
azee



Posts : 258
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Mon Jul 06, 2009 2:45 pm

k yana wrote:
azee wrote:
salam sumer,

nak tanye pendapat otai2.. nk jait ujung tdg tu kan..mmg kena lipat siap2.. iron ..pastu baru jahit, tekan bahagian luar tdg tu ye?.. sblom ni takde la iron dulu..pakai jait jekk..

kyana, kalo nak kelim ujung ropol sarung bantal kan..pakai tapak ape ek? akaknyer mc nv50 kan?satu lagik soklan, tapak tu leh x guna nak kelim ujung tdg..hehe Laughing

azee, so far akak tak penah iron ujung tudung nak jahit kelim tu..

kalo ropol sarung bantal, rasanya azee kena cari hem foot.
hem foot ni agak payah rasanya nak jahit guna kain jersey...

tq kyana.. ari tu penah termimpikan akak..nk tanye psl jait tdg nie..hehee Laughing lagi satu soklan kyana, jait tepi tudung tu akak pakai benang kapas ke atau benang biasa g digunakan utk menjahit ye? Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Mon Jul 06, 2009 10:36 pm

azee wrote:
k yana wrote:
azee wrote:
salam sumer,

nak tanye pendapat otai2.. nk jait ujung tdg tu kan..mmg kena lipat siap2.. iron ..pastu baru jahit, tekan bahagian luar tdg tu ye?.. sblom ni takde la iron dulu..pakai jait jekk..

kyana, kalo nak kelim ujung ropol sarung bantal kan..pakai tapak ape ek? akaknyer mc nv50 kan?satu lagik soklan, tapak tu leh x guna nak kelim ujung tdg..hehe Laughing

azee, so far akak tak penah iron ujung tudung nak jahit kelim tu..

kalo ropol sarung bantal, rasanya azee kena cari hem foot.
hem foot ni agak payah rasanya nak jahit guna kain jersey...

tq kyana.. ari tu penah termimpikan akak..nk tanye psl jait tdg nie..hehee Laughing lagi satu soklan kyana, jait tepi tudung tu akak pakai benang kapas ke atau benang biasa g digunakan utk menjahit ye? Rolling Eyes

wahh azee..sampai termimpi2 tuuu..hehe
azee, jahit tepi tu akak pakai benang cotton, benang yg biasa kita guna tuk jahit tu.. lagi satu jenis benang tepi ialah polister, yg mcm berbulu kalo tertarik tu..kedai2 banyak pakai yg ni..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Mon Jul 06, 2009 11:27 pm

azee wrote:
salam sumer,

nak tanye pendapat otai2.. nk jait ujung tdg tu kan..mmg kena lipat siap2.. iron ..pastu baru jahit, tekan bahagian luar tdg tu ye?.. sblom ni takde la iron dulu..pakai jait jekk..

kyana, kalo nak kelim ujung ropol sarung bantal kan..pakai tapak ape ek? akaknyer mc nv50 kan?satu lagik soklan, tapak tu leh x guna nak kelim ujung tdg..hehe Laughing

w'salam azee...

ikut cara min...min buat kelim round 2 kali...so memula kelim dr belah dalam tindih atas jahit tepi...dah siap 1 round br buat line kedua ikut size mana suka tp kali ni jahit dr belah luar so senang nk agak jaraknye. Memula mmg mcm ssh skit tp lama2 rasa senang sgt sbb xpyh nk jelujur...hasilnya pun setakat ni alhamdulillah memuaskan. Min pun kena prektis lg. Mmg akan jd mcm terpintal skit tp blh iron..kesan tu akan hilang n xnmpk lgsg..cube la yek.. Razz
Back to top Go down
View user profile
nurulqisztyna



Posts : 60
Join date : 2008-12-24
Age : 34
Location : Ampang

PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Tue Jul 07, 2009 12:20 pm

min chontoi wrote:
azee wrote:
salam sumer,

nak tanye pendapat otai2.. nk jait ujung tdg tu kan..mmg kena lipat siap2.. iron ..pastu baru jahit, tekan bahagian luar tdg tu ye?.. sblom ni takde la iron dulu..pakai jait jekk..

kyana, kalo nak kelim ujung ropol sarung bantal kan..pakai tapak ape ek? akaknyer mc nv50 kan?satu lagik soklan, tapak tu leh x guna nak kelim ujung tdg..hehe Laughing

w'salam azee...

ikut cara min...min buat kelim round 2 kali...so memula kelim dr belah dalam tindih atas jahit tepi...dah siap 1 round br buat line kedua ikut size mana suka tp kali ni jahit dr belah luar so senang nk agak jaraknye. Memula mmg mcm ssh skit tp lama2 rasa senang sgt sbb xpyh nk jelujur...hasilnya pun setakat ni alhamdulillah memuaskan. Min pun kena prektis lg. Mmg akan jd mcm terpintal skit tp blh iron..kesan tu akan hilang n xnmpk lgsg..cube la yek.. Razz

k.min,maksudnyer,jahitan line ke2 akan keluar daripada jahitan tepi eik?
Back to top Go down
View user profile http://mylittleshine.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Jahitan Hujung tudung...   Today at 7:50 am

Back to top Go down
 
Jahitan Hujung tudung...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 14 of 18Go to page : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: