BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 HARI JUALAN AWNING FORUM DIY

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Sat May 15, 2010 9:52 pm

Dear Kawan2 serta adik adik Kak kee

Akak akan buat hari jualan kain awning di butik kak kee di Shah Alam. Sesiapa yg berminat bolehlah datang membeli dengan harga diskaun lagi...kecuali brocade brocade yang kak kee beli dari Fahnum yang memang agak mahal.

Venue : Signature Boutique
Address : No. 15, Anjung 7, Jalan Zirkon 7/7B, (Belakang UNISEL)
Date : 30 May 2010
Time : 11.00 pagi sampai 6 petang (asal senang datang)

Antara koleksi yang akan akak jual ialah :

1. Brocade - 120 jenis (Dari harga RM2 hingga RM8 sekeping...yg limited edition)
2. Thai Silk - 100 jenis colour dengan harga RM4 sekeping
3. Shantung - 200 jenis colour dengan harga RM2.50 sekeping)
4. Cotton - 120 jenis corak
5. Stripe - 100 jenis
6. Kotak2 - 60 jenis
7. Lace - kalau ada yang teringin
8. Songket Original bukan songket India
9. Linen
10. dan kain ntah hapa hapa...(tak tau nama)...ini ngan harga 50 sen hingga singgit.

Disamping itu anda semua boleh menjamu mata kain cotton dan viscose serta baju kurung cotton beads dll dlm butik kak kee...

Jangan lupa bawak duit berkepok kepok seket...sebab balik nanti plastik anda berbondol bondol juga... tongue Laughing

Terima kasih....


Last edited by kee'ah on Mon May 17, 2010 11:55 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
syafinazrahim



Posts : 142
Join date : 2009-02-08
Age : 33
Location : Setiawangsa

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Sat May 15, 2010 10:20 pm

wahhh Kak Kee...

br jek td tanye Kak Yah, umah akak ktner... sbb ingat kt Puchong, tp taktau alamat sbb sampul pos xpress aritu dh buang... punyalah tak sabar nk beli brocade akak... Laughing

ni dh set tarikh ni, sy mau pergi...!! jap lg mau tanye husband.. huhuhu tak sabarnye kak... Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://mama-collection.blogspot.com/
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Mon May 17, 2010 11:56 am

syafinazrahim wrote:
wahhh Kak Kee...

br jek td tanye Kak Yah, umah akak ktner... sbb ingat kt Puchong, tp taktau alamat sbb sampul pos xpress aritu dh buang... punyalah tak sabar nk beli brocade akak... Laughing

ni dh set tarikh ni, sy mau pergi...!! jap lg mau tanye husband.. huhuhu tak sabarnye kak... Very Happy

ok datang datang...jgn tak datang..

pada sesiapa nak meniru template tudung....datang bawak brown paper....nak tiru tudung apa pun boleh...semua template ada.
Back to top Go down
View user profile
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Wed May 19, 2010 5:38 pm

amboiiiii cik kak...

jauh le plak ambe nk p..uhuuu....
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
Tinie Alias



Posts : 118
Join date : 2009-03-05
Age : 38
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Fri May 21, 2010 1:42 pm

kee'ah wrote:
Dear Kawan2 serta adik adik Kak kee

Akak akan buat hari jualan kain awning di butik kak kee di Shah Alam. Sesiapa yg berminat bolehlah datang membeli dengan harga diskaun lagi...kecuali brocade brocade yang kak kee beli dari Fahnum yang memang agak mahal.

Venue : Signature Boutique
Address : No. 15, Anjung 7, Jalan Zirkon 7/7B, (Belakang UNISEL)
Date : 30 May 2010
Time : 11.00 pagi sampai 6 petang (asal senang datang)

Antara koleksi yang akan akak jual ialah :

1. Brocade - 120 jenis (Dari harga RM2 hingga RM8 sekeping...yg limited edition)
2. Thai Silk - 100 jenis colour dengan harga RM4 sekeping
3. Shantung - 200 jenis colour dengan harga RM2.50 sekeping)
4. Cotton - 120 jenis corak
5. Stripe - 100 jenis
6. Kotak2 - 60 jenis
7. Lace - kalau ada yang teringin
8. Songket Original bukan songket India
9. Linen
10. dan kain ntah hapa hapa...(tak tau nama)...ini ngan harga 50 sen hingga singgit.

Disamping itu anda semua boleh menjamu mata kain cotton dan viscose serta baju kurung cotton beads dll dlm butik kak kee...

Jangan lupa bawak duit berkepok kepok seket...sebab balik nanti plastik anda berbondol bondol juga... tongue Laughing

Terima kasih....


heheheheheeh...suker nyer.....suker nyer.....suker nyer....... bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
k_ida



Posts : 26
Join date : 2010-04-08
Location : htt://suradvillage.blogspot.com, http://dsuracollections.portalniaga.com

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Wed May 26, 2010 12:31 am

kee'ah wrote:
syafinazrahim wrote:
wahhh Kak Kee...

br jek td tanye Kak Yah, umah akak ktner... sbb ingat kt Puchong, tp taktau alamat sbb sampul pos xpress aritu dh buang... punyalah tak sabar nk beli brocade akak... Laughing

ni dh set tarikh ni, sy mau pergi...!! jap lg mau tanye husband.. huhuhu tak sabarnye kak... Very Happy

ok datang datang...jgn tak datang..

pada sesiapa nak meniru template tudung....datang bawak brown paper....nak tiru tudung apa pun boleh...semua template ada.
x buat sale online ke? jauh benor nak terjah tempatnyer.. cyclops
Back to top Go down
View user profile http://dsuracollections.portalniaga.com
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Wed May 26, 2010 6:03 pm

k_ida wrote:
kee'ah wrote:
syafinazrahim wrote:
wahhh Kak Kee...

br jek td tanye Kak Yah, umah akak ktner... sbb ingat kt Puchong, tp taktau alamat sbb sampul pos xpress aritu dh buang... punyalah tak sabar nk beli brocade akak... Laughing

ni dh set tarikh ni, sy mau pergi...!! jap lg mau tanye husband.. huhuhu tak sabarnye kak... Very Happy

ok datang datang...jgn tak datang..

pada sesiapa nak meniru template tudung....datang bawak brown paper....nak tiru tudung apa pun boleh...semua template ada.
x buat sale online ke? jauh benor nak terjah tempatnyer.. cyclops

sebab yg limited edition tu tak byk. Mana2 area Klang Valley tu boleh ler singgah singgah...
Back to top Go down
View user profile
jalinankasih



Posts : 238
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Thu May 27, 2010 12:25 am

salam kak kee... JK pun nk dtg la... wpun anak baru jer operate kakinya pada isnin 17mei, isnin 24 mei dan terakhir 25 mei (wah..3x operate tu).... JK nak dtg jgk.. biarlah dgn kakinya yg bersimen pun bawak la jgk..nnt biar dia dokdlm keter... huhuhu

nak beli yg brocade jek huhuhu....
Back to top Go down
View user profile http://www.jalinankasih.com
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Mon May 31, 2010 10:49 am

Terima kasih kepada yg hadir membeli belah awning kak kee semalam. Terkejut kak kee...dlm ni mcm takde sambutan. Sekali tengok2 ramai yg serbu tanpa beritau kak kee...(ada juga 4 org silent reader)...rupa dok mengendap dlm ni tanpa suara...

Nampaknya permintaan tuk buat jualan awning lagi begitu mengalakkan. Minta maaf tak dapat buat jualan online kerana awning2nya exclusive dan terhad. Kalau akak jual online, ianya tidak menjadi exclusive lagi. Mungkin akak akan buat lagi 1 jualan awning...hampir2 bulan puasa atas permintaan anda semua. Harap harap akak dapat bekalan stok lagi awning2 cantik dari kawan2 ofis yg selalu keluar negara.

Terima kasih semua, selamat menjahit dan perolehi keuntungan berganda2...InsyaAllah.
Back to top Go down
View user profile
syafinazrahim



Posts : 142
Join date : 2009-02-08
Age : 33
Location : Setiawangsa

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Thu Jun 03, 2010 11:47 am

Kak Keeahhh..... bounce

apsal sy rs cm tak cukup membeli awning akak ni..ekekeke Razz
sayang tak sempat tgk awning songket aritu.. akak ada bawak tak aritu? nnt nk beli lg ek kak.. tp taktau la bile lg nk jejak shah alam tu... hehe Laughing
Back to top Go down
View user profile http://mama-collection.blogspot.com/
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Thu Jun 03, 2010 5:35 pm

syafinazrahim wrote:
Kak Keeahhh..... bounce

apsal sy rs cm tak cukup membeli awning akak ni..ekekeke Razz
sayang tak sempat tgk awning songket aritu.. akak ada bawak tak aritu? nnt nk beli lg ek kak.. tp taktau la bile lg nk jejak shah alam tu... hehe Laughing

tunggu ler....dapat stok baru baru lagi..nunggu budak2 odit ni keluar lagi...songket terlupa bawak hari tu...adeh
Back to top Go down
View user profile
syafinazrahim



Posts : 142
Join date : 2009-02-08
Age : 33
Location : Setiawangsa

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Mon Jun 07, 2010 6:20 pm

Antara tudung2 yg selamat dijahit.. brocade beli dr Kak Keeah...





bounce bounce bounce

sy sendiri geram ngan brocade tudung kuning tu.. kak kee.. ada lg tak? hehe Laughing
Back to top Go down
View user profile http://mama-collection.blogspot.com/
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Tue Jun 08, 2010 11:01 am

Ada lagi rasanya...hok kuning bunga tu.

Lawa ler finaz jahit...kita mmg perati anda mmg ada talent menjahit...sebab dok belek ari tu...mmg kemas giler. Pakai pun kedap jer kat kepala.

Nanti laa....akak mencari lagi brocade cantik2. Kat Ipoh depa kata ada satu kedai cina jual brocade....nanti nak balik kampung singgah. Tunggu deeda nak gi China ke....atau akak follow dia ke....baru kita dapat stok brocade cantik2.

Akak dah jemu tengok tudung, asik sama jerr....pandang belakang depan kiri kanan hok tu jer....w/pun gi vietnam....beli kain kira mcm dah limited edition....tup tup....2 minggu, Jakel dah bawak masuk....

Jiwa kacau betul jadinya...
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Tue Jun 08, 2010 11:47 am

kak kee...kui kui...agaknye kroni2 dia dok ushaaa jer forum neh.. hihii..kita sibuk ngan printed korea.. dia pun bawak masuk gak..tp coraknye biasa2 je kak...tapi tu lah.. manalah kita boleh lawan dia.. dia umpama jerung.. kita ne bilis jeerrr... skali dia libas.. abis kita...tu blom lagi anak2 jerung... last week tgk kat TAR.. mak aaiiii.. ada satu tapak betul2 depan Hajra tu... punya banyak tudung.. sama ngan hajra plak tu... hahhahaa..sy yg anak bilis ni telan air liur jer la tgk rege depa..mana mau untung kalo ikut rege depa... huhuu
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Tue Jun 08, 2010 12:20 pm

ibumuqrish wrote:
kak kee...kui kui...agaknye kroni2 dia dok ushaaa jer forum neh.. hihii..kita sibuk ngan printed korea.. dia pun bawak masuk gak..tp coraknye biasa2 je kak...tapi tu lah.. manalah kita boleh lawan dia.. dia umpama jerung.. kita ne bilis jeerrr... skali dia libas.. abis kita...tu blom lagi anak2 jerung... last week tgk kat TAR.. mak aaiiii.. ada satu tapak betul2 depan Hajra tu... punya banyak tudung.. sama ngan hajra plak tu... hahhahaa..sy yg anak bilis ni telan air liur jer la tgk rege depa..mana mau untung kalo ikut rege depa... huhuu

Ituler Ibuk, kita kena cari kelainan...akak ni mcm mcm dlm kepala otak, tapi masih lom terlaksana. Maklum ler penjahit tegar sorang....pehtu ilham mencurah2....tempahan tak abeh2.....tp skit2 ler..takde byk cam dulu. Member nak membuat ilham akak jadi kenyataan pun tak sempat....hehehehehe.

Sebenarnya....akak jemu tengok tudung kat jalan TAR...nak muntahhhh..sebab terlalu byk. Murah murah ...cantik cantik belaka. Pehtu pergi ler forum mana pun.....citer org jual tudung jer....kecuali forum baser cina ngan baser india jer takde.

Skrg ni akak perati.....org kurang cari printed ni...plain jer byk. So plain ni kena pelbagai gitu gini plak. Maka bertimbun ler printed daku nanti.....
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Tue Jun 08, 2010 12:29 pm

kak kee.. btol tu online jer mcm2 blog..hihii..dlm facebook pun hari2 org add sy iklan tdg..huhhuh..tp rzeki masing2.. kat jln TAR tu murah2 pun blom tentu abis.. kalo yg jauh2 sket pk 2-3 kali nk g TAR..jln jame,parking,panas dsb.. jln mudah ape aje dpn mata.. sy ni pun tempahan staff satu hospital ni tak abih2..mmg x nyempat nk buat readymade..walau ada yg bersungut kat luar lg murah. tp tetap call sy nk tudung.. hiihi..

dah dekat musim raye.. org da mula mencari plain.. sy pun da mula simpan stock plain mcm2 kaler.. takot kaler2 kat Jakel Abisss....

pssttt.. brocade da masuk jgn lupa publish yer.. kempunan tgk brocade yg cantik2 da melepas.. huhuhu
Back to top Go down
View user profile
hanim



Posts : 261
Join date : 2009-02-16
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Tue Jun 08, 2010 3:20 pm

daku x sempat nak menyerbu sebab keneabihkan tempahan urgent... dengar dari kawan2 yang pegi memang best jualan nie.... kak kee.... buatla lagi hehe...

mmm... betul banyak tudung murah... tapi kita tetap jaga kualiti n standard tudung kita semua kan... Insya Allah ada rezeki kita di mana2...

psst... ibu muqrish... nanti nak anta CS lagi tau... lebih banyak dari hari tu Smile. nanti kita kolling kolling bounce
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Wed Jun 09, 2010 1:20 am

hanim wrote:
daku x sempat nak menyerbu sebab keneabihkan tempahan urgent... dengar dari kawan2 yang pegi memang best jualan nie.... kak kee.... buatla lagi hehe...

mmm... betul banyak tudung murah... tapi kita tetap jaga kualiti n standard tudung kita semua kan... Insya Allah ada rezeki kita di mana2...

psst... ibu muqrish... nanti nak anta CS lagi tau... lebih banyak dari hari tu Smile. nanti kita kolling kolling bounce

datang le.. tp coling2 dulu.. takot g merayau bawak si hero tu.. hihihi.. kena bgtau awal2 brapa banyak.. budget time.. kalo tlampau manyak.. kena pinjam bibik kakak utk tolong..( coti skolah bleh ku curi bibik kejap.. dia pun sukeeee sgt nolong daku..hihi )
Back to top Go down
View user profile
hanim



Posts : 261
Join date : 2009-02-16
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Wed Jun 09, 2010 8:19 am

ibumuqrish wrote:
hanim wrote:
daku x sempat nak menyerbu sebab keneabihkan tempahan urgent... dengar dari kawan2 yang pegi memang best jualan nie.... kak kee.... buatla lagi hehe...

mmm... betul banyak tudung murah... tapi kita tetap jaga kualiti n standard tudung kita semua kan... Insya Allah ada rezeki kita di mana2...

psst... ibu muqrish... nanti nak anta CS lagi tau... lebih banyak dari hari tu Smile. nanti kita kolling kolling bounce

datang le.. tp coling2 dulu.. takot g merayau bawak si hero tu.. hihihi.. kena bgtau awal2 brapa banyak.. budget time.. kalo tlampau manyak.. kena pinjam bibik kakak utk tolong..( coti skolah bleh ku curi bibik kejap.. dia pun sukeeee sgt nolong daku..hihi )

best ada assistant... baru lepas project anak tudung 100++ helai... next dalam 100 helai lagi... hehe... tapi banyak mcm tu mungkin saya hantar 2x... nanti saya kol k Smile
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Wed Jun 09, 2010 9:26 am

hanim wrote:
ibumuqrish wrote:
hanim wrote:
daku x sempat nak menyerbu sebab keneabihkan tempahan urgent... dengar dari kawan2 yang pegi memang best jualan nie.... kak kee.... buatla lagi hehe...

mmm... betul banyak tudung murah... tapi kita tetap jaga kualiti n standard tudung kita semua kan... Insya Allah ada rezeki kita di mana2...

psst... ibu muqrish... nanti nak anta CS lagi tau... lebih banyak dari hari tu Smile. nanti kita kolling kolling bounce

datang le.. tp coling2 dulu.. takot g merayau bawak si hero tu.. hihihi.. kena bgtau awal2 brapa banyak.. budget time.. kalo tlampau manyak.. kena pinjam bibik kakak utk tolong..( coti skolah bleh ku curi bibik kejap.. dia pun sukeeee sgt nolong daku..hihi )

best ada assistant... baru lepas project anak tudung 100++ helai... next dalam 100 helai lagi... hehe... tapi banyak mcm tu mungkin saya hantar 2x... nanti saya kol k Smile
awak lg best dua2 fokus.production lajuuuu... daku neh..production slowwww.. sorang diri..dah jadi mcm superwomen..my partner.. balik keje..makan pastu zzzzzzzz....
Back to top Go down
View user profile
azafin



Posts : 1
Join date : 2010-09-07

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Tue Sep 07, 2010 10:48 am

kak tak jual awning lagi ke? kalau saye terus gi kedai akak... ada jual awning tak?
Back to top Go down
View user profile
ronaldjjjnooo



Posts : 12
Join date : 2010-09-23

PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Sat Sep 25, 2010 2:53 pm

Diocletian (244–311) was Roman Emperor from 284 to 305. Acclaimed emperor by the army, his ascension to power ended the Crisis of the Third Century. Diocletian appointed Maximian his Augustus, his senior co-emperor, in 285. In 293, he appointed Galerius and Constantius as Caesars, junior co-emperors. Under this "Tetrarchy", each emperor would rule over a quarter-division of the empire. In campaigns against Sarmatian and Danubian tribes (285–90), the Alamanni (288), and usurpers in Egypt (297–98), Diocletian secured the empire's borders and purged it of threats to his power. In 299, Diocletian led negotiations with Persia, the empire's traditional enemy, and achieved a lasting and favorable peace. He also separated and enlarged the empire's civil and military services and reorganised the provincial divisions, establishing the largest and most bureaucratic government in Roman history. Not all Diocletian's plans were successful; the Edict on Maximum Prices was counterproductive and quickly ignored. The Diocletianic Persecution failed to destroy the empire's growing Christian community. His Tetrarchic system collapsed after his abdication. Despite his failures, Diocletian's reforms fundamentally changed the structure of Roman government, enabling an empire that had seemed near the brink of collapse in Diocletian's youth to remain essentially intact for another century
credit union checking account
Offshore Corporation
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: HARI JUALAN AWNING FORUM DIY   Today at 6:18 am

Back to top Go down
 
HARI JUALAN AWNING FORUM DIY
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Mai-Multiverse Forum: Regeln und Richtlinien DEUTSCH
» Classic Dynaco speaker forum - link
» New to Halogen cooking and this forum
» International Ficus Bonsai Forum.
» Gundam Forum

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai kelas TudungDIY,gathering tudungDIY,sesi beramah mesra sesama kita....-
Jump to: