BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket
Post new topic   Reply to topicShare | 
 

 Jakel di Shah Alam

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
shida810



Posts: 67
Join date: 2009-09-03

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Tue May 11, 2010 11:20 am

Tinie Alias wrote:
last weekend tinie gi M*k**ah, beli plain lycra......ader offer 2m @ RM 30 dan kalau beli 1m, reger jatuh RM18.....tinie tgk byk kaler to choose & kalau beli byk but different kaler (1m/each), tokey kedai tu leh kasi less......utk printed pun sale gak tp limited la - leh dpt RM30 for 2m.....
takder plak terlintas nak gi Jakel S/Alam (walau pun dekat sgt dgn umah) sbb takut payah nak dpt diskaun mcm kat Jakel KL...mungkin sbb ramai staff baru & diaorg x berani nak kasi reger less......kalau kat Jakel KL, staff dia senang nak kasi discount especially bila kita dah kenal dgn org tu & slalu cari dia bila nak beli kain.......lagipun staff dia very friendly, sabar layan karenah kiter yg ke hulur ke hilir tgk kain, cari kain......tp memandangkan lokasi yg agak 'strategi' + susah dpt parking, tinie terpaksa abaikan hasrat ke Jakel KL......

Baru je borong kain lycra kat Jakel KL and Jakel Shah Alam. Saya dapat harga yang sama dgn harga kat Jakel KL. Masa pergi Jekal SA tu ckp dgn staff tu blh ke dpt harga yang sama cam kat Jakel KL. Dia ok no problem. Kalau dia tak nak bagi harga yang sama, tunjukkan aje resit masa beli kat Jakel KL mesti dia bagi.
Back to top Go down
View user profile
Umie Batrisyia



Posts: 8
Join date: 2010-05-07
Age: 38
Location: Seri Kembangan, Selangor

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Tue Aug 03, 2010 11:40 am

shida810 wrote:
Tinie Alias wrote:
last weekend tinie gi M*k**ah, beli plain lycra......ader offer 2m @ RM 30 dan kalau beli 1m, reger jatuh RM18.....tinie tgk byk kaler to choose & kalau beli byk but different kaler (1m/each), tokey kedai tu leh kasi less......utk printed pun sale gak tp limited la - leh dpt RM30 for 2m.....
takder plak terlintas nak gi Jakel S/Alam (walau pun dekat sgt dgn umah) sbb takut payah nak dpt diskaun mcm kat Jakel KL...mungkin sbb ramai staff baru & diaorg x berani nak kasi reger less......kalau kat Jakel KL, staff dia senang nak kasi discount especially bila kita dah kenal dgn org tu & slalu cari dia bila nak beli kain.......lagipun staff dia very friendly, sabar layan karenah kiter yg ke hulur ke hilir tgk kain, cari kain......tp memandangkan lokasi yg agak 'strategi' + susah dpt parking, tinie terpaksa abaikan hasrat ke Jakel KL......

Baru je borong kain lycra kat Jakel KL and Jakel Shah Alam. Saya dapat harga yang sama dgn harga kat Jakel KL. Masa pergi Jekal SA tu ckp dgn staff tu blh ke dpt harga yang sama cam kat Jakel KL. Dia ok no problem. Kalau dia tak nak bagi harga yang sama, tunjukkan aje resit masa beli kat Jakel KL mesti dia bagi.


Sorry sy nak mcelah...sy ni br bjinak2 nak jait tudung...ujung mggu lepas sy br g ke jakel shah alam...alhamdulillah murah gak dpt ..huhu die punye staff yg offer die x duk setempat org cam ni...die dtg ..ok kak..amik la lycra pelangi ni lawa br lg smpi..pastu die trus suh staff die ptong ....die bg rm20 smeter...die tulis situ rm38 smeter...kire ok la kan?? sy pun belasah bli 6meter..huhu hopefully ok la jait nnt..tp mmg lawa la kain die..

jap nak tanye lycra ade bp jenis ek?
Back to top Go down
View user profile
daai_violet



Posts: 186
Join date: 2009-01-07

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Tue Aug 03, 2010 2:17 pm

nie dr yg kite tahu laa. lycra nie ade byk jenis, ade yg ringan
ade yg berat. ade lycra dr china, korea
Back to top Go down
View user profile
Umie Batrisyia



Posts: 8
Join date: 2010-05-07
Age: 38
Location: Seri Kembangan, Selangor

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Tue Aug 03, 2010 2:48 pm

daai_violet wrote:
nie dr yg kite tahu laa. lycra nie ade byk jenis, ade yg ringan
ade yg berat. ade lycra dr china, korea

tu la ade member ni g tau...ade gred A, AA, AAA...cam ne nak tau ek? member ni g tau...gred AAA ni yg d best la..kt kedai tu pun x tulis grade ape2 kan...die just mention kain lycra...hmmmm
Back to top Go down
View user profile
chickengold92



Posts: 18
Join date: 2010-10-10

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Tue Oct 19, 2010 1:04 pm

emmm dah makin berkembang jakel ni eks... dulu2 suka g jakel.. tp now kain2 nya dah mahal sgt. akhir tahun dulu murah.. ada tuh kain SBline masa tuh cuma 7.50 semeter, mmc cantik n tebal, now dah 14.50... mmg betul2 the same kain. ada satu baju tuh dulu beli RM10 semeter, baru ni.. RM18.90 semeter... tp diorg claim after discount dah tuh huhuhu. last2 g kamdar je lah. kain2 lycra kat kamdar lg murah n banyak pilihan yg cantik2. harga samada menten or makin murah





Back to top Go down
View user profile
beautysofiera



Posts: 22
Join date: 2010-08-20

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Sat Jun 18, 2011 8:55 pm

Salam...

Saya penah pegi jakel s.alam tp x byk sgt choice utk kain lycra. Saya slalu gi jakel KL.. borong thai silk. Lycra printed dia cantek & berkualiti. Tp lycra plain nipis sket. Utk regular customer mmg akan dpt special price.. Staf kat sana mmg da kenal saya. So, tiap kali gi sana mmg akan dpt diskaun la.. Kat gulatis sy mmg x penah beli lycra coz tersangat la mahal.. Aritu penah tengok lycra printed harga RM35/m, padahal material dia xde la lembut sgt & nipis. Kalu kat jakel dpt dlm RM20+ gitu. Chiffon dia yg kejung pon leh jual RM24/m. mmg x patut.. hmmm..
Back to top Go down
View user profile
beebiees



Posts: 155
Join date: 2009-11-24
Age: 31
Location: http://afiacollections.blogspot.com/, http://nur-inn.com

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Tue Jul 05, 2011 12:41 pm

kain denim ader kan kat jakel...brape regi die ek...
Back to top Go down
View user profile http://afiacollections.blogspot.com
kee'ah
Peniaga


Posts: 1141
Join date: 2008-12-22

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Thu Jul 07, 2011 8:55 pm

beebiees wrote:
kain denim ader kan kat jakel...brape regi die ek...

dia tulis situ RM28...tp kolo dah biasa beli dapat murah sket kot...tp akak tak pernah beli...kaler2 cantik sungguh....
Back to top Go down
View user profile
beebiees



Posts: 155
Join date: 2009-11-24
Age: 31
Location: http://afiacollections.blogspot.com/, http://nur-inn.com

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Thu Jul 07, 2011 9:44 pm

kee'ah wrote:
beebiees wrote:
kain denim ader kan kat jakel...brape regi die ek...

dia tulis situ RM28...tp kolo dah biasa beli dapat murah sket kot...tp akak tak pernah beli...kaler2 cantik sungguh....

tq kak kee ah..
tapi tu la...sini ader salem aziz...xtau rege same ke tak...kalo rege same leh gak nak rembat.....mmg nmpk bergulung kayu kain denim baru sampai 2, 3 hari lepas..
Back to top Go down
View user profile http://afiacollections.blogspot.com
 

Jakel di Shah Alam

View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI ::  :: -
Post new topic   Reply to topic