BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Jakel di Shah Alam

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ummi_aiai



Posts : 368
Join date : 2009-03-20

PostSubject: Jakel di Shah Alam   Mon Apr 26, 2010 9:45 am

Salam;

Ada terbaca/ tengok iklan pembukaan Jakel terbesar di Shah Alam.
Ada sesiapa dah pergi. Cerita lah sikit...
Promotion 85% tu sampai bila (@ opening ceremony sahaja) dan termasuk Lycra/jersey/cotton jersey sekali?

Thanks sudi kongsi-kongsi
Back to top Go down
View user profile http://sentuhan-jemari-ummi.blogspot.com/
Tinie Alias



Posts : 118
Join date : 2009-03-05
Age : 38
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Mon Apr 26, 2010 12:33 pm

Jakel tu kat area umah tinie jer but tinie x pegi lagi......dua hari - Sabtu & Ahad, ada lalu kat depan tu tp tgk org ramai sgt....my mom dah pegi saner and dia ckp mmg ramai org, even nak bayar pun kena long queue.....plan nak pegi biler the sale dah reda sket.......tp kalau sesaper yg dah pegi, update2 la ek.....
kalau x salah tinie, sale tu sampai 01/05......
Back to top Go down
View user profile
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Mon Apr 26, 2010 2:52 pm

emmm dah makin berkembang jakel ni eks... dulu2 suka g jakel.. tp now kain2 nya dah mahal sgt. akhir tahun dulu murah.. ada tuh kain SBline masa tuh cuma 7.50 semeter, mmc cantik n tebal, now dah 14.50... mmg betul2 the same kain. ada satu baju tuh dulu beli RM10 semeter, baru ni.. RM18.90 semeter... tp diorg claim after discount dah tuh huhuhu. last2 g kamdar je lah. kain2 lycra kat kamdar lg murah n banyak pilihan yg cantik2. harga samada menten or makin murah
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Mon Apr 26, 2010 3:04 pm

tak pernah beli lycra kat kamdar..ok ke..sbb b4 dis g belek jenis yg licin tu.. x suka..pastu skrg ni g jakel.. yaa ampuunnn.. lycra dia nipis gile.. emm nk kena g belek gak le kat kamdar..
Back to top Go down
View user profile
Tinie Alias



Posts : 118
Join date : 2009-03-05
Age : 38
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Mon Apr 26, 2010 3:50 pm

rimbun1 wrote:
emmm dah makin berkembang jakel ni eks... dulu2 suka g jakel.. tp now kain2 nya dah mahal sgt. akhir tahun dulu murah.. ada tuh kain SBline masa tuh cuma 7.50 semeter, mmc cantik n tebal, now dah 14.50... mmg betul2 the same kain. ada satu baju tuh dulu beli RM10 semeter, baru ni.. RM18.90 semeter... tp diorg claim after discount dah tuh huhuhu. last2 g kamdar je lah. kain2 lycra kat kamdar lg murah n banyak pilihan yg cantik2. harga samada menten or makin murah


betul, betul, betul......only a few jer yg murah, contohnya kain curtain......kalau lycra & printed jersey tu boleh dikatakan quite mahal kalau nak dibandingkan dgn tempat lain, ie Mikawah or Zhou Hua.........tp kalau dah biasa deal dgn staff jakel, mmg dpt reger murah......tp yg best beli kat jakel, staff dia friendly & pandai layan pelanggan......and, peh tu leh kasi diskaun plak tu........
apa2 pun, lega sket bila jakel dah bukak kat S/Alam...dekat dgn umah & senang nak parking........
Back to top Go down
View user profile
ummi_aiai



Posts : 368
Join date : 2009-03-20

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Mon Apr 26, 2010 4:30 pm

Tq 4 the info...

BTW menyinggah ke G*****'s kt Kjg...
pun ada 85% sale ....
tapi Suspect scratch
rasanya harga cam sama je lepas sale dgn sebelum sale...
Back to top Go down
View user profile http://sentuhan-jemari-ummi.blogspot.com/
beebiees



Posts : 155
Join date : 2009-11-24
Age : 34
Location : http://afiacollections.blogspot.com/, http://nur-inn.com

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Mon Apr 26, 2010 4:46 pm

ummi_aiai wrote:
Tq 4 the info...

BTW menyinggah ke G*****'s kt Kjg...
pun ada 85% sale ....
tapi Suspect scratch
rasanya harga cam sama je lepas sale dgn sebelum sale...
B pun ader singgah kat jln tar tu hari...
harga lps sale pun melangit gak...
kat tmpt lain takder sale pun lg murah...
Back to top Go down
View user profile http://afiacollections.blogspot.com
Tinie Alias



Posts : 118
Join date : 2009-03-05
Age : 38
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Mon Apr 26, 2010 5:11 pm

beebiees wrote:
ummi_aiai wrote:
Tq 4 the info...

BTW menyinggah ke G*****'s kt Kjg...
pun ada 85% sale ....
tapi Suspect scratch
rasanya harga cam sama je lepas sale dgn sebelum sale...
B pun ader singgah kat jln tar tu hari...
harga lps sale pun melangit gak...
kat tmpt lain takder sale pun lg murah...


dulu ader gak jenjln tgk2 kain kat kedai2 yg sewaktu / sejenis dgnnya tp bila tgk reger dia, terus patah balik keluar, x sanggup nak tgk kain2 yg kat dlm kedai tu.....raser mcm mahal semcm jer.....berpinau bijik mata tgk reger kain /meter........ Shocked Shocked Shocked Shocked ........and for sure kena antaq dry clean......
Back to top Go down
View user profile
beebiees



Posts : 155
Join date : 2009-11-24
Age : 34
Location : http://afiacollections.blogspot.com/, http://nur-inn.com

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Tue Apr 27, 2010 1:51 am

Tinie Alias wrote:
beebiees wrote:
ummi_aiai wrote:
Tq 4 the info...

BTW menyinggah ke G*****'s kt Kjg...
pun ada 85% sale ....
tapi Suspect scratch
rasanya harga cam sama je lepas sale dgn sebelum sale...
B pun ader singgah kat jln tar tu hari...
harga lps sale pun melangit gak...
kat tmpt lain takder sale pun lg murah...


dulu ader gak jenjln tgk2 kain kat kedai2 yg sewaktu / sejenis dgnnya tp bila tgk reger dia, terus patah balik keluar, x sanggup nak tgk kain2 yg kat dlm kedai tu.....raser mcm mahal semcm jer.....berpinau bijik mata tgk reger kain /meter........ Shocked Shocked Shocked Shocked ........and for sure kena antaq dry clean......
tu la...
arituh saje je la..gi tnya thai silk nak wat raya...
trus gi bawah...
mmg byk thai silk...harga pun bleh tahan...
tapi kat jak-l lagi murah...

pastu kat bawah tu mmg bersusun lycra printed..
tp kain rasa cam tak sebest yg dari viatnam tu...
die latak harga RM 58
mase sale RM 38...
tp still mahal kan...
ke dah ok dgn kualiti die..B pun tak tau...
sbb slalu duk bli online je...
Back to top Go down
View user profile http://afiacollections.blogspot.com
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Thu Apr 29, 2010 3:01 pm

ibumuqrish wrote:
tak pernah beli lycra kat kamdar..ok ke..sbb b4 dis g belek jenis yg licin tu.. x suka..pastu skrg ni g jakel.. yaa ampuunnn.. lycra dia nipis gile.. emm nk kena g belek gak le kat kamdar..

kalau kain plain lycra mcm kat jakel tuh dah ada kat kamdar.. yg mcm J2 tuh.. tp mcm ikut warna skit, ada warna tuh kainnyer agak kasar, adatuh ok jer.

kain printed lycra kat kamdar mmg banyak choice, banyak harga n bg saya cantik ler coraknya. saya banyak beli utk buat baju kekeke.. kang ada org pakai tudung sama ngan baju plak kekeke.

saya rasa harga kat kamdar ni lebih stabil ler.. murah juagk ler terutama time ada sale.
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
Laila Azwa



Posts : 192
Join date : 2009-10-23
Location : TAMAN DAGANG, AMPANG

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Tue May 04, 2010 12:58 pm

Aah langsirnya pun mahal bangat huhuh di Jakel Shah Alam. Sy pi waktu hari ke 4 dibuka
Back to top Go down
View user profile http://www.tudungmel.blogspot.com
nurkilla



Posts : 16
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Tue May 04, 2010 5:06 pm

salam,

last weekend saya pi jakel shah alam tuh, plain lycra dia byk n harga dia rm18 semeter, tp printed lycra dia, mahal plak n design tak byk, rm28 semeter. semalam plak saya pi jakel kat melaka, plain lycra dah byk kaler n dia bleh jual rm12.90 semeter n printed lycra rm25 semeter! aiks, naper sungguh berbeza reganya... confius, confius
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Wed May 05, 2010 8:57 am

murahnye kat melaka.. yelah.. bangunan kat SA tu kan mahal.. so kena la cover kos bangunan gak.. hehehehe.. KL buleh dpt RM16/mtr .sape pernah g jakel seremban?..
Back to top Go down
View user profile
Tinie Alias



Posts : 118
Join date : 2009-03-05
Age : 38
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Mon May 10, 2010 5:17 pm

last weekend tinie gi M*k**ah, beli plain lycra......ader offer 2m @ RM 30 dan kalau beli 1m, reger jatuh RM18.....tinie tgk byk kaler to choose & kalau beli byk but different kaler (1m/each), tokey kedai tu leh kasi less......utk printed pun sale gak tp limited la - leh dpt RM30 for 2m.....
takder plak terlintas nak gi Jakel S/Alam (walau pun dekat sgt dgn umah) sbb takut payah nak dpt diskaun mcm kat Jakel KL...mungkin sbb ramai staff baru & diaorg x berani nak kasi reger less......kalau kat Jakel KL, staff dia senang nak kasi discount especially bila kita dah kenal dgn org tu & slalu cari dia bila nak beli kain.......lagipun staff dia very friendly, sabar layan karenah kiter yg ke hulur ke hilir tgk kain, cari kain......tp memandangkan lokasi yg agak 'strategi' + susah dpt parking, tinie terpaksa abaikan hasrat ke Jakel KL......
Back to top Go down
View user profile
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Tue May 11, 2010 10:25 am

Tinie Alias wrote:
last weekend tinie gi M*k**ah, beli plain lycra......ader offer 2m @ RM 30 dan kalau beli 1m, reger jatuh RM18.....tinie tgk byk kaler to choose & kalau beli byk but different kaler (1m/each), tokey kedai tu leh kasi less......utk printed pun sale gak tp limited la - leh dpt RM30 for 2m.....
takder plak terlintas nak gi Jakel S/Alam (walau pun dekat sgt dgn umah) sbb takut payah nak dpt diskaun mcm kat Jakel KL...mungkin sbb ramai staff baru & diaorg x berani nak kasi reger less......kalau kat Jakel KL, staff dia senang nak kasi discount especially bila kita dah kenal dgn org tu & slalu cari dia bila nak beli kain.......lagipun staff dia very friendly, sabar layan karenah kiter yg ke hulur ke hilir tgk kain, cari kain......tp memandangkan lokasi yg agak 'strategi' + susah dpt parking, tinie terpaksa abaikan hasrat ke Jakel KL......

wahh kat mikawah pon dah murah eks..

kalau jakel KL tuh saya naik LRT jer.. lg berbaloi dr nak pusing n pusing cari parking. kalau banyak sgt berat nak bawa balik saya minta jer hubby amik bila habis shopping....
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
shida810



Posts : 67
Join date : 2009-09-03

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Tue May 11, 2010 12:20 pm

Tinie Alias wrote:
last weekend tinie gi M*k**ah, beli plain lycra......ader offer 2m @ RM 30 dan kalau beli 1m, reger jatuh RM18.....tinie tgk byk kaler to choose & kalau beli byk but different kaler (1m/each), tokey kedai tu leh kasi less......utk printed pun sale gak tp limited la - leh dpt RM30 for 2m.....
takder plak terlintas nak gi Jakel S/Alam (walau pun dekat sgt dgn umah) sbb takut payah nak dpt diskaun mcm kat Jakel KL...mungkin sbb ramai staff baru & diaorg x berani nak kasi reger less......kalau kat Jakel KL, staff dia senang nak kasi discount especially bila kita dah kenal dgn org tu & slalu cari dia bila nak beli kain.......lagipun staff dia very friendly, sabar layan karenah kiter yg ke hulur ke hilir tgk kain, cari kain......tp memandangkan lokasi yg agak 'strategi' + susah dpt parking, tinie terpaksa abaikan hasrat ke Jakel KL......

Baru je borong kain lycra kat Jakel KL and Jakel Shah Alam. Saya dapat harga yang sama dgn harga kat Jakel KL. Masa pergi Jekal SA tu ckp dgn staff tu blh ke dpt harga yang sama cam kat Jakel KL. Dia ok no problem. Kalau dia tak nak bagi harga yang sama, tunjukkan aje resit masa beli kat Jakel KL mesti dia bagi.
Back to top Go down
View user profile
Umie Batrisyia



Posts : 8
Join date : 2010-05-07
Age : 40
Location : Seri Kembangan, Selangor

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Tue Aug 03, 2010 12:40 pm

shida810 wrote:
Tinie Alias wrote:
last weekend tinie gi M*k**ah, beli plain lycra......ader offer 2m @ RM 30 dan kalau beli 1m, reger jatuh RM18.....tinie tgk byk kaler to choose & kalau beli byk but different kaler (1m/each), tokey kedai tu leh kasi less......utk printed pun sale gak tp limited la - leh dpt RM30 for 2m.....
takder plak terlintas nak gi Jakel S/Alam (walau pun dekat sgt dgn umah) sbb takut payah nak dpt diskaun mcm kat Jakel KL...mungkin sbb ramai staff baru & diaorg x berani nak kasi reger less......kalau kat Jakel KL, staff dia senang nak kasi discount especially bila kita dah kenal dgn org tu & slalu cari dia bila nak beli kain.......lagipun staff dia very friendly, sabar layan karenah kiter yg ke hulur ke hilir tgk kain, cari kain......tp memandangkan lokasi yg agak 'strategi' + susah dpt parking, tinie terpaksa abaikan hasrat ke Jakel KL......

Baru je borong kain lycra kat Jakel KL and Jakel Shah Alam. Saya dapat harga yang sama dgn harga kat Jakel KL. Masa pergi Jekal SA tu ckp dgn staff tu blh ke dpt harga yang sama cam kat Jakel KL. Dia ok no problem. Kalau dia tak nak bagi harga yang sama, tunjukkan aje resit masa beli kat Jakel KL mesti dia bagi.


Sorry sy nak mcelah...sy ni br bjinak2 nak jait tudung...ujung mggu lepas sy br g ke jakel shah alam...alhamdulillah murah gak dpt ..huhu die punye staff yg offer die x duk setempat org cam ni...die dtg ..ok kak..amik la lycra pelangi ni lawa br lg smpi..pastu die trus suh staff die ptong ....die bg rm20 smeter...die tulis situ rm38 smeter...kire ok la kan?? sy pun belasah bli 6meter..huhu hopefully ok la jait nnt..tp mmg lawa la kain die..

jap nak tanye lycra ade bp jenis ek?
Back to top Go down
View user profile
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Tue Aug 03, 2010 3:17 pm

nie dr yg kite tahu laa. lycra nie ade byk jenis, ade yg ringan
ade yg berat. ade lycra dr china, korea
Back to top Go down
View user profile
Umie Batrisyia



Posts : 8
Join date : 2010-05-07
Age : 40
Location : Seri Kembangan, Selangor

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Tue Aug 03, 2010 3:48 pm

daai_violet wrote:
nie dr yg kite tahu laa. lycra nie ade byk jenis, ade yg ringan
ade yg berat. ade lycra dr china, korea

tu la ade member ni g tau...ade gred A, AA, AAA...cam ne nak tau ek? member ni g tau...gred AAA ni yg d best la..kt kedai tu pun x tulis grade ape2 kan...die just mention kain lycra...hmmmm
Back to top Go down
View user profile
chickengold92



Posts : 18
Join date : 2010-10-10

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Tue Oct 19, 2010 2:04 pm

emmm dah makin berkembang jakel ni eks... dulu2 suka g jakel.. tp now kain2 nya dah mahal sgt. akhir tahun dulu murah.. ada tuh kain SBline masa tuh cuma 7.50 semeter, mmc cantik n tebal, now dah 14.50... mmg betul2 the same kain. ada satu baju tuh dulu beli RM10 semeter, baru ni.. RM18.90 semeter... tp diorg claim after discount dah tuh huhuhu. last2 g kamdar je lah. kain2 lycra kat kamdar lg murah n banyak pilihan yg cantik2. harga samada menten or makin murah





Back to top Go down
View user profile
beautysofiera



Posts : 22
Join date : 2010-08-20

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Sat Jun 18, 2011 9:55 pm

Salam...

Saya penah pegi jakel s.alam tp x byk sgt choice utk kain lycra. Saya slalu gi jakel KL.. borong thai silk. Lycra printed dia cantek & berkualiti. Tp lycra plain nipis sket. Utk regular customer mmg akan dpt special price.. Staf kat sana mmg da kenal saya. So, tiap kali gi sana mmg akan dpt diskaun la.. Kat gulatis sy mmg x penah beli lycra coz tersangat la mahal.. Aritu penah tengok lycra printed harga RM35/m, padahal material dia xde la lembut sgt & nipis. Kalu kat jakel dpt dlm RM20+ gitu. Chiffon dia yg kejung pon leh jual RM24/m. mmg x patut.. hmmm..
Back to top Go down
View user profile
beebiees



Posts : 155
Join date : 2009-11-24
Age : 34
Location : http://afiacollections.blogspot.com/, http://nur-inn.com

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Tue Jul 05, 2011 1:41 pm

kain denim ader kan kat jakel...brape regi die ek...
Back to top Go down
View user profile http://afiacollections.blogspot.com
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Thu Jul 07, 2011 9:55 pm

beebiees wrote:
kain denim ader kan kat jakel...brape regi die ek...

dia tulis situ RM28...tp kolo dah biasa beli dapat murah sket kot...tp akak tak pernah beli...kaler2 cantik sungguh....
Back to top Go down
View user profile
beebiees



Posts : 155
Join date : 2009-11-24
Age : 34
Location : http://afiacollections.blogspot.com/, http://nur-inn.com

PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Thu Jul 07, 2011 10:44 pm

kee'ah wrote:
beebiees wrote:
kain denim ader kan kat jakel...brape regi die ek...

dia tulis situ RM28...tp kolo dah biasa beli dapat murah sket kot...tp akak tak pernah beli...kaler2 cantik sungguh....

tq kak kee ah..
tapi tu la...sini ader salem aziz...xtau rege same ke tak...kalo rege same leh gak nak rembat.....mmg nmpk bergulung kayu kain denim baru sampai 2, 3 hari lepas..
Back to top Go down
View user profile http://afiacollections.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Jakel di Shah Alam   Today at 4:11 pm

Back to top Go down
 
Jakel di Shah Alam
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Azaux's Area of Answers!!
» Mugdhaa Shah and Naina Singh to enter Star Plus' Ek Ghar Banaunga soon
» Prachee Shah returns to TV with Sphere Origin’s show
» Nippon Suiseki Meihinten 2009- photos by Jeff Amas
» George Clooney Aficionados News February 20 2014

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Kedai2 menjual bahan tudung DIY-
Jump to: