BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
kimimclaren
Peniaga


Posts : 44
Join date : 2008-12-22
Location : Di sini ku berada

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Mon Jan 19, 2009 12:26 pm

Melati, belt anak esme awak dah tolong pass ke tak?
Back to top Go down
View user profile http://kimimclaren78.blogspot.com
faziraniq
Peniaga


Posts : 152
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Mon Jan 19, 2009 12:40 pm

nie gambar semalam class kat bangi




xbanyak la i amik gambar
Back to top Go down
View user profile
blossom
Peniaga


Posts : 113
Join date : 2008-12-25

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Mon Jan 19, 2009 12:42 pm

evabobbie wrote:
blossom wrote:
hooney wrote:
awak pergi yek... jadi tutor ke ?

x lah, x pandai la kak hooney nak jadi cikgu.. saja nak memeriahkan suasana je...

samer laa..p shopping ngan nyibuk2 ajer..hehehe
kempis poketku.. Sad


hehehe... sama la kita.. balik rumah, senyap je letak bag plastik isi kain baru dlm bilik... kang berdesing telinga, pasalnya bnyk lagi kain yg x berjahit... huhuhuhu...
sin baik gaji dah nak masyukkkk...
Back to top Go down
View user profile http://www.veesta606.com
melati putih
Peniaga


Posts : 141
Join date : 2008-12-23
Age : 40
Location : kajang

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Mon Jan 19, 2009 12:45 pm

kimimclaren wrote:
Melati, belt anak esme awak dah tolong pass ke tak?

udah...benda pertama-tama sekali ku buat...
kalau tak..kang sampai ke sudah tak bagik...
Back to top Go down
View user profile http://melatishopz.blogspot.com
yusleeza



Posts : 4
Join date : 2008-12-24
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Mon Jan 19, 2009 1:04 pm

yus pun nak ucapkan terima kasih banyak2 pada kak melati, tong gas, mektwain, kak sheila, tuan kedai, etc yang banyak tolong ajarkan tips2 yang berguna...

sori yus memang 'black-out' kalau bab jahit-menjahit ni...anyway terima kasih sifu2 semua..hehehe... Razz
Back to top Go down
View user profile
sue



Posts : 1
Join date : 2009-01-19

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Mon Jan 19, 2009 1:44 pm

Very Happy Salam Semua.......

Saya member baru.....panggil je Sue....fuhh!!! best giler forum nie....mcm2 ada....saya nie kwn serumah Azimah @ melati putih masa belajar dulu. Ntah cemana Allah gerakkan hati untuk tanya dia pasal tudung, mula tu Sue jual ready made punya tudung (ID)......borak punya borak x sangka dia memang tau buat tudung nie....terus fix appt and jumpa dia. Dia memang x kedekut ilmu.

Baru je belajar dgn Azimah last Saturday (one to one lagik)....dlm 2 jam lebih jer kat umah dia.....Acik, thanks again lah.....x sangka dia punya biz dah berkembang, giler tengok kain2 kat umah dia, cantik2....balik2 je terus try, menjadik!!! Before menjadik tu ada gak le ala2 surrender dah, maklumlah orang xde background menjahit....asben and maid dan perli2 dah nak tengok sejauh mana kesungguhan Sue....rasa tercabar....at last menjadik. Pagi2 nie bukak2 sms nie dah ada orang order, tp sue hold dulu nak suh dorang tengok quality Sue dulu.....

So, lastly Salam Perkenalan dari Sue......rugi giler x dpt join you all semua last Sunday...maybe some other time.

p/s : tak sangka diriku ini boleh potong kain rupanya....selama nie byk membeli kat $ri Munawarah
aje.
Back to top Go down
View user profile
dianaibrahimali



Posts : 30
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Puchong

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Mon Jan 19, 2009 2:08 pm

smlm....ME dah ajak pi....tp hb plak insist ajak g jln2 KL.....

kalau x...sah2 dah sampai sana dgn ME....tp..next class i wll join...........
Back to top Go down
View user profile http://www.anjcollection.blogspot.com
tiramisu



Posts : 144
Join date : 2008-12-30
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Mon Jan 19, 2009 2:29 pm

bestnya korang...saya baru habis pantang...sedang kelam kabut lagi nak settle banyak hal...kalau ada lagi bila2, nak jugak join..... Sad
Back to top Go down
View user profile
zmzmzm01



Posts : 16
Join date : 2009-01-05
Age : 36
Location : Klang

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Mon Jan 19, 2009 2:51 pm

Assalamuálaikum wbt semua,

Terima kasih banyak-banyak untuk cikgu-cikgu dan penganjur kelas semalam - berkongsi ilmu yang ternilai harganya. Tuan rumah pun sangat sporting. Memang sangat best. Dengan sesi jualan awning yang cantik-cantik...semangat sungguh. Wink

Ni ada sikit gambar yang sempat saya snap semalam, kot-kot sesapa ada gambar dalam tu nak save ke Wink

p/s: Tengok ramai members gi...tapi ada yang tak cam Smile. Sempat jumpa Cupcake (sifu), Meabadi (sempat salam je), Kak Sheila (menjahit depan-depan), Faziraniq & Tong_gas (banyak bertanya depa ni).







Salam perkenalan untuk semua.


- Silent reader yang baru menghadiri kelas pertama kalinya semalam. Smile
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Mon Jan 19, 2009 4:38 pm

semalam sonok betul...dapat jumpa kenkawan..
dapat cuci mata tengok awning..last2 terbeli gak...hehehe...apa2 pun eja sonok sangat....lain kali boleh join lagi kalau wat kat kajang atau bangi......terima kasih kepada cikgu2 dan kawan2 semalam yang sudi tunjuk ajar..atau bagi template ..

muahss wat semua.... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Mon Jan 19, 2009 4:48 pm

zmzmzm01 wrote:




Salam perkenalan untuk semua.

hepi nye kak shiela..
lol!


best nyee korang dpt gi kelas..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
whiterosa



Posts : 31
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Mon Jan 19, 2009 10:01 pm

bestnyer tgk u all....nak join tp.....masa x mengizinkan....hmm maybe next time..
Back to top Go down
View user profile
Sheila



Posts : 8
Join date : 2008-12-21
Age : 41
Location : Subang Jaya - Puchong

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Tue Jan 20, 2009 12:18 am

misa wrote:
zmzmzm01 wrote:




Salam perkenalan untuk semua.

hepi nye kak shiela..
lol!


best nyee korang dpt gi kelas..

Owhhh.. tidak! Akukah itu...??? Macam salah orang je korang ni Razz Razz Razz
Back to top Go down
View user profile http://www.nice2craft.blogspot.com
yus



Posts : 143
Join date : 2008-12-22
Age : 34
Location : Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Tue Jan 20, 2009 6:13 am

Mmg syok dpt berkumpul....

Rambang mata nak pilih kain and awning....
Malam tadi dah siapkan 3. Pagi ni nak anta pi jahit tepi.

Thanks to ME and Sis Yela kerana telah bagi saya ambil kain dulu without payment (tapi settle dah semalam)..
Ada ke patut p gathering ni dgn poket kosong??? Pasni harus isi poket dulu.....
Back to top Go down
View user profile http://yusrinahata.com
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Tue Jan 20, 2009 8:40 am

ehhh... ari tu gathering kat bukit antarabangsa ada kan...
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
melati putih
Peniaga


Posts : 141
Join date : 2008-12-23
Age : 40
Location : kajang

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Tue Jan 20, 2009 8:46 am

sue wrote:
Very Happy Salam Semua.......

Saya member baru.....panggil je Sue....fuhh!!! best giler forum nie....mcm2 ada....saya nie kwn serumah Azimah @ melati putih masa belajar dulu. Ntah cemana Allah gerakkan hati untuk tanya dia pasal tudung, mula tu Sue jual ready made punya tudung (ID)......borak punya borak x sangka dia memang tau buat tudung nie....terus fix appt and jumpa dia. Dia memang x kedekut ilmu.

Baru je belajar dgn Azimah last Saturday (one to one lagik)....dlm 2 jam lebih jer kat umah dia.....Acik, thanks again lah.....x sangka dia punya biz dah berkembang, giler tengok kain2 kat umah dia, cantik2....balik2 je terus try, menjadik!!! Before menjadik tu ada gak le ala2 surrender dah, maklumlah orang xde background menjahit....asben and maid dan perli2 dah nak tengok sejauh mana kesungguhan Sue....rasa tercabar....at last menjadik. Pagi2 nie bukak2 sms nie dah ada orang order, tp sue hold dulu nak suh dorang tengok quality Sue dulu.....

So, lastly Salam Perkenalan dari Sue......rugi giler x dpt join you all semua last Sunday...maybe some other time.

p/s : tak sangka diriku ini boleh potong kain rupanya....selama nie byk membeli kat $ri Munawarah
aje.


selamat datang...meh meh meh......
Back to top Go down
View user profile http://melatishopz.blogspot.com
cupcake
Peniaga


Posts : 3
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Tue Jan 20, 2009 2:59 pm

oh sungguh lamanya tak berforum...dah rasa kekok plak.. geek

smalam dgn hari ni demam...sakit tekak/selsema...nasib la sakit lepas kelas dah habis! huhu..

ada tangkap gambar, nanti upload kat blog...thanks org2 yg datang, sorry kalau pengajaran tak lengkap ke apa ke....ehehehe....anak kak sheila mmg best, kalau ada masalah mesin saya mmg panggil dia je haritu!! hehehhe LOL..
Back to top Go down
View user profile
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Tue Jan 20, 2009 3:09 pm

welcome back sifu !!
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Tue Jan 20, 2009 3:39 pm

hehe.. sifu dah masuk balik..
flower
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
zam mama_rock
Peniaga


Posts : 64
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Tue Jan 20, 2009 3:44 pm

waaaa..bestnye gathering kelmarin kan..rugi la tak dpt borong kain2 tu
ish masa kat kg..dok bayang je kelas kat bangi..hati ronta2 ajak hubby balik..tapi pe kan daya..numpang parents skali...adoi mlm baru sampai umah..uhuks

deeda.. zam (mamarock) tak muncol ler..tu tong_gas yg ganti..ihiks... Embarassed Embarassed
kalau ada lagi..insyallah nak gak join..bleh wat gather2 cam dulu tu..jeles tgk kengkawan borong kain plus awning..huhu
Back to top Go down
View user profile
cupcake
Peniaga


Posts : 3
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Tue Jan 20, 2009 7:37 pm

kita tak sempat borong apa2 pun haritu, tau2 je dah licin dah semua, hahaha...nampak org2 bawak jersey printed yg mcm kelabu2 abstract tu ish lawanya, nak tanya pun tak sempat...hahahha....itu ke yg from singapore tu? huuaaaaa......... bounce
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Tue Jan 20, 2009 7:42 pm

hai cupcake..

sempat gak borak sekejap kita hari tu...ade nmpk cup snap pic..nnti upload eh...

ME ade bawa kamera...tp dah balik baru la ingat...awatla x snap pic...rugi2....

bestlah!!!
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Tue Jan 20, 2009 10:28 pm

zam mama_rock wrote:
waaaa..bestnye gathering kelmarin kan..rugi la tak dpt borong kain2 tu
ish masa kat kg..dok bayang je kelas kat bangi..hati ronta2 ajak hubby balik..tapi pe kan daya..numpang parents skali...adoi mlm baru sampai umah..uhuks

deeda.. zam (mamarock) tak muncol ler..tu tong_gas yg ganti..ihiks... Embarassed Embarassed
kalau ada lagi..insyallah nak gak join..bleh wat gather2 cam dulu tu..jeles tgk kengkawan borong kain plus awning..huhu

hehehe...dah perasan sebenarnya mamarock takde... tapi lupa pulak diganti dgn tong_gas (yg tak macam tong gas pun.. Smile ), kiut miut je orangnya... sori atas ralat tu.. heppi sgt pi kelas tu.

Part potong kain and cantum awning dah 'pass'. next class nak belajar cara buat finishing , kelim luar dgn jahit atas/luar awning pulak..

p/s cup... rasanya printed jersey kelabu tu bukan dari s'pore.. yg saya jual hari tu kaler blue/brown/cream
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
yus



Posts : 143
Join date : 2008-12-22
Age : 34
Location : Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Wed Jan 21, 2009 3:22 am

hooney wrote:
ehhh... ari tu gathering kat bukit antarabangsa ada kan...

A'aah.. Sana la 1st class saya. Tapi before datang sana pun mmg dah start jahit, cuma nak dpt kan xtra semangat from others...hehehe
Back to top Go down
View user profile http://yusrinahata.com
Sheila



Posts : 8
Join date : 2008-12-21
Age : 41
Location : Subang Jaya - Puchong

PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Wed Jan 21, 2009 6:24 am

Antara koleksi gambar2 pada hari tu...



Sesi menjamu selera



Kat lantai pun boleh menjahit??? Bagus betul.. tabik springgg



Pasar Lambak makcik Yela.. lol!





- Antara yang ada dalam gambar (Kak Mah & Cupcake)... Sorry kepada yang lain2, Sheila tak kenal... tak sempat nak beramah mesra...

Ada beberapa shot lagi di sini

Sheila nak ambil kesempatan andainya ada salah silap pada hari tu... seronok jumpa korang semua dan harap dapat jumpa lagi lain kali...
Back to top Go down
View user profile http://www.nice2craft.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....   Today at 3:57 pm

Back to top Go down
 
Kongsi2: Gathering DIY sini.. sana.....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Mini Gathering for 2011/2012
» Yu-Gi-Oh! vs Magic: The Gathering (Guinness World Records)
» I love giving fashion tips to people: Sana Khan aka Lavanya
» Mini Gathering 25th Nov 12 (GBWC Singapore) meet 5.30pm
» Divinity: The Gathering: Book One by Susan Reid

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai kelas TudungDIY,gathering tudungDIY,sesi beramah mesra sesama kita....-
Jump to: