BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 7th Batch Cloth Label

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Mon May 17, 2010 1:35 pm

thorina20 wrote:
Kak, Ni Nanie. Saya dah email and bayar deposit kat akak, RM120 .
Akak terima x email saya? Akak bgtau update eh? Yg Dura-Feel Comfort Very Happy

ok..yg kiut tu kan.....Nanie paste bukti pembayaran kat sini yer...akak kekadang terlepas pandang...kang minta lagi...marah plak org. Maaf yer..
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Mon May 17, 2010 1:39 pm

RehMaw wrote:
haluuuu.. mana akak ni, cemane ngan label sy tu, blom ada reply Rolling Eyes

rehmaw

ok...boleh bayar deposit yer

semua bukti pembayaran...sila paste kat sini yerr...
Back to top Go down
View user profile
RehMaw



Posts : 103
Join date : 2009-06-22

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Mon May 17, 2010 3:31 pm

kee'ah wrote:
RehMaw wrote:
haluuuu.. mana akak ni, cemane ngan label sy tu, blom ada reply Rolling Eyes

rehmaw

ok...boleh bayar deposit yer

semua bukti pembayaran...sila paste kat sini yerr...


salam kak, sy transfer from cimb. tq


Reference Number : 96969643
Transaction Status : Accepted for Processing
Transaction Date Time : 17-May-2010 14:30:17 PM
Transfer From : 06050066928526
Account Type : Savings Account
Beneficiary Name : HAMIZAH YAHAYA
Beneficiary Bank : MAYBANK
Beneficiary Account Number : 164324295771
Beneficiary ID/Reg No. :
Amount : RM120.00
Bank Charges : RM2.00
Remarks : payment for label (Rehab Mawaddah)
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Mon May 17, 2010 4:59 pm

Akak dah proceed semua label korang kat cina tu...
Back to top Go down
View user profile
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Tue May 18, 2010 10:20 am

ok k kee harap2 la cina tu speed up utk customer syamen sorang ni..

tq
Back to top Go down
View user profile
thorina20



Posts : 4
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Update Deposit Payment   Tue May 18, 2010 11:53 am

kee'ah wrote:
thorina20 wrote:
Kak, Ni Nanie. Saya dah email and bayar deposit kat akak, RM120 .
Akak terima x email saya? Akak bgtau update eh? Yg Dura-Feel Comfort Very Happy

ok..yg kiut tu kan.....Nanie paste bukti pembayaran kat sini yer...akak kekadang terlepas pandang...kang minta lagi...marah plak org. Maaf yer..

NUR HANANI SHARUDDIN
KOD URUSAN: TRANSFER
JUMLAH: RM120.00
TARIKH:14/05/2010
MASA: 01:12PM
TEMPAT: TTDI, JLN FUAD 1
NOMBOR AKAUN: 164324295771
LABEL NAME: DURA-FEEL COMFORT

Kak Kee dah hantar yg saya punya jgak kan kat cina tuh...Selalu brapa lama ek kak, just nk tahu at least xde laa tunggu lama². Sbb saya nyer tudung dah nk siap, x sabar nak jahit label tuh kat tudung saya? Hehe Wink
Back to top Go down
View user profile
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Thu May 20, 2010 9:29 am

salam k kee,

macam mana status label? can cina tu bagi tarikh bila akan siap. sudah hampir 5minggu, saya forwardkan k kee pada customer.. dan maybe dia akan call utk confirmation

harap dapat dalam minggu ni jadi minggu depan boleh hantar tudung nya, and sebab ada batch by bach jadi kalau label tak siap lagi susah kan saya dan customer nak arrange masa produce tu,

bukan nak merungut tapi saya pun xder masa sangat nak keep emailing tanya. at least tolong confirm bila siap senang kita budget masa
Back to top Go down
View user profile
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Fri May 21, 2010 9:34 am

k kee, macam mana status label? boleh cina tu bagi tarikh bila siap? pls reply email ..
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Fri May 21, 2010 10:49 am

syamen wrote:
k kee, macam mana status label? boleh cina tu bagi tarikh bila siap? pls reply email ..

dah...dia kata dia cuba siapkan esok...akak soh asben akak pos...sbb akak takde kat Malaysia 3 hari...

lenkali jgn tukar tukar design...pening dah cina tu...
Back to top Go down
View user profile
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Sun May 23, 2010 9:09 am

kee'ah wrote:
syamen wrote:
k kee, macam mana status label? boleh cina tu bagi tarikh bila siap? pls reply email ..

dah...dia kata dia cuba siapkan esok...akak soh asben akak pos...sbb akak takde kat Malaysia 3 hari...

lenkali jgn tukar tukar design...pening dah cina tu...

k kee, saya tukar label tarikh 2mei. hari ni dah 24mei. lama sangat cina tu ambil masa.tak larat dah nak tunggu. ok klau confirm siap inform kat sini. nnt saya bayar duit
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Tue May 25, 2010 10:32 am

syamen wrote:
kee'ah wrote:
syamen wrote:
k kee, macam mana status label? boleh cina tu bagi tarikh bila siap? pls reply email ..

dah...dia kata dia cuba siapkan esok...akak soh asben akak pos...sbb akak takde kat Malaysia 3 hari...

lenkali jgn tukar tukar design...pening dah cina tu...

k kee, saya tukar label tarikh 2mei. hari ni dah 24mei. lama sangat cina tu ambil masa.tak larat dah nak tunggu. ok klau confirm siap inform kat sini. nnt saya bayar duit

u boleh lihat ribbon.republic tu...dia pun bagi masa 3 hingga 4 minggu. Kekadang kita kena faham...kita bukan buat mcm ariani...sekali order 300,000 pieces...kita ni buat 1000 pieces hingga 1600 pieces. Kbykan cina tanak amik...pasal tidak menguntungkan...itu pun kita kongsi ramai. Kerana tu kita kena queue. Takpe..akak dah cakap dengan Alam Sakinah tu...dia pun faham. Mlm ni cina hantar dia punya Alam Sakinah je....tp dia dah charge akak transport dia hantar ke rumah akak...kekadang telefon byk2 kali...akak selalu kena tanggung benda benda gini....tp akak tak kisah kerana nak tolong sama sama kita...nak bagi korang majukan business korang...tetapi kekadang korang tak pernah nak faham akak.

Akak bukan tak follow up ...tetapi mmg kena terima hakikat...buat label mmg lambat...4,5 minggu pun ada...kerana kita kena queue dengan factory yg beso beso buat label seperti Adidas, Brand baju Disney tu, Polo..dan sebagainya. Kita ni mencelah jer...
Back to top Go down
View user profile
puteh82



Posts : 27
Join date : 2009-10-23

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Tue May 25, 2010 10:38 am

slm akakku,open lg tak utk buat label..kalo open,nnt sy email cth label and deposit rm120 ya... Cool

p/s:,nnt dh siap inform ya akakku.(label yg lama byk lg,nk stanby utk raya ni..) Laughing
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Tue May 25, 2010 4:53 pm

puteh82 wrote:
slm akakku,open lg tak utk buat label..kalo open,nnt sy email cth label and deposit rm120 ya... Cool

p/s:,nnt dh siap inform ya akakku.(label yg lama byk lg,nk stanby utk raya ni..) Laughing


boleh...pakai nama label lama yer?
Back to top Go down
View user profile
puteh82



Posts : 27
Join date : 2009-10-23

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Tue May 25, 2010 6:23 pm

kee'ah wrote:
puteh82 wrote:
slm akakku,open lg tak utk buat label..kalo open,nnt sy email cth label and deposit rm120 ya... Cool

p/s:,nnt dh siap inform ya akakku.(label yg lama byk lg,nk stanby utk raya ni..) Laughing


boleh...pakai nama label lama yer?

bkn..tkr design lain..nnt sy email cth label jpeg & deposit skali ya akak..tq Laughing
Back to top Go down
View user profile
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Thu May 27, 2010 11:45 am

kee'ah wrote:
syamen wrote:
kee'ah wrote:
syamen wrote:
k kee, macam mana status label? boleh cina tu bagi tarikh bila siap? pls reply email ..

dah...dia kata dia cuba siapkan esok...akak soh asben akak pos...sbb akak takde kat Malaysia 3 hari...

lenkali jgn tukar tukar design...pening dah cina tu...

k kee, saya tukar label tarikh 2mei. hari ni dah 24mei. lama sangat cina tu ambil masa.tak larat dah nak tunggu. ok klau confirm siap inform kat sini. nnt saya bayar duit

u boleh lihat ribbon.republic tu...dia pun bagi masa 3 hingga 4 minggu. Kekadang kita kena faham...kita bukan buat mcm ariani...sekali order 300,000 pieces...kita ni buat 1000 pieces hingga 1600 pieces. Kbykan cina tanak amik...pasal tidak menguntungkan...itu pun kita kongsi ramai. Kerana tu kita kena queue. Takpe..akak dah cakap dengan Alam Sakinah tu...dia pun faham. Mlm ni cina hantar dia punya Alam Sakinah je....tp dia dah charge akak transport dia hantar ke rumah akak...kekadang telefon byk2 kali...akak selalu kena tanggung benda benda gini....tp akak tak kisah kerana nak tolong sama sama kita...nak bagi korang majukan business korang...tetapi kekadang korang tak pernah nak faham akak.

Akak bukan tak follow up ...tetapi mmg kena terima hakikat...buat label mmg lambat...4,5 minggu pun ada...kerana kita kena queue dengan factory yg beso beso buat label seperti Adidas, Brand baju Disney tu, Polo..dan sebagainya. Kita ni mencelah jer...

ok k kee, no problemo . tudung nya saya dah hantar kat tuan nya, hari tu dia juga yang kejan2 nak kan label nya cepat, pastu bila dah nak siap dia minta hantarkan tudung nya dulu.. rasanya ni last saya buat label on behalf cust. memacam ragam and memeningkan kepala..

balance saya bayar once dia dah masukkan duit utk balance payment label ..
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Wed Jun 02, 2010 5:21 pm

ribbon boutique la kak kee.. bukan ribbon republic.. ahahaha..


saja nyampuk..

tempoh 4 -5 minggu ni biasa kilang yg bagi.. artwork yg kita hantar, derang kena convert jadikan blok.. (kalu batik tu cop dia dipanggil blok.. kalu mesin sulam ni.. blok dia digital version la..)

once siap buat blok, depa kene test sulam.. tgk hasilnya sama ke tak.. biasanya problem occured dlm phase ni.. kaler tulisan yg tak 'masuk' dengan background.. text terlalu kecil.. grafik/gambar/logo yg terlalu kecil.. bila disulam tak menjadi.. jadi kene ulang buat blok tu semula.. apatah lg kalau kawan2 bg artwork baru..

hasil sulam/woven ni tak sama mcm printing.. printing tu letak laa font size mana pun tak jd masalah besar..

itu pentingnya hantar artwork yg berkualiti.. biar simple tapi jelas.. nak fancy2 tapi bila siap, tulisan ape pun tak nampak, kita juga yg rugi..


sorry la taip panjang2.. terajin sudah..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
nazirah30



Posts : 36
Join date : 2010-01-21
Location : Selangor

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Thu Jun 03, 2010 1:02 pm

Salam kak Kee'ah,

saya nya camana? ari tu akak cakap tak nampak kan, so now camana? dah reprint ke belum? lamo benor dah rasanya ni.. dah 2 bulan dah kak? nak kena buat blog baru ke camana?

Ilham yg buat ari tu, (based on sy bgtau nk letak apa), sy tak tau pulak akn jadi cam tu, 1st time ni.. tolong ye kak..tq
Back to top Go down
View user profile http://husnazirahcollection.blogspot.com
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Thu Jun 03, 2010 1:12 pm

nazirah30 wrote:
Salam kak Kee'ah,

saya nya camana? ari tu akak cakap tak nampak kan, so now camana? dah reprint ke belum? lamo benor dah rasanya ni.. dah 2 bulan dah kak? nak kena buat blog baru ke camana?

Ilham yg buat ari tu, (based on sy bgtau nk letak apa), sy tak tau pulak akn jadi cam tu, 1st time ni.. tolong ye kak..tq

ilham ada template dia...dia boleh change colour2 tu. Cuba minta tolong ilham. Blok dah ada cuma tukar kaler jer. Hari tu akak dah tolong misa buatkan, mandangkan template takde kat dia...dia tak dpt tukar kaler yg lite lg...cuma tukar mcm brown ke atau warna lain..supaya nak bagi nampak tulisan tu. Tapi takut nazirah tak puas hati dengan kaler tu. (bagi email..akak tunjuk mana yg misa buatkan) Cina tu pun dah tanya byk kali...akak ingat cina tu boleh buat pasal kaler tp rupanya cina tu kata dia buat nanti takut tulisan berubah plak.

Nanti Nazirah tengok kaler mana yg Nazirah berkenan....pehtu pilih..akak forward jer kat cina tu. Blok dah ada....cepat sket ler cina tu buat.
Back to top Go down
View user profile
nazirah30



Posts : 36
Join date : 2010-01-21
Location : Selangor

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Thu Jun 03, 2010 1:24 pm

kee'ah wrote:
nazirah30 wrote:
Salam kak Kee'ah,

saya nya camana? ari tu akak cakap tak nampak kan, so now camana? dah reprint ke belum? lamo benor dah rasanya ni.. dah 2 bulan dah kak? nak kena buat blog baru ke camana?

Ilham yg buat ari tu, (based on sy bgtau nk letak apa), sy tak tau pulak akn jadi cam tu, 1st time ni.. tolong ye kak..tq

ilham ada template dia...dia boleh change colour2 tu. Cuba minta tolong ilham. Blok dah ada cuma tukar kaler jer. Hari tu akak dah tolong misa buatkan, mandangkan template takde kat dia...dia tak dpt tukar kaler yg lite lg...cuma tukar mcm brown ke atau warna lain..supaya nak bagi nampak tulisan tu. Tapi takut nazirah tak puas hati dengan kaler tu. (bagi email..akak tunjuk mana yg misa buatkan) Cina tu pun dah tanya byk kali...akak ingat cina tu boleh buat pasal kaler tp rupanya cina tu kata dia buat nanti takut tulisan berubah plak.

Nanti Nazirah tengok kaler mana yg Nazirah berkenan....pehtu pilih..akak forward jer kat cina tu. Blok dah ada....cepat sket ler cina tu buat.

oo.. tk buat lg la ni.. ok, ni email sy, nazirah30@gmail.com ,tq.
Back to top Go down
View user profile http://husnazirahcollection.blogspot.com
thorina20



Posts : 4
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Dah siap nnt bgtau yer   Mon Jun 07, 2010 11:48 am

Kak Kee'ah, Nanie punya tu bole siap k before akhir bulan jun ni I love you or kalau cepat lg dr akhir bulan jun ni lg bagus....Kiter akan bank in duit balance RM120 lg yer. Please eh kak, sbb nak jual tudung on awal July ni, dah nk bukak booth tp tu lah hopefully akak boleh cepatkan la sbb dah nk masuk sebulan dah tunggu...hehe, jgn mare kak, anyway thanks kak! Laughing
Back to top Go down
View user profile
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Fri Jun 18, 2010 8:36 am

k kee, ni details utk balance payment, saya emailkan alamat untuk penghantaran nya ya

New 3rd Party Account Transfer - Step 3 of 3

Confirmation status
Amount: RM126.00 Status: Successful
Reference number: 1401475119
Transaction date: 18 Jun 2010
Transaction time: 07:33:56
From Account 152189005852 WSA
To 3rd Party Account Number: 164324295771
Account Holder Name: HAMIZAH BINTI YAHAYA
Recipient email: Meeza99@gmail.com
Effective date: Today
Description of transaction: Label balance payment
Back to top Go down
View user profile
salwani



Posts : 39
Join date : 2009-12-10

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Sun Jun 20, 2010 5:08 pm

Salam kakak... maaf la wani nak tanya lagi sekali..label HAMNI ape critenyer...kasihanilah hamba..menunggu balasan dari mu..(macam lagu lama tu)..kalu ada apa problem..kak gtau laa..dah lama wani tanya, kak xreply pun..wani sabor jee....tunggu je....hu hu hu.... Sad
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Mon Jun 21, 2010 1:11 pm

Wani...yg lama tu leh pakai jugak kan...pakai dulu ler yg tu...pasal yg tu cuma tak nampak blog jer...yg ni tak tulis pun blognyer...janji nama HAMNI terang nampak.

Maaf kali agak lewat seket...cina tu tengah berhempas pulas menyiapkan label label. Akak tahu dia dah siapkan 5..tp akak tak tahu siap punya sampai dia hantar kat akak.

Maaf byk byk atas kelewatan ini...
Back to top Go down
View user profile
salwani



Posts : 39
Join date : 2009-12-10

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Mon Jun 21, 2010 4:48 pm

Tk banyak kak. Wani guna jugak la yg lama pun buat sementara waktu. Xpe lah kalu kak cakap gtu. Wani pun nak ucap bebanyak TERIMA KASIH sebab kak dah tolong wani tempah label tu. Kalau nak ikutkan, bukannya kak dapat untung pun malahan lagi kak pening orang duk tanya je kan.Tapi wani dapat rasa kak memang ikhlas nak tolong kaum wanita berniaga dan maju. Mudah2an kak dirahmati Allah. Amin. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Wed Jun 23, 2010 9:41 am

K KEE LABEL DAH HANTAR BELUM?? SAYA BELUM TERIMA LAGI, KALAU DAH POS TOLONG KASI TRACKING NO. BAYARAN DAH DI BUAT SEPERTI DETAILS KAT ATAS ..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: 7th Batch Cloth Label   Today at 10:36 am

Back to top Go down
 
7th Batch Cloth Label
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Old solder and cloth insulation
» Wash Cloth Slippers
» Philco 38-7 grille cloth
» cloth hinges
» Early MURANO Glass Corroso(?) Vase w/ Label

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Kedai2 menjual bahan tudung DIY-
Jump to: