BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 NV30 to letgo..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
lengloii



Posts : 41
Join date : 2009-11-21
Location : kedah vs klate

PostSubject: NV30 to letgo..   Thu Feb 25, 2010 10:28 am

Sebenarnya berat hati saya nak wat pos ni.. Tapi pikirkan untuk kebaikan saya terpaksa jugak saya post tajuk ni..
Saya nak jual nv30 milik saya yang masih baru lagi..usia tak sampai Sebulan lagi dan saya guna tak sampai seminggu pun.. Huhuhu sayang sgt kat mesin ni..
Sebab apa saya nak jual? Bila saya dah beli dan guna dalam seminggu ni brla saya sedar walaupun secanggih mana mesin yang saya ada tapi kemahiran tu tiada so tak berguna jugak.setakat ni saya just pandai wat tudung...skang ni saya nekad nak join kursus latihan dari Epal yang mana untuk join kursus tu wajib beli mesin epal sendirik.. Jadi tu la sebabnya saya nak jual balik mesin NV30 duit tu saya nak buat modal join kursus ni..
So harap sgt sesapa yang nak beli leh pm saya.. Harga saya beli rm1299. Mesin sume masih baru sesangat,warranty pun tak daftar lg kat brothers..sapa sudi beli saya hadiahkan tapak quilt yang saya beli skali nv30 aritu..
Tima kasih..
Back to top Go down
View user profile
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: NV30 to letgo..   Thu Feb 25, 2010 3:31 pm

ruginyaaa mesin baru beli. apa kata kalau join kelas yg bukan under apple, amik satu2 ler.. contoh belajar buat baju kurung keee.. then buat kebaya etc etc dah seterusnya lerr...
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
dania72



Posts : 13
Join date : 2010-01-21
Location : MELAKA

PostSubject: Re: NV30 to letgo..   Thu Feb 25, 2010 5:16 pm

betul la rugi jual g bljr satu2 la..klu beli mesin epal RM2499 g kelas free tp bahan kena beli jgk...sama mcm kt g bljr kt luar...mcm akak beli mesin epal tp x smpt nk g kelas sbb akak tgh amek kursus jht baju ari sb2 & ahad
Back to top Go down
View user profile
MekNa



Posts : 62
Join date : 2009-06-09
Age : 43
Location : USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: NV30 to letgo..   Thu Feb 25, 2010 6:30 pm

Brother tak de buat kelas jahit jugak tak? rasa mcm dalam forum ni ada crita dulu brothers ada buat kelas menjahit juga.
Back to top Go down
View user profile
zue



Posts : 143
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: NV30 to letgo..   Thu Feb 25, 2010 9:54 pm

betul ckp yg lain2 tu...kalau setakat nak pergi kelas kat Epal, baik belajar kat mana2 sekolah jahitan. kat Epal pun disediakan 24 kursus...setiap bln 2 kursus yg berlainan diajar..bhn2 kena beli sendiri di Epal, paling murah RM49.90..sampaila beratus2 hinggit . Tu pun kena bahagikan masa gak nak pergi kelas kat Epal tu...keahlian Epal ni pun valid 1 tahun je ...kalau nak sambung kena byr lain la plak.

bkn nye ape..sayang baru beli mesin, dah nak jual plak...

Kat brothers pun ada kelas utk belajar fungsi2 mesin ni...

try call cust. svc dia..


T1-5, 5th Floor, Tower 1, Jaya 33,
No.3, Jalan Semangat,
46100 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan,
Malaysia.
Tel : +(603) 7884 9999
Fax :+(603) 7884 9911
Back to top Go down
View user profile
lengloii



Posts : 41
Join date : 2009-11-21
Location : kedah vs klate

PostSubject: Re: NV30 to letgo..   Fri Feb 26, 2010 2:21 pm

Tima kasih atas pendapat semua.. Sebenarnya,kalau saya ada pilihan lain untuk belajar menjahit dah tentu saya tak pilih epal.saya tahu dan sedia maklum epal memang mahal dan kalau nak dibandingkan dgn Nv30 ni lebih kurang sahaja funtion dia..
Untuk pengetahuan kawan2 sumer,saya baru sahaja berpindah dari kuala lumpur.. Dan tempat baru saya ni bukanlah sebuah bandar besar..ia hanyalah sebuah pekan kecil atau sekadar laluan persinggahan bg mana2 pemandu yang nak g sempadan..dan setakat tinjauan saya just ada 1 kedai jer yang menjual brg menjahit yang agak lama,juga terima tempahan bj.so nampak kan saya takda pilihan lain selain belajar di sana @ ambik kursus secara online..
Tapi apa pun tima kasih atas pandangan rakan2 sumer.. saya cuba cari yang terbaik untuk saya.
Back to top Go down
View user profile
lengloii



Posts : 41
Join date : 2009-11-21
Location : kedah vs klate

PostSubject: Re: NV30 to letgo..   Wed Oct 13, 2010 2:42 pm

nv30 to let go.


Last edited by lengloii on Tue Oct 19, 2010 3:00 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : ??)
Back to top Go down
View user profile
lengloii



Posts : 41
Join date : 2009-11-21
Location : kedah vs klate

PostSubject: Re: NV30 to letgo..   Fri Oct 15, 2010 12:02 am

sapa2 berminat ley sms kat saya k : 0194275727.

Back to top Go down
View user profile
lengloii



Posts : 41
Join date : 2009-11-21
Location : kedah vs klate

PostSubject: Re: NV30 to letgo..   Sat Oct 16, 2010 9:30 pm

cepat2..TAWARAN HEBAT menanti anda..
sila refer gambar profile ye..
Back to top Go down
View user profile
lengloii



Posts : 41
Join date : 2009-11-21
Location : kedah vs klate

PostSubject: Re: NV30 to letgo..   Tue Oct 19, 2010 11:41 am

Kos pos saya tanggung..sesiapa dikawasan kedah saya boleh hantarkan..bergantung pada kesesuaian masa..
Back to top Go down
View user profile
beautysofiera



Posts : 22
Join date : 2010-08-20

PostSubject: Re: NV30 to letgo..   Fri Oct 22, 2010 6:21 pm

lengloii wrote:
Kos pos saya tanggung..sesiapa dikawasan kedah saya boleh hantarkan..bergantung pada kesesuaian masa..

Hi awak.. sayang nye nk jual mesin tu.. sy ade NV50. Sayang & happy sgt! 1 je sy nk bgtau, mesin epal yg harga RM2K+ tu bkn jenis computerised tau. x mcm mesin brother NV series. Mmg x berbaloi bayar semahal tu w/p dpt kelas jahitan free. nanti kalu awk pakai mesin epal tu, mesti rasa x semudah pakai NV awak ni.. Laughing
Back to top Go down
View user profile
kkuniya



Posts : 1
Join date : 2009-05-27

PostSubject: Re: NV30 to letgo..   Wed Nov 10, 2010 11:17 am

saya pengguna NV30..
walaupon saya x terer menjahit...
beli mesin jahit pun sebab nak belajar jahit...
saya sangatt sayang mesin jahit saya...

NV30 agak mudah utk org baru belajar menjahit...
Back to top Go down
View user profile
beautysofiera



Posts : 22
Join date : 2010-08-20

PostSubject: Re: NV30 to letgo..   Wed Nov 10, 2010 4:47 pm

kkuniya wrote:
saya pengguna NV30..
walaupon saya x terer menjahit...
beli mesin jahit pun sebab nak belajar jahit...
saya sangatt sayang mesin jahit saya...

NV30 agak mudah utk org baru belajar menjahit...

Btol tu awk! Sokong sgt.. Sama la kita.. Sy sayang gak kat mesin jait sy. Lgpon tu hadiah dr hubby.. Mesin jns computerised ni senang sgt nk handle. Pape issue, just refer manual book je. Dulu sy pakai speed no. 1, skrg da no. 2 coz slalu praktis mjait. Sy tgh plan nk beli mesin jait tepi laks! Brother gak.. Wink
Back to top Go down
View user profile
Pat N Sophie



Posts : 4
Join date : 2011-05-25

PostSubject: Re: NV30 to letgo..   Wed May 25, 2011 10:09 am

lengloii..
dah jual ke yr NV30 ?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: NV30 to letgo..   Today at 10:39 pm

Back to top Go down
 
NV30 to letgo..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: