BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 BERSAINGLAH SECARA SIHAT

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
penjual.wonderbutik



Posts : 6
Join date : 2011-03-17
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: BERSAINGLAH SECARA SIHAT   Fri Mar 18, 2011 1:08 am

yus wrote:
Terima kasih Kak Kee..

Betul le apa yg Tan Sri tu bagitau kita.
Kita org Melayu jarang nak sepakat. Walaupun saya ni peniaga kecil kecilan, saya pun terasa juga.
Sekarang mmg dah payah nak jual.
Kalu ada pun, utk teman2 rapat.
Nasib saya tidak meniaga tudung aja.

Satu yg saya nak kongsi, kalau kita dapat RM100, sebaiknya kita derma lah RM10.
Saya baru je buat ni, sediakan satu tabung khas.
10% setiap jualan saya akan masuk dalam tabung tu.
Tabung tu khas utk didermakan.

Moga2 dengan apa yg saya buat ni, Allah akan murahkan rezeki saya.
Permudahkan urusan saya.


Saya org baru kat sini. Baru nak berjinak2 dgn forum Smile
Saya pun plan nak derma setiap bulan hasil drp jualan online ni, InsyaAllah. Tak miskin pun kalau kita derma. Dato' Azlina DCL tu pun buat camni. Tak silap drp apa yg saya baca, dia kata tak payah tunggu kaya utk menderma. Masa belum kaya pun dia dah derma, skrg mesti lagi banyak kan.
Back to top Go down
View user profile http://wonderbutik.blogspot.com/
butik bling bling



Posts : 19
Join date : 2011-01-05

PostSubject: Re: BERSAINGLAH SECARA SIHAT   Thu Sep 22, 2011 1:16 pm

sangat setuju... sy suka forum ni sbb ..kat sini forumer x kedekut ilmu .. sebenarnya kalau nak kurangkan kos kita leh share2 beli bahan so dgn jumlah yang lebih besar harga lebih murah... w/pun sebenarnya kita-kita ni competitors for each other tapi bersaing secara sihat n bijak tu sgt perlu.. berniaga ni sunnah nabi.. so x yah buruk/kutuk pesaing kita Smile saya & anda kaya dan berjaya..
Back to top Go down
View user profile http://butikblingbling.blogspot.com
pnut



Posts : 35
Join date : 2009-01-13
Age : 35
Location : Kajang

PostSubject: Re: BERSAINGLAH SECARA SIHAT   Tue Oct 30, 2012 10:22 am

setuju sesngt rezeki tue ader ajer di mana-mana...tapi kita kenalah usaha jugak kan...mcm pnut kekadang tue ader jugak lah org call tanya kan harga jahit tudung selai baper.....alih2 end up mcm tue jer...mungkin depa nak survey harga kot....ader jugak yg call nak hantar tudung utk jahit tepi jer yg twin needle tue..tapi memang pnut tak ambik sbbnya yg tempahan sedia ada pun ambil masa jugak nak siapkan....pnut nie fulltime kerja...jahit tudung nie sebagai menampung maner2 yg kureng tue....iyerlah maner yg dah lompong tue, kita kena jugak 'tampal'balik kan......

kalau ikutkan nak bolot semua boleh...tapi kena pk jugak ngan kudrat kita.....boleh ker siapkan dlm tempoh masa customer nak tue...kalau ikutkan nafsu wang ringgit nie...pnut memanglah nak ambik jer bebanyak...kalau kita 100% menghadap buat bende tue jer...takpelah lan kan....yakinlah rezeki tue ader jer di mana-mana TAPI kena jugak USAHA...dan YAKIN dengan ALLAH....
Back to top Go down
View user profile http://eenazcollection.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: BERSAINGLAH SECARA SIHAT   Today at 10:32 pm

Back to top Go down
 
BERSAINGLAH SECARA SIHAT
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Pengumuman :: Selamat Datang Ke DIY Tudung CARI!!-
Jump to: