BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 BEG KERTAS ATAU BEG WOVEN

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
nazira



Posts : 72
Join date : 2008-12-23

PostSubject: BEG KERTAS ATAU BEG WOVEN   Fri Feb 05, 2010 1:43 pm

Salam buat semua...

Inilah saya ingin bertanya..

Ada sesiapa terperasan tak tempat2 tertentu utk buat woven bag yang mesra alam tu...atau mungkin juga paper bag...atau pun mungkin juga kita boleh berkongsi qtt reramai utk mengurangkan kos pembikinan...Dan print nama co terus kat bag tuu....

Bukan apa...sekadar nak menyumbang utk mengurangkan pencemaran alam sekitar...
Jutaan terima kasih utk yg menyumbang pendapat...


Last edited by nazira on Mon Feb 08, 2010 6:47 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: BEG KERTAS ATAU BEG WOVEN   Fri Feb 05, 2010 5:15 pm

alahai.. sy pun join... tapi dah borong paper bag kat nilai dpt 50 sen sekeping...
Back to top Go down
View user profile
shaddunya



Posts : 7
Join date : 2009-07-14

PostSubject: Re: BEG KERTAS ATAU BEG WOVEN   Thu Feb 11, 2010 8:52 pm

Saya pun tgh cari2 non-woven bag.. kalau harga ok, nak jugak join.
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: BEG KERTAS ATAU BEG WOVEN   Fri Feb 12, 2010 9:05 am

yg pernah jumpa.. rm1.90/pc.. minima 50pcs.. tp rege tak masuk cetakan lg..


sapa ada jumpa lg murah..?
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
shaddunya



Posts : 7
Join date : 2009-07-14

PostSubject: Re: BEG KERTAS ATAU BEG WOVEN   Fri Feb 12, 2010 11:00 am

Ada jugak buat inquiry kat lowyat... 1 unit paling murah RM2 tapi tak termasuk postage & printing. Kalau beli byk dpt lagi murah. 1000 unit boleh dpt RM1.30. Tapi utk printing dia charge 50-70 sen/unit. kalau order kurang RM100 kena bayar blok. Kalau ada nak JV boleh la order, mungkin boleh dpt murah lagi.

Ada gak tgk kat alibaba, kalau kat China boleh 100 unit USD0.21 jer, tapi minimum order 1000 lot (1 lot = 100 unit). Postage ratus ribu USD Shocked

Tapi tak tahu la genuine ke tak. Takut gak.
Back to top Go down
View user profile
designarj



Posts : 7
Join date : 2010-03-02

PostSubject: non-woven bag   Wed Mar 03, 2010 3:28 pm

If sape-sape berminat untuk non-woven bag tu boleh inform kat saya..

minimum 50 pcs, pas tu kena tgk saiz beg plak...
then saya akan quote kan harga cetak + bag tersebut.
Back to top Go down
View user profile
qistinaqaseh



Posts : 28
Join date : 2009-11-15
Age : 34
Location : Damansara

PostSubject: Re: BEG KERTAS ATAU BEG WOVEN   Wed Mar 03, 2010 8:30 pm

designarj wrote:
If sape-sape berminat untuk non-woven bag tu boleh inform kat saya..

minimum 50 pcs, pas tu kena tgk saiz beg plak...
then saya akan quote kan harga cetak + bag tersebut.


bole pilih colour ker??
ada contoh??
nak tau harga nyer
Back to top Go down
View user profile http://qistinaqaseh.blogspot.com
designarj



Posts : 7
Join date : 2010-03-02

PostSubject: Re: BEG KERTAS ATAU BEG WOVEN   Thu Mar 04, 2010 8:44 am

qistinaqaseh wrote:
designarj wrote:
If sape-sape berminat untuk non-woven bag tu boleh inform kat saya..

minimum 50 pcs, pas tu kena tgk saiz beg plak...
then saya akan quote kan harga cetak + bag tersebut.


bole pilih colour ker??
ada contoh??
nak tau harga nyer


Memang boleh pilih color
nanti saya kan upload di thread sy yea..
Back to top Go down
View user profile
nazira



Posts : 72
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: BEG KERTAS ATAU BEG WOVEN   Sat Mar 13, 2010 1:51 am

shaddunya wrote:
Ada jugak buat inquiry kat lowyat... 1 unit paling murah RM2 tapi tak termasuk postage & printing. Kalau beli byk dpt lagi murah. 1000 unit boleh dpt RM1.30. Tapi utk printing dia charge 50-70 sen/unit. kalau order kurang RM100 kena bayar blok. Kalau ada nak JV boleh la order, mungkin boleh dpt murah lagi.

Ada gak tgk kat alibaba, kalau kat China boleh 100 unit USD0.21 jer, tapi minimum order 1000 lot (1 lot = 100 unit). Postage ratus ribu USD Shocked

Tapi tak tahu la genuine ke tak. Takut gak.


low yat kat belah mana tuu??
rm 1.30 tu saiz apa erk... cam minat nak join...
Back to top Go down
View user profile
nazira



Posts : 72
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: BEG KERTAS ATAU BEG WOVEN   Sat Mar 13, 2010 1:51 am

designarj wrote:
If sape-sape berminat untuk non-woven bag tu boleh inform kat saya..

minimum 50 pcs, pas tu kena tgk saiz beg plak...
then saya akan quote kan harga cetak + bag tersebut.

salam...
saya pun minat nak tgk quotation...
pm erk...tq
Back to top Go down
View user profile
shaddunya



Posts : 7
Join date : 2009-07-14

PostSubject: Re: BEG KERTAS ATAU BEG WOVEN   Mon Mar 15, 2010 8:45 am

Nazira, maklumat tu ada kat sini ----> http://forum.lowyat.net/topic/1287944/+20. Saya dah beli yang model 3327(A4), harga saiz A4 tapi seratus jer. Harga masuk printing RM2.20 perpiece.
Back to top Go down
View user profile
nazira



Posts : 72
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: BEG KERTAS ATAU BEG WOVEN   Wed Mar 17, 2010 5:17 pm

shaddunya wrote:
Nazira, maklumat tu ada kat sini ----> http://forum.lowyat.net/topic/1287944/+20. Saya dah beli yang model 3327(A4), harga saiz A4 tapi seratus jer. Harga masuk printing RM2.20 perpiece.

tq 4 d info....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: BEG KERTAS ATAU BEG WOVEN   Today at 10:41 pm

Back to top Go down
 
BEG KERTAS ATAU BEG WOVEN
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 1950's foot stool - wire frame with woven seat
» Kibahina is Naruhina's biggest canon rival for hinata?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Kedai2 menjual bahan tudung DIY-
Jump to: