BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
iTa82



Posts : 52
Join date : 2010-01-19
Location : Melaka

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Tue Jan 26, 2010 12:39 pm

bola2_api wrote:

I agree with Puan Beb,
if we are going to get the raw material with wholesale method that shud be the way...dah 1 warna 30 meter...cost price shud be lower than rm15...sbb kita ambik in bulk size....Btw as far as I know, Mikawah juga jual 280grams around rm15-16-17 if we take more than a meter...and 320grams sold at rm20 or less bergantung pada meter...org2 walkin buyer jer yg depa jual lebih sikit...tu uncle tu arr...Jangan lah pulak kita menjual dengan harga yang hampir sama mcm kat kedai tu...
every 2 weeks they will sms us and informing the pricings earlier for the hardcore buyer like us...even in Jakel itself depa dah bagi best prices for those yang berniaga...

For me JV's idea is good but perlu diperhalusi lagi bagi membantu sesama sendiri membangunkan perniagaan kecik masing2...kalau kita boleh contohi sikap saling percaya peniaga di JALAN TAR tu...insya allah, apa yg dirancang berjalan lancar...malahan mungkin kita boleh membawak masuk lebih banyak kain2 yg berkualiti...latest
peniaga2 di Jalan TAR tu buat JV mcm inilah bagi membolehkan mereka membawak banyak printed dan plain and any sorts of product with cheapest price..bersaing sesama sendiri, tapi mereka saling membantu untuk dapt bekalan dari supplier dengan harga yang sangat2 rendah....

oooo yer ke kak,sorry la.honestly ita mmg xtau price mikawah dll & x pnh tgk pn kain dr kdai kt ss2 tu.bla join forum ni br tau kdai2 tu.thats y ita mtk pndgn forumer sume sm ada material elok ke,price supplier ni ok ke dll..klu rs x ok,ita x proceed.

nmpknya ita kne turun kl cr kain kt ss2 la klu nk yg kualiti Smile ada sape2 di kalangan forumer yg leh belikn utk ita x? cheers
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Tue Jan 26, 2010 1:28 pm

iTa82 wrote:
bola2_api wrote:

I agree with Puan Beb,
if we are going to get the raw material with wholesale method that shud be the way...dah 1 warna 30 meter...cost price shud be lower than rm15...sbb kita ambik in bulk size....Btw as far as I know, Mikawah juga jual 280grams around rm15-16-17 if we take more than a meter...and 320grams sold at rm20 or less bergantung pada meter...org2 walkin buyer jer yg depa jual lebih sikit...tu uncle tu arr...Jangan lah pulak kita menjual dengan harga yang hampir sama mcm kat kedai tu...
every 2 weeks they will sms us and informing the pricings earlier for the hardcore buyer like us...even in Jakel itself depa dah bagi best prices for those yang berniaga...

For me JV's idea is good but perlu diperhalusi lagi bagi membantu sesama sendiri membangunkan perniagaan kecik masing2...kalau kita boleh contohi sikap saling percaya peniaga di JALAN TAR tu...insya allah, apa yg dirancang berjalan lancar...malahan mungkin kita boleh membawak masuk lebih banyak kain2 yg berkualiti...latest
peniaga2 di Jalan TAR tu buat JV mcm inilah bagi membolehkan mereka membawak banyak printed dan plain and any sorts of product with cheapest price..bersaing sesama sendiri, tapi mereka saling membantu untuk dapt bekalan dari supplier dengan harga yang sangat2 rendah....

oooo yer ke kak,sorry la.honestly ita mmg xtau price mikawah dll & x pnh tgk pn kain dr kdai kt ss2 tu.bla join forum ni br tau kdai2 tu.thats y ita mtk pndgn forumer sume sm ada material elok ke,price supplier ni ok ke dll..klu rs x ok,ita x proceed.

nmpknya ita kne turun kl cr kain kt ss2 la klu nk yg kualiti Smile ada sape2 di kalangan forumer yg leh belikn utk ita x? cheers


takper ita...no harm to us pun...at least kita berkongsi pendapat dan nasihat gak kat sini...kekurangan pada DIY'ER sekrg bukan terletak pada kualiti jahitan...kualiti jahitan penjahit dan peniaga DIY'er ni boleh dikatakan cukup baik...cumanya kita kekurangan bahan mentah terbaru utk menghasilkan tudung seperti kain kain tudung printed terbaru....almaklumlah paling mampu pergi jauh pun pergi ker vietnam, china or jakarta...itu pun ambik dlm kuantiti yang ala kadar...nak amik bergulung2 tah bilanya...kalau kain kosong tu, rasanya lebih baik amik kat jakel ker, mikawah ker...kalo printed terbaru its good to have new design every month...tapi bagaimana?
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Tue Jan 26, 2010 11:22 pm

Puan Beb wrote:
Ita, macamana mekanisma utk order tu... macam ni ker...

choose material/colors, kita kena choose the best 5 color ke dulu, pastu.. cari geng sapa nak share dah cukup 30meters/color, collect payment, place order... barang sampai, deliver.....

Kat sini price and quality yg penting. Cara ni kita dah kira beli borong, the price that we shud get at least half from the retail price...... contoh nyer kalau retail at rm30/meter,so.. wholesale price shud be around rm15(cost price).

Just my 2 cents.

setuju.. setuju... kalo RM25 smtr dah kira harga runcit sama kat kedai. kalo beli in bulk sure separuh harga..
i br balik dr Maya Silk. Jersey silk italy dia bg kat i RM20 je smtr. gud kualiti..( tp x byk kaler ).
Back to top Go down
View user profile
Puan Beb



Posts : 21
Join date : 2009-11-09
Age : 46
Location : Subang Jaya

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Tue Jan 26, 2010 11:29 pm

ibumuqrish wrote:
Puan Beb wrote:
Ita, macamana mekanisma utk order tu... macam ni ker...
Kat sini price and quality yg penting. Cara ni kita dah kira beli borong, the price that we shud get at least half from the retail price...... contoh nyer kalau retail at rm30/meter,so.. wholesale price shud be around rm15(cost price).

Just my 2 cents.

setuju.. setuju... kalo RM25 smtr dah kira harga runcit sama kat kedai. kalo beli in bulk sure separuh harga..
i br balik dr Maya Silk. Jersey silk italy dia bg kat i RM20 je smtr. gud kualiti..( tp x byk kaler ).

Maya pun ada jual kain jersey ya...... Maya kat mana tu ibumuqrish?
Back to top Go down
View user profile
iTa82



Posts : 52
Join date : 2010-01-19
Location : Melaka

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Wed Jan 27, 2010 9:20 am

ibumuqrish wrote:
setuju.. setuju... kalo RM25 smtr dah kira harga runcit sama kat kedai. kalo beli in bulk sure separuh harga..
i br balik dr Maya Silk. Jersey silk italy dia bg kat i RM20 je smtr. gud kualiti..( tp x byk kaler ).

ok2..if kat luar bleh dpt price camtu,kita ignore je dis idea.Ita juz mintak pndangan..tq ibumuqrish
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Wed Jan 27, 2010 1:10 pm

Puan Beb wrote:
ibumuqrish wrote:
Puan Beb wrote:
Ita, macamana mekanisma utk order tu... macam ni ker...
Kat sini price and quality yg penting. Cara ni kita dah kira beli borong, the price that we shud get at least half from the retail price...... contoh nyer kalau retail at rm30/meter,so.. wholesale price shud be around rm15(cost price).

Just my 2 cents.

setuju.. setuju... kalo RM25 smtr dah kira harga runcit sama kat kedai. kalo beli in bulk sure separuh harga..
i br balik dr Maya Silk. Jersey silk italy dia bg kat i RM20 je smtr. gud kualiti..( tp x byk kaler ).

Maya pun ada jual kain jersey ya...... Maya kat mana tu ibumuqrish?

Maya silk kat kajang. tp x byk kaler lah, katanya da habis.. kain dia cantik gebu n tebal/berat. sesuai kalo utk tdg laboh.. co'z i cari alternatif utk tdung laboh.. my customer request sbb b4 dis pakai J1 ZZ,Jakel n korea yg diorang beli kat vietnam tu..customer i kata seksi!!.. heheheh.. Thai Silk pun dpt murah n kualiti lg bagus dr Jakel..( limited kaler jugak )
Back to top Go down
View user profile
RehMaw



Posts : 103
Join date : 2009-06-22

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Wed Jan 27, 2010 1:30 pm

ibumuqrish wrote:
Puan Beb wrote:
ibumuqrish wrote:
Puan Beb wrote:
Ita, macamana mekanisma utk order tu... macam ni ker...
Kat sini price and quality yg penting. Cara ni kita dah kira beli borong, the price that we shud get at least half from the retail price...... contoh nyer kalau retail at rm30/meter,so.. wholesale price shud be around rm15(cost price).

Just my 2 cents.

setuju.. setuju... kalo RM25 smtr dah kira harga runcit sama kat kedai. kalo beli in bulk sure separuh harga..
i br balik dr Maya Silk. Jersey silk italy dia bg kat i RM20 je smtr. gud kualiti..( tp x byk kaler ).

Maya pun ada jual kain jersey ya...... Maya kat mana tu ibumuqrish?

Maya silk kat kajang. tp x byk kaler lah, katanya da habis.. kain dia cantik gebu n tebal/berat. sesuai kalo utk tdg laboh.. co'z i cari alternatif utk tdung laboh.. my customer request sbb b4 dis pakai J1 ZZ,Jakel n korea yg diorang beli kat vietnam tu..customer i kata seksi!!.. heheheh.. Thai Silk pun dpt murah n kualiti lg bagus dr Jakel..( limited kaler jugak )

ibumuqrish, if u don't mind sharing Maya ni kat area mana kt kajang ek? (kot2 la terlajak smpai situ bleh pi jenguk2 jap )

Very Happy
Back to top Go down
View user profile
dania72



Posts : 13
Join date : 2010-01-21
Location : MELAKA

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Wed Jan 27, 2010 7:26 pm

klu kt maya ada jual nk g tgk maya kt mydin melaka la cm2
Back to top Go down
View user profile
iTa82



Posts : 52
Join date : 2010-01-19
Location : Melaka

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Wed Jan 27, 2010 7:27 pm

dania72 wrote:
klu kt maya ada jual nk g tgk maya kt mydin melaka la cm2

kak,anything pm ita yer, nk tau gak maya mlk tuh...huhu
Back to top Go down
View user profile
dania72



Posts : 13
Join date : 2010-01-21
Location : MELAKA

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Wed Jan 27, 2010 10:16 pm

ok klu menarik nanti akak pm ita
Back to top Go down
View user profile
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Thu Jan 28, 2010 4:54 pm

cik-na wrote:
Salam ita dan semua kat sini,

Hi, saya cik-na, saya penjual/pembekal kain dr shah alam, saya minta izin nak mencelah sikit kat sini bersempena dengan pengumuman harga baru dan bertambahnya warna baru kat kedai kami.

okey, kain yg saya jual ialah kain lycra plain 280g dr korea lebih kurang kualiti J2.(Pasal quality ni mungkin member2 yg lain yg penah beli dgn saya boleh bgtau kott)
Saya jual bermula dari 0.5m hinggalah berpuluh meter. Harga baru yang kami tawarkan sekarang

1m - rm23 +rm5 pos (semenajung)
3m - rm69 + pos free (semenajung)
5m - rm109 + pos free (semenajung)------rm21.80/m(harga semeter)
10m - rm209 + pos free -----rm20.90/m
15m - rm309 + pos free -----rm20.60/m
20m- rm409 + pos free -----rm20.45/m
25m- rm509 + pos free ------rm20.36/m
30m - rm600 + pos free -----rm20.00/m --- utk 30m dan keatas.

Warna kain boleh campur2 , maknanya kalau nak beli 30m tu boleh la campur macam2 warna yg saya ada.

Nak beli simple jer , pm/sms saya tanya ada ke tak ikut kod kain saya. Dah saya confirm ada , transfer duit ke akaun saya . Saya hantar terus ke alamat anda .


ok, sudi-sudikanlah tgk warna2 yg kami ada dekat sini :
http://arkeddesa.wordpress.com/2009/12/08/jadual-warna-warna-untuk-kain-lycra-dan-tudung-lycra/#more-383

Kalau nak bertanya boleh pm saya , atau tulis kat board saya kat jom beli belah dalam forum ni .


Dan akan datang,tak lama lagi , saya akn jual yg printed laks, kualiti lebih kurang 280g jugak. Harga sekitar rm25/m juga.....belum confirm ..tapi saya akan buka thread baru bila saya start jual yg printed . tq Smile


rimbun nii antara kastemer cikna ni lerr... dah banyak kali order tp kekadang direct jer sms cikna... mmg kualiti kain bagus n tak mudah tertarik. even kat jakel pon jual RM25 semeter(beli bnyk bole dpt disc tp x larat nak hangkut naik lrt kekek). so kalau takyah nak tanggung pos lg, bole dapat RM20++ per meter mmg murah lerr (beli 10 meters above lerr), choice pon banyak jugak. my opinion kalau limited colour at price RM20 susah jugak.... sbb kalau tetiba bulan tuh color nyer tak menepati permintaan mmg susah ler... kekadang kastemer niii nak cepat jerrr. takmo tunggu lama. ye larrr.. nak tunggu kain lg, tunggu nak jahit lg kan. ni my opinion jer... tp kalau JV jatuh pada harga RM10 katakan semeter.. maybe bole konsider lerr... tu dah mcm harga kat vietnam dah (member bgtau tp rimbun x pernah g pon).. ni opinion org yg part time suka2 buatkan tudung DIY untuk member2
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Thu Jan 28, 2010 5:14 pm

Betul pendapat bola2 tu. Jikalau nak jv...bila kain tersebut sukar didapati di Malaysia. Tetapi memandangkan kain plain jersey ni kita mudah didapati disini, pun skrg kain kain jersey dah mula turun harga sehingga ada yg dapat RM16 semeter, akak rasa tak payah ler berjv jv. Kalau setakat anda perlukan 2,3 meter kain plain berwarna akak shorkan beli saja kat kengkawan kita yg jual tu. Lebih kurang jer harganya pun...unless kita nak beli sekayu.

Pengalaman akak, berjv jv ni amat berletehkan. Nak potong, nak pos, nak kira semua...memerlukan tenaga dan kadang kadang kita sendiri tidak cukup masa mengendalinya seorang diri. Kesabaran perlu tinggi dengan kerenah kawan kawan...kadang2 boleh stress gak. Kekadang kita buat jv atas dasar jariah jer...orang ingat kita berniaga untung berlipat lipat pula...so mcm mcm mereka minta.

Akak yg jual sekurangnya 200 - 300 helai tudung sebulan pun, kain plain akak beli kat Zhohua, Mikawah dan Jakel. Hanya printed sahaja akak beli di Vietnam.

Namun akak ucap terima kasih pada Ita atas effort dia nak berjv jv ni...
Back to top Go down
View user profile
iTa82



Posts : 52
Join date : 2010-01-19
Location : Melaka

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Thu Jan 28, 2010 6:06 pm

kee'ah wrote:
Betul pendapat bola2 tu. Jikalau nak jv...bila kain tersebut sukar didapati di Malaysia. Tetapi memandangkan kain plain jersey ni kita mudah didapati disini, pun skrg kain kain jersey dah mula turun harga sehingga ada yg dapat RM16 semeter, akak rasa tak payah ler berjv jv. Kalau setakat anda perlukan 2,3 meter kain plain berwarna akak shorkan beli saja kat kengkawan kita yg jual tu. Lebih kurang jer harganya pun...unless kita nak beli sekayu.

Pengalaman akak, berjv jv ni amat berletehkan. Nak potong, nak pos, nak kira semua...memerlukan tenaga dan kadang kadang kita sendiri tidak cukup masa mengendalinya seorang diri. Kesabaran perlu tinggi dengan kerenah kawan kawan...kadang2 boleh stress gak. Kekadang kita buat jv atas dasar jariah jer...orang ingat kita berniaga untung berlipat lipat pula...so mcm mcm mereka minta.

Akak yg jual sekurangnya 200 - 300 helai tudung sebulan pun, kain plain akak beli kat Zhohua, Mikawah dan Jakel. Hanya printed sahaja akak beli di Vietnam.

Namun akak ucap terima kasih pada Ita atas effort dia nak berjv jv ni...

hihihi suker2 statement akk kee'ah ni...sgt natural n memahami...1 thing ita tetiba terpk bila bc ayat akk yg ita highlite tu.btl gak kan..kene potong lg.mgkin ms 2 ita agk ter'emo' skit bila kt mlk, kain sgt limited. nak bli online,kne tgk2 juga sbb ada info mngatakan kene hati2 juga sbb ada geng2 kainnya pn agk tidak memuaskan.any idea about that?btw ita lbh suka tgk sndri kualiti kain tu,biar puas hati

Fyi, ita dah pun cancel NIAT nak amik kain dr supplier tu & that gurl sgt keciwaa dgn berita tersbtcheers cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Thu Jan 28, 2010 9:43 pm

tumpang baca.. sbb saya ambil terus dari kilang kayu2an.. tp x byk warna..hrmm klau nnt saya g lagi maybe boleh ambil lagi byk warna..

at least kurang sikit modal nak membeli kain bila customer order warna plain ni, klau ada yg available warna kat saya.. selamat poket den. tapi modal mula bukan sikit..huhu. berbaloi baloi

nak JV, adeh macam yg k kee kata tu laaa, saboo je laa.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Fri Jan 29, 2010 1:16 am

kee'ah wrote:
Betul pendapat bola2 tu. Jikalau nak jv...bila kain tersebut sukar didapati di Malaysia. Tetapi memandangkan kain plain jersey ni kita mudah didapati disini, pun skrg kain kain jersey dah mula turun harga sehingga ada yg dapat RM16 semeter, akak rasa tak payah ler berjv jv. Kalau setakat anda perlukan 2,3 meter kain plain berwarna akak shorkan beli saja kat kengkawan kita yg jual tu. Lebih kurang jer harganya pun...unless kita nak beli sekayu.

Pengalaman akak, berjv jv ni amat berletehkan. Nak potong, nak pos, nak kira semua...memerlukan tenaga dan kadang kadang kita sendiri tidak cukup masa mengendalinya seorang diri. Kesabaran perlu tinggi dengan kerenah kawan kawan...kadang2 boleh stress gak. Kekadang kita buat jv atas dasar jariah jer...orang ingat kita berniaga untung berlipat lipat pula...so mcm mcm mereka minta.

Akak yg jual sekurangnya 200 - 300 helai tudung sebulan pun, kain plain akak beli kat Zhohua, Mikawah dan Jakel. Hanya printed sahaja akak beli di Vietnam.

Namun akak ucap terima kasih pada Ita atas effort dia nak berjv jv ni...

huhuhu...kita yg nengok jer pun tak kuasa....eee...harus tak makan anak dan laki ku.....uuuhh...tak sanggup tak sanggup....serah jer lah pada pakar jual kain....ku tahu beli aja...
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
saliza1979



Posts : 11
Join date : 2009-12-19
Age : 37
Location : shah alam

PostSubject: nak mencelah gak   Sun Jan 31, 2010 1:05 am

salam..
kalau nak order plain atau printed lycra urgent..insya'allah liza boleh supply,bila2 aje..nak tgk sample pun boleh aje
beli byk,insya'allah boleh je bg harga murah2...
tak payah nak beli byk2 meter.
cuma masih belajar lagi bab2 kain ni,insya'allah sikit masa lagi dah boleh belajar kut..
kalau free jgk2 blog liza kat sini ye..
insya'allah liza nak ke vietnam lagi flite kul 9pg ni..esok ada lagi yg nak masuk..
salam...

http://kainohkain.blogspot.com/
Back to top Go down
View user profile http://kainohkain.blogspot.com/
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Sun Jan 31, 2010 4:06 pm

saliza1979 wrote:
salam..
kalau nak order plain atau printed lycra urgent..insya'allah liza boleh supply,bila2 aje..nak tgk sample pun boleh aje
beli byk,insya'allah boleh je bg harga murah2...
tak payah nak beli byk2 meter.
cuma masih belajar lagi bab2 kain ni,insya'allah sikit masa lagi dah boleh belajar kut..
kalau free jgk2 blog liza kat sini ye..
insya'allah liza nak ke vietnam lagi flite kul 9pg ni..esok ada lagi yg nak masuk..
salam...

http://kainohkain.blogspot.com/

Liza kalau kak kee tak keje...mau ku folo tiap minggu p Vietnam..malangnya bila submit borang cuti je...biji mata boss cengini affraid

takpe ada 2 trip lagi nak p....tak saboorrrnyerr...
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Sun Jan 31, 2010 11:10 pm

kee'ah wrote:
saliza1979 wrote:
salam..
kalau nak order plain atau printed lycra urgent..insya'allah liza boleh supply,bila2 aje..nak tgk sample pun boleh aje
beli byk,insya'allah boleh je bg harga murah2...
tak payah nak beli byk2 meter.
cuma masih belajar lagi bab2 kain ni,insya'allah sikit masa lagi dah boleh belajar kut..
kalau free jgk2 blog liza kat sini ye..
insya'allah liza nak ke vietnam lagi flite kul 9pg ni..esok ada lagi yg nak masuk..
salam...

http://kainohkain.blogspot.com/

Liza kalau kak kee tak keje...mau ku folo tiap minggu p Vietnam..malangnya bila submit borang cuti je...biji mata boss cengini affraid

takpe ada 2 trip lagi nak p....tak saboorrrnyerr...

kak kee ada trip ke?.. nak itut nak itut... waaa.. soping sendiri baru puas ati.. mau tak balik aku... ajak huby mcm2 alasan.. sibuk la itu la.. ini la.. tp lepas bulan 3 ler.. sbb tgh bz closing acc nih.. kalo nk cuti. skrg. boss saya pun mcm boss kak kee jugak.. huhuhhu
Back to top Go down
View user profile
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Tue Feb 02, 2010 10:38 am

kee'ah wrote:
saliza1979 wrote:
salam..
kalau nak order plain atau printed lycra urgent..insya'allah liza boleh supply,bila2 aje..nak tgk sample pun boleh aje
beli byk,insya'allah boleh je bg harga murah2...
tak payah nak beli byk2 meter.
cuma masih belajar lagi bab2 kain ni,insya'allah sikit masa lagi dah boleh belajar kut..
kalau free jgk2 blog liza kat sini ye..
insya'allah liza nak ke vietnam lagi flite kul 9pg ni..esok ada lagi yg nak masuk..
salam...

http://kainohkain.blogspot.com/

Liza kalau kak kee tak keje...mau ku folo tiap minggu p Vietnam..malangnya bila submit borang cuti je...biji mata boss cengini affraid

takpe ada 2 trip lagi nak p....tak saboorrrnyerr...

wahhh kak kee yg jual beratus tudung sebulan nii pon part time ke???? solutenyerrrr.. rimbun ni ada tempahan bnyk skit pon dah sesak nafas jdnyer kekeke...

semlm g jakel... usha2 kalau amik bnayk berapa bole kurang... dia kata kalau amik 100meter keatsa bole dapat harga RM15/meter tp kena satu warna 10 meter.. fuuhhhhhhh untuk org yg amik tempahan kecil2lan niii mmg ler tak mampu huhuhuhu
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
saliza1979



Posts : 11
Join date : 2009-12-19
Age : 37
Location : shah alam

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Wed Feb 03, 2010 2:11 am

liza baru je selesai upload printed lycra kat blog liza,
jemput2 la menjamu mata

http://kainohkain.blogspot.com/
Back to top Go down
View user profile http://kainohkain.blogspot.com/
asmahmajid



Posts : 6
Join date : 2010-03-02
Location : Kajang

PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Tue Mar 02, 2010 11:18 am

cik-na wrote:
Salam ita dan semua kat sini,

Hi, saya cik-na, saya penjual/pembekal kain dr shah alam, saya minta izin nak mencelah sikit kat sini bersempena dengan pengumuman harga baru dan bertambahnya warna baru kat kedai kami.

okey, kain yg saya jual ialah kain lycra plain 280g dr korea lebih kurang kualiti J2.(Pasal quality ni mungkin member2 yg lain yg penah beli dgn saya boleh bgtau kott)
Saya jual bermula dari 0.5m hinggalah berpuluh meter. Harga baru yang kami tawarkan sekarang

1m - rm23 +rm5 pos (semenajung)
3m - rm69 + pos free (semenajung)
5m - rm109 + pos free (semenajung)------rm21.80/m(harga semeter)
10m - rm209 + pos free -----rm20.90/m
15m - rm309 + pos free -----rm20.60/m
20m- rm409 + pos free -----rm20.45/m
25m- rm509 + pos free ------rm20.36/m
30m - rm600 + pos free -----rm20.00/m --- utk 30m dan keatas.

Warna kain boleh campur2 , maknanya kalau nak beli 30m tu boleh la campur macam2 warna yg saya ada.

Nak beli simple jer , pm/sms saya tanya ada ke tak ikut kod kain saya. Dah saya confirm ada , transfer duit ke akaun saya . Saya hantar terus ke alamat anda .


ok, sudi-sudikanlah tgk warna2 yg kami ada dekat sini :
http://arkeddesa.wordpress.com/2009/12/08/jadual-warna-warna-untuk-kain-lycra-dan-tudung-lycra/#more-383

Kalau nak bertanya boleh pm saya , atau tulis kat board saya kat jom beli belah dalam forum ni .


Dan akan datang,tak lama lagi , saya akn jual yg printed laks, kualiti lebih kurang 280g jugak. Harga sekitar rm25/m juga.....belum confirm ..tapi saya akan buka thread baru bila saya start jual yg printed . tq Smile


Salam..tak lek ke bg cikit kain kat kita coz nak tgok material..secebis pun takpe..
Back to top Go down
View user profile http://www.aflahhouse.com
YUSBUTIK



Posts : 24
Join date : 2010-02-18

PostSubject: kain korea lebih 1 meter rm14 ,5 meter dan keatas rm12 sahaja   Mon Mar 15, 2010 2:56 pm

jika berminat sms 0125439676 atau masuk web www.yusbutik-online.blogspot.com pembekal kain bumiputera pertama yg boleh memberikan harga yg paling murah kain kualiti korea j1 320 gm.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?   Today at 7:57 pm

Back to top Go down
 
KAIN TERUS DARI KILANG ::MADE IN KOREA::....NAK JV X?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» hon-john asks if this Papel mug is Crown Lynn .... Yes it is.
» Colorful Old Made in Germany Footed Console Bowl with Marks & Numbers
» Where was this made ?
» whitestone d026 Made in New Zealand by Crown Lynn
» Self Publishers Who've Made the Big Time

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Kedai2 menjual bahan tudung DIY-
Jump to: