BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Mane yang lebih dapat sambutan...full awning ke half awning?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
shawatie



Posts : 50
Join date : 2009-12-11

PostSubject: Re: Mane yang lebih dapat sambutan...full awning ke half awning?   Mon Mar 22, 2010 12:33 pm

rimbun1 wrote:
shawatie wrote:
Salam lyana,

Saya pun orang baru tapi minat menjahit sejak kecil. Untuk buat interface 2 klu pegi kedai jual barang jahit cakap je nak beli pelapik kertas bergam yang biasanya digunakan untuk leher baju kurung. biasanya ada banyak jenis ada rm1.5, rm 2.0. dll.

just nak menambah skit jer... kertas bergam nii for me kurang elok skit utk wat interface sbb ianya akan berkedut2 bila double ngan bakrum.. then bila basuh, ianya akan berbintil2. the best ialah guna kain bergam (beza tau ngan kertas bergam) kain nii nipis jer.. silap2 tengok mcm sama je ngan kertas gam. agak mahal kalau banding ngan kertas gam (yg rimbun beli dulu RM4.80 semeter)... pastu dah try jugak buat guna kain gam shj (without bakrum) ok jugak... cuma ianya takan berbentuk bulat lerr..... just sharing..

Kak rimbun. Thanks for the info dan saje nak kongsi selama nie saya beli lapik bergam nie ntah yg kain ke kertas asal beli jer. cuma satu hari 2 saya minta tolong hubby belikan lapik bergam nie ...msa beli saya pesan klu x tau telefon saya bila sampai kedai.. Last2 saya suruh beli kedua-dua jenis lapik bergam tadi dan saya sukakan yg agak nipis pastinya harga lain2 . setelah saya baca post nie baru saya perasan lapik bergam yg ada kat umah sekarang nie 1 kertas bergam dan 1 kain bergam...kalau akak kata kain bergam > bagus lain kali saya beli yang kain bergam saja w'pon rasanya harga mahal sikit. itew jer....
Back to top Go down
View user profile
k_ida



Posts : 26
Join date : 2010-04-08
Location : htt://suradvillage.blogspot.com, http://dsuracollections.portalniaga.com

PostSubject: Re: Mane yang lebih dapat sambutan...full awning ke half awning?   Thu Apr 15, 2010 10:16 am

adeeda wrote:
rose8220 wrote:
salam..nak mencelah sikit..
nak tanya soalan bodoh skit..hehehhe..pasai baru nak belajar dan terjun ke dunia tudung diy nih..
bakrum tu apa?
..

ni rupa bakrum tu..

deeda. bakrum 2" dah sampai. yg bakrum utk full awning tu x jual ke? brp inci yer? 4" kotnyer.
nak yg tebal x mo yg lembut. kalau ada kasitau yer. kat sini memang tak de langsung hak gitu.
Back to top Go down
View user profile http://dsuracollections.portalniaga.com
 
Mane yang lebih dapat sambutan...full awning ke half awning?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» My Full Byakugan & Hyuga Theory Complition
» Last Full Week of June- Make it Count?
» RC electronics Part 4 - Full metal scale Land Rover
» Yang Wenli vs Universal
» Madhubala : 17th April 2013 - Full Episode (HD)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: