BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kongsi2:Masalah awning ku

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18  Next
AuthorMessage
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Wed Jun 17, 2009 5:41 pm

Qaseeh wrote:
k.kee,
sorry la x brape nk paham. maksudmu itu,lps iron atas bakrum tu, jahit atas bakrum. pastu baru tepek interface atas bakrum dah dijahit tu ke? camtu?
ke tepek interface kat half awning yg sblh lg tu, yg xde bakrum tu?
leh paham ke soklan kite nih hahaa Laughing

kee'ah wrote:
nurulqisztyna wrote:
Eda wrote:
Penguin, Kak Kee...

Eda pun dpt cust. camni...place order weeken cuti sekolah ari tuh, 2tdg..aleh2 within 2,3 ari nak soh kita pos. Tapi dia tau kita bgtau kain der kat kedaii. fanatic sgt dz, NB brand. beli tdg nak rm50 jerr..tpi std size jadi 45cm. kalau mikawah mmg rm55-60 tapi sbb return cust.kita ok jer..

dah 2-3 ari pakai then baru cakap nak tukar awning.. sbb awning tak cam dia req. ni yg dok geram..waktu nego dah bgtau hang nak cepat, akak kena order TS tu dulu..so dia kat takpe..awning lycra pun tak pe asaikan tak striking. so kita nie ikutkan..jaet, pos bagi kat dia..

weeken lepas msg Eda bertubi2 soh tukar. Eda kata u kena cover kos post tdg after repair awning..ok lagi..last2 dia bgtau ari isnin pos.. now dah masyuk ari rabu..tak berani ker takmo repair entah..

kalau guna lycra gak wat awning kan cam tertarik sikit part kertas gam kan?? tapi jersey Eda tengok smooth jer.. ada sapa nak komen yg nie...tqq flower

aah eda,mmg tertarik skit..
pas2 sy baru belajar wat tudung ni,dah iron kertas gam tu,pas2 terjahit kaler lain kat awning,minta tlg hubby tetas kan
pas2 dia leh bukak kertas gam tu...terus x cantik jadinyer...berkedut2...huhu...
kalo kain cotton pun ok...mmg lembik skit tp senang nk jahit..

ok ni satu ilmu yg akak nak kongsi...ilmu ni dah akak kongsi ngan beberapa penjual tudung tega....dan idea ni mmg superb.....dan kain awning dah body sama jadi tudung ariani....mavelesss....kalo siapa siapa guna kain body tuk wat awning.....guna kain nipis interface (yg org boh kat koler baju kurung tu) pada awning tu...buat separuh awning....jgn buat 2 2 belah plak..nanti mcm full awning plak.....tekap atas kain keras (sebab kain interface pun ada gam).....jadi masalah awning tertarik tarik.....di jamin takde lagi...kendian anda pun senang jahit....takde lembik no kain awning sama body tu....

1. Bentang kain Awning (bentuk bola ragbikan)....
2. Kat tengah tu korang boh bakrum dan seterika kannnn....
3. kendian amik interface kain nipis tu...potong half bola ragbi ikut template dan ada basi
4. tempek atas bakrum yg korang gam atas kain awning tadi dan sterika sekali lagi (tu kira belah atas tudung)
5. lipat 2....sambung ngan body....

faham x???
Back to top Go down
View user profile
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Wed Jun 17, 2009 5:58 pm

hah ape lagi ikut cara kak kee nih .. tong dah buat guna cara kak kee ni mmg berkesan heeee..heee
kak kee terima kasih kerana mengajarku ..
Back to top Go down
View user profile
Qaseeh



Posts : 329
Join date : 2009-05-22
Location : http://sweetQaseeh.blogspot.com/

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Wed Jun 17, 2009 6:06 pm

ok la k.kee, kire paham lah.aritu dah blajo ngn k.kee dah kat rumah k.kee aritu tp hikhikk otak xbrape nk laju hahaa...
thanks k.kee..hihii.. cherry

kee'ah wrote:
Qaseeh wrote:
k.kee,
sorry la x brape nk paham. maksudmu itu,lps iron atas bakrum tu, jahit atas bakrum. pastu baru tepek interface atas bakrum dah dijahit tu ke? camtu?
ke tepek interface kat half awning yg sblh lg tu, yg xde bakrum tu?
leh paham ke soklan kite nih hahaa Laughing

1. Bentang kain Awning (bentuk bola ragbikan)....
2. Kat tengah tu korang boh bakrum dan seterika kannnn....
3. kendian amik interface kain nipis tu...potong half bola ragbi ikut template dan ada basi
4. tempek atas bakrum yg korang gam atas kain awning tadi dan sterika sekali lagi (tu kira belah atas tudung)
5. lipat 2....sambung ngan body....

faham x???
Back to top Go down
View user profile http://sweetQaseeh.blogspot.com/
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Wed Jun 17, 2009 6:48 pm

Eda wrote:
kalau guna lycra gak wat awning kan cam tertarik sikit part kertas gam kan?? tapi jersey Eda tengok smooth jer.. ada sapa nak komen yg nie...tqq flower

masalah ni ikut jenis kain dan juga jenis bakrum/kertas gam yg kita guna.
deeda tak pernah cuba bakrum atas jersey yg licin macam jc kamdar..
yg dah try okay ~ J1 and printed jersey.. maybe kawan2 lain dapat share sama

Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
Eda



Posts : 166
Join date : 2008-12-27
Location : GomBuck

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Wed Jun 17, 2009 10:15 pm

kee'ah wrote:
Qaseeh wrote:
k.kee,
sorry la x brape nk paham. maksudmu itu,lps iron atas bakrum tu, jahit atas bakrum. pastu baru tepek interface atas bakrum dah dijahit tu ke? camtu?
ke tepek interface kat half awning yg sblh lg tu, yg xde bakrum tu?
leh paham ke soklan kite nih hahaa Laughing

kee'ah wrote:
nurulqisztyna wrote:
Eda wrote:
Penguin, Kak Kee...

kalau guna lycra gak wat awning kan cam tertarik sikit part kertas gam kan?? tapi jersey Eda tengok smooth jer.. ada sapa nak komen yg nie...tqq flower

aah eda,mmg tertarik skit..
pas2 sy baru belajar wat tudung ni,dah iron kertas gam tu,pas2 terjahit kaler lain kat awning,minta tlg hubby tetas kan
pas2 dia leh bukak kertas gam tu...terus x cantik jadinyer...berkedut2...huhu...
kalo kain cotton pun ok...mmg lembik skit tp senang nk jahit..

ok ni satu ilmu yg akak nak kongsi...ilmu ni dah akak kongsi ngan beberapa penjual tudung tega....dan idea ni mmg superb.....dan kain awning dah body sama jadi tudung ariani....mavelesss....kalo siapa siapa guna kain body tuk wat awning.....guna kain nipis interface (yg org boh kat koler baju kurung tu) pada awning tu...buat separuh awning....jgn buat 2 2 belah plak..nanti mcm full awning plak.....tekap atas kain keras (sebab kain interface pun ada gam).....jadi masalah awning tertarik tarik.....di jamin takde lagi...kendian anda pun senang jahit....takde lembik no kain awning sama body tu....

1. Bentang kain Awning (bentuk bola ragbikan)....
2. Kat tengah tu korang boh bakrum dan seterika kannnn....
3. kendian amik interface kain nipis tu...potong half bola ragbi ikut template dan ada basi
4. tempek atas bakrum yg korang gam atas kain awning tadi dan sterika sekali lagi (tu kira belah atas tudung)
5. lipat 2....sambung ngan body....

faham x???

Kak kee.. tqvm sharing ilmu lagii kat sini. Moga2 bertambah berkat...
Kena gi carik dulu kain nipis niee.. sunny
Back to top Go down
View user profile
Eda



Posts : 166
Join date : 2008-12-27
Location : GomBuck

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Wed Jun 17, 2009 10:21 pm

adeeda wrote:
Eda wrote:
kalau guna lycra gak wat awning kan cam tertarik sikit part kertas gam kan?? tapi jersey Eda tengok smooth jer.. ada sapa nak komen yg nie...tqq flower

masalah ni ikut jenis kain dan juga jenis bakrum/kertas gam yg kita guna.
deeda tak pernah cuba bakrum atas jersey yg licin macam jc kamdar..
yg dah try okay ~ J1 and printed jersey.. maybe kawan2 lain dapat share sama


Deeda, tq 4 sharing.. acteli Eda pun dah try atas jersey j1, mkwah sumer takder prob.nie, even lycra itam pun tak nampak sangat..tu lahh baru perasan bila guna lycra selain itam..baru nampak kes tertarik nie..nti kena try tips kak kee bagi tu.. sunny sunny
Back to top Go down
View user profile
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Thu Jun 18, 2009 12:21 am

Salam, actually kan kalau kita pakai bakrum betul yg org pakai utk bj melayu asli tu takder gam lagi senang nak jahit insyaallah takder masalah tertarik ni, n satu lagi senang nak jaga coz kalau yg bergam lama2 kita pakai biler basuh dia macam tak smooth jer atas dia..tp kalau bakrum biasa yg takder gam, masa nak jahit tu jer susah skit, tp tahan lama n cantik..tat is my 5 cent coz saya ni baru jer berkecimpung bidang ni Laughing Cool
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Thu Jun 18, 2009 8:50 am

Eda wrote:
kee'ah wrote:
Qaseeh wrote:
k.kee,
sorry la x brape nk paham. maksudmu itu,lps iron atas bakrum tu, jahit atas bakrum. pastu baru tepek interface atas bakrum dah dijahit tu ke? camtu?
ke tepek interface kat half awning yg sblh lg tu, yg xde bakrum tu?
leh paham ke soklan kite nih hahaa Laughing

kee'ah wrote:
nurulqisztyna wrote:
Eda wrote:
Penguin, Kak Kee...

kalau guna lycra gak wat awning kan cam tertarik sikit part kertas gam kan?? tapi jersey Eda tengok smooth jer.. ada sapa nak komen yg nie...tqq flower

aah eda,mmg tertarik skit..
pas2 sy baru belajar wat tudung ni,dah iron kertas gam tu,pas2 terjahit kaler lain kat awning,minta tlg hubby tetas kan
pas2 dia leh bukak kertas gam tu...terus x cantik jadinyer...berkedut2...huhu...
kalo kain cotton pun ok...mmg lembik skit tp senang nk jahit..

ok ni satu ilmu yg akak nak kongsi...ilmu ni dah akak kongsi ngan beberapa penjual tudung tega....dan idea ni mmg superb.....dan kain awning dah body sama jadi tudung ariani....mavelesss....kalo siapa siapa guna kain body tuk wat awning.....guna kain nipis interface (yg org boh kat koler baju kurung tu) pada awning tu...buat separuh awning....jgn buat 2 2 belah plak..nanti mcm full awning plak.....tekap atas kain keras (sebab kain interface pun ada gam).....jadi masalah awning tertarik tarik.....di jamin takde lagi...kendian anda pun senang jahit....takde lembik no kain awning sama body tu....

1. Bentang kain Awning (bentuk bola ragbikan)....
2. Kat tengah tu korang boh bakrum dan seterika kannnn....
3. kendian amik interface kain nipis tu...potong half bola ragbi ikut template dan ada basi
4. tempek atas bakrum yg korang gam atas kain awning tadi dan sterika sekali lagi (tu kira belah atas tudung)
5. lipat 2....sambung ngan body....

faham x???

Kak kee.. tqvm sharing ilmu lagii kat sini. Moga2 bertambah berkat...
Kena gi carik dulu kain nipis niee.. sunny

welkam...tong dan eda....itu seket jer yg akak tau...yg byk byk akak tau dari thread ni juga. Kongsi kongsi apa akak tau....supaya korang tak menghadapi byk kerenah dari pelanggan...

jgn lupa interface nipis erkkk...

buat pengetahuan semer...kain jersey J1 pun korang guna juga interface ni...terutama yg plain....kerana lama lama bila bakrum (kain gam) hilang gam....yg ujung pipi tu bakrum akak terjungkit keluar seket dan nampak awning tudung tu mcm dah tak rata jer.....utk mengelakkannya dari terjungkit...terjojol keluar nanti...elok pakai interface siap siap....

tak caya cuba try....petua petuwi ni... lol!
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Thu Jun 18, 2009 9:23 am

caya lahh kak kee..
tqvm kongsi info..mmg superb dah awning2 kain jc ku..hehe
murahhhh rezeki kak kee.. amin..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Thu Jun 18, 2009 10:26 am

adeeda wrote:
Eda wrote:
kalau guna lycra gak wat awning kan cam tertarik sikit part kertas gam kan?? tapi jersey Eda tengok smooth jer.. ada sapa nak komen yg nie...tqq flower

masalah ni ikut jenis kain dan juga jenis bakrum/kertas gam yg kita guna.
deeda tak pernah cuba bakrum atas jersey yg licin macam jc kamdar..
yg dah try okay ~ J1 and printed jersey.. maybe kawan2 lain dapat share sama


oiii deeda...kot yer tingin nak pakaikan tudung kat anak2...jgn ler hero comel tu ko sarong kang....buat ler anak layennn.... Laughing Laughing ...kot kot kali dapat fomfuannn....
Back to top Go down
View user profile
ni_mariana



Posts : 218
Join date : 2009-01-21
Location : UK Perdana

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Thu Jun 18, 2009 10:33 am

kee'ah wrote:


1. Bentang kain Awning (bentuk bola ragbikan)....
2. Kat tengah tu korang boh bakrum dan seterika kannnn....
3. kendian amik interface kain nipis tu...potong half bola ragbi ikut template dan ada basi
4. tempek atas bakrum yg korang gam atas kain awning tadi dan sterika sekali lagi (tu kira belah atas tudung)
5. lipat 2....sambung ngan body....

faham x???

Kak Kee,

Kiranya bila dh siap, interface tu dok kat luar & bakrum kat bhgn dlm lah ye?
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Thu Jun 18, 2009 10:43 am

semalam saya ada try buat full awning guna kain jc licin tu...punya la seksa, bila jahit cantum dgn body, test kat kepala die jadi lekuk2 lak...ada la dekat 4 kali tetas jahit, last2 saya guna kain thai silk semula

ada sesapa yg penah buat full awning guna kain jc? ada prob cam ni x???
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Thu Jun 18, 2009 10:47 am

ctpizza wrote:
semalam saya ada try buat full awning guna kain jc licin tu...punya la seksa, bila jahit cantum dgn body, test kat kepala die jadi lekuk2 lak...ada la dekat 4 kali tetas jahit, last2 saya guna kain thai silk semula

ada sesapa yg penah buat full awning guna kain jc? ada prob cam ni x???

so far tak penah problem la ct..apa yg k yana buat, k yana jelujur lekatkan dua belah awning tu..pastu jelujur lagi lekatkan kat body..baru ok..

tapi semenjak ikut petua kak kee letak kain interfacing..lagi mudah keja, hasil pon elok...i likeee!
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Thu Jun 18, 2009 10:49 am

k yana wrote:
ctpizza wrote:
semalam saya ada try buat full awning guna kain jc licin tu...punya la seksa, bila jahit cantum dgn body, test kat kepala die jadi lekuk2 lak...ada la dekat 4 kali tetas jahit, last2 saya guna kain thai silk semula

ada sesapa yg penah buat full awning guna kain jc? ada prob cam ni x???

so far tak penah problem la ct..apa yg k yana buat, k yana jelujur lekatkan dua belah awning tu..pastu jelujur lagi lekatkan kat body..baru ok..

tapi semenjak ikut petua kak kee letak kain interfacing..lagi mudah keja, hasil pon elok...i likeee!

k yana buat full awning jugak ke? kalau half awning x de prob gini...cuma smlm saja test buat full awning, jd lak gitu...
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Thu Jun 18, 2009 10:50 am

ni_mariana wrote:
kee'ah wrote:


1. Bentang kain Awning (bentuk bola ragbikan)....
2. Kat tengah tu korang boh bakrum dan seterika kannnn....
3. kendian amik interface kain nipis tu...potong half bola ragbi ikut template dan ada basi
4. tempek atas bakrum yg korang gam atas kain awning tadi dan sterika sekali lagi (tu kira belah atas tudung)
5. lipat 2....sambung ngan body....

faham x???

Kak Kee,

Kiranya bila dh siap, interface tu dok kat luar & bakrum kat bhgn dlm lah ye?

ni mariana, bayang kan kain awning tu, ikut macam biasa kita buat tu, iron on bakrum dulu, lepas tu baru iron on kain interfacing..then terus kan jahit mcm biasa..kain interfacing tu iron atas bakrum, jadi masalah kain jc menarik2 ke bakrum tu, tak de lagi laa.. wallaaa..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Thu Jun 18, 2009 10:54 am

ctpizza wrote:
k yana wrote:
ctpizza wrote:
semalam saya ada try buat full awning guna kain jc licin tu...punya la seksa, bila jahit cantum dgn body, test kat kepala die jadi lekuk2 lak...ada la dekat 4 kali tetas jahit, last2 saya guna kain thai silk semula

ada sesapa yg penah buat full awning guna kain jc? ada prob cam ni x???

so far tak penah problem la ct..apa yg k yana buat, k yana jelujur lekatkan dua belah awning tu..pastu jelujur lagi lekatkan kat body..baru ok..

tapi semenjak ikut petua kak kee letak kain interfacing..lagi mudah keja, hasil pon elok...i likeee!

k yana buat full awning jugak ke? kalau half awning x de prob gini...cuma smlm saja test buat full awning, jd lak gitu...

jc tak buat full awning..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Thu Jun 18, 2009 11:05 am

k yana wrote:
ctpizza wrote:
k yana wrote:
ctpizza wrote:
semalam saya ada try buat full awning guna kain jc licin tu...punya la seksa, bila jahit cantum dgn body, test kat kepala die jadi lekuk2 lak...ada la dekat 4 kali tetas jahit, last2 saya guna kain thai silk semula

ada sesapa yg penah buat full awning guna kain jc? ada prob cam ni x???

so far tak penah problem la ct..apa yg k yana buat, k yana jelujur lekatkan dua belah awning tu..pastu jelujur lagi lekatkan kat body..baru ok..

tapi semenjak ikut petua kak kee letak kain interfacing..lagi mudah keja, hasil pon elok...i likeee!

k yana buat full awning jugak ke? kalau half awning x de prob gini...cuma smlm saja test buat full awning, jd lak gitu...

jc tak buat full awning..

mmg x leh buat full awning ek? patut la jd cenggitu...sampai naik lebam mata tetas jahit tetas jahit
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Thu Jun 18, 2009 11:17 am

ct , mungkin boleh buat full awning, tapi kain keras tu jgn letak basi..so tak la lekuk2 nnt..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
li_zam



Posts : 103
Join date : 2009-04-16

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Thu Jun 18, 2009 11:23 am

k yana wrote:
ni_mariana wrote:
kee'ah wrote:


1. Bentang kain Awning (bentuk bola ragbikan)....
2. Kat tengah tu korang boh bakrum dan seterika kannnn....
3. kendian amik interface kain nipis tu...potong half bola ragbi ikut template dan ada basi
4. tempek atas bakrum yg korang gam atas kain awning tadi dan sterika sekali lagi (tu kira belah atas tudung)
5. lipat 2....sambung ngan body....

faham x???

Kak Kee,

Kiranya bila dh siap, interface tu dok kat luar & bakrum kat bhgn dlm lah ye?

ni mariana, bayang kan kain awning tu, ikut macam biasa kita buat tu, iron on bakrum dulu, lepas tu baru iron on kain interfacing..then terus kan jahit mcm biasa..kain interfacing tu iron atas bakrum, jadi masalah kain jc menarik2 ke bakrum tu, tak de lagi laa.. wallaaa..

Thnx kak yana. Gini lah gaya kan nk fhm ant teori & praktikal..bkn senang.TQ pd otai2.. x kedekut ilmu.Kredit to kak kee'ah yg sentiasa bg ilmu pd kami yg masih baru dlm bab tudung.
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Thu Jun 18, 2009 11:27 am

k yana wrote:
ct , mungkin boleh buat full awning, tapi kain keras tu jgn letak basi..so tak la lekuk2 nnt..

means kertas gam tu potong ikut template, kain awning lak ada basi so kita jahit sambungan tu betul2 atas kain awning?mmmmm nnt nak test
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Thu Jun 18, 2009 11:30 am

ctpizza wrote:
k yana wrote:
ct , mungkin boleh buat full awning, tapi kain keras tu jgn letak basi..so tak la lekuk2 nnt..

means kertas gam tu potong ikut template, kain awning lak ada basi so kita jahit sambungan tu betul2 atas kain awning?mmmmm nnt nak test

aha, duk bayang mcm tu la..cuba ct try test tgk..nnt bagi feedback yer!!
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Thu Jun 18, 2009 11:47 am

k yana wrote:
ctpizza wrote:
k yana wrote:
ct , mungkin boleh buat full awning, tapi kain keras tu jgn letak basi..so tak la lekuk2 nnt..

means kertas gam tu potong ikut template, kain awning lak ada basi so kita jahit sambungan tu betul2 atas kain awning?mmmmm nnt nak test

aha, duk bayang mcm tu la..cuba ct try test tgk..nnt bagi feedback yer!!

okeh.... cheers
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
nurulqisztyna



Posts : 60
Join date : 2008-12-24
Age : 34
Location : Ampang

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Thu Jun 18, 2009 1:33 pm

k yana wrote:
ctpizza wrote:
semalam saya ada try buat full awning guna kain jc licin tu...punya la seksa, bila jahit cantum dgn body, test kat kepala die jadi lekuk2 lak...ada la dekat 4 kali tetas jahit, last2 saya guna kain thai silk semula

ada sesapa yg penah buat full awning guna kain jc? ada prob cam ni x???

so far tak penah problem la ct..apa yg k yana buat, k yana jelujur lekatkan dua belah awning tu..pastu jelujur lagi lekatkan kat body..baru ok..

tapi semenjak ikut petua kak kee letak kain interfacing..lagi mudah keja, hasil pon elok...i likeee!

k.yana,kain interfacing tu mcmana?
kat kedai jahitan ada jual x?
Back to top Go down
View user profile http://mylittleshine.blogspot.com
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Thu Jun 18, 2009 2:17 pm

nurulqisztyna wrote:
k yana wrote:
ctpizza wrote:
semalam saya ada try buat full awning guna kain jc licin tu...punya la seksa, bila jahit cantum dgn body, test kat kepala die jadi lekuk2 lak...ada la dekat 4 kali tetas jahit, last2 saya guna kain thai silk semula

ada sesapa yg penah buat full awning guna kain jc? ada prob cam ni x???

so far tak penah problem la ct..apa yg k yana buat, k yana jelujur lekatkan dua belah awning tu..pastu jelujur lagi lekatkan kat body..baru ok..

tapi semenjak ikut petua kak kee letak kain interfacing..lagi mudah keja, hasil pon elok...i likeee!

k.yana,kain interfacing tu mcmana?
kat kedai jahitan ada jual x?

yg paling nipiss....cam kapas tp beli pakai meter.....ada gam....kedai jahitan mesti ada jual...pasal org buat baju kurang ..kat leher derang boh interface ni bawah dada
Back to top Go down
View user profile
eynas



Posts : 218
Join date : 2009-01-12
Age : 41
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Fri Jun 19, 2009 12:53 am

kak kee, eynas tolong letak gambr kain gam nipis tu la...





kalo buat half awning kain gam nipis tu potong ikut saiz kain gam/bakrum yg korang guna...
tiada masalah tertarik jc lagi
Back to top Go down
View user profile http://easytudung.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Kongsi2:Masalah awning ku   Today at 5:13 am

Back to top Go down
 
Kongsi2:Masalah awning ku
View previous topic View next topic Back to top 
Page 15 of 18Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: