BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
  • » Proteksi Diri & keluarga melalui Kartu Sehat dari Prudential
  • » Artis Yang Buat Kita Gersang
  • » awek tudung dan awek U...
  • » Islam...
  • » Tag die with scalloped top
  • » Denim Embellishments
  • » depression76's GFX Archives~
  • » mig33 pc messenger v4.0.0.1 cracked and auto like soft migbd.g58 new
  • » New Addition From OD's Civil War Rosette Collection
  • » KiraFreedom's Gunpla Hanger
  • NUFFNANG
    IKLAN
    Photobucket
    Share | 
     

     Tudung scallop dari kain chiffon~saper pernah buat

    View previous topic View next topic Go down 
    Go to page : 1, 2  Next
    AuthorMessage
    hanim



    Posts: 261
    Join date: 2009-02-16
    Age: 36
    Location: Putrajaya

    PostSubject: Tudung scallop dari kain chiffon~saper pernah buat   Tue Oct 13, 2009 11:32 am

    salam kengkawan

    nak mintak tolong sket... ada x sesaper pernah buat tudung scallop dari kain chiffon? semalam boss merayu mintak tolong buatkan... setahu saya tudung ct ada la guna kain chiffon... nie dia mintak buat scallop... haru biru jugak... rasa nak pulangkan kain jek... tapi semalam dia merayu jugak mintak tolong huhuu........

    No No No No
    Back to top Go down
    View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
    kee'ah
    Peniaga


    Posts: 1141
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Tudung scallop dari kain chiffon~saper pernah buat   Tue Oct 13, 2009 11:48 am

    Wskm...ate, boss takde contoh ke...main suruh buat je....cer minta kat dia..kot dia ada sample...
    Back to top Go down
    View user profile
    daai_violet



    Posts: 186
    Join date: 2009-01-07

    PostSubject: Re: Tudung scallop dari kain chiffon~saper pernah buat   Tue Oct 13, 2009 11:56 am

    hanim,

    kain chiffon buat scallop, x nipiske? dia nak buat
    dua layer kot
    Back to top Go down
    View user profile
    hanim



    Posts: 261
    Join date: 2009-02-16
    Age: 36
    Location: Putrajaya

    PostSubject: Re: Tudung scallop dari kain chiffon~saper pernah buat   Tue Oct 13, 2009 12:09 pm

    kee'ah wrote:
    Wskm...ate, boss takde contoh ke...main suruh buat je....cer minta kat dia..kot dia ada sample...
    kak kee, dia ada contoh tapi tudung biasa jer... kain chiffon ada lining kat dalam... poning eden...

    psst: nt sy g rumah akak anta kain n cari kain jugak hehe
    Back to top Go down
    View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
    hanim



    Posts: 261
    Join date: 2009-02-16
    Age: 36
    Location: Putrajaya

    PostSubject: Re: Tudung scallop dari kain chiffon~saper pernah buat   Tue Oct 13, 2009 12:10 pm

    daai_violet wrote:
    hanim,

    kain chiffon buat scallop, x nipiske? dia nak buat
    dua layer kot
    tu la pasal daii... memang dia suruh buat lining... haru biru sungguh dibueknya...

    pakkal je boss, kalau orang lain, merayu mcm mana pun harus ku tolak confused
    Back to top Go down
    View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
    kee'ah
    Peniaga


    Posts: 1141
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Tudung scallop dari kain chiffon~saper pernah buat   Tue Oct 13, 2009 12:16 pm

    hanim wrote:
    kee'ah wrote:
    Wskm...ate, boss takde contoh ke...main suruh buat je....cer minta kat dia..kot dia ada sample...
    kak kee, dia ada contoh tapi tudung biasa jer... kain chiffon ada lining kat dalam... poning eden...

    psst: nt sy g rumah akak anta kain n cari kain jugak hehe

    ari tu akak ada folo sorang pompuan ni kat subang parade...dia nak beli kasut, kak kee pun nak beli kasut gak..ate intai intai dari dekat dan jauh........tudung dia cantik...dia wat scallop ler..sgt sgt beralun depannyaaa....tp dia tak buat ngan chiffon....dia buat ngan kain net...cam kain tudung kat ID tu....lawa betui. Pasal folo tu...nak tengok...mende tudung pompuan ni lawa beno....siap ada bling bling.....mmg gorjes tuii...(cuma segan nak tanya beli kat mana....he he he_
    Back to top Go down
    View user profile
    daai_violet



    Posts: 186
    Join date: 2009-01-07

    PostSubject: Re: Tudung scallop dari kain chiffon~saper pernah buat   Tue Oct 13, 2009 12:20 pm

    nie lebih kurang mcm kak yela buat tue agaknye.
    tp x silap kita die buat asing2 die buat patern biase jer
    Back to top Go down
    View user profile
    daai_violet



    Posts: 186
    Join date: 2009-01-07

    PostSubject: Re: Tudung scallop dari kain chiffon~saper pernah buat   Tue Oct 13, 2009 12:22 pm

    kee'ah wrote:
    hanim wrote:
    kee'ah wrote:
    Wskm...ate, boss takde contoh ke...main suruh buat je....cer minta kat dia..kot dia ada sample...
    kak kee, dia ada contoh tapi tudung biasa jer... kain chiffon ada lining kat dalam... poning eden...

    psst: nt sy g rumah akak anta kain n cari kain jugak hehe

    ari tu akak ada folo sorang pompuan ni kat subang parade...dia nak beli kasut, kak kee pun nak beli kasut gak..ate intai intai dari dekat dan jauh........tudung dia cantik...dia wat scallop ler..sgt sgt beralun depannyaaa....tp dia tak buat ngan chiffon....dia buat ngan kain net...cam kain tudung kat ID tu....lawa betui. Pasal folo tu...nak tengok...mende tudung pompuan ni lawa beno....siap ada bling bling.....mmg gorjes tuii...(cuma segan nak tanya beli kat mana....he he he_


    amboi kak kee siap follow org sbb nak tgk tudung.
    Back to top Go down
    View user profile
    hanim



    Posts: 261
    Join date: 2009-02-16
    Age: 36
    Location: Putrajaya

    PostSubject: Re: Tudung scallop dari kain chiffon~saper pernah buat   Tue Oct 13, 2009 12:23 pm

    kee'ah wrote:
    hanim wrote:
    kee'ah wrote:
    Wskm...ate, boss takde contoh ke...main suruh buat je....cer minta kat dia..kot dia ada sample...
    kak kee, dia ada contoh tapi tudung biasa jer... kain chiffon ada lining kat dalam... poning eden...

    psst: nt sy g rumah akak anta kain n cari kain jugak hehe

    ari tu akak ada folo sorang pompuan ni kat subang parade...dia nak beli kasut, kak kee pun nak beli kasut gak..ate intai intai dari dekat dan jauh........tudung dia cantik...dia wat scallop ler..sgt sgt beralun depannyaaa....tp dia tak buat ngan chiffon....dia buat ngan kain net...cam kain tudung kat ID tu....lawa betui. Pasal folo tu...nak tengok...mende tudung pompuan ni lawa beno....siap ada bling bling.....mmg gorjes tuii...(cuma segan nak tanya beli kat mana....he he he_

    hehehe... siap folo tu x tahan... tu la kak, kain net memang cantik wat scallop, dezahra pun ada buat scallop ngan kain net kalo x salah saya...

    tapi chiffon rasa2 mcm bakal mengundang bencana jer, huhuuuuuu.... chiffon yang dia bg kat saya tu, chiffon pelangi, ringan jek kainnya, takut x jatuh cantik bila buat scallop... scratch
    Back to top Go down
    View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
    hanim



    Posts: 261
    Join date: 2009-02-16
    Age: 36
    Location: Putrajaya

    PostSubject: Re: Tudung scallop dari kain chiffon~saper pernah buat   Tue Oct 13, 2009 12:25 pm

    daai_violet wrote:
    nie lebih kurang mcm kak yela buat tue agaknye.
    tp x silap kita die buat asing2 die buat patern biase jer

    err... nak kena selak blog yela la jawabnya nie...
    Back to top Go down
    View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
    kee'ah
    Peniaga


    Posts: 1141
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Tudung scallop dari kain chiffon~saper pernah buat   Tue Oct 13, 2009 12:29 pm

    hanim wrote:
    kee'ah wrote:
    hanim wrote:
    kee'ah wrote:
    Wskm...ate, boss takde contoh ke...main suruh buat je....cer minta kat dia..kot dia ada sample...
    kak kee, dia ada contoh tapi tudung biasa jer... kain chiffon ada lining kat dalam... poning eden...

    psst: nt sy g rumah akak anta kain n cari kain jugak hehe

    ari tu akak ada folo sorang pompuan ni kat subang parade...dia nak beli kasut, kak kee pun nak beli kasut gak..ate intai intai dari dekat dan jauh........tudung dia cantik...dia wat scallop ler..sgt sgt beralun depannyaaa....tp dia tak buat ngan chiffon....dia buat ngan kain net...cam kain tudung kat ID tu....lawa betui. Pasal folo tu...nak tengok...mende tudung pompuan ni lawa beno....siap ada bling bling.....mmg gorjes tuii...(cuma segan nak tanya beli kat mana....he he he_

    hehehe... siap folo tu x tahan... tu la kak, kain net memang cantik wat scallop, dezahra pun ada buat scallop ngan kain net kalo x salah saya...

    tapi chiffon rasa2 mcm bakal mengundang bencana jer, huhuuuuuu.... chiffon yang dia bg kat saya tu, chiffon pelangi, ringan jek kainnya, takut x jatuh cantik bila buat scallop... scratch

    chiffon ni yg seksa...bila nak jahit tang corner tu.....amat terseksa diriku....kalau tidak ujung tudung kedut kedut. Scallop tu...tang bahu tu...corner baring tu....comfirm meraung nak buat...hehehehe

    pasal folo tu...nak tanya...tp tak terkeluar suara...hehehehe
    Back to top Go down
    View user profile
    hanim



    Posts: 261
    Join date: 2009-02-16
    Age: 36
    Location: Putrajaya

    PostSubject: Re: Tudung scallop dari kain chiffon~saper pernah buat   Tue Oct 13, 2009 12:37 pm

    kee'ah wrote:
    hanim wrote:
    kee'ah wrote:
    hanim wrote:
    kee'ah wrote:
    Wskm...ate, boss takde contoh ke...main suruh buat je....cer minta kat dia..kot dia ada sample...
    kak kee, dia ada contoh tapi tudung biasa jer... kain chiffon ada lining kat dalam... poning eden...

    psst: nt sy g rumah akak anta kain n cari kain jugak hehe

    ari tu akak ada folo sorang pompuan ni kat subang parade...dia nak beli kasut, kak kee pun nak beli kasut gak..ate intai intai dari dekat dan jauh........tudung dia cantik...dia wat scallop ler..sgt sgt beralun depannyaaa....tp dia tak buat ngan chiffon....dia buat ngan kain net...cam kain tudung kat ID tu....lawa betui. Pasal folo tu...nak tengok...mende tudung pompuan ni lawa beno....siap ada bling bling.....mmg gorjes tuii...(cuma segan nak tanya beli kat mana....he he he_

    hehehe... siap folo tu x tahan... tu la kak, kain net memang cantik wat scallop, dezahra pun ada buat scallop ngan kain net kalo x salah saya...

    tapi chiffon rasa2 mcm bakal mengundang bencana jer, huhuuuuuu.... chiffon yang dia bg kat saya tu, chiffon pelangi, ringan jek kainnya, takut x jatuh cantik bila buat scallop... scratch

    chiffon ni yg seksa...bila nak jahit tang corner tu.....amat terseksa diriku....kalau tidak ujung tudung kedut kedut. Scallop tu...tang bahu tu...corner baring tu....comfirm meraung nak buat...hehehehe

    pasal folo tu...nak tanya...tp tak terkeluar suara...hehehehe

    uwaaaaaaaa........ memang nak meraung baca, x terpikir plak saya bab korner baring kat bahu n lengkuk tu... rasanya kena beli kain chiffon, try buat satu, kalau x leh, nak pulang balik jer kain tu kat beliau.. huhu...
    Back to top Go down
    View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
    adeeda
    Peniaga


    Posts: 696
    Join date: 2008-12-21
    Age: 36
    Location: PJ/KL Sentral

    PostSubject: Re: Tudung scallop dari kain chiffon~saper pernah buat   Tue Oct 13, 2009 2:12 pm

    hanim wrote:
    salam kengkawan

    nak mintak tolong sket... ada x sesaper pernah buat tudung scallop dari kain chiffon? semalam boss merayu mintak tolong buatkan... setahu saya tudung ct ada la guna kain chiffon... nie dia mintak buat scallop... haru biru jugak... rasa nak pulangkan kain jek... tapi semalam dia merayu jugak mintak tolong huhuu........

    No No No No

    hanim..
    cuba guna chiffon tu buat bentuk scallop.. minus awning part..bawah leher tu cantum macam biasa
    then buat mini tudung awning macam ada kat a**n* tu (paras leher)
    tudung chiffon tu sarung jer dari luar... kira 2 pieces asing2 la
    bab nak buat 'corner baring' tu no komen sebab sendiri cuba baru tahu
    Back to top Go down
    View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
    daai_violet



    Posts: 186
    Join date: 2009-01-07

    PostSubject: Re: Tudung scallop dari kain chiffon~saper pernah buat   Tue Oct 13, 2009 2:42 pm

    nak jahit 1 hal nak potong pun susah. lembut sgt
    Back to top Go down
    View user profile
    hanim



    Posts: 261
    Join date: 2009-02-16
    Age: 36
    Location: Putrajaya

    PostSubject: Re: Tudung scallop dari kain chiffon~saper pernah buat   Tue Oct 13, 2009 3:41 pm

    adeeda wrote:
    hanim wrote:
    salam kengkawan

    nak mintak tolong sket... ada x sesaper pernah buat tudung scallop dari kain chiffon? semalam boss merayu mintak tolong buatkan... setahu saya tudung ct ada la guna kain chiffon... nie dia mintak buat scallop... haru biru jugak... rasa nak pulangkan kain jek... tapi semalam dia merayu jugak mintak tolong huhuu........

    No No No No

    hanim..
    cuba guna chiffon tu buat bentuk scallop.. minus awning part..bawah leher tu cantum macam biasa
    then buat mini tudung awning macam ada kat a**n* tu (paras leher)
    tudung chiffon tu sarung jer dari luar... kira 2 pieces asing2 la
    bab nak buat 'corner baring' tu no komen sebab sendiri cuba baru tahu

    hmmm..... maksud deeda, potong kain ikut template scallop tapi x payah cantum ngan awning ek? lepas tu body scallop (kain chiffon tu) dipakai bersama anak tudung...

    betul jugak tu... x payah serabut nak tindih awning dengan lining kat dalam lagi kan...
    tqvm deeda, memang brilliant idea... flower

    kene prektis korner baring dulu... takut lunyai nanti kain tu asyik kene tetas huhuuu.... pale
    Back to top Go down
    View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
     

    Tudung scallop dari kain chiffon~saper pernah buat

    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

     Similar topics

    -
    » How to get to KAIN?
    » Buat lah link ke 3gp melayu
    » awek tudung labuh
    » N24 Kyun Dari Hui Hai Aastha!! - Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon (Season2)
    » Fanfiction and OOC-ness RANTS

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-