BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
miraza



Posts : 11
Join date : 2009-08-27
Location : Kuantan, Pahang

PostSubject: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Tue Sep 01, 2009 1:07 pm

Miraza nak tanya...

Sambil-sambil menjahit ni, ada jgk yang mintak jahit tepi tudung double
Berapa upah yang nak ambik yea... kiranya tepi tu je... mcm skit pulakk jahitnya...tapi nak tukar benang ikut warna tudung tu ... kadang2 kena beli benang plak...
yang rasa berbaloi lah ..
Back to top Go down
View user profile
rodieazam



Posts : 9
Join date : 2009-07-29

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Tue Sep 01, 2009 10:33 pm

Miraza dok area mana? saya pon tgh carik tukang jahit coverstitch ni...jgn la buh upah mahai2 sgt...hehe
Back to top Go down
View user profile
rodieazam



Posts : 9
Join date : 2009-07-29

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Tue Sep 01, 2009 10:42 pm

Oh yea..ade akak sorang tu tanya die quote upah coverstitch rm3 per tudung...rm 4 kalau dengan jahit tepi skali part awning n bawah dagu tu sampai ke bawah....

miraza ada mesin jahit tepi skali tak
Back to top Go down
View user profile
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Wed Sep 02, 2009 9:27 am

rodieazam wrote:
Oh yea..ade akak sorang tu tanya die quote upah coverstitch rm3 per tudung...rm 4 kalau dengan jahit tepi skali part awning n bawah dagu tu sampai ke bawah....

miraza ada mesin jahit tepi skali tak

kak pun ada kwn br bagi tdg 4 helai soh tlg jaet cs & jaet tepi dlm tu...ni dok pikir rega nk caj brp...benang mmg nk kena bl sama kaler tdg...
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
murni



Posts : 17
Join date : 2009-04-04

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Wed Sep 02, 2009 10:15 am

Salam

saya nak menyampuk juga boleh walaupun biasanya silent reader jer tapi aktif ngan tudung DIY ni.

Pada pendapat saya RM3.00 to RM4.00 tu berbaloi kot sbb nak tukar2 benangkan lagi[pun jahit coverstich ni perlu halusi kerjanya supaya cantik dan kemas.

lagipun jahit tepi biasa tu depa charge antara RM1.50 to RM2.50 kan dan kalau tepi gulung halus tu lagi mahal (kalau silap tolong betulkan)
Back to top Go down
View user profile
murni



Posts : 17
Join date : 2009-04-04

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Wed Sep 02, 2009 10:19 am

Kalau tuan rumah setuju, apa kata kat thread ni senaraikan juga siapa2 ambil upah jahit coverstich ni

bagitau je

Nama :
Lokasi :
Contact No :


Ini menyenangkan siapa2 berminat or nak cari depa

Sekadar cadangan.

Terima kasih
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Wed Sep 02, 2009 11:48 am

salam, kenapa rm4 berbaloi :

sebabnyer...you all dah tak susah2 nak pikir jahit bawah tu cemana...

cs renyah sbb nak tukar benang tak mcm tukar benang jahit tepi...

benang kena pakai "3 bolt
1 bolt = rm0.60 ke rm1.50 ikut size...
3 bijik dah berapa ? cheers santa
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
murni



Posts : 17
Join date : 2009-04-04

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Wed Sep 02, 2009 11:58 am

bola2_api wrote:
salam, kenapa rm4 berbaloi :

sebabnyer...you all dah tak susah2 nak pikir jahit bawah tu cemana...

cs renyah sbb nak tukar benang tak mcm tukar benang jahit tepi...

benang kena pakai "3 bolt
1 bolt = rm0.60 ke rm1.50 ikut size...
3 bijik dah berapa ? cheers santa


kalau gitu bola cadangkan la berapa yang berbaloi, sama2 kita fikirkan
Back to top Go down
View user profile
miraza



Posts : 11
Join date : 2009-08-27
Location : Kuantan, Pahang

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Wed Sep 02, 2009 12:10 pm

rodieazam wrote:
Oh yea..ade akak sorang tu tanya die quote upah coverstitch rm3 per tudung...rm 4 kalau dengan jahit tepi skali part awning n bawah dagu tu sampai ke bawah....

miraza ada mesin jahit tepi skali tak

salam, kenapa rm4 berbaloi :

sebabnyer...you all dah tak susah2 nak pikir jahit bawah tu cemana...

cs renyah sbb nak tukar benang tak mcm tukar benang jahit tepi...

benang kena pakai "3 bolt
1 bolt = rm0.60 ke rm1.50 ikut size...



Miraza duk kat kuantan ni..
Mmg ada mesin jahit tepi skali.. kalau RM3.00 - RM 4.00 tu ok kot...
Bukan apa takut dia orang nak bandingkan ngan jahit tepi biasa plak...
tapi tu lah miraza duk kat kuantan.. jauh dari kengkawan..ke ada orang kuantan kat sini...
Back to top Go down
View user profile
miraza



Posts : 11
Join date : 2009-08-27
Location : Kuantan, Pahang

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Wed Sep 02, 2009 12:13 pm

murni wrote:
Kalau tuan rumah setuju, apa kata kat thread ni senaraikan juga siapa2 ambil upah jahit coverstich ni

bagitau je

Nama :
Lokasi :
Contact No :


Ini menyenangkan siapa2 berminat or nak cari depa

Sekadar cadangan.

Terima kasih

Bagus idea ni
Nama : Miraza
Lokasi : Permatang Badak, Kuantan
Contact No : 0139396909

Pssssst: Kalau forumer kat sini leh bagi diskaun yea....


Last edited by miraza on Wed Sep 02, 2009 12:19 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
miraza



Posts : 11
Join date : 2009-08-27
Location : Kuantan, Pahang

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Wed Sep 02, 2009 12:15 pm

afizaz93 wrote:
rodieazam wrote:
Oh yea..ade akak sorang tu tanya die quote upah coverstitch rm3 per tudung...rm 4 kalau dengan jahit tepi skali part awning n bawah dagu tu sampai ke bawah....

miraza ada mesin jahit tepi skali tak

kak pun ada kwn br bagi tdg 4 helai soh tlg jaet cs & jaet tepi dlm tu...ni dok pikir rega nk caj brp...benang mmg nk kena bl sama kaler tdg...

Tulah kak,
kawan-kawan dah bagi idea range Rm3.00 to 4.00 ..
Back to top Go down
View user profile
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Tue Sep 08, 2009 10:50 am

miraza wrote:
afizaz93 wrote:
rodieazam wrote:
Oh yea..ade akak sorang tu tanya die quote upah coverstitch rm3 per tudung...rm 4 kalau dengan jahit tepi skali part awning n bawah dagu tu sampai ke bawah....

miraza ada mesin jahit tepi skali tak

kak pun ada kwn br bagi tdg 4 helai soh tlg jaet cs & jaet tepi dlm tu...ni dok pikir rega nk caj brp...benang mmg nk kena bl sama kaler tdg...

Tulah kak,
kawan-kawan dah bagi idea range Rm3.00 to 4.00 ..

hmmm...miraza,
ok la tu...betul gak kata bola2...coz bng kita kena beli 3 ketul...tu pun dh brp kan..lg 1, jaet cs ni, kalau silap2 tension gak...kalau setting terlari ckitt..uhuuu...rugi benanggg!!lenguh abih tangan.... Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
nazira



Posts : 72
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Mon Nov 09, 2009 8:54 pm

so...kepada yg dah ada mesin cs dan dah ready utk ambil tempahan cs..
sila lah tampil memberi nama...
harus i org yg pertama..huhu... bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
zue



Posts : 143
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Wed Nov 18, 2009 11:03 am

sasiape ade ambil upah jahit coverstitch kat area Puchong ye? Nak jahit dlm 2,3 lai je...

Nak hantar kat kak syamen, jauh la pulak. Kena kumpul byk2 baru berbaloi antar... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
nazira



Posts : 72
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Fri Nov 20, 2009 12:53 pm

zue wrote:
sasiape ade ambil upah jahit coverstitch kat area Puchong ye? Nak jahit dlm 2,3 lai je...

Nak hantar kat kak syamen, jauh la pulak. Kena kumpul byk2 baru berbaloi antar... Very Happy

tu la.. tgh menunggu listing jugak nihhh...
wahai penjahit cs... tak nak menyerah diri ker??
Back to top Go down
View user profile
nazirah30



Posts : 36
Join date : 2010-01-21
Location : Selangor

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Wed Apr 07, 2010 3:34 pm

salam,

if nak jahit coverstitch double line or triple line blh antar kat saya gak, jait tepi halus pun blh. area rawang, dekat dgn sg buloh n kota damansara, rege ikut panjang tudung, tq.
Back to top Go down
View user profile http://husnazirahcollection.blogspot.com
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Tue Apr 13, 2010 10:06 pm

ada org bgtau saya kat bangi ada satu kilang baju t-shirt amik 1.50 sehelai. tp kena 20helai keatas le..
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Wed May 12, 2010 12:17 pm

kite dah mula amik tempahan double and triple CS 6mm ( Selangor ) Kajang/ mines/cheras/bdr tun razak/permaisuri
harga flat rate any size.

double stitch
1-20helai ~ RM3.00
20 keatas ~ RM2..50

Triple stitch
1-20 helai ~ RM3.50
21 ke atas ~ RM3.00


Last edited by ibumuqrish on Thu May 20, 2010 11:32 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
nazirah30



Posts : 36
Join date : 2010-01-21
Location : Selangor

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Wed May 12, 2010 1:02 pm

Salam to all, sorry ye.. now i no longer offer the coverstitch n other extra services ye.. dah tak sempat, tqvm..
Back to top Go down
View user profile http://husnazirahcollection.blogspot.com
MekNa



Posts : 62
Join date : 2009-06-09
Age : 43
Location : USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Fri Sep 24, 2010 11:30 am

Nama : Azlina
Lokasi : USJ Subang Jaya, Selangor
Contact No : 012 283 3826

Harga boleh runding

jahitan cs 3mm or 6mm
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Mon Oct 11, 2010 10:37 am

upah jahit tepi dan cs untuk individu dan bundle diterima

harga boleh runcing

lokasi : tmn desa karunmas/impian ehsan balakong kajang.
phone: 013 2369135 - liza
Back to top Go down
View user profile
yuree



Posts : 3
Join date : 2010-12-31
Age : 29
Location : selayang baru,selangor

PostSubject: hai...   Fri Dec 31, 2010 5:22 pm

saya julie....saya pun ambil tempahan...saya di area selayang baru....nie no fon...0122430036...jika berminat boleh call...
Back to top Go down
View user profile
pnut



Posts : 35
Join date : 2009-01-13
Age : 35
Location : Kajang

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Tue Mar 29, 2011 12:12 pm

salam semua,

pnut pun ader ambik upah jahit CS.....upah tudung one set pun boleh jugak.... Very Happy

area: kajang/bangi.....
Back to top Go down
View user profile http://eenazcollection.blogspot.com
pink_frog



Posts : 3
Join date : 2009-01-18
Location : AU3, Keramat

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Thu Aug 04, 2011 7:30 am

masih ada lagi ke yg amik upah jahit CS ni...meh la update, area keramat, ampang ke...tgh mencari2 ni
Back to top Go down
View user profile
izz idzwan



Posts : 22
Join date : 2011-06-19

PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Sun Aug 07, 2011 10:35 pm

Salam..upah jahit tepi, masih pd harga yg sama?

izz11collection@gmail.com
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)   Today at 10:24 pm

Back to top Go down
 
PENETAPAN HARGA AMBIL UPAH JAHIT TEPI TUDUNG (COVERSTICH)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Sources of "grill" material
» Gundam Converge

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: