BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket
Share | 
 

 Semua Jenis tudung quality Ariani Z & Z di Shah Alam

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sofia



Posts: 1
Join date: 2009-08-08

PostSubject: Semua Jenis tudung quality Ariani Z & Z di Shah Alam   Sat Aug 08, 2009 11:16 pm

Ada sorang kakak ni dekat shah alam jual semua jenis tudung quality ariani secara borong murah2 je..haritu saya ada beli 2 tudung Ariani Corak Pelangi ..sebijik kain dan pattern macam Ariani..kakak ni kata tukang jahit yang sama dengan Ariani..dia dapat terus dari Tukang jahit yang sama..Cuma brand je Z & Z..tapi kain dan quality tetap sama..puas hati jugak la..sebab terkejut dan teruja dia ada semua jenis tudung yang ada kat Ariani..
Kalau beli secara borong dengan akak ni leh dapat separuh harga..murah gila..untuk sapa2 nak berniaga pun dia leh supply..
BERBALOI BALOI!!!!!

Kalau sapa2 nak tengok leh ambik link ni..
http://dejasmin.blogspot.com
Back to top Go down
View user profile
ni_mariana



Posts: 218
Join date: 2009-01-21
Location: UK Perdana

PostSubject: Re: Semua Jenis tudung quality Ariani Z & Z di Shah Alam   Sun Aug 09, 2009 1:13 am

Pernah beli jenama Z & Z... Not suit for me.. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Puas ati lagi pakai yg jaet sendiri... Ikut citarasa masing-masing la.. lol!
Back to top Go down
View user profile
catalysts2



Posts: 221
Join date: 2008-12-22

PostSubject: Re: Semua Jenis tudung quality Ariani Z & Z di Shah Alam   Wed Aug 12, 2009 1:28 pm

[quote="ni_mariana"]Pernah beli jenama Z & Z... Not suit for me.. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Puas ati lagi pakai yg jaet sendiri... Ikut citarasa masing-masing la.. lol![/quo

selalunya ada sbb sesuatu barangan tu dijual lebih murah dr biasa
walaupun material n tukang jahit yg sama spt kata tuan tanah
just my 2 cents...
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts: 159
Join date: 2009-02-28
Age: 37
Location: Taman Danau Kota

PostSubject: Re: Semua Jenis tudung quality Ariani Z & Z di Shah Alam   Wed Aug 12, 2009 2:46 pm

yang saya tahu, apabila berlaku situasi mcm ni...maka di situ wujudnya perang harga dalam pasaran.
mungkin antara sebabnya adalah :

- kompetitor tahu bekalan bahan mentah dan tenaga kerja yang murah.
- kompetitor sanggup mengambil risiko mewujudkan jurang harga yang besar disebabkan adanya permintaan yang sangat tinggi dari pengguna.

secara tak langsung apabila segmen pasaran yang sebelum ini tak kenal ariani atau tak mampu memiliki ariani, kini mempunyai pilihan yang lebih kompetitif dan lebih mampu dimiliki...

kompetitor bijak menembusi pasaran yg mungkin lebih besar iaitu golongan pendapatan sederhana dan kecil.
silap haribulan yg pendapatan tinggi pun beralih kepada kompetitor ini sebabnya mereka mampu mendapatkan produk yg jauh lebih rendah harganya berbanding yang dijual di butik tersebut...

di sinilah tercetusnya keperluan2 lain yg kita tak sedar pun contohnya :

loyalty
branding
quality
bla bla bla....

sebagai pengguna...kalau dia mmg praktik 3 perkara di atas dia tak akan tergoyah pun walau dilambak dgn perang harga yg gila2...
tapi kalau pengguna kategori bijak pun masih akan ambik peluang dari situasi yg wujud ni...

ada pro and contra....perkara ni adalah perkara biasa dalam pemasaran dan jualan...
kalo dulu pasaran tudung instant ni di monopoli oleh munawarrah, diikuti ariani...maka kini kita DIY'ers pun adalah pencetus revolusi tudung ini sehingga terwujudnya perang harga ini...sebab tu lah ada Z n Z dan bla bla bla...

kerana ada permintaan dan penawaran....

apa apa pun, pengguna sekrg bijak...tgk ajerlah brand nike, adidas, guess...sekadar menamakan beberapa jenama...
mereka pun ada konflik sbb pengilang mereka turut menjual produk2 yg di reject atas sbb quality...

cumanya andaikata monopoli pasaran di praktikkan, kiranya pembekal2 kain ( bahan mentah ) membuat MOU antara butik dan pembekal, maka di situlah wujudnya "exclusivity"...kita tak merasalah kain2 yg cantik2...melainkan ada yang leak...

apa apa pun season tudung ini ada peak nyer...sampai masanya permintaan akan turun...masa tu nanti lagi dahsyat...
jadi pengguna bijak...tepuk dada tanya selera...

ingat saja konsep imitation...nak bergaya, pakai bag LV tiruan...janji nampak vogue...save your money...
nak jaga status dan quality dan branding keutamaan, aka mahal pun belasah ajer beli tutup mata...tapi hati senang sbb tahu itu original...

jadi, yg manakah kita?

panjang lak aku membebel ni...ekekkeke....
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
Shikinjattiman



Posts: 278
Join date: 2009-01-08
Age: 36
Location: Kota Damansara Seksyen 11

PostSubject: Re: Semua Jenis tudung quality Ariani Z & Z di Shah Alam   Sat Aug 15, 2009 10:30 am

Bola..
What you have been telling tehre is totally true..
n aku teringat lecturer MKT 210 aku, cakap sebijik macam lecturer aku hang ni...

wei hang nak jd tutor marketing kah?

hehhe but as i said what u said more than true....

so people outhere think again.
Back to top Go down
View user profile http://dailygrumblings.blogspot.com
ummip3



Posts: 23
Join date: 2009-01-30
Location: taman seri pekan

PostSubject: Re: Semua Jenis tudung quality Ariani Z & Z di Shah Alam   Mon Sep 07, 2009 7:30 am

bola...bravoooo....tepuk dada tanya selera....apa2 pun kita sendiri yang merasa....
Back to top Go down
View user profile
teratak benang



Posts: 52
Join date: 2009-07-25
Location: SHAH ALAM,SELANGOR

PostSubject: Re: Semua Jenis tudung quality Ariani Z & Z di Shah Alam   Fri Nov 20, 2009 5:07 pm

bola2_api wrote:
yang saya tahu, apabila berlaku situasi mcm ni...maka di situ wujudnya perang harga dalam pasaran.
mungkin antara sebabnya adalah :

- kompetitor tahu bekalan bahan mentah dan tenaga kerja yang murah.
- kompetitor sanggup mengambil risiko mewujudkan jurang harga yang besar disebabkan adanya permintaan yang sangat tinggi dari pengguna.

secara tak langsung apabila segmen pasaran yang sebelum ini tak kenal ariani atau tak mampu memiliki ariani, kini mempunyai pilihan yang lebih kompetitif dan lebih mampu dimiliki...

kompetitor bijak menembusi pasaran yg mungkin lebih besar iaitu golongan pendapatan sederhana dan kecil.
silap haribulan yg pendapatan tinggi pun beralih kepada kompetitor ini sebabnya mereka mampu mendapatkan produk yg jauh lebih rendah harganya berbanding yang dijual di butik tersebut...

di sinilah tercetusnya keperluan2 lain yg kita tak sedar pun contohnya :

loyalty
branding
quality
bla bla bla....

sebagai pengguna...kalau dia mmg praktik 3 perkara di atas dia tak akan tergoyah pun walau dilambak dgn perang harga yg gila2...
tapi kalau pengguna kategori bijak pun masih akan ambik peluang dari situasi yg wujud ni...

ada pro and contra....perkara ni adalah perkara biasa dalam pemasaran dan jualan...
kalo dulu pasaran tudung instant ni di monopoli oleh munawarrah, diikuti ariani...maka kini kita DIY'ers pun adalah pencetus revolusi tudung ini sehingga terwujudnya perang harga ini...sebab tu lah ada Z n Z dan bla bla bla...

kerana ada permintaan dan penawaran....

apa apa pun, pengguna sekrg bijak...tgk ajerlah brand nike, adidas, guess...sekadar menamakan beberapa jenama...
mereka pun ada konflik sbb pengilang mereka turut menjual produk2 yg di reject atas sbb quality...

cumanya andaikata monopoli pasaran di praktikkan, kiranya pembekal2 kain ( bahan mentah ) membuat MOU antara butik dan pembekal, maka di situlah wujudnya "exclusivity"...kita tak merasalah kain2 yg cantik2...melainkan ada yang leak...

apa apa pun season tudung ini ada peak nyer...sampai masanya permintaan akan turun...masa tu nanti lagi dahsyat...
jadi pengguna bijak...tepuk dada tanya selera...

ingat saja konsep imitation...nak bergaya, pakai bag LV tiruan...janji nampak vogue...save your money...
nak jaga status dan quality dan branding keutamaan, aka mahal pun belasah ajer beli tutup mata...tapi hati senang sbb tahu itu original...

jadi, yg manakah kita?

panjang lak aku membebel ni...ekekkeke....


saya setujuuu!! nnti kalau ada customer bising2 nk rega murah saya panggil akak or copyright jerlah ye..huhuhu.
saya tetap berpegang teguh pd kualiti .. cheers cheers
Back to top Go down
View user profile http://teratak-serikapas.blogspot.com/
umminajah



Posts: 4
Join date: 2010-04-05
Location: KLANG,Kl.selangor

PostSubject: Jom KLIK www.musfash.com..anda pasti kagum dgn tudung kami   Mon Apr 05, 2010 10:51 am

SALAM FORUMER,

I cuma nak kongsi kecantikkaan untuk muslimah sejati..buat bnda ni bkn nak untung byk cuma sbb saya jual bnda yg saya suka pakai

I sebenarnye slalu beli tudung..tp smua hampeh..awning la..kain la.jahitan la. Ade gak bli ariani,tp hrga maklum je la kan.. 1-2 helai ok la kan..


Recently, I dh jmpa 1 koleksi tudung yg 100% i puashati..I x jahit sndiri tudung ni..tp kualiti kain,jahitan n corak mmg superb la gred AA..kain import vietnam..at last i decide nak jadi penjual tudung coz tudung ni mmg customer i minat esp yg biasa beli ariani n munawwarah..diorg tahu menilai kualiti tudung I nih..

Tp kalu cite kt org2 yg beli jln TAR or PSR MLM..mmg la dia kata mahal..tp bagi i rate RM 48 utk plain n RM 57 - RM59 utk corak..mana nak carikkan..

Even org yg buat sendiri pastu jual xde pengedar pun dh rate rm 60..

so u all decide la ye tgk kt sini www.musfash.com
Back to top Go down
View user profile http://www.musfash.com
hooney
Peniaga


Posts: 317
Join date: 2008-12-22

PostSubject: Re: Semua Jenis tudung quality Ariani Z & Z di Shah Alam   Wed May 05, 2010 4:22 pm

disebabkan camne li sekrg penjual cam kita kurang sikit order itula I pun cam malas je nk menjual
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
 

Semua Jenis tudung quality Ariani Z & Z di Shah Alam

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI ::  :: -