BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next
AuthorMessage
cik-na



Posts : 138
Join date : 2009-07-29

PostSubject: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Wed Jul 29, 2009 10:14 pm

Beli 5m - RM69 sahaja termasuk pos ,Beli 10m - RM124 sahaja termasuk pos
Beli lebih banyak , harga lebih murah, Penghantaran segera .




-gambar sekadar hiasan - bukan gambar sebenar Laughing

Sila lihat warna html dibawah untuk penghampiran warna yang lebih tepat.





*Check Stok Warna Kain terkini – sila klik link disini (Diupdate setiap hari)
[urlhttp://arkeddesa.com.my/v1/index.php?option=com_content&view=article&id=79&Itemid=221] Klik Untuk Lihat Warna Kain Lycra Terkini [/url]



*Harga Baru

Jadual Harga Bertingkat Mengikut Meter Pembelian




Untuk harga penuh semenanjung termasuk kurier sila lihat kolum "Harga Semenanjung RM" dan harga penuh bagi sabah/sarawak lihat ""Harga Sabah/Srwk"





Beli 5m - RM69 sahaja termasuk pos ,Beli 10m - RM124 sahaja termasuk pos
Beli lebih banyak , harga lebih murah, Penghantaran segera .




Bidang 60
Kualiti kain setaraf dengan kain lycra biasa J2-280g/y, juga terdapat 320g/y pada sesetengah warna.


Tempahan/belian boleh dilakukan minimum satu meter dan seterusnya dalam gandaan itu (1meter, 2 meter,3 meter …)

Penghantaran dibuat pada setiap hari bekerja, bayar hari ini, esok hantar, lusa dapat barang (kebiasaannya).

Bayar gunakan kad kredit - Visa dan Mastercard



Sila ikuti tutorial berikut untuk melakukan proses pembelian dan pembayaran.

1.Panduan Mendaftar (Video Tutorial)
2.Membuat Pembelian (Video Tutorial)
3.Tutorial - Bagaimana membeli kain lycra (plain) --!Penting - Sila lihat tutorial ini sebelum anda membeli
4.Pembayaran Credit Card (Video Tutorial)




Link berkaitan
--------------

1.Jadual warna kain lycra plain terkini - http://arkeddesa.com.my/v1/index.php?option=com_content&view=article&id=79&Itemid=221
2.Website - www.arkeddesa.com.my
3.Blog - http://blog.arkeddesa.com.my
4.Facebook - www.facebook.com/ArkedDesa.Com.My



Last edited by cik-na on Sat Oct 16, 2010 12:32 am; edited 21 times in total
Back to top Go down
View user profile http://www.arkeddesa.com
cik-na



Posts : 138
Join date : 2009-07-29

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Wed Jul 29, 2009 11:08 pm





Harga
1.Tudung Lycra Butang Belakang - (size M)RM35, (size L)RM39, (size XL)RM45
2.Tudung Lycra Oval - (size m)RM39, (size L)RM45
3.Tudung Lycra Kedut Tepi - (size m)RM39, (size L)RM45
4.Tudung Lycra Labuh-XL - RM45



Tiada Dalam Gambar
1.Tudung Lycra Biasa-(size S)RM29, (size M)RM35, (size L)RM39
2.Tudung Lycra Runcing-(size S)RM32, (size M)RM35, (size L)RM39
3.Tudung Lycra Scallop-(size S)RM35, (size M)RM39, (size L)RM45, (size XL)RM49,


Pilih jenis tudung kemudian pilih warna yang anda suka ikut jadual kod warna P seperti diatas. Jadual kod warna tu panduan warna yang dekat dengan warna sebenar


(Pos Percuma Diteruskan* !
*BELI SEKARANG , 2 HELAI TUDUNG LYCRA DAN
DAPATKAN POS/KURIER PERCUMA KESELURUH SEMENANNJUNG MALAYSIA DAN RM10.00 UNTUK SABAH DAN SARAWAK)
*(Kos pos ke Sabah/Sarawak untuk 2 helai tudung biasanya melebihi rm20.00)


Last edited by cik-na on Sat Dec 19, 2009 12:09 pm; edited 8 times in total
Back to top Go down
View user profile http://www.arkeddesa.com
cik-na



Posts : 138
Join date : 2009-07-29

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Wed Jul 29, 2009 11:17 pm

Untuk Tempahan/Pembelian , Sila ke website kami - www.arkeddesa.com.my


Pertanyaan sila
sms ke 016-2370 259,
atau email ke info@arkeddesa.com.my , pm
atau reply kat mesagge board ni.

Maklumat pembayaran menggunakan akaun CIMB/Maybank atau cara pembelian lain sila klik disini



Maklumat lanjut mengenai tudung kat atas boleh tengok dekat website kami,http://www.arkeddesa.com.my
(---> Orang Shah Alam/Klang dan berhampiran boleh datang sendiri cash and carry di kedai kami disini)



Last edited by cik-na on Sat Oct 16, 2010 12:46 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.arkeddesa.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Thu Jul 30, 2009 11:23 am

salam, tudung butang belakang warna kuning betul2 ader tak?
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
cik-na



Posts : 138
Join date : 2009-07-29

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Thu Jul 30, 2009 2:31 pm

salam k yana,

kuning betul2 tu cam kuning air jagung kan?kalau yg tu betul la cam kod c4 tu. Ada tapi 'QC' tak lepas, ada defect sikit. Esok ptg ada stok baru masuk. Kalau kaler tu ada esok , saya update kat sini.okeyy
Back to top Go down
View user profile http://www.arkeddesa.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Thu Jul 30, 2009 2:35 pm

cik-na wrote:
salam k yana,

kuning betul2 tu cam kuning air jagung kan?kalau yg tu betul la cam kod c4 tu. Ada tapi 'QC' tak lepas, ada defect sikit. Esok ptg ada stok baru masuk. Kalau kaler tu ada esok , saya update kat sini.okeyy

ok, kalo ader bg tau ek... kaler mcm C4 tu ok la..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
cik-na



Posts : 138
Join date : 2009-07-29

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Thu Jul 30, 2009 4:16 pm

Salam,

Kepada akak yg sms tadi,tak tau nape reply sms akak fail laks.

Yang P8 dan sumer kain lycra dlm gambar tu ada lagii so boleh la oder yer kak. Pastu boleh campur 1 meter kain dgn 1 tudung pos free sepanjang promosi ni.. ok
Back to top Go down
View user profile http://www.arkeddesa.com
cik-na



Posts : 138
Join date : 2009-07-29

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Fri Jul 31, 2009 7:33 pm

k yana wrote:
cik-na wrote:
salam k yana,

kuning betul2 tu cam kuning air jagung kan?kalau yg tu betul la cam kod c4 tu. Ada tapi 'QC' tak lepas, ada defect sikit. Esok ptg ada stok baru masuk. Kalau kaler tu ada esok , saya update kat sini.okeyy

ok, kalo ader bg tau ek... kaler mcm C4 tu ok la..


k yana, stok baru dah masuk, tudung lycra butang kaler kuning c4 tu dah saya simpan, maklumat pembayaran check pm yerr. thnks.
Back to top Go down
View user profile http://www.arkeddesa.com
cik-na



Posts : 138
Join date : 2009-07-29

PostSubject: Update sikit: 6 warna lagi untuk Kain Lycra Plainn   Fri Jul 31, 2009 8:02 pm

ok, fast update,

Kat kedai dah sampi 7 warna baru selain yang dah ada tu. Warnanya :-

1.Putih susu pekat
2.Biru cair
3.Cream
4.Pink
5.Pink Sirap Bandung
6.Pink Purpple
7.Hijau Daun Pisang

Gambar dan kod warna akan di 'tepek' kemudian...ok
Back to top Go down
View user profile http://www.arkeddesa.com
ni_mariana



Posts : 218
Join date : 2009-01-21
Location : UK Perdana

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Tue Aug 04, 2009 9:12 pm

Cik-Na

Nak ode P3, P6 & P9... Sume nak 1m..

Total berapa?
Back to top Go down
View user profile
cik-na



Posts : 138
Join date : 2009-07-29

PostSubject: dAH UPDATE DAHHHH ...   Wed Aug 05, 2009 8:15 am

cik-na wrote:
ok, fast update,

Kat kedai dah sampi 7 warna baru selain yang dah ada tu. Warnanya :-

1.Putih susu pekat
2.Biru cair
3.Cream
4.Pink
5.Pink Sirap Bandung
6.Pink Purpple
7.Hijau Daun Pisang

Gambar dan kod warna akan di 'tepek' kemudian...ok

Salam sumer,

Ok , saya dah update dah gambar kat atas tu, ok skang sumer dah ada 17 warna. Boleh pilih-pilih-pilih, kemudian cepat oder-oder-oder , Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.arkeddesa.com
cik-na



Posts : 138
Join date : 2009-07-29

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Wed Aug 05, 2009 8:20 am

Salam ni_mariana,

Sume = (3m x RM29) + pos free = RM87 je,
Maklumat pembayaran check pm yerr kak. thnks.
Back to top Go down
View user profile http://www.arkeddesa.com
cik-na



Posts : 138
Join date : 2009-07-29

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Thu Aug 06, 2009 11:22 pm

Salam k.mariana,

barang akak sudah di hantar dgn skynet, awb no 201 36204 103 1. Terima kasih daun keladi ...nanti-nanti belilah lagii Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.arkeddesa.com
ni_mariana



Posts : 218
Join date : 2009-01-21
Location : UK Perdana

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Fri Aug 07, 2009 9:36 pm

Cik-Na,

Kain sampai dah.. Cantik & lembut kain dia.. Rupanye beli sume color gelap la plak.. Laughing Laughing

TQ...akak beli ye..
Back to top Go down
View user profile
hanaa



Posts : 30
Join date : 2009-01-16

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Sun Aug 09, 2009 11:46 pm

Cik na, kain ni kalau 1 meter boleh dapat 2 tudung dgn awning nya sekali tak.
Back to top Go down
View user profile
cik-na



Posts : 138
Join date : 2009-07-29

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Wed Aug 12, 2009 8:53 am

Salam ,

- Kak mariana -- kalau dah beli yang gelap , bila lagi nak beli yang cerah lak ..heheh
- kak hanaa -- saya pun kurang pasti la kak, tapi ada org bagitau 1 meter ni boleh dapat 1 saiz s dan satu saiz m, itu yang pandai potong laa... apa-apa pun cuba tanya org-org expert dalam forum ni, mesti diaorg tau, sebab saya pakai pun yg ready made jer..



Fast Update

4 warna lagi kain lycra masuk minggu ni..

1.Peach Muda/Carrot susu cair
2.Biru Keadilan
3. Dark red
4. Chocolate family - tak tau la aper nama dier .

Gambar akan di update kemudian, ---akan datang, promo baru - beli 4 meter utk rm xxx, + free pos ...tunggu yerrr ...
Back to top Go down
View user profile http://www.arkeddesa.com
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Wed Aug 12, 2009 5:11 pm

Cik-Na, biasanya kalau bidang 60 atau 58, boleh dapat 2 tudung saiz M atau 1 tudung S dan 1 tudung L.... kdg2 kalau pandai potong, boleh dapat 1 M dan 1 L.
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
hanaa



Posts : 30
Join date : 2009-01-16

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Wed Aug 12, 2009 9:26 pm

akuni wrote:
Cik-Na, biasanya kalau bidang 60 atau 58, boleh dapat 2 tudung saiz M atau 1 tudung S dan 1 tudung L.... kdg2 kalau pandai potong, boleh dapat 1 M dan 1 L.

akuni, 1M tu dapat 2 body je ke atau boleh dapat 2 body and 2 awning. Kita nak try buat awning jersey la.
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Wed Aug 12, 2009 11:03 pm

salam,

ikut pengalaman sy yg selalu memotong saiz munawarah M...M muna ni labuh hampir ke pusat...
bidang 58 atau 60 sy masih dapat baki kain utk buat awning sekali 2 helai...kiranya 2 pasang lah...
awning tu kalau sy tak dpt ambik tegak, sy akan ambik bias...( tiga segi)
jarang sy tak dapat lebihan, selalunya mesti ada...kalo tak dapat tu mungkin awning tu lebih basi..atau kain tak cukup di potong semeter tepat..
lagi satu kalau jahit tudung ni kita tak yah ler betul2 ikut basi yg nak jahit 1 inci apa semua...sy selalu ambik utk basi 1/2 inci jer...
pattern de zah** bleh dpt 2 size M dan sama gak dgn muna**rah...awning pun dapat 2...
kalau muna labuh...satu size super L dan awning bleh dpt 2...


kalau kain stripes pulak sy akan ikut coraknya tapi still bleh dapat 2 cuma bukan M size...kecik sikit...ngam2 dada...utk selamat 1.2m supaya dapt size M...Berserta awning sekali...

sy sgt suka guna awning dr kain yg sama...sedap pakai...tak mudah rosak...lagipun jimat... flower
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
hanaa



Posts : 30
Join date : 2009-01-16

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Wed Aug 12, 2009 11:17 pm

Thanks ya bola2 api. Nanti kita try adjust bagi dapat 2 tudung & awning sekali. Betul la cakap bola2 api tu, kalau awning dari kain jersey rasanya lebih senang jaga & selesa.
Back to top Go down
View user profile
hanaa



Posts : 30
Join date : 2009-01-16

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Wed Aug 12, 2009 11:27 pm

Lagi satu nak tanya cik na, warna putih P13 tu putih betul ke. Sesuai tak buat tudung sekolah.
Back to top Go down
View user profile
cik-na



Posts : 138
Join date : 2009-07-29

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Thu Aug 13, 2009 2:15 am

k.hanaa,
putih tu bukan putih betul , tu putih susu pekat, tak sesuai buat tudung sekolah,

terima kasih, k.akuni and k.bola api sharing knowledge ni....oooo baru tauu .....

sambil-sambil tu ,tengok-tengok kain lycra tu, pilih2 la warna mana yang berkenan, 4m-rm 100 jer + pos free ..
Back to top Go down
View user profile http://www.arkeddesa.com
sityaiza



Posts : 102
Join date : 2009-04-07
Age : 34
Location : perlis, kedah, butterworth

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Thu Aug 13, 2009 11:14 am

salam cik na...
P5 warna hijau lumut ka?
Back to top Go down
View user profile
cik-na



Posts : 138
Join date : 2009-07-29

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Thu Aug 13, 2009 11:41 pm

Salam k. siti ,

Kain p5 tu org panggil hijau lumut, kain ni hijau yang gelap tu , ada jugak org panggi hijau spirulina ....macam tu lahhh yer kak, Smile
Back to top Go down
View user profile http://www.arkeddesa.com
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Fri Aug 14, 2009 11:02 am

bola2_api wrote:
salam,

ikut pengalaman sy yg selalu memotong saiz munawarah M...M muna ni labuh hampir ke pusat...
bidang 58 atau 60 sy masih dapat baki kain utk buat awning sekali 2 helai...kiranya 2 pasang lah...
awning tu kalau sy tak dpt ambik tegak, sy akan ambik bias...( tiga segi)
jarang sy tak dapat lebihan, selalunya mesti ada...kalo tak dapat tu mungkin awning tu lebih basi..atau kain tak cukup di potong semeter tepat..
lagi satu kalau jahit tudung ni kita tak yah ler betul2 ikut basi yg nak jahit 1 inci apa semua...sy selalu ambik utk basi 1/2 inci jer...
pattern de zah** bleh dpt 2 size M dan sama gak dgn muna**rah...awning pun dapat 2...
kalau muna labuh...satu size super L dan awning bleh dpt 2...


kalau kain stripes pulak sy akan ikut coraknya tapi still bleh dapat 2 cuma bukan M size...kecik sikit...ngam2 dada...utk selamat 1.2m supaya dapt size M...Berserta awning sekali...

sy sgt suka guna awning dr kain yg sama...sedap pakai...tak mudah rosak...lagipun jimat... flower

Betul betul betul bola2_api sbb biasanya kalau kita potong tudung tu kan bentuk mcm 3 segi, sdgkan kain tu 4 segi, mesti ada lebihan yg boleh buat awning.
Saya ni, kalau buat tudung awning TS atau brocade pun, sy akan potong lebihan kain jc tu untuk stok awning.
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.    Today at 3:51 am

Back to top Go down
 
cik-na: Jangan tunggu gaji hujung bulan! Beli kain lycra kami dengan kad kredit anda di website baru kami sekarang.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 17Go to page : 1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next
 Similar topics
-
» NaruHina Wedding
» MK: Novosti
» Less laggy website
» Tourney Tree Generator
» Kara's Mai-Multiverse Forum Banner

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Jom Beli belah....-
Jump to: