BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
  • » awek tudung labuh
  • » Elemental Hero/Neo-Spacian Deck
  • » Got a gold crown to spare? (Merchant Caravan warband)
  • » Sony LBTZUX9 Mini Hi-Fi Shelf System 1000W RMS Total Power (Silver)
  • » Kryolan Aqua-Proof Underwater Makeup
  • » Buxus harlandii 2006 (owner M.Škrabal)
  • » The Makeup Muse Tribal Workbook
  • » Tamarindus - looking for large old examples
  • » moji najdraži citati...
  • » 1650 deadset ok sa cable ayaw sa battery done...steps inside
  • NUFFNANG
    IKLAN
    Photobucket
    Share | 
     

     Cara-cara membuat tudung DIY

    View previous topic View next topic Go down 
    Go to page : Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 27 ... 31  Next
    AuthorMessage
    ctpizza



    Posts: 274
    Join date: 2009-01-21

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Thu Jun 18, 2009 9:48 am

    rosetreat wrote:
    kee'ah wrote:
    ctpizza wrote:
    ni tudung siti yg saya buat....sorri ek...pin tk bawak, model kene pegang sendiri tudung tu hehehe

    [/url]

    pizza..boh ler template punya ukuran...sebok jer akak...buatnya ntah biler....takpe janji template ada..kolo org datang rumah..boleh tiru....

    mmg pun semer org datang rumah...minta tiru semer template....kita bagi jerr....

    salam.. saya actually ader beli tudung siti utk pergi dinner.tapi nak buat template tu takut salah ukuran kang lain jadinya, kalau saper2 nak try n duk area umah saya dtg ah rumah boleh copy terus...

    betul tu rose...especially tang lipatan kedut tu....camner nak include dlm template...tapi kalau ikut style ariania, xde kedut2...so sesapa yg ada tudung ct dr ariania senang sket buat template kut
    Back to top Go down
    View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
    bola2_api



    Posts: 159
    Join date: 2009-02-28
    Age: 36
    Location: Taman Danau Kota

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Thu Jun 18, 2009 10:41 am

    k yana wrote:
    tudung jenih awning melepek atas dahi ni, tak semua org sesuai..kalo kain lembik..lagi laa..ishh horror la aku pakai..hehehe..model tuk tudung ni lawa..so nampak ayu je la die ngan tudung tu.. biasanya org2 arab pakai gini kan..tapi dah trend pon kat mesia..dah lama..ade yg letak selendang pulak dgn anak tudung ni..


    betol tu kak yana....tudung ni yg sesuwei sgt pakai adalah bagi org yang dahinya luas dan jendol...huhuhu....
    eleh, kak yana muka ala arab apa lak tak sesuwei...?
    dahi kecik tak ok sgt...esp muka bulat tu....tambah bulat...
    Back to top Go down
    View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
    k yana
    Peniaga


    Posts: 771
    Join date: 2008-12-22
    Location: kangar.bdr mahkota cheras.subang

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Thu Jun 18, 2009 10:44 am

    bola2_api wrote:
    k yana wrote:
    tudung jenih awning melepek atas dahi ni, tak semua org sesuai..kalo kain lembik..lagi laa..ishh horror la aku pakai..hehehe..model tuk tudung ni lawa..so nampak ayu je la die ngan tudung tu.. biasanya org2 arab pakai gini kan..tapi dah trend pon kat mesia..dah lama..ade yg letak selendang pulak dgn anak tudung ni..


    betol tu kak yana....tudung ni yg sesuwei sgt pakai adalah bagi org yang dahinya luas dan jendol...huhuhu....
    eleh, kak yana muka ala arab apa lak tak sesuwei...?
    dahi kecik tak ok sgt...esp muka bulat tu....tambah bulat...

    hehe bola..betoi dahi jendoi boleh cover dgn tudung ni, mcm dahi akak.
    lagi satu guna japenese jc mcm yg shikin tunjuk ngan akak tu, mmg sesuai, kain lain akak rasa payah nak jadi..
    Back to top Go down
    View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
    ctpizza



    Posts: 274
    Join date: 2009-01-21

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Thu Jun 18, 2009 10:49 am

    k yana wrote:
    bola2_api wrote:
    k yana wrote:
    tudung jenih awning melepek atas dahi ni, tak semua org sesuai..kalo kain lembik..lagi laa..ishh horror la aku pakai..hehehe..model tuk tudung ni lawa..so nampak ayu je la die ngan tudung tu.. biasanya org2 arab pakai gini kan..tapi dah trend pon kat mesia..dah lama..ade yg letak selendang pulak dgn anak tudung ni..


    betol tu kak yana....tudung ni yg sesuwei sgt pakai adalah bagi org yang dahinya luas dan jendol...huhuhu....
    eleh, kak yana muka ala arab apa lak tak sesuwei...?
    dahi kecik tak ok sgt...esp muka bulat tu....tambah bulat...

    hehe bola..betoi dahi jendoi boleh cover dgn tudung ni, mcm dahi akak.
    lagi satu guna japenese jc mcm yg shikin tunjuk ngan akak tu, mmg sesuai, kain lain akak rasa payah nak jadi..

    haah...betui....kalau x kena dgn muka, nampak horror sungguh...mcm sy nya muka, kalau pakai gini nampak cam nenek2 je(anak sy ckp heheheh
    Back to top Go down
    View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
    akuni



    Posts: 119
    Join date: 2009-03-10
    Location: Shah Alam

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Thu Jun 18, 2009 1:13 pm

    bola2_api wrote:
    akuni wrote:
    Salam semua.
    Saya nak tanya, ada tak sesapa yg tahu camne nak potong/jahit tudung inner scarf al-huma1ra?
    Mcm kat blog dia http://al-humairacontemporary.blogspot.com/
    Boleh ke ek nak tepek gmbr dia kat sini... takpe ke?



    kita ada anak tudung ni...originally designed by ARZU...dulu2 kita mmg pakai gini...pastu regenya plak RM25 selai...nanti ku korek dulu mana udah ku lempar....huhuhu...tudung ni bestnye kalo pakai ngan selendang...bleh ler di improvised kan kan...?

    A'ah, adik saya soh buat pun sbb nak pakai dgn tudung/selendang nipis tu le... rm25 je? kat blog al-hum@ira tu RM40 satu inner scarf ni...


    KYana, saya tengok kat blog al-hum@ira tu, model nyer cover magazine, katanya tudung2 ni dia yg design sendiri, cantik2 gak
    Back to top Go down
    View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
    bola2_api



    Posts: 159
    Join date: 2009-02-28
    Age: 36
    Location: Taman Danau Kota

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Thu Jun 18, 2009 2:22 pm

    akuni wrote:
    bola2_api wrote:
    akuni wrote:
    Salam semua.
    Saya nak tanya, ada tak sesapa yg tahu camne nak potong/jahit tudung inner scarf al-huma1ra?
    Mcm kat blog dia http://al-humairacontemporary.blogspot.com/
    Boleh ke ek nak tepek gmbr dia kat sini... takpe ke?



    kita ada anak tudung ni...originally designed by ARZU...dulu2 kita mmg pakai gini...pastu regenya plak RM25 selai...nanti ku korek dulu mana udah ku lempar....huhuhu...tudung ni bestnye kalo pakai ngan selendang...bleh ler di improvised kan kan...?

    A'ah, adik saya soh buat pun sbb nak pakai dgn tudung/selendang nipis tu le... rm25 je? kat blog al-hum@ira tu RM40 satu inner scarf ni...




    KYana, saya tengok kat blog al-hum@ira tu, model nyer cover magazine, katanya tudung2 ni dia yg design sendiri, cantik2 gak



    huk ala...mahalnyer...? agaknyer pasal dia letak bling2 kot?? korg gi KLCC atau Mid Valley...ARZU ada 2 branch ajer kat situ...RM25 jer masa kita beli tahun 2007-2008...tatau lah sekarg....warna pon ada mcm2....juling bijik mata tgk warnanya yg alahai....
    dulu mamat SUPERVISOR ARIANI yang sekarang tu ...nama fauzi tu kerja kat ARZU....tu yg lately ni Ariani meletup tu sbb sebelum ni ARZU pun meletup gak sbb ARZU dulu dia gak supervised...Dia ngayat org supaya beli tu mak aiii..pandai benor...datin2 dan mak arab jer yg pi sana....mahal giler selendang die...koman2 RM79...tu yg kita tak tahan tu beli selendang tu.... Embarassed Embarassed
    Back to top Go down
    View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
    ctpizza



    Posts: 274
    Join date: 2009-01-21

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Fri Jul 03, 2009 10:55 am

    salam

    korg tgk tak tudung fareeda yg byk kat iklan skg nih...cantik2 la...kat bhgn sambungan awning dgn body tu nampak cam diorg letak samething mcm riben dan jahit....
    pas tu dienyer corak2 kain pun lawa betul
    Back to top Go down
    View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
    adeeda
    Peniaga


    Posts: 696
    Join date: 2008-12-21
    Age: 36
    Location: PJ/KL Sentral

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Fri Jul 03, 2009 11:25 am

    [quote="bola2_api"]
    akuni wrote:

    huk ala...mahalnyer...? agaknyer pasal dia letak bling2 kot?? korg gi KLCC atau Mid Valley...ARZU ada 2 branch ajer kat situ...RM25 jer masa kita beli tahun 2007-2008...tatau lah sekarg....warna pon ada mcm2....juling bijik mata tgk warnanya yg alahai....
    dulu mamat SUPERVISOR ARIANI yang sekarang tu ...nama fauzi tu kerja kat ARZU....tu yg lately ni Ariani meletup tu sbb sebelum ni ARZU pun meletup gak sbb ARZU dulu dia gak supervised...Dia ngayat org supaya beli tu mak aiii..pandai benor...datin2 dan mak arab jer yg pi sana....mahal giler selendang die...koman2 RM79...tu yg kita tak tahan tu beli selendang tu.... Embarassed Embarassed

    betull.. arzu dah lama buat inner tudung utuk pakai dengan selendang2 kyg depa jual.... diorang start buat anak tudung pendek ngam2 tutup leher.. cutting awning hampir sama cuma takde bakrum/kertas gam..
    kemudian diorang letak awning plastik.. pernah maid tersilap pi iron.. habis rosak plastik tu...
    (p/s part ngayat tu memang terrer.. deeda belajar pakai selendang pun start dari arzu)
    Back to top Go down
    View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
    misa
    Peniaga


    Posts: 776
    Join date: 2008-12-22
    Location: KL

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Fri Jul 03, 2009 11:45 am

    ctpizza wrote:
    salam

    korg tgk tak tudung fareeda yg byk kat iklan skg nih...cantik2 la...kat bhgn sambungan awning dgn body tu nampak cam diorg letak samething mcm riben dan jahit....
    pas tu dienyer corak2 kain pun lawa betul

    rasanye letak lis kot..
    Back to top Go down
    View user profile http://craftyspace.blogspot.com
    fadz



    Posts: 199
    Join date: 2009-01-05

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Fri Jul 03, 2009 11:53 am

    ctpizza wrote:
    salam

    korg tgk tak tudung fareeda yg byk kat iklan skg nih...cantik2 la...kat bhgn sambungan awning dgn body tu nampak cam diorg letak samething mcm riben dan jahit....
    pas tu dienyer corak2 kain pun lawa betul

    pizza, letak la pic.. nk gk tengok cane rupanya... hehe
    Back to top Go down
    View user profile http://alwanihijab.blogspot.com/
    rosetreat



    Posts: 258
    Join date: 2008-12-23

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Fri Jul 03, 2009 12:03 pm

    misa wrote:
    ctpizza wrote:
    salam

    korg tgk tak tudung fareeda yg byk kat iklan skg nih...cantik2 la...kat bhgn sambungan awning dgn body tu nampak cam diorg letak samething mcm riben dan jahit....
    pas tu dienyer corak2 kain pun lawa betul

    rasanye letak lis kot..

    btul Misa, tp piping yg mahal yg ader shining2 skit, bukan yg murah..beli kat Syarikat Bunga Reben ...tgk Blog saya, saya memang ader buat gak camtu.. namer Selendang Hanna...awak dah buat ker Selendang yg saya bg awak maser kita beli bling2 tu...senang sgt wak, tang muka takyah ukur coz dia kan panjang jer, org muka kecik, bulat, leper, lebar semua bleh pakai...kekekkeke

    emm try tgk gambar Heliza ni..lawa kan..ni fesyen terbaru Tudung Fareeda


    korang tgk la website Fareeda ni...cantik2 gak tudung dia, sekarang Pembaca Berita TV9 byk pakai Tudung Fareeda
    http://www.fareedascarf.com/
    Back to top Go down
    View user profile
    bola2_api



    Posts: 159
    Join date: 2009-02-28
    Age: 36
    Location: Taman Danau Kota

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Fri Jul 03, 2009 1:00 pm

    [quote="adeeda"]
    bola2_api wrote:
    akuni wrote:

    huk ala...mahalnyer...? agaknyer pasal dia letak bling2 kot?? korg gi KLCC atau Mid Valley...ARZU ada 2 branch ajer kat situ...RM25 jer masa kita beli tahun 2007-2008...tatau lah sekarg....warna pon ada mcm2....juling bijik mata tgk warnanya yg alahai....
    dulu mamat SUPERVISOR ARIANI yang sekarang tu ...nama fauzi tu kerja kat ARZU....tu yg lately ni Ariani meletup tu sbb sebelum ni ARZU pun meletup gak sbb ARZU dulu dia gak supervised...Dia ngayat org supaya beli tu mak aiii..pandai benor...datin2 dan mak arab jer yg pi sana....mahal giler selendang die...koman2 RM79...tu yg kita tak tahan tu beli selendang tu.... Embarassed Embarassed

    betull.. arzu dah lama buat inner tudung utuk pakai dengan selendang2 kyg depa jual.... diorang start buat anak tudung pendek ngam2 tutup leher.. cutting awning hampir sama cuma takde bakrum/kertas gam..
    kemudian diorang letak awning plastik.. pernah maid tersilap pi iron.. habis rosak plastik tu...
    (p/s part ngayat tu memang terrer.. deeda belajar pakai selendang pun start dari arzu)

    sama ler...aku pi iron konon nak luruskan balik...hah...amik kau...habis lunyai menda tuh....huhuhu...selendang aku pun jadi tukun dah... Razz
    Back to top Go down
    View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
    bola2_api



    Posts: 159
    Join date: 2009-02-28
    Age: 36
    Location: Taman Danau Kota

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Fri Jul 03, 2009 1:04 pm

    misa wrote:
    ctpizza wrote:
    salam

    korg tgk tak tudung fareeda yg byk kat iklan skg nih...cantik2 la...kat bhgn sambungan awning dgn body tu nampak cam diorg letak samething mcm riben dan jahit....
    pas tu dienyer corak2 kain pun lawa betul

    rasanye letak lis kot..

    lis atau riben atau piping yg org panggil tu, atau tukang jahit akan sebut bias tape...mcm2 kaler...beli jer kat kedai bahan2 jahitan...fungsinya utk memudahkan kita jahit selendang...selendang kan ala2 chiffon tak berapa cantik kalau sekadar jahit hem, seam atau kelepet...sbb lembut sangat, nampak jahitan mcm senget2...jadi cara nak kemaskan dan hias letaklah benda ni...cu gak...
    Back to top Go down
    View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
    kee'ah
    Peniaga


    Posts: 1141
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Fri Jul 03, 2009 2:26 pm

    akak rasa...still juga suka style ariani.....malasnya nak pusing pusing dan pusing berpin pin..... Laughing :lol

    lebih santai pakai tudung ariani ni......pakai tudung fareeda...kena menten control ayu... kena dukung anak senget benget jadinya......Basketball Basketball
    Back to top Go down
    View user profile
    ctpizza



    Posts: 274
    Join date: 2009-01-21

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Fri Jul 03, 2009 4:05 pm

    bola2_api wrote:
    misa wrote:
    ctpizza wrote:
    salam

    korg tgk tak tudung fareeda yg byk kat iklan skg nih...cantik2 la...kat bhgn sambungan awning dgn body tu nampak cam diorg letak samething mcm riben dan jahit....
    pas tu dienyer corak2 kain pun lawa betul

    rasanye letak lis kot..

    lis atau riben atau piping yg org panggil tu, atau tukang jahit akan sebut bias tape...mcm2 kaler...beli jer kat kedai bahan2 jahitan...fungsinya utk memudahkan kita jahit selendang...selendang kan ala2 chiffon tak berapa cantik kalau sekadar jahit hem, seam atau kelepet...sbb lembut sangat, nampak jahitan mcm senget2...jadi cara nak kemaskan dan hias letaklah benda ni...cu gak...

    kataaaaaa lah (chewaaah) kita buat tudung mcm biasa(ala ariania) tapi kat sambungan awning tu letal piping tape ...senang tak?

    bola....senang tak nak jait pipng ni ke kain chiffon
    Back to top Go down
    View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
     

    Cara-cara membuat tudung DIY

    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 23 of 31Go to page : Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 27 ... 31  Next

     Similar topics

    -
    » [ask] cara dasar dandan/makeup muka (bedak, lipstik, eyeliner, dll)
    » awek tudung dan awek U...
    » Jesus Christ Superstar
    » How to unlock Blackberry 8830 from Verizon
    » ORT-JTAG - Motorola A3000 / A3100 Unbrick Repair Dead Boot

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    Tudung DIY CARI ::  :: -