BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket
Share | 
 

 Cara-cara membuat tudung DIY

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 26 ... 31  Next
AuthorMessage
kaktaya



Posts: 10
Join date: 2008-12-27

PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Mon May 25, 2009 1:21 am

ctpizza wrote:
zue wrote:
ctpizza wrote:
zue
lebih kurang camtu ler, tp kedut2 bwh dagu tu dh siap jahit (ni mmg dr butik HAJABA) tp kalao ariani, die tk jahit kedut2 bwh dagu, mmg sama mcm ziela jalil pakai

yg ni ye..


yup betul tu...yg contoh kat saya sebijik mcm ni, sy tengah nak ciplak skg nih heheheh....
kat ari*ni....jenis mcm ni takde kedut dlm rm70++...kat H*j*ba tatau la pulak
kat H*j*ba tdung ne ratuslah klu 1 set ngan anak tdung....sye dh cuba buat yg ada kedut ne utk adik ipar...alhamdulillah menjadi...
Back to top Go down
View user profile
delisha



Posts: 66
Join date: 2009-03-15

PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Mon May 25, 2009 9:21 am

kenanga wrote:
salam semua... sy nak tanya laa... kalo tudung yg kita jahit tu ketat sy kena besarkan bhgn muka ke? maksudnya kena potong panjang sket kat bhgn muka tu kan? kwn2 yg tau tolong ye... tudung2 sy byk yg tak jadi sgt sbb jahitan bhgn muka & awning laa... frust jugaklaa ni.. huhu

kalo ketat pastu saiz awning nya ok..besarkn jer skt kt bhgn muka..bukak jahitn kt dagu tu separuh pastu ejas smpai mane yg ok..tmbh pnjg skt la..pastu jaet blik..slalu buat cmtu kalo terkecik..standart saiz dagu slalu sy buat dr ujun awning ke tgh jahitn dlm 3"..tu kira ngam2 la ada lbih skt jer kalo nk repair2 kmdian
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts: 274
Join date: 2009-01-21

PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Mon May 25, 2009 1:30 pm

ni tudung siti yg saya buat....sorri ek...pin tk bawak, model kene pegang sendiri tudung tu hehehe
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
arina



Posts: 2
Join date: 2009-05-25

PostSubject: TUDUNG SITI   Mon May 25, 2009 4:28 pm

Kak Taya & CTpizza

Wah best dapat wat design siti ni kan, saya ni baru je join memang tgh mark klu blh nak try wat sendiri, ada jual template nya tak? Blh share detail mcm wat nye....

kalau tak menyusahkan blh email kat sy nurarina99@yahoo.com.my
Back to top Go down
View user profile
kenanga



Posts: 35
Join date: 2009-03-30
Age: 36
Location: Shah Alam, Selangor

PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Tue May 26, 2009 10:26 am

delisha wrote:
kenanga wrote:
salam semua... sy nak tanya laa... kalo tudung yg kita jahit tu ketat sy kena besarkan bhgn muka ke? maksudnya kena potong panjang sket kat bhgn muka tu kan? kwn2 yg tau tolong ye... tudung2 sy byk yg tak jadi sgt sbb jahitan bhgn muka & awning laa... frust jugaklaa ni.. huhu

kalo ketat pastu saiz awning nya ok..besarkn jer skt kt bhgn muka..bukak jahitn kt dagu tu separuh pastu ejas smpai mane yg ok..tmbh pnjg skt la..pastu jaet blik..slalu buat cmtu kalo terkecik..standart saiz dagu slalu sy buat dr ujun awning ke tgh jahitn dlm 3"..tu kira ngam2 la ada lbih skt jer kalo nk repair2 kmdian

oohh... camtu yer... ok, nnt sy try ek... tq yer awak...
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts: 1141
Join date: 2008-12-22

PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Tue May 26, 2009 10:47 am

ctpizza wrote:
ni tudung siti yg saya buat....sorri ek...pin tk bawak, model kene pegang sendiri tudung tu hehehe

pizza..boh ler template punya ukuran...sebok jer akak...buatnya ntah biler....takpe janji template ada..kolo org datang rumah..boleh tiru....

mmg pun semer org datang rumah...minta tiru semer template....kita bagi jerr....
Back to top Go down
View user profile
daai_violet



Posts: 186
Join date: 2009-01-07

PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Tue May 26, 2009 10:59 am

x silap kite dlm blog kak yela ade template tudung siti.
x tahu lah same ke x?
Back to top Go down
View user profile
hanim



Posts: 261
Join date: 2009-02-16
Age: 36
Location: Putrajaya

PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Tue May 26, 2009 4:08 pm

ctpizza wrote:
ni tudung siti yg saya buat....sorri ek...pin tk bawak, model kene pegang sendiri tudung tu hehehe

lawa CT, 1m kain dapat berapa tudung nie... hehe.. terasa nak ngendeng template nie Razz
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
akuni



Posts: 119
Join date: 2009-03-10
Location: Shah Alam

PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Wed Jun 17, 2009 2:24 pm

Salam semua.
Saya nak tanya, ada tak sesapa yg tahu camne nak potong/jahit tudung inner scarf al-huma1ra?
Mcm kat blog dia http://al-humairacontemporary.blogspot.com/
Boleh ke ek nak tepek gmbr dia kat sini... takpe ke?

Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
tong_gas2280
Peniaga


Posts: 117
Join date: 2008-12-22

PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Wed Jun 17, 2009 3:19 pm

kalo daripada penglihatan tong .. mungkin cara jahit dia sama mcm tudung kita tu .. tapi mungkin kelebaran awning dier di pendekan sedikit .. lepas jahit spt biasa tanpa menggunakan kertas keras .. kira2 ala tudung abu dhabi le tu ..
Back to top Go down
View user profile
rosetreat



Posts: 258
Join date: 2008-12-23

PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Wed Jun 17, 2009 6:29 pm

kee'ah wrote:
ctpizza wrote:
ni tudung siti yg saya buat....sorri ek...pin tk bawak, model kene pegang sendiri tudung tu hehehe

[/url]

pizza..boh ler template punya ukuran...sebok jer akak...buatnya ntah biler....takpe janji template ada..kolo org datang rumah..boleh tiru....

mmg pun semer org datang rumah...minta tiru semer template....kita bagi jerr....

salam.. saya actually ader beli tudung siti utk pergi dinner.tapi nak buat template tu takut salah ukuran kang lain jadinya, kalau saper2 nak try n duk area umah saya dtg ah rumah boleh copy terus...
Back to top Go down
View user profile
rosetreat



Posts: 258
Join date: 2008-12-23

PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Wed Jun 17, 2009 6:33 pm

tong_gas2280 wrote:
kalo daripada penglihatan tong .. mungkin cara jahit dia sama mcm tudung kita tu .. tapi mungkin kelebaran awning dier di pendekan sedikit .. lepas jahit spt biasa tanpa menggunakan kertas keras .. kira2 ala tudung abu dhabi le tu ..

saya agree ngan tong coz baru2 ni adik ipar beli tudung jenis tu..simple sgt nampak cara jahitnya...lagi senang dr tudung yg kita biasa jahit...
Back to top Go down
View user profile
akuni



Posts: 119
Join date: 2009-03-10
Location: Shah Alam

PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Wed Jun 17, 2009 8:31 pm

akuni wrote:
Salam semua.
Saya nak tanya, ada tak sesapa yg tahu camne nak potong/jahit tudung inner scarf al-huma1ra?
Mcm kat blog dia http://al-humairacontemporary.blogspot.com/
Boleh ke ek nak tepek gmbr dia kat sini... takpe ke?



rosetreat wrote:
tong_gas2280 wrote:
kalo daripada penglihatan tong .. mungkin cara jahit dia sama mcm tudung kita tu .. tapi mungkin kelebaran awning dier di pendekan sedikit .. lepas jahit spt biasa tanpa menggunakan kertas keras .. kira2 ala tudung abu dhabi le tu ..

saya agree ngan tong coz baru2 ni adik ipar beli tudung jenis tu..simple sgt nampak cara jahitnya...lagi senang dr tudung yg kita biasa jahit...

Kalau ikutkan hati saya, nak juga beli tudung tu untuk study template & jahitan, tapi boleh tahan mahal nyer, walaupun kecik dan simple... adik saya asyik lah suruh saya jahitkan untuk dia....
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
bola2_api



Posts: 159
Join date: 2009-02-28
Age: 37
Location: Taman Danau Kota

PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Thu Jun 18, 2009 1:10 am

akuni wrote:
Salam semua.
Saya nak tanya, ada tak sesapa yg tahu camne nak potong/jahit tudung inner scarf al-huma1ra?
Mcm kat blog dia http://al-humairacontemporary.blogspot.com/
Boleh ke ek nak tepek gmbr dia kat sini... takpe ke?



kita ada anak tudung ni...originally designed by ARZU...dulu2 kita mmg pakai gini...pastu regenya plak RM25 selai...nanti ku korek dulu mana udah ku lempar....huhuhu...tudung ni bestnye kalo pakai ngan selendang...bleh ler di improvised kan kan...?
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
k yana
Peniaga


Posts: 771
Join date: 2008-12-22
Location: kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Thu Jun 18, 2009 9:30 am

tudung jenih awning melepek atas dahi ni, tak semua org sesuai..kalo kain lembik..lagi laa..ishh horror la aku pakai..hehehe..model tuk tudung ni lawa..so nampak ayu je la die ngan tudung tu.. biasanya org2 arab pakai gini kan..tapi dah trend pon kat mesia..dah lama..ade yg letak selendang pulak dgn anak tudung ni..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
 

Cara-cara membuat tudung DIY

View previous topic View next topic Back to top 
Page 22 of 31Go to page : Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 26 ... 31  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI ::  :: -