BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
  • » awek tudung labuh
  • » Elemental Hero/Neo-Spacian Deck
  • » Got a gold crown to spare? (Merchant Caravan warband)
  • » Kryolan Aqua-Proof Underwater Makeup
  • » The Makeup Muse Tribal Workbook
  • » Tamarindus - looking for large old examples
  • » moji najdraži citati...
  • » 1650 deadset ok sa cable ayaw sa battery done...steps inside
  • » 6303 no signal done......sa isang jumper
  • » e1100t no signal done with e2p reset
  • NUFFNANG
    IKLAN
    Photobucket
    Share | 
     

     Cara-cara membuat tudung DIY

    View previous topic View next topic Go down 
    Go to page : Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 26 ... 31  Next
    AuthorMessage
    kaktaya



    Posts: 10
    Join date: 2008-12-27

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Mon May 25, 2009 12:21 am

    ctpizza wrote:
    zue wrote:
    ctpizza wrote:
    zue
    lebih kurang camtu ler, tp kedut2 bwh dagu tu dh siap jahit (ni mmg dr butik HAJABA) tp kalao ariani, die tk jahit kedut2 bwh dagu, mmg sama mcm ziela jalil pakai

    yg ni ye..


    yup betul tu...yg contoh kat saya sebijik mcm ni, sy tengah nak ciplak skg nih heheheh....
    kat ari*ni....jenis mcm ni takde kedut dlm rm70++...kat H*j*ba tatau la pulak
    kat H*j*ba tdung ne ratuslah klu 1 set ngan anak tdung....sye dh cuba buat yg ada kedut ne utk adik ipar...alhamdulillah menjadi...
    Back to top Go down
    View user profile
    delisha



    Posts: 66
    Join date: 2009-03-15

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Mon May 25, 2009 8:21 am

    kenanga wrote:
    salam semua... sy nak tanya laa... kalo tudung yg kita jahit tu ketat sy kena besarkan bhgn muka ke? maksudnya kena potong panjang sket kat bhgn muka tu kan? kwn2 yg tau tolong ye... tudung2 sy byk yg tak jadi sgt sbb jahitan bhgn muka & awning laa... frust jugaklaa ni.. huhu

    kalo ketat pastu saiz awning nya ok..besarkn jer skt kt bhgn muka..bukak jahitn kt dagu tu separuh pastu ejas smpai mane yg ok..tmbh pnjg skt la..pastu jaet blik..slalu buat cmtu kalo terkecik..standart saiz dagu slalu sy buat dr ujun awning ke tgh jahitn dlm 3"..tu kira ngam2 la ada lbih skt jer kalo nk repair2 kmdian
    Back to top Go down
    View user profile
    ctpizza



    Posts: 274
    Join date: 2009-01-21

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Mon May 25, 2009 12:30 pm

    ni tudung siti yg saya buat....sorri ek...pin tk bawak, model kene pegang sendiri tudung tu hehehe
    Back to top Go down
    View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
    arina



    Posts: 2
    Join date: 2009-05-25

    PostSubject: TUDUNG SITI   Mon May 25, 2009 3:28 pm

    Kak Taya & CTpizza

    Wah best dapat wat design siti ni kan, saya ni baru je join memang tgh mark klu blh nak try wat sendiri, ada jual template nya tak? Blh share detail mcm wat nye....

    kalau tak menyusahkan blh email kat sy nurarina99@yahoo.com.my
    Back to top Go down
    View user profile
    kenanga



    Posts: 35
    Join date: 2009-03-30
    Age: 36
    Location: Shah Alam, Selangor

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Tue May 26, 2009 9:26 am

    delisha wrote:
    kenanga wrote:
    salam semua... sy nak tanya laa... kalo tudung yg kita jahit tu ketat sy kena besarkan bhgn muka ke? maksudnya kena potong panjang sket kat bhgn muka tu kan? kwn2 yg tau tolong ye... tudung2 sy byk yg tak jadi sgt sbb jahitan bhgn muka & awning laa... frust jugaklaa ni.. huhu

    kalo ketat pastu saiz awning nya ok..besarkn jer skt kt bhgn muka..bukak jahitn kt dagu tu separuh pastu ejas smpai mane yg ok..tmbh pnjg skt la..pastu jaet blik..slalu buat cmtu kalo terkecik..standart saiz dagu slalu sy buat dr ujun awning ke tgh jahitn dlm 3"..tu kira ngam2 la ada lbih skt jer kalo nk repair2 kmdian

    oohh... camtu yer... ok, nnt sy try ek... tq yer awak...
    Back to top Go down
    View user profile
    kee'ah
    Peniaga


    Posts: 1141
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Tue May 26, 2009 9:47 am

    ctpizza wrote:
    ni tudung siti yg saya buat....sorri ek...pin tk bawak, model kene pegang sendiri tudung tu hehehe

    pizza..boh ler template punya ukuran...sebok jer akak...buatnya ntah biler....takpe janji template ada..kolo org datang rumah..boleh tiru....

    mmg pun semer org datang rumah...minta tiru semer template....kita bagi jerr....
    Back to top Go down
    View user profile
    daai_violet



    Posts: 186
    Join date: 2009-01-07

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Tue May 26, 2009 9:59 am

    x silap kite dlm blog kak yela ade template tudung siti.
    x tahu lah same ke x?
    Back to top Go down
    View user profile
    hanim



    Posts: 261
    Join date: 2009-02-16
    Age: 36
    Location: Putrajaya

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Tue May 26, 2009 3:08 pm

    ctpizza wrote:
    ni tudung siti yg saya buat....sorri ek...pin tk bawak, model kene pegang sendiri tudung tu hehehe

    lawa CT, 1m kain dapat berapa tudung nie... hehe.. terasa nak ngendeng template nie Razz
    Back to top Go down
    View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
    akuni



    Posts: 119
    Join date: 2009-03-10
    Location: Shah Alam

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Wed Jun 17, 2009 1:24 pm

    Salam semua.
    Saya nak tanya, ada tak sesapa yg tahu camne nak potong/jahit tudung inner scarf al-huma1ra?
    Mcm kat blog dia http://al-humairacontemporary.blogspot.com/
    Boleh ke ek nak tepek gmbr dia kat sini... takpe ke?

    Back to top Go down
    View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
    tong_gas2280
    Peniaga


    Posts: 117
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Wed Jun 17, 2009 2:19 pm

    kalo daripada penglihatan tong .. mungkin cara jahit dia sama mcm tudung kita tu .. tapi mungkin kelebaran awning dier di pendekan sedikit .. lepas jahit spt biasa tanpa menggunakan kertas keras .. kira2 ala tudung abu dhabi le tu ..
    Back to top Go down
    View user profile
    rosetreat



    Posts: 258
    Join date: 2008-12-23

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Wed Jun 17, 2009 5:29 pm

    kee'ah wrote:
    ctpizza wrote:
    ni tudung siti yg saya buat....sorri ek...pin tk bawak, model kene pegang sendiri tudung tu hehehe

    [/url]

    pizza..boh ler template punya ukuran...sebok jer akak...buatnya ntah biler....takpe janji template ada..kolo org datang rumah..boleh tiru....

    mmg pun semer org datang rumah...minta tiru semer template....kita bagi jerr....

    salam.. saya actually ader beli tudung siti utk pergi dinner.tapi nak buat template tu takut salah ukuran kang lain jadinya, kalau saper2 nak try n duk area umah saya dtg ah rumah boleh copy terus...
    Back to top Go down
    View user profile
    rosetreat



    Posts: 258
    Join date: 2008-12-23

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Wed Jun 17, 2009 5:33 pm

    tong_gas2280 wrote:
    kalo daripada penglihatan tong .. mungkin cara jahit dia sama mcm tudung kita tu .. tapi mungkin kelebaran awning dier di pendekan sedikit .. lepas jahit spt biasa tanpa menggunakan kertas keras .. kira2 ala tudung abu dhabi le tu ..

    saya agree ngan tong coz baru2 ni adik ipar beli tudung jenis tu..simple sgt nampak cara jahitnya...lagi senang dr tudung yg kita biasa jahit...
    Back to top Go down
    View user profile
    akuni



    Posts: 119
    Join date: 2009-03-10
    Location: Shah Alam

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Wed Jun 17, 2009 7:31 pm

    akuni wrote:
    Salam semua.
    Saya nak tanya, ada tak sesapa yg tahu camne nak potong/jahit tudung inner scarf al-huma1ra?
    Mcm kat blog dia http://al-humairacontemporary.blogspot.com/
    Boleh ke ek nak tepek gmbr dia kat sini... takpe ke?



    rosetreat wrote:
    tong_gas2280 wrote:
    kalo daripada penglihatan tong .. mungkin cara jahit dia sama mcm tudung kita tu .. tapi mungkin kelebaran awning dier di pendekan sedikit .. lepas jahit spt biasa tanpa menggunakan kertas keras .. kira2 ala tudung abu dhabi le tu ..

    saya agree ngan tong coz baru2 ni adik ipar beli tudung jenis tu..simple sgt nampak cara jahitnya...lagi senang dr tudung yg kita biasa jahit...

    Kalau ikutkan hati saya, nak juga beli tudung tu untuk study template & jahitan, tapi boleh tahan mahal nyer, walaupun kecik dan simple... adik saya asyik lah suruh saya jahitkan untuk dia....
    Back to top Go down
    View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
    bola2_api



    Posts: 159
    Join date: 2009-02-28
    Age: 37
    Location: Taman Danau Kota

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Thu Jun 18, 2009 12:10 am

    akuni wrote:
    Salam semua.
    Saya nak tanya, ada tak sesapa yg tahu camne nak potong/jahit tudung inner scarf al-huma1ra?
    Mcm kat blog dia http://al-humairacontemporary.blogspot.com/
    Boleh ke ek nak tepek gmbr dia kat sini... takpe ke?



    kita ada anak tudung ni...originally designed by ARZU...dulu2 kita mmg pakai gini...pastu regenya plak RM25 selai...nanti ku korek dulu mana udah ku lempar....huhuhu...tudung ni bestnye kalo pakai ngan selendang...bleh ler di improvised kan kan...?
    Back to top Go down
    View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
    k yana
    Peniaga


    Posts: 771
    Join date: 2008-12-22
    Location: kangar.bdr mahkota cheras.subang

    PostSubject: Re: Cara-cara membuat tudung DIY   Thu Jun 18, 2009 8:30 am

    tudung jenih awning melepek atas dahi ni, tak semua org sesuai..kalo kain lembik..lagi laa..ishh horror la aku pakai..hehehe..model tuk tudung ni lawa..so nampak ayu je la die ngan tudung tu.. biasanya org2 arab pakai gini kan..tapi dah trend pon kat mesia..dah lama..ade yg letak selendang pulak dgn anak tudung ni..
    Back to top Go down
    View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
     

    Cara-cara membuat tudung DIY

    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 22 of 31Go to page : Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 26 ... 31  Next

     Similar topics

    -
    » [ask] cara dasar dandan/makeup muka (bedak, lipstik, eyeliner, dll)
    » awek tudung dan awek U...
    » Jesus Christ Superstar
    » Sony LBTZUX9 Mini Hi-Fi Shelf System 1000W RMS Total Power (Silver)
    » Buxus harlandii 2006 (owner M.Škrabal)

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    Tudung DIY CARI ::  :: -