BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 nak cari tukang jahit tudung di shah alam atau klang!!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
teratak benang



Posts : 52
Join date : 2009-07-25
Location : SHAH ALAM,SELANGOR

PostSubject: nak cari tukang jahit tudung di shah alam atau klang!!   Sat Jul 25, 2009 7:54 pm

salam...tercari2 ni tukang jahit tudung...kain banyak ni tapi kurang orang nak jahit..nak tau brapa sehelai tempah..!!
Back to top Go down
View user profile http://teratak-serikapas.blogspot.com/
teratak benang



Posts : 52
Join date : 2009-07-25
Location : SHAH ALAM,SELANGOR

PostSubject: Re: nak cari tukang jahit tudung di shah alam atau klang!!   Sat Jul 25, 2009 11:12 pm

dlm seminggu maybe saya hantar dalam 200 helai ... tapi nak jahitan tepi t-shirt..cepat2 nak raya ni...tak terlarat den nak cari tukang jahit..
stock untuk kedai di damansara dan shah alamskg nak raya lagilah...


Last edited by kapas on Mon Jul 27, 2009 2:32 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://teratak-serikapas.blogspot.com/
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: nak cari tukang jahit tudung di shah alam atau klang!!   Sun Jul 26, 2009 10:19 am

kapas wrote:
dlm seminggu maybe saya hantar dalam 200 helai ... tapi nak jahitan tepi t-shirt..cepat2 nak raya ni...tak terlarat den nak cari tukang jahit..

Shocked Shocked seminggu 200 helai...harus tak makan tak minum...tukang jahit tu. Tukang jahit saya pun saya bagi dia 200 helai 2 setengah minggu. Saya jenis penting kualiti jahitan....saya jadi Quality Control pada tukang jahit, kalo tak kena jer di mata saya, saya suruh bukak dan jahit semula. Bahaya gak kolo Puan Kapas main redah jer ambik gitu...kena check jahitan semer bagai. Sekarang pelanggan pandai, nak kualiti taraf butik, nak bayar taraf pasar malam. Yang herannya butik2 yg ambik kat saya pun tak byk kerenah...yg org perseorangan ni pening den nak melayannya.

Saya pun tengah mencari seorang lagi pekerja ni...tak tercapai ditangan dah....tempahan banyakkk beno. Bibik den pun...den dah kerah suruh potong.....upah potong... Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
teratak benang



Posts : 52
Join date : 2009-07-25
Location : SHAH ALAM,SELANGOR

PostSubject: Re: nak cari tukang jahit tudung di shah alam atau klang!!   Sun Jul 26, 2009 12:53 pm

kee'ah wrote:
kapas wrote:
dlm seminggu maybe saya hantar dalam 200 helai ... tapi nak jahitan tepi t-shirt..cepat2 nak raya ni...tak terlarat den nak cari tukang jahit..

Shocked Shocked seminggu 200 helai...harus tak makan tak minum...tukang jahit tu. Tukang jahit saya pun saya bagi dia 200 helai 2 setengah minggu. Saya jenis penting kualiti jahitan....saya jadi Quality Control pada tukang jahit, kalo tak kena jer di mata saya, saya suruh bukak dan jahit semula. Bahaya gak kolo Puan Kapas main redah jer ambik gitu...kena check jahitan semer bagai. Sekarang pelanggan pandai, nak kualiti taraf butik, nak bayar taraf pasar malam. Yang herannya butik2 yg ambik kat saya pun tak byk kerenah...yg org perseorangan ni pening den nak melayannya.

Saya pun tengah mencari seorang lagi pekerja ni...tak tercapai ditangan dah....tempahan banyakkk beno. Bibik den pun...den dah kerah suruh potong.....upah potong... Razz Razz

mmg dia tak makan minum..pakai kain batik jek huhuhu..tukang jahit saya nie ada mesin 2-3 dan pekerjanya sekali sbb tu
saya berani hantar byk tu.. quality? kualiti dan keselesaan lah yang pling
diutama..saya pling cerewat pasal jahitan .takde mesin jahit tepi tu..sorry lah nak terima.
setiap helai yang dia jahit,dia akn pakai..200,200 lah dia try..balik saya pulak try 500, 500 lah saya try..then
biasa la trim benang and everything lah..

sapa kata saya main redah jeee...takkan saya nak citer semua kot..dah byk saya hantar kat tukang jahit lain..semua reject sbb w/pun kemas tapi hampess tak selesa langsung.

setakat ni..alhamdulliah semua customer berpuas hati dgn hasil tangan tukang jahit saya dan kain yang saya
ada.tu lah susah nak cari tukang jahit ni...kalau ada pun..emmm tau tau la.bukan kite yg cerewat tp pelanggan.
potong saya wat sendri..menonggeng2 kat umah huhuhuhu tongue tongue
Back to top Go down
View user profile http://teratak-serikapas.blogspot.com/
dila



Posts : 21
Join date : 2009-11-15
Location : KL (Setapak) & SHAH ALAM (Sn 30)

PostSubject: Re: nak cari tukang jahit tudung di shah alam atau klang!!   Wed Jan 20, 2010 5:15 pm

Kami mengambil tempahan jahitan tudung pada harga RM10/pcs. Kalu banyak, harga boleh runding. boleh sediakan kain untuk body tudung dan awning juga atas permintaan.
capability: 2 pcs mesin jahit high speed, 1pc mesin jahit biasa,1 pc mesin lubang butang, 1 pc mesin jahit tepi biasa, 1 pc mesin jahit tepi halus (untuk kemasan tudung/baju)
pekerja: 2 orang full timers + sorang part timer (myself)
contact saya 012-3592805 (dila)
Lokasi: Jalan Kebun, Sn30 Shah Alam.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: nak cari tukang jahit tudung di shah alam atau klang!!   Today at 8:31 pm

Back to top Go down
 
nak cari tukang jahit tudung di shah alam atau klang!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Azaux's Area of Answers!!
» Mugdhaa Shah and Naina Singh to enter Star Plus' Ek Ghar Banaunga soon
» Prachee Shah returns to TV with Sphere Origin’s show
» Nippon Suiseki Meihinten 2009- photos by Jeff Amas
» George Clooney Aficionados News February 20 2014

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: