BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Sesiape tahu kedai jual kain tudung kat JB?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
nazlinhassan



Posts : 56
Join date : 2009-05-08
Age : 40
Location : Stulang Baru, Johor Bahru

PostSubject: Sesiape tahu kedai jual kain tudung kat JB?   Sun Jul 05, 2009 4:09 pm

Askm kengkawan..

nazlin baru jek belajo membuat tudung dari eynas..ari tu eynas bukak kelas di jb..dgn tunjuk ajar eynas dptlah nazlin siapkan 2 helai tudung utk kelas tu..sekarang dah lebih 10 helai tudung biase n scallop nazlin siapkan..tapi masih dlm proses memperkemaskan jahitan..

nazlin nak tanyelah member2 kat sini if anyone tahu kedai utk kain tudung selain kamdar & jakel..boring lak tgk kain kat situ..any idea anyone?
Back to top Go down
View user profile http://nazlinhassan.blogspot.com
BondaAina



Posts : 19
Join date : 2009-04-21
Location : Johor Bahru

PostSubject: Re: Sesiape tahu kedai jual kain tudung kat JB?   Mon Jul 13, 2009 3:42 pm

Salam...

Kat JB nie memeng payah sikit. Bonda selalu dapatkan stock dari KL atau Vietnam.
Back to top Go down
View user profile http://bonda-aina.blogspot.com
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Sesiape tahu kedai jual kain tudung kat JB?   Mon Jul 13, 2009 4:06 pm

kat jb nie susah nak dapat kain jersey. try kat nagoya ke?
kalau kat area sentosa tue byk gak kedai kain tp x tahu ade ke xde kain jc
Back to top Go down
View user profile
amaniaman



Posts : 15
Join date : 2009-03-25

PostSubject: Re: Sesiape tahu kedai jual kain tudung kat JB?   Mon Jul 13, 2009 4:29 pm

nazlinhassan wrote:
Askm kengkawan..

nazlin baru jek belajo membuat tudung dari eynas..ari tu eynas bukak kelas di jb..dgn tunjuk ajar eynas dptlah nazlin siapkan 2 helai tudung utk kelas tu..sekarang dah lebih 10 helai tudung biase n scallop nazlin siapkan..tapi masih dlm proses memperkemaskan jahitan..

nazlin nak tanyelah member2 kat sini if anyone tahu kedai utk kain tudung selain kamdar & jakel..boring lak tgk kain kat situ..any idea anyone?

Oh ya ke... bila eynas datang Jb ader juga beli pola tudung scallop kat eynas dulu.... banyak juga la membuahkan hasil2 sejak mula berjinak ngan forum tudung DIY nie........

Memang betul la kat Jb nie tak banyak kedai kain yang ader jc, saya pon banyak beli dari KL nasib la selalu g sana.... Laughing
Back to top Go down
View user profile
eynas



Posts : 218
Join date : 2009-01-12
Age : 41
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: Sesiape tahu kedai jual kain tudung kat JB?   Mon Jul 13, 2009 6:20 pm

daai_violet wrote:
kat jb nie susah nak dapat kain jersey. try kat nagoya ke?
kalau kat area sentosa tue byk gak kedai kain tp x tahu ade ke xde kain jc

daii kt sentosa tu eynas da g...xde la jual kain wat tdung. jc yg dia jual tu yg murah punye..buat alas meja tu..huhu..

wah...nazlin siap promot g..hehe...tenkiussss... Cool Cool flower
Back to top Go down
View user profile http://easytudung.blogspot.com
nazlinhassan



Posts : 56
Join date : 2009-05-08
Age : 40
Location : Stulang Baru, Johor Bahru

PostSubject: Re: Sesiape tahu kedai jual kain tudung kat JB?   Tue Jul 14, 2009 8:37 pm

mmg nak promote eynas lah..ni pun ade gak org dah mintak nazlin buat kelas..tapi kan nazlin belum berani lagi lah..mesin jahit tepi pun belum ade!! hehehe..camne nak bukak kelas?? buat mase ni belum nak buat lagi lah eynas..masih memperbaiki n memperkemaskan jahitan..

tadi jek baru balik kamdar beli kain body..ni tgh tunggu kain awning from eynas lah ni..but mmg susahlah nak cari kedai jual kain tudung kat JB ni..menyampah!!
Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://nazlinhassan.blogspot.com
nurcahayaboutique



Posts : 11
Join date : 2009-09-08
Age : 64
Location : Selangor

PostSubject: Re: Sesiape tahu kedai jual kain tudung kat JB?   Wed Sep 09, 2009 6:31 am

tryla cari di blok kami...

free delivery


maaf menumpang


http://nurcahayaboutique.blogspot.com
Back to top Go down
View user profile http://nurcahayaboutique.blogspot.com
eynas



Posts : 218
Join date : 2009-01-12
Age : 41
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: Sesiape tahu kedai jual kain tudung kat JB?   Wed Sep 09, 2009 9:50 am

nurcahayaboutique wrote:
tryla cari di blok kami...

free delivery


maaf menumpang


http://nurcahayaboutique.blogspot.com

da tgok blog awk tu... kain lycra xde ke? scratch
Back to top Go down
View user profile http://easytudung.blogspot.com
luluseyo



Posts : 1
Join date : 2010-03-07
Age : 39
Location : skudai,johor

PostSubject: Re: Sesiape tahu kedai jual kain tudung kat JB?   Mon Mar 15, 2010 4:24 pm

nazlinhassan wrote:
Askm kengkawan..

nazlin baru jek belajo membuat tudung dari eynas..ari tu eynas bukak kelas di jb..dgn tunjuk ajar eynas dptlah nazlin siapkan 2 helai tudung utk kelas tu..sekarang dah lebih 10 helai tudung biase n scallop nazlin siapkan..tapi masih dlm proses memperkemaskan jahitan..

nazlin nak tanyelah member2 kat sini if anyone tahu kedai utk kain tudung selain kamdar & jakel..boring lak tgk kain kat situ..any idea anyone?


saya pun baru gak nazlin buat tudung ni..n kain biasernyer sy beli kat Euro Moda jer...
Back to top Go down
View user profile
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Sesiape tahu kedai jual kain tudung kat JB?   Mon Mar 15, 2010 5:55 pm

banyaknye kain lycra kat jakel jb
Back to top Go down
View user profile
nazlinhassan



Posts : 56
Join date : 2009-05-08
Age : 40
Location : Stulang Baru, Johor Bahru

PostSubject: Re: Sesiape tahu kedai jual kain tudung kat JB?   Wed Mar 17, 2010 12:46 pm

thanks daai..nazlin baru tau end of last year 2009, kat euro moda / gulattis ade BANYAK sangat kain buat tudung tu..lebih byk dari jakel!! tu pun member yg dok kat melaka yg bagi tau..nak harap org dok jb (nazlin) sendiri pun tak tau..hahaha..
Back to top Go down
View user profile http://nazlinhassan.blogspot.com
ct_adah



Posts : 13
Join date : 2011-05-05
Age : 29
Location : penang

PostSubject: Kain lycra printed nk let go (urgent)   Wed Nov 02, 2011 4:14 pm

[img][/img]

Salam..

tumpang iklan jap kt sini..berminat x? hubungi 0193912247..semeter suku sy jual rm20 termasuk pos laju..tq!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Sesiape tahu kedai jual kain tudung kat JB?   Today at 10:42 pm

Back to top Go down
 
Sesiape tahu kedai jual kain tudung kat JB?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Brazilian raintree (before and after)
» Shohin Nerifolia
» HGUC 1/144 Neo Zeong
» Phempis acidula

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Kedai2 menjual bahan tudung DIY-
Jump to: