BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Promosi Jualan Mesin Jahit

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
whiterosa



Posts : 31
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Wed Jan 28, 2009 3:09 pm

WSALAM, LUPA NAK INFORM AKAK MINTA KAK SHEILA POSKAN KEPADA AWAK....RASA2NYA DAH POS SABTU LEPAS TU[/quote]


wokey.tq..dah spi...tp kena g amik kat post office coz td x der kat umah.........
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Fri Jan 30, 2009 2:35 pm

whiterosa wrote:
WSALAM, LUPA NAK INFORM AKAK MINTA KAK SHEILA POSKAN KEPADA AWAK....RASA2NYA DAH POS SABTU LEPAS TU


wokey.tq..dah spi...tp kena g amik kat post office coz td x der kat umah.........[/quote]

HEHEHE... CEPAT2 BELJAR GUNA TU
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
whiterosa



Posts : 31
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Fri Jan 30, 2009 7:50 pm

zila_kasim wrote:
whiterosa wrote:
WSALAM, LUPA NAK INFORM AKAK MINTA KAK SHEILA POSKAN KEPADA AWAK....RASA2NYA DAH POS SABTU LEPAS TU


wokey.tq..dah spi...tp kena g amik kat post office coz td x der kat umah.........

HEHEHE... CEPAT2 BELJAR GUNA TU[/quote]


dah ambil...he..he...berjayakah daku.. Shocked
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Sat Jan 31, 2009 6:51 am

whiterosa wrote:
zila_kasim wrote:
whiterosa wrote:
WSALAM, LUPA NAK INFORM AKAK MINTA KAK SHEILA POSKAN KEPADA AWAK....RASA2NYA DAH POS SABTU LEPAS TU


wokey.tq..dah spi...tp kena g amik kat post office coz td x der kat umah.........

HEHEHE... CEPAT2 BELJAR GUNA TU


dah ambil...he..he...berjayakah daku.. Shocked[/quote]

guna jarum saiz 9 tau nak jahit jersey ni
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
sal9281



Posts : 122
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : pandan indah

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Sat Jan 31, 2009 10:16 pm

zila.. leh tunjuk tak cara guna tapak utk jahit tepi tak coz bila guna jahitan tak kemas mcm antar kt kedai. leh demo tak lol!
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Sat Jan 31, 2009 10:32 pm

sal9281 wrote:
zila.. leh tunjuk tak cara guna tapak utk jahit tepi tak coz bila guna jahitan tak kemas mcm antar kt kedai. leh demo tak lol!

nak tunjuk demo mesin 2049 atau mesin jahit tepi tu.... kalu yg 2049 tu, x le secantik jahit tepi tapi boleh diambil kira bagus gak
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Sat Jan 31, 2009 10:35 pm

sal9281 wrote:
zue wrote:
k.zila..tapak dia yg mcm ni ke..


...pinjam & crop gmbr akak ye... lol!

p/s: ari tu beli mesin harmony 2049, x de pun tapak ni dlm magic kit tu... No camne ye.. confused confused

tapak ni kena beli asing or memang termasuk dalam magic kit tu? saya pun tak dapat tapak ni silent

tapak ni rege dia rm30.... lagi satu akak guna jarum khas utk kain jersey.... mmg cun je jahitan, x melompat langsung....
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
nuds



Posts : 120
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Sat Jan 31, 2009 10:38 pm

aku rasa cam nak jual jek mesin jahit aku...sbb aku mmg tak brp minat jahit...gedik aja nak beli hari tu....

kasik mak aku pon sia2..mak aku peram jugak dlm kotak....adeh...
Back to top Go down
View user profile
sal9281



Posts : 122
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : pandan indah

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Sat Jan 31, 2009 10:39 pm

mesin 2049. jarum khas tu jarum no brapa? 9 ke? apa function tapak putih tu sbnarnya?
Back to top Go down
View user profile
uzi



Posts : 111
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Sat Jan 31, 2009 11:25 pm

zila_kasim wrote:


tapak ni rege dia rm30.... lagi satu akak guna jarum khas utk kain jersey.... mmg cun je jahitan, x melompat langsung....

kak zila...
ada jarum khas ke untuk jahit kain jersey ni bagi mesin janome 2049?
mana nak dapat jrum tu?
berapa harganya?
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Mon Feb 02, 2009 3:46 pm

uzi wrote:
zila_kasim wrote:


tapak ni rege dia rm30.... lagi satu akak guna jarum khas utk kain jersey.... mmg cun je jahitan, x melompat langsung....

kak zila...
ada jarum khas ke untuk jahit kain jersey ni bagi mesin janome 2049?
mana nak dapat jrum tu?
berapa harganya?

ada 2 pilihan jarum

jarum khas utk jahit lycra, satu pack rm13.30 ( ni mmg bagus sssgt)
jarum saiz 9 rm6
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Mon Feb 02, 2009 5:43 pm

JANOME mesin mcm best je...

memang 2K plus ye... affraid
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Tue Feb 03, 2009 8:55 am

meabadi wrote:
JANOME mesin mcm best je...

memang 2K plus ye... affraid

hahahha... me boleh ansur2 guna aeon.... x terasa sggt
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
ismi_ina



Posts : 15
Join date : 2009-01-26

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Thu Feb 05, 2009 5:09 pm

kalu pakai ezi skim payment aeon tuh utk mesin epal serbaguna 2049 bulan brp utk brp lama kak?


Last edited by ismi_ina on Thu Feb 05, 2009 5:23 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Thu Feb 05, 2009 5:12 pm

ismi_ina wrote:
kalu pakai ezi skim payment aeon tuh utk mesin epal serbaguna 2049 bulan brp utk brp lama kak?

awak boleh pilih 12,18,24,36 bln
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
ismi_ina



Posts : 15
Join date : 2009-01-26

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Thu Feb 05, 2009 5:21 pm

oklah..nanti saya gi pusat epal tanya lebih lanjut..tq!


Last edited by ismi_ina on Wed Feb 11, 2009 8:23 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
sal9281



Posts : 122
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : pandan indah

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Sat Feb 07, 2009 8:12 am

whiterosa wrote:
zila_kasim wrote:
zue wrote:
k.zila..tapak dia yg mcm ni ke..


...pinjam & crop gmbr akak ye... lol!

p/s: ari tu beli mesin harmony 2049, x de pun tapak ni dlm magic kit tu... No camne ye.. confused confused

ya


salam..k.zila...

tapak dah pos ker blm?kalu dah nanti inform ekkk...tq

whiterosa..dah try ke tapak putih tu? ok tak jahitan? guna kain jersey mana ekk? kalau canti jahitan sal nak gak try beli sebab kain zhohua ni susah sket nak jahit Mad
Back to top Go down
View user profile
sal9281



Posts : 122
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : pandan indah

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Sat Feb 14, 2009 4:55 pm

kalau ada sesapa yang nak tapak putih plastik untuk menyenangkan jahit jersey cepat pm sal sebab sal nak kirim beli dengan orang epal. tapak ni kena order kat jepun so tapak ni baru sampai so kena cepat sket kalau tak abis. Kakak tu jual harga rm20.
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Mon Feb 16, 2009 1:24 pm

sal9281 wrote:
kalau ada sesapa yang nak tapak putih plastik untuk menyenangkan jahit jersey cepat pm sal sebab sal nak kirim beli dengan orang epal. tapak ni kena order kat jepun so tapak ni baru sampai so kena cepat sket kalau tak abis. Kakak tu jual harga rm20.

epal puchong ada stok tapak tu, smlm g sana, diaorg bagitau rm15, beli bernina rm30 lak
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Mon Feb 16, 2009 1:25 pm

kalu sape2 beli kain kat kamdar tu, cuba guna walking foot atau tapak quilting ngan jarum yg halus sekali, mmg cantik jahitan dia, saya dah cuba
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
ni_mariana



Posts : 218
Join date : 2009-01-21
Location : UK Perdana

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Tue Feb 17, 2009 7:12 pm

zila_kasim wrote:
kalu sape2 beli kain kat kamdar tu, cuba guna walking foot atau tapak quilting ngan jarum yg halus sekali, mmg cantik jahitan dia, saya dah cuba

Walking foot tu yg mane satu?
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Wed Feb 18, 2009 8:54 am

ni_mariana wrote:
zila_kasim wrote:
kalu sape2 beli kain kat kamdar tu, cuba guna walking foot atau tapak quilting ngan jarum yg halus sekali, mmg cantik jahitan dia, saya dah cuba

Walking foot tu yg mane satu?

yg untuk buat quilt tu
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Mon Mar 16, 2009 5:04 pm

saya dah cuba mesin yg cover stich tu, mmg cantik sssgttt hasilnya..... bila la saya dapat beli mesin ni, harga rm3k
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Mon Mar 16, 2009 7:02 pm

bestnyer tgk korang pakai mesin jahit canggih2..saya ni suka jugak mesin jahit singer yg lamer ni kekeke takut nak explore benda baru..macam2 step...pening Rolling Eyes Exclamation pale pale
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Thu Mar 19, 2009 10:59 am

zila_kasim wrote:
ni_mariana wrote:
zila_kasim wrote:
kalu sape2 beli kain kat kamdar tu, cuba guna walking foot atau tapak quilting ngan jarum yg halus sekali, mmg cantik jahitan dia, saya dah cuba

Walking foot tu yg mane satu?

yg untuk buat quilt tu

ada gambo tak zila
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Today at 8:31 pm

Back to top Go down
 
Promosi Jualan Mesin Jahit
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: