BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Promosi Jualan Mesin Jahit

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Sat Jan 03, 2009 5:49 pm

kak zila..
hasil jahit tepi mesin apel 2049 ni sama ke dengan jahit tepi kat kedai tu..
dapat jahit besar ke kecil..boleh jahit tepi guna dua jarum tak..sori banyak tanya..
nak konfem betul2 sebelum beli... flower
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Mon Jan 05, 2009 5:11 pm

hannan6d wrote:
kak zila..
hasil jahit tepi mesin apel 2049 ni sama ke dengan jahit tepi kat kedai tu..
dapat jahit besar ke kecil..boleh jahit tepi guna dua jarum tak..sori banyak tanya..
nak konfem betul2 sebelum beli... flower

mesin jahit dia cam2 boleh buat, jahit halus besar, kedut n macam2, boleh jahit sekali bila dah jahit tepi tu
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Wed Jan 14, 2009 1:54 pm

brapa rm yek mesin jahit tepi tu............
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Wed Jan 14, 2009 1:56 pm

penguin wrote:
brapa rm yek mesin jahit tepi tu............

rm2000 utk brand bernina, rm2499 utk brand janome atau epal
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Wed Jan 14, 2009 2:23 pm

zila_kasim wrote:
penguin wrote:
brapa rm yek mesin jahit tepi tu............

rm2000 utk brand bernina, rm2499 utk brand janome atau epal

Rolling Eyes wow..........bleh tahan gak harga nye Wink
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Wed Jan 14, 2009 3:03 pm

tu arr

penguin wrote:
zila_kasim wrote:
penguin wrote:
brapa rm yek mesin jahit tepi tu............

rm2000 utk brand bernina, rm2499 utk brand janome atau epal

Rolling Eyes wow..........bleh tahan gak harga nye Wink
flower
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
whiterosa



Posts : 31
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Mon Jan 19, 2009 9:48 pm

zila_kasim wrote:
tu arr

penguin wrote:
zila_kasim wrote:
penguin wrote:
brapa rm yek mesin jahit tepi tu............

rm2000 utk brand bernina, rm2499 utk brand janome atau epal

Rolling Eyes wow..........bleh tahan gak harga nye Wink
flower


akak..check pm...sy dah bank in rm307..
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Tue Jan 20, 2009 9:46 am

whiterosa wrote:
zila_kasim wrote:
tu arr

penguin wrote:
zila_kasim wrote:
penguin wrote:
brapa rm yek mesin jahit tepi tu............

rm2000 utk brand bernina, rm2499 utk brand janome atau epal

Rolling Eyes wow..........bleh tahan gak harga nye Wink
flower


akak..check pm...sy dah bank in rm307..

dah terima, tq
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
ni_mariana



Posts : 218
Join date : 2009-01-21
Location : UK Perdana

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Wed Jan 21, 2009 8:39 pm

zila_kasim wrote:
whiterosa wrote:
zila_kasim wrote:
whiterosa wrote:
zila_kasim wrote:
evabobbie wrote:
mesin jait tepi bape rm?

RM2499, CAM2 BOLEH, DIA BUKAN JE JAHIT TEPI TAPI BOLEH JAHIT KEDUT, BELI EXTRA TAPAK, CAMA2 BOLEH HASILKAN


zila, u ada jual ker tapak nyer? kalu ada kita nakkkk......
awak guna mesin epalk juga ke atau mesin brand laun, bagitau model mesin nanti akak carikan

mesin jahit epal..model 2049..beli mahal ekk tp tahu jahit yg lurus jer...buat baju kurung jer..yg lain hampeh..

mesin tu ada macam2 fungsi, beli tapak dia rm299...ada 15 jenis tapak, macam2 benda boleh buat, kalu awak nak saya ajar gunma tapak2 tu boleh je akak tunjuk

Kak Zila,

Saya ade beli tapak extra ni tapi tak tau cara nak gunanye...selama ni cuma guna jahit lurus ngan tapak jahit tepi je.. yg lain-lain buat hiasan je... rugi rasenye.. kalau akak bleh ajarkan cara-cara penggunaan, bagus gak...
Back to top Go down
View user profile
whiterosa



Posts : 31
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Wed Jan 21, 2009 10:01 pm

]

Kak Zila,

Saya ade beli tapak extra ni tapi tak tau cara nak gunanye...selama ni cuma guna jahit lurus ngan tapak jahit tepi je.. yg lain-lain buat hiasan je... rugi rasenye.. kalau akak bleh ajarkan cara-cara penggunaan, bagus gak...[/quote]

yeahh...betul tuhh..akak ajar ekkk..basic2 jer..janji tahu guna....tunjuk cara.... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Thu Jan 22, 2009 10:32 am

sape nak tengok cara2 guna tapak. gi web www.epal.com.my

mereka upload video kat situ, lagi senang nak fahan. g yg mesin 2049 ya
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
uzi



Posts : 111
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Thu Jan 22, 2009 12:04 pm

baru2 ni cuba bukak youtube... then taiplah jahitan... terus kuar video cara2 nak guna tapak...
rasanya hampir sama dengan video kat laman web epal... cuma bezanya ada suara... hat tu rasanya diupload oleh kak sheila...
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Thu Jan 22, 2009 1:04 pm

uzi wrote:
baru2 ni cuba bukak youtube... then taiplah jahitan... terus kuar video cara2 nak guna tapak...
rasanya hampir sama dengan video kat laman web epal... cuma bezanya ada suara... hat tu rasanya diupload oleh kak sheila...

tu arr google je, mesti ada. hhehge
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
sal9281



Posts : 122
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : pandan indah

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Thu Jan 22, 2009 1:46 pm

zila.jarum no berapa sesuai untuk jahit jersey J1 ni? saya dah try no. 9 dengan 14 tapi tak ok la. benang jadi rapat
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Thu Jan 22, 2009 1:56 pm

sal9281 wrote:
zila.jarum no berapa sesuai untuk jahit jersey J1 ni? saya dah try no. 9 dengan 14 tapi tak ok la. benang jadi rapat

jarak jahitan tu dlm 2 atau 2.5 pastu tapak pun penting gak, jarum 9 dah ok tu, so far saya guna jarum 9 dgn tapak utk jahit kain organza
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
ajergiler
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Thu Jan 22, 2009 3:51 pm

zila_kasim wrote:
sal9281 wrote:
zila.jarum no berapa sesuai untuk jahit jersey J1 ni? saya dah try no. 9 dengan 14 tapi tak ok la. benang jadi rapat

jarak jahitan tu dlm 2 atau 2.5 pastu tapak pun penting gak, jarum 9 dah ok tu, so far saya guna jarum 9 dgn tapak utk jahit kain organza

tapaknya yg clear tu kan kak zila??
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Thu Jan 22, 2009 4:00 pm

ajergiler wrote:
zila_kasim wrote:
sal9281 wrote:
zila.jarum no berapa sesuai untuk jahit jersey J1 ni? saya dah try no. 9 dengan 14 tapi tak ok la. benang jadi rapat

jarak jahitan tu dlm 2 atau 2.5 pastu tapak pun penting gak, jarum 9 dah ok tu, so far saya guna jarum 9 dgn tapak utk jahit kain organza

tapaknya yg clear tu kan kak zila??
warna putih tapak dia
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
sal9281



Posts : 122
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : pandan indah

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Thu Jan 22, 2009 9:29 pm

yang mana satu tapak yang zila cakap tu?





or yang ini



yang ni saya selalu guna jahit tudung cuma untuk kain J1 ni banyak jahitan kena tetas sebab jahitan jadi rapat. saya pakai jarum 9 dan jarak 3. kalau 2-2.5 lagi jadi rapat.
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Fri Jan 23, 2009 8:54 am

sal9281 wrote:
yang mana satu tapak yang zila cakap tu?

ni tapak kulit tapi boleh guna gak... roller dia kasi gerak kain jersey tu nanti



ni tapak biasa org guna utk sulam atau applique


or yang ini

ni tapak jahit biasa dan tapak putih tu cam tapak ni, tapi warna putih, tapak putih tu biasa guna utk jahit kain organza atau kain nipis2


yang ni saya selalu guna jahit tudung cuma untuk kain J1 ni banyak jahitan kena tetas sebab jahitan jadi rapat. saya pakai jarum 9 dan jarak 3. kalau 2-2.5 lagi jadi rapat.
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
zue



Posts : 143
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Fri Jan 23, 2009 10:20 pm

k.zila..tapak dia yg mcm ni ke..


...pinjam & crop gmbr akak ye... lol!

p/s: ari tu beli mesin harmony 2049, x de pun tapak ni dlm magic kit tu... No camne ye.. confused confused
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Sat Jan 24, 2009 4:28 am

zue wrote:
k.zila..tapak dia yg mcm ni ke..


...pinjam & crop gmbr akak ye... lol!

p/s: ari tu beli mesin harmony 2049, x de pun tapak ni dlm magic kit tu... No camne ye.. confused confused

ya
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
sal9281



Posts : 122
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : pandan indah

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Sat Jan 24, 2009 8:13 am

zue wrote:
k.zila..tapak dia yg mcm ni ke..


...pinjam & crop gmbr akak ye... lol!

p/s: ari tu beli mesin harmony 2049, x de pun tapak ni dlm magic kit tu... No camne ye.. confused confused

tapak ni kena beli asing or memang termasuk dalam magic kit tu? saya pun tak dapat tapak ni silent
Back to top Go down
View user profile
zue



Posts : 143
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Sat Jan 24, 2009 8:08 pm

sal9281 wrote:


tapak ni kena beli asing or memang termasuk dalam magic kit tu? saya pun tak dapat tapak ni silent

sal, tadi sy gi tnye kat epal puchong...diaorg ckp klau beli yg pakej (mesin & magic kit) mmng x de tapak tu. Klau beli kit tapak SHJ yg rega RM299 tu yg ada...Sy nak beli satu tapak tu je pun x de jual...Kalau nak try tanye k.sheila. Tadi dia call ckp klau nak beli tapak plastik tu bgtau kat dia..
Back to top Go down
View user profile
whiterosa



Posts : 31
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Sun Jan 25, 2009 3:30 pm

zila_kasim wrote:
zue wrote:
k.zila..tapak dia yg mcm ni ke..


...pinjam & crop gmbr akak ye... lol!

p/s: ari tu beli mesin harmony 2049, x de pun tapak ni dlm magic kit tu... No camne ye.. confused confused

ya


salam..k.zila...

tapak dah pos ker blm?kalu dah nanti inform ekkk...tq
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Tue Jan 27, 2009 7:17 am

whiterosa wrote:
zila_kasim wrote:
zue wrote:
k.zila..tapak dia yg mcm ni ke..


...pinjam & crop gmbr akak ye... lol!

p/s: ari tu beli mesin harmony 2049, x de pun tapak ni dlm magic kit tu... No camne ye.. confused confused

ya


salam..k.zila...

tapak dah pos ker blm?kalu dah nanti inform ekkk...tq

WSALAM, LUPA NAK INFORM AKAK MINTA KAK SHEILA POSKAN KEPADA AWAK....RASA2NYA DAH POS SABTU LEPAS TU
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Promosi Jualan Mesin Jahit   Today at 8:32 pm

Back to top Go down
 
Promosi Jualan Mesin Jahit
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: