BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket
Share | 
 

 Kelas Menjahit "SELAIN TUDUNG".Letak info saje.....Q&A melalui PM ..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
misa
Peniaga


Posts: 776
Join date: 2008-12-22
Location: KL

PostSubject: Kelas Menjahit "SELAIN TUDUNG".Letak info saje.....Q&A melalui PM ..   Wed Jun 24, 2009 4:39 pm

Salam.. ni misa tlg bukak topik utk kak zila..

kak zila akan menganjurkan satu sewing party.. Sapa2 yg nak join, boleh email her...


Tempat : (UPM ata u Bangi) To be confirmed..
Tarikh : 26 Julai (Ahad)
Masa : 11 PAGI - 5PTG

1. YURAN SEBANYAK RM10 BAGI SETIAP PESERTA NTUK JAHIT LONG WALLET.... PERALATAN SERTA MESIN MESTI DIBAWA SENDIRI
2. SEWA TEMPAT RM10 (NAK BAGI KAT TUAN PUNYA TEMPAT COZ KITA SEPAHKAN DIA)
3. SILA MAKLUMKAN AWAL2 JIKA ANDA TIDAK MEMPUNYAI MESIN KERANA BOLEH SEWA DARI EPAL (RM15 SEBIJI)
4. KITA BUAT POT LUCK, SILA MAKLUMKAN MAKANAN YG NAK DI BAWA
5. BOLEH ADAKAN SESSI JUAL MENJUAL



note :
bahan2 untuk jahit purse (kalu x de kena beli kat sessi jual menjual)

* kain 100% cotton 2 jenis color (1/2 meter setiap satu)
* kain gam (yg sedan2 keras)
* zip saiz 3 atau 4 inci
* butang ( kalu x de sgt bawa butang ketip sahaja) dan butang hiasan
* kertas minyak untuk lukis pola
* buku nota



If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
atau refer to her blog : http://coretanseni.blogspot.com/2009/06/sewing-party.html
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
3pelf



Posts: 257
Join date: 2008-12-22

PostSubject: Re: Kelas Menjahit "SELAIN TUDUNG".Letak info saje.....Q&A melalui PM ..   Tue Jul 28, 2009 12:16 pm

salam all....saya ada buat kelas menjahit baju kurung sapa2 yg berminat bleh booking tarikh kelas ye

ni detail

Mobile KELAS khas untuk baju kurung sahaja di rumah ANDA!
Anda ada tudung yan gcantik utk digayakan pada hari raya....apa salahnya matching dgn baju kurung plak ye...tp x tau nak buat baju kurung....maka saya ada menganjurkan Kelas INTENSIF menjahit baju kurung tradisional di rumah anda!!.

Yuran : RM 200.00


Kelas diadakna selama 2 hari dan bermula BULAN OGOS ini...mari book tarikh sebelum terlewat
(weekend only)

8&9 Ogos 2009
15&16 Ogos 2009

Bulan puasa tidak ada mobile yer....penat ooiit...

Masa :
Weekend : 10.00 am - 4.00 pm (2 Hari)
1.00 pm - 2.00 pm (Sembahyang dan makan)

Area student yang hendak belajar mestilah area SETAPAK/DANAU KOTA, SELAYANG/GOMBAK, WANGSA MAJU/MELAWATI
KELANA JAYA

Peralatan : Pelajar perlu sediakan Kain Cotton 4 meter dan Baju Contoh.



MIN 1 pelajar - MAX 2 pelajar jika ada kawan nak join sekali..

DEPOSIT :
RM 50.00 (utk booking tarikh kelas)

Boleh lakukan pembayaran dalam akaun MAYBANK :
Nama : Fazilah Mohd. Basiron
No. Akaun : 112222171948
Segala butiran pembayaran emailkan ke :
dboutiquestore.zila@gmail.com

Deposit tidak akan dipulangkan sekiranya pembatalan dibuat disaat akhir. Pembatalan perlu diberitahu sekurang-kurangnya 3 hari sebelum kelas bermula.


Sesiapa yang berminat, sila hubungi :

ZILA: 012-6865644

email : dboutiquestore.zila@gmail.com

p/s: special gift utk 5 student pertama yang register
Back to top Go down
View user profile
dila



Posts: 21
Join date: 2009-11-15
Location: KL (Setapak) & SHAH ALAM (Sn 30)

PostSubject: BAJU KURUNG BIASA@JOHOR   Fri Feb 12, 2010 3:33 pm

KELAS MENJAHIT BAJU KURUNG JOHOR
********************************
TEMPAT : TAMAN MELATI, SETAPAK
MASA : SABTU / AHAD (9.00AM – 5.00PM @siap)
FEE : RM 200

YANG PERLU DIBAWA : MESIN JAHIT PORTABLE (jika ada)
-Semua bahan dan peralatan akan disediakan termasuk fabrik.
-Boleh bawak kain sendiri (jika ada) minus RM30
-Nota Jahitan juga akan di sediakan.

MAKSIMUM PESERTA : 3 ORANG

SILIBUS :
Cara2 untuk;
-Mengukur Badan
-Menggunting Fabrik Baju Kurung
-Membuat Ukuran dan Menebuk Lubang Leher
-Menyediakan Lapik Leher
-Menjahit Leher Baju Kurung
-Menjahit Lapik Leher dan Kemasan Leher Baju Kurung
-Menjahit dan mencantum Pesak dan Kekek
-Mencantum Pesak dengan Badan
-Menjahit Silang Pangkah untuk Kemasan tangan dan Kaki Baju
-Menyediakan dan Memasang Pad Bahu
-Mengukur, memotong dan menyusun Kain
-Menjahit Zip
-Kemasan Akhir


PEMBAYARAN
*************
NO AKAUN : 1233-0001083-20-4
NAMA BANK : CIMB ISLAMIK
NAMA : NUR ADILAH
*Sila maklumkan segala bayaran melalui SMS atau email

NO TELEFON : 012-3592805
EMAIL : nur_ila82@yahoo.com

* SMS@ telefon sy untuk maklumat lanjut.

Terima Kasih. =)

Dila- 012-3592805
Back to top Go down
View user profile
asmahmajid



Posts: 6
Join date: 2010-03-02
Location: Kajang

PostSubject: Re: Kelas Menjahit "SELAIN TUDUNG".Letak info saje.....Q&A melalui PM ..   Tue Mar 02, 2010 4:17 pm

3pelf wrote:
salam all....saya ada buat kelas menjahit baju kurung sapa2 yg berminat bleh booking tarikh kelas ye

ni detail

Mobile KELAS khas untuk baju kurung sahaja di rumah ANDA!
Anda ada tudung yan gcantik utk digayakan pada hari raya....apa salahnya matching dgn baju kurung plak ye...tp x tau nak buat baju kurung....maka saya ada menganjurkan Kelas INTENSIF menjahit baju kurung tradisional di rumah anda!!.

Yuran : RM 200.00


Kelas diadakna selama 2 hari dan bermula BULAN OGOS ini...mari book tarikh sebelum terlewat
(weekend only)

8&9 Ogos 2009
15&16 Ogos 2009

Bulan puasa tidak ada mobile yer....penat ooiit...



Salam.. minat nak belajar menjahit bj kurung..takde wat kelas menjahit lg ke?.........mslhnya saya tinggal di kjg camne ye...

Masa :
Weekend : 10.00 am - 4.00 pm (2 Hari)
1.00 pm - 2.00 pm (Sembahyang dan makan)

Area student yang hendak belajar mestilah area SETAPAK/DANAU KOTA, SELAYANG/GOMBAK, WANGSA MAJU/MELAWATI
KELANA JAYA

Peralatan : Pelajar perlu sediakan Kain Cotton 4 meter dan Baju Contoh.



MIN 1 pelajar - MAX 2 pelajar jika ada kawan nak join sekali..

DEPOSIT :
RM 50.00 (utk booking tarikh kelas)

Boleh lakukan pembayaran dalam akaun MAYBANK :
Nama : Fazilah Mohd. Basiron
No. Akaun : 112222171948
Segala butiran pembayaran emailkan ke :
dboutiquestore.zila@gmail.com

Deposit tidak akan dipulangkan sekiranya pembatalan dibuat disaat akhir. Pembatalan perlu diberitahu sekurang-kurangnya 3 hari sebelum kelas bermula.


Sesiapa yang berminat, sila hubungi :

ZILA: 012-6865644

email : dboutiquestore.zila@gmail.com

p/s: special gift utk 5 student pertama yang register
Back to top Go down
View user profile http://www.aflahhouse.com
asmahmajid



Posts: 6
Join date: 2010-03-02
Location: Kajang

PostSubject: Re: Kelas Menjahit "SELAIN TUDUNG".Letak info saje.....Q&A melalui PM ..   Tue Mar 02, 2010 4:27 pm

3pelf wrote:
salam all....saya ada buat kelas menjahit baju kurung sapa2 yg berminat bleh booking tarikh kelas ye

ni detail

Mobile KELAS khas untuk baju kurung sahaja di rumah ANDA!
Anda ada tudung yan gcantik utk digayakan pada hari raya....apa salahnya matching dgn baju kurung plak ye...tp x tau nak buat baju kurung....maka saya ada menganjurkan Kelas INTENSIF menjahit baju kurung tradisional di rumah anda!!.

Yuran : RM 200.00


Kelas diadakna selama 2 hari dan bermula BULAN OGOS ini...mari book tarikh sebelum terlewat
(weekend only)

8&9 Ogos 2009
15&16 Ogos 2009

Bulan puasa tidak ada mobile yer....penat ooiit...

Masa :
Weekend : 10.00 am - 4.00 pm (2 Hari)
1.00 pm - 2.00 pm (Sembahyang dan makan)

Area student yang hendak belajar mestilah area SETAPAK/DANAU KOTA, SELAYANG/GOMBAK, WANGSA MAJU/MELAWATI
KELANA JAYA

Peralatan : Pelajar perlu sediakan Kain Cotton 4 meter dan Baju Contoh.



MIN 1 pelajar - MAX 2 pelajar jika ada kawan nak join sekali..

DEPOSIT :
RM 50.00 (utk booking tarikh kelas)

Boleh lakukan pembayaran dalam akaun MAYBANK :
Nama : Fazilah Mohd. Basiron
No. Akaun : 112222171948
Segala butiran pembayaran emailkan ke :
dboutiquestore.zila@gmail.com

Deposit tidak akan dipulangkan sekiranya pembatalan dibuat disaat akhir. Pembatalan perlu diberitahu sekurang-kurangnya 3 hari sebelum kelas bermula.


Sesiapa yang berminat, sila hubungi :

ZILA: 012-6865644

email : dboutiquestore.zila@gmail.com

p/s: special gift utk 5 student pertama yang register






Salam kawan2...saye ade jual borong kain japanese cotton,english cotton dan cotton voile dr india....br je smpi stok br lastweek (25 feb 2010)

sape2 brminat leh cal saye...trutama yg sdg belajar menjahit bj kurung tu leh la beli kat saye hg special sayee tawarkan...0162331220 Asma
Back to top Go down
View user profile http://www.aflahhouse.com
ummiwidad



Posts: 27
Join date: 2009-11-23
Location: kajang

PostSubject: Re: Kelas Menjahit "SELAIN TUDUNG".Letak info saje.....Q&A melalui PM ..   Thu Jul 22, 2010 3:39 pm

Dismissed


Last edited by ummiwidad on Thu Jun 09, 2011 2:50 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
azima



Posts: 91
Join date: 2009-02-21
Age: 36
Location: klang

PostSubject: Re: Kelas Menjahit "SELAIN TUDUNG".Letak info saje.....Q&A melalui PM ..   Thu Oct 28, 2010 8:19 pm

sy nak tumpang war2 kan.. MOD, kalau tak related.. mintak delete yer. tq

sy nak buat sewing party (masih dlm perancangan) bulan 12 nie (ahad) & jahit kaftan nie.. sesiapa yg berminat boleh join & sila ke blog sy.. .


Sewing party 1 : Dec 2010 : Kaftan














pic besar Shocked maaf sy tak pandai nak pekecik Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile http://azimadiyshop.blogspot.com
naiz



Posts: 3
Join date: 2009-09-03
Age: 38
Location: taiping, Perak

PostSubject: kelas jahitan langsir di cheras dan putrajaya   Sun Nov 14, 2010 11:40 am

Kelas jahitan langsir akan di adakan pada 27hb november di cheras
manakala 28hb november di Putrajya presint 8

maklumat lanjut boleh layari http://kelaslangsir.blogspot.com/

boleh click banner di bawah juga Very Happy
Create your own banner at mybannermaker.com!
Back to top Go down
View user profile http://kelaslangsir.blogspot.com
My Little Touch



Posts: 2
Join date: 2010-12-17

PostSubject: Re: Kelas Menjahit "SELAIN TUDUNG".Letak info saje.....Q&A melalui PM ..   Fri Dec 17, 2010 8:40 pm

salam.. nak tumpang sama..

saya menawarkan kelas jahitan manik bagi yg berminat, secara perseorangan or kumpulan. yuran kelas seperti berikut :

Teknik Asas - RM 180
Teknik Asas & Lanjutan - RM 250
Shimmering Flora - RM 150
Bunga-Bunga Sequins - RM 150

jika berminat, boleh email ke : mylittletouch@yahoo.com atau contact saya : 019-3193306

terima kasih
Back to top Go down
View user profile
mdesign



Posts: 1
Join date: 2009-03-25

PostSubject: Re: Kelas Menjahit "SELAIN TUDUNG".Letak info saje.....Q&A melalui PM ..   Thu Feb 03, 2011 7:50 am

Saya ada menganjurkan Kelas INTENSIF jahitan (Baju Kurung Biasa, Kurung Moden, Kurung Pahang dan Blouse).

Yuran : RM 150.00

Masa : 10.00 am – 5.00 pm (2 Hari -Weekend)

Tempat : 52, Jalan PUJ 4/10, Taman Puncak Jalil, Bandar Putra Permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor.

Peralatan yg perlu dibawa : Kain Cotton 4 meter, Baju Contoh,Benang, Gunting Kertas dan Gunting Kain dan calculator.

Sijil : Diberi

kalau nak tgk gambar boleh layari : http://picasaweb.google.com/mariatidesign?fgl=true&pli=1

nak info lengkap dan jadual terkini sila klik SINI
Back to top Go down
View user profile
 

Kelas Menjahit "SELAIN TUDUNG".Letak info saje.....Q&A melalui PM ..

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI ::  :: -