BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Mesin jahit & twin needle

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
shinju



Posts : 161
Join date : 2009-02-19

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Thu Jul 23, 2009 4:52 pm

kyana...

aper beza NV50 n NV30??? yang maner lg besh.... shinju nk beli mesin jahit nih... nak tau pendapat pengguna mesin ni, mesin nih leh guna 24 jam ker??? baru nih shinju ader p kedai, pekedai tu cadangkan beli mesin jahit BOYINK (promosi RM999)... yer tahan lasak, leh guna 24 jam.. cam mesin industri.... seangkatan ngan YAmata, Gemsy... cuma pekedai tuh kata beza mesin hanyalah jenama, fungsi n kehebatannya sama je..
Back to top Go down
View user profile
kakza



Posts : 51
Join date : 2009-07-21
Age : 47
Location : Kolompo

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Thu Jul 23, 2009 5:29 pm

shinju wrote:
kyana...

aper beza NV50 n NV30??? yang maner lg besh.... shinju nk beli mesin jahit nih... nak tau pendapat pengguna mesin ni, mesin nih leh guna 24 jam ker??? baru nih shinju ader p kedai, pekedai tu cadangkan beli mesin jahit BOYINK (promosi RM999)... yer tahan lasak, leh guna 24 jam.. cam mesin industri.... seangkatan ngan YAmata, Gemsy... cuma pekedai tuh kata beza mesin hanyalah jenama, fungsi n kehebatannya sama je..

salam shinju..

errmm.. setahu kza, kalau mesin portable..paling lama menjeit non-stop tekan 2 jam ja.. pastu kene bagi dia rest kalau dia mola la dia jadi geylong.. hat buleh press tak angkat2 nih.. jenis industrial la pasai dia built to work.

mesin jeit BOYINK? errmmm.. cu cari review mesin jeit tu kat google.. baca pendapat org k.

nak beli NV 30 ka NV 50? nak trade in mesin singer ke.. tak.. nak trade in ke.. tak.. tak trade ke ... nak??

cyclops
Back to top Go down
View user profile http://jahitankhazanahbonda.blogspot.com
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Sun Jul 26, 2009 3:43 pm

nak tanya skit camna nak guna twin needle tu eks... asyik melompat jer jahitan kat tudung.. tension den
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
sutera14



Posts : 26
Join date : 2009-06-11
Age : 38
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Tue Jul 28, 2009 11:10 am

rimbun1 wrote:
nak tanya skit camna nak guna twin needle tu eks... asyik melompat jer jahitan kat tudung.. tension den

Untuk mesin saya(Brother NV30), benang yang utama pasang kat jarum yang kanan ikut laluan biasa..Yang benang kedua pula, lalu laluan sama tapi tak perlu masuk bahagian selit benang atas jarum tu... terus masukkan benang ke lubang jarum yang kiri... dan make sure benang skoci pasang dengan betul.. try jahit insyaallah jadik.. cantik. Setakat ni saya takde masalah twin needle.. jahitan pun kemas jer.. suka sgt twin needles... sunny sunny
Back to top Go down
View user profile http://sshijabcollections.blogspot.com/
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Tue Jul 28, 2009 11:17 am

sutera14 wrote:
rimbun1 wrote:
nak tanya skit camna nak guna twin needle tu eks... asyik melompat jer jahitan kat tudung.. tension den

Untuk mesin saya(Brother NV30), benang yang utama pasang kat jarum yang kanan ikut laluan biasa..Yang benang kedua pula, lalu laluan sama tapi tak perlu masuk bahagian selit benang atas jarum tu... terus masukkan benang ke lubang jarum yang kiri... dan make sure benang skoci pasang dengan betul.. try jahit insyaallah jadik.. cantik. Setakat ni saya takde masalah twin needle.. jahitan pun kemas jer.. suka sgt twin needles... sunny sunny

emmm rasanya NV30 n NV50 sama je kan. benang dah betul dah. semlm try adjust tension benang to 1... baru ok skit cuma masih ada gelembung skit2 le. Sutera guna tapak non stick ke? or tapak J je?
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Tue Jul 28, 2009 1:31 pm

mesin kalau nak run 24hours beli jenis industri dik.. tu mmg heavyly used punye.. nv30 n nv50 ni domestik.. run 2 jam break.. run 2 jam break.. sama jugak kalau mesin jahit tepi..

kalau nak belasah nv30 24jam leh jer.. tp tak panjang la umurnye.. asik sakit2 jer..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Tue Jul 28, 2009 2:31 pm

misa wrote:
mesin kalau nak run 24hours beli jenis industri dik.. tu mmg heavyly used punye.. nv30 n nv50 ni domestik.. run 2 jam break.. run 2 jam break.. sama jugak kalau mesin jahit tepi..

kalau nak belasah nv30 24jam leh jer.. tp tak panjang la umurnye.. asik sakit2 jer..
tua sebelum waktunya ler mesin tuh kekeke
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
kakza



Posts : 51
Join date : 2009-07-21
Age : 47
Location : Kolompo

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Wed Jul 29, 2009 1:06 am

rimbun1 wrote:
sutera14 wrote:
rimbun1 wrote:
nak tanya skit camna nak guna twin needle tu eks... asyik melompat jer jahitan kat tudung.. tension den

Untuk mesin saya(Brother NV30), benang yang utama pasang kat jarum yang kanan ikut laluan biasa..Yang benang kedua pula, lalu laluan sama tapi tak perlu masuk bahagian selit benang atas jarum tu... terus masukkan benang ke lubang jarum yang kiri... dan make sure benang skoci pasang dengan betul.. try jahit insyaallah jadik.. cantik. Setakat ni saya takde masalah twin needle.. jahitan pun kemas jer.. suka sgt twin needles... sunny sunny

emmm rasanya NV30 n NV50 sama je kan. benang dah betul dah. semlm try adjust tension benang to 1... baru ok skit cuma masih ada gelembung skit2 le. Sutera guna tapak non stick ke? or tapak J je?

ehem.. mesin baru lah katakan.. Rimbun, call je kedai tu tanya lagu mana nak pasang, or ask them to show you.. tapi kene p kedai tu balik la..
Back to top Go down
View user profile http://jahitankhazanahbonda.blogspot.com
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Wed Jul 29, 2009 1:23 pm

kakza wrote:
rimbun1 wrote:
sutera14 wrote:
rimbun1 wrote:
nak tanya skit camna nak guna twin needle tu eks... asyik melompat jer jahitan kat tudung.. tension den

Untuk mesin saya(Brother NV30), benang yang utama pasang kat jarum yang kanan ikut laluan biasa..Yang benang kedua pula, lalu laluan sama tapi tak perlu masuk bahagian selit benang atas jarum tu... terus masukkan benang ke lubang jarum yang kiri... dan make sure benang skoci pasang dengan betul.. try jahit insyaallah jadik.. cantik. Setakat ni saya takde masalah twin needle.. jahitan pun kemas jer.. suka sgt twin needles... sunny sunny

emmm rasanya NV30 n NV50 sama je kan. benang dah betul dah. semlm try adjust tension benang to 1... baru ok skit cuma masih ada gelembung skit2 le. Sutera guna tapak non stick ke? or tapak J je?

ehem.. mesin baru lah katakan.. Rimbun, call je kedai tu tanya lagu mana nak pasang, or ask them to show you.. tapi kene p kedai tu balik la..

kawanku...
rimbun dh beli nv50 la....uhuuu..kita la yg melopong...geram lak tgk nv50 rimbun kt blog dia...hehehe...

cepat la p tukaq msn singer tuuu...
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Wed Jul 29, 2009 2:37 pm

afizaz93 wrote:


kawanku...
rimbun dh beli nv50 la....uhuuu..kita la yg melopong...geram lak tgk nv50 rimbun kt blog dia...hehehe...

cepat la p tukaq msn singer tuuu...

Bulan ni ikat perut lerr hehehe. dok belek sana sini, tudung pon tak di jahit lg ni kekeke
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Wed Jul 29, 2009 6:28 pm

rimbun1 wrote:
afizaz93 wrote:


kawanku...
rimbun dh beli nv50 la....uhuuu..kita la yg melopong...geram lak tgk nv50 rimbun kt blog dia...hehehe...

cepat la p tukaq msn singer tuuu...

Bulan ni ikat perut lerr hehehe. dok belek sana sini, tudung pon tak di jahit lg ni kekeke

kak mmg dok bekenan gak tp x leh lg...uhuuu...umah baru lps kena pecah masuk..alhamdulillah mesin2 depa x angkutss...

tp kak tgk gmbr nv50 rimbun tu ala2 msn epal mc6500 je...tu yg laaaagi kenan!! Cool
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
kakza



Posts : 51
Join date : 2009-07-21
Age : 47
Location : Kolompo

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Thu Jul 30, 2009 1:37 am

afizaz93 wrote:
rimbun1 wrote:
afizaz93 wrote:


kawanku...
rimbun dh beli nv50 la....uhuuu..kita la yg melopong...geram lak tgk nv50 rimbun kt blog dia...hehehe...

cepat la p tukaq msn singer tuuu...

Bulan ni ikat perut lerr hehehe. dok belek sana sini, tudung pon tak di jahit lg ni kekeke

kak mmg dok bekenan gak tp x leh lg...uhuuu...umah baru lps kena pecah masuk..alhamdulillah mesin2 depa x angkutss...

tp kak tgk gmbr nv50 rimbun tu ala2 msn epal mc6500 je...tu yg laaaagi kenan!! Cool

takde la kak.. kecik dr mc6500.. mesin singer tu tak leh tukag la kak, dah bayar overhaul dekat RM200. Kita kayuh dulu cover kos. Nanti saye nak balik Guag, nak jumpa akak kat sane buleh?
Back to top Go down
View user profile http://jahitankhazanahbonda.blogspot.com
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Thu Jul 30, 2009 11:43 am

kakza wrote:
afizaz93 wrote:
rimbun1 wrote:
afizaz93 wrote:


kawanku...
rimbun dh beli nv50 la....uhuuu..kita la yg melopong...geram lak tgk nv50 rimbun kt blog dia...hehehe...

cepat la p tukaq msn singer tuuu...

Bulan ni ikat perut lerr hehehe. dok belek sana sini, tudung pon tak di jahit lg ni kekeke

kak mmg dok bekenan gak tp x leh lg...uhuuu...umah baru lps kena pecah masuk..alhamdulillah mesin2 depa x angkutss...

tp kak tgk gmbr nv50 rimbun tu ala2 msn epal mc6500 je...tu yg laaaagi kenan!! Cool

takde la kak.. kecik dr mc6500.. mesin singer tu tak leh tukag la kak, dah bayar overhaul dekat RM200. Kita kayuh dulu cover kos. Nanti saye nak balik Guag, nak jumpa akak kat sane buleh?

ooo kecik lg rupanya..tp x pa la...dh canggih tuuu...

nti balik, leh la tlg belikan twin needle 4mm cam bola2 api punya tu kot??hehe
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
kakza



Posts : 51
Join date : 2009-07-21
Age : 47
Location : Kolompo

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Fri Jul 31, 2009 12:39 pm

afizaz93 wrote:
kakza wrote:
afizaz93 wrote:
rimbun1 wrote:
afizaz93 wrote:


kawanku...
rimbun dh beli nv50 la....uhuuu..kita la yg melopong...geram lak tgk nv50 rimbun kt blog dia...hehehe...

cepat la p tukaq msn singer tuuu...

Bulan ni ikat perut lerr hehehe. dok belek sana sini, tudung pon tak di jahit lg ni kekeke

kak mmg dok bekenan gak tp x leh lg...uhuuu...umah baru lps kena pecah masuk..alhamdulillah mesin2 depa x angkutss...

tp kak tgk gmbr nv50 rimbun tu ala2 msn epal mc6500 je...tu yg laaaagi kenan!! Cool

takde la kak.. kecik dr mc6500.. mesin singer tu tak leh tukag la kak, dah bayar overhaul dekat RM200. Kita kayuh dulu cover kos. Nanti saye nak balik Guag, nak jumpa akak kat sane buleh?



ooo kecik lg rupanya..tp x pa la...dh canggih tuuu...

nti balik, leh la tlg belikan twin needle 4mm cam bola2 api punya tu kot??hehe

oooo... untuk akak.. ape2 pun buleh. akak sms la barang yg akak nak beli tu, pastu akak tel lsn dan booking, nanti habis pula. ape2 akak sms yer..
Back to top Go down
View user profile http://jahitankhazanahbonda.blogspot.com
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Sun Aug 02, 2009 10:39 pm

Akhirnya... pandai jugak pakai twin needle nii. kiranya mmg jimat masa skit ler. tak yah nak jahit tepi dah. yezzzzzzzzz
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
shinju



Posts : 161
Join date : 2009-02-19

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Aug 03, 2009 9:13 am

tq to all.... kerana telah membantu shinju sedikit sebanyak dalam proses memilih mesin jahit yang sesuai.... hehehe.. shinju dh beli msein jahit Singer (industri), nih dalam proses belajar mengwal kelajuan..
Back to top Go down
View user profile
kakza



Posts : 51
Join date : 2009-07-21
Age : 47
Location : Kolompo

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Aug 03, 2009 9:49 am

rimbun1 wrote:
Akhirnya... pandai jugak pakai twin needle nii. kiranya mmg jimat masa skit ler. tak yah nak jahit tepi dah. yezzzzzzzzz

twin needle ni, yg singer portable buleh guna ka? teringin gak nak try. la ni tgh memasterkan diri dgn pakai hemming foot. peh.. jenuh nak control gak mendalah ni.

twin needle ni beli kat kedai mesin yg fofular tu gak ker?
Back to top Go down
View user profile http://jahitankhazanahbonda.blogspot.com
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Aug 03, 2009 10:21 am

kakza wrote:
rimbun1 wrote:
Akhirnya... pandai jugak pakai twin needle nii. kiranya mmg jimat masa skit ler. tak yah nak jahit tepi dah. yezzzzzzzzz

twin needle ni, yg singer portable buleh guna ka? teringin gak nak try. la ni tgh memasterkan diri dgn pakai hemming foot. peh.. jenuh nak control gak mendalah ni.

twin needle ni beli kat kedai mesin yg fofular tu gak ker?

hahahaha..ye lah borong terus kat kedai fofular dkat2 ngan rumah akak tu ler. saya guna yg 4mm (RM6.50 kalu tak silap), mmg nice sgt. seronok plak guna twin needle nii. rasanya kalau mesin tuh bole guna untuk jahit zigzag, bole guna untuk twin needle, but test2 ler dulu, takut patah plak jarum tuh nnt.
Thanks to all yg share experience kat sini.. siap selak dr page one.. rupanya tension benang tuh kena betul... adjust to between 1 - 0 tuh
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
kakza



Posts : 51
Join date : 2009-07-21
Age : 47
Location : Kolompo

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Aug 03, 2009 10:24 am

rimbun1 wrote:
kakza wrote:
rimbun1 wrote:
Akhirnya... pandai jugak pakai twin needle nii. kiranya mmg jimat masa skit ler. tak yah nak jahit tepi dah. yezzzzzzzzz

twin needle ni, yg singer portable buleh guna ka? teringin gak nak try. la ni tgh memasterkan diri dgn pakai hemming foot. peh.. jenuh nak control gak mendalah ni.

twin needle ni beli kat kedai mesin yg fofular tu gak ker?

hahahaha..ye lah borong terus kat kedai fofular dkat2 ngan rumah akak tu ler. saya guna yg 4mm (RM6.50 kalu tak silap), mmg nice sgt. seronok plak guna twin needle nii. rasanya kalau mesin tuh bole guna untuk jahit zigzag, bole guna untuk twin needle, but test2 ler dulu, takut patah plak jarum tuh nnt.
Thanks to all yg share experience kat sini.. siap selak dr page one.. rupanya tension benang tuh kena betul... adjust to between 1 - 0 tuh

oraiit.. nanti kza p jengah kedai dia. rimbun jeit sure la sedap.. mesin baru lah katakan.. NV50.. vroooom....
Back to top Go down
View user profile http://jahitankhazanahbonda.blogspot.com
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Aug 03, 2009 11:03 am

kakza wrote:
rimbun1 wrote:
kakza wrote:
rimbun1 wrote:
Akhirnya... pandai jugak pakai twin needle nii. kiranya mmg jimat masa skit ler. tak yah nak jahit tepi dah. yezzzzzzzzz

twin needle ni, yg singer portable buleh guna ka? teringin gak nak try. la ni tgh memasterkan diri dgn pakai hemming foot. peh.. jenuh nak control gak mendalah ni.

twin needle ni beli kat kedai mesin yg fofular tu gak ker?

hahahaha..ye lah borong terus kat kedai fofular dkat2 ngan rumah akak tu ler. saya guna yg 4mm (RM6.50 kalu tak silap), mmg nice sgt. seronok plak guna twin needle nii. rasanya kalau mesin tuh bole guna untuk jahit zigzag, bole guna untuk twin needle, but test2 ler dulu, takut patah plak jarum tuh nnt.
Thanks to all yg share experience kat sini.. siap selak dr page one.. rupanya tension benang tuh kena betul... adjust to between 1 - 0 tuh

oraiit.. nanti kza p jengah kedai dia. rimbun jeit sure la sedap.. mesin baru lah katakan.. NV50.. vroooom....

kakza,
hang p bl msn cv d lsn la sng..tu dia br offer...x yah bl nv50 lagiii..hehe..
nti p tgk demo dulu, kalau ok hbq mai...
jd blk kpg dak baru niii???uhuuu..sori aa hp x beli lagii..
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
nazlinhassan



Posts : 56
Join date : 2009-05-08
Age : 40
Location : Stulang Baru, Johor Bahru

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Tue Aug 04, 2009 11:42 am

askm rimbun..nak tanye siket lah..rimbun beli nv50 kan..same lah nazlin pun..baru dpt 1/8/09 ari tuh..belum pandai sgt nak gune twin needle ni..nak tanye lah..kalau nak ganti jahit tepi, yg NV50 tu kene tukar warne ape n no berape ek?
Back to top Go down
View user profile http://nazlinhassan.blogspot.com
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Tue Aug 04, 2009 1:18 pm

nazlinhassan wrote:
askm rimbun..nak tanye siket lah..rimbun beli nv50 kan..same lah nazlin pun..baru dpt 1/8/09 ari tuh..belum pandai sgt nak gune twin needle ni..nak tanye lah..kalau nak ganti jahit tepi, yg NV50 tu kene tukar warne ape n no berape ek?

welkom to NV50 club flower flower .. mcm yer jer ada club hehehe
sorry nazlin, rimbun tak pernah guna lg jahitan untuk jahit tepi tuh (sbb dah ada mesin jahit tepi lain kan) so no komen ler. masa kat LSN aritu ada dia tunjuk tp tak ingat sgt ler, lg pon jahit tepinya tak secantik pakai mesin overlock biasa tuh. maybe ada org lain bole tulun kut... or nnt balik rimbun try test recall balik apa yg di ajar aritu ok
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Tue Aug 04, 2009 1:24 pm

kakza wrote:

oraiit.. nanti kza p jengah kedai dia. rimbun jeit sure la sedap.. mesin baru lah katakan.. NV50.. vroooom....

yg bestnyer ngan NV50 ni bole push button jer, terus jahit, takyah tekan pakai kaki lg. satu lg lebih senyap ler.. emm mesin CS baru tuu mmg mengancam ler... tp lebih berbaloi kalau mmg untuk yg mmg really nak go for bussiness, takat weekend bisnes niii... twin needle dah ok kut hehehe.
kakza... tak g test CS baru tu ke? bole repot2 kat sini
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
kakza



Posts : 51
Join date : 2009-07-21
Age : 47
Location : Kolompo

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Tue Aug 04, 2009 5:36 pm

rimbun1 wrote:
kakza wrote:

oraiit.. nanti kza p jengah kedai dia. rimbun jeit sure la sedap.. mesin baru lah katakan.. NV50.. vroooom....

yg bestnyer ngan NV50 ni bole push button jer, terus jahit, takyah tekan pakai kaki lg. satu lg lebih senyap ler.. emm mesin CS baru tuu mmg mengancam ler... tp lebih berbaloi kalau mmg untuk yg mmg really nak go for bussiness, takat weekend bisnes niii... twin needle dah ok kut hehehe.
kakza... tak g test CS baru tu ke? bole repot2 kat sini

mesin CS? ahaks.. ape tu?

anyway, yg pasal mesin jeit tepi pakai NV50 tu kan diknon... dia buleh jahit tepi tapi tak buleh potong kain, so tak selawa mesin jahit tepi la.

kza yg tak beli NV50 tapi berhasrat nak beli mesin tu buleh ke join kelab NV50 rimbun?
Back to top Go down
View user profile http://jahitankhazanahbonda.blogspot.com
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Tue Aug 04, 2009 6:20 pm

kakza wrote:
rimbun1 wrote:
kakza wrote:

oraiit.. nanti kza p jengah kedai dia. rimbun jeit sure la sedap.. mesin baru lah katakan.. NV50.. vroooom....

yg bestnyer ngan NV50 ni bole push button jer, terus jahit, takyah tekan pakai kaki lg. satu lg lebih senyap ler.. emm mesin CS baru tuu mmg mengancam ler... tp lebih berbaloi kalau mmg untuk yg mmg really nak go for bussiness, takat weekend bisnes niii... twin needle dah ok kut hehehe.
kakza... tak g test CS baru tu ke? bole repot2 kat sini

mesin CS? ahaks.. ape tu?

anyway, yg pasal mesin jeit tepi pakai NV50 tu kan diknon... dia buleh jahit tepi tapi tak buleh potong kain, so tak selawa mesin jahit tepi la.

kza yg tak beli NV50 tapi berhasrat nak beli mesin tu buleh ke join kelab NV50 rimbun?

amboiii kakza,
p la tlg testdrive msn cs utk aku...nk beliiiiii!!uhuuuu...
nv50 biaq dulu la...hehe..
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Today at 7:53 pm

Back to top Go down
 
Mesin jahit & twin needle
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» how does one paint a twin-tailed comet? Need help!
» Schroeder Opposed .020 Twin EBAY
» Otter & Twin Otter
» Stuart turner twin water pump.
» Twin trunk style - help needed

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: