BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Mesin jahit & twin needle

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
Qaseeh



Posts : 329
Join date : 2009-05-22
Location : http://sweetQaseeh.blogspot.com/

PostSubject: Mesin jahit & twin needle   Fri Jun 12, 2009 4:53 am

Salam kakak2 otai sume...
Qaseeh tgh confius ni nk beli mesin jahit yg mane 1..berminat dgn NV30 & XL2630. NV30 tu cm canggeh manggeh jek,tp takut xleh pakai twin needle plak.....so nk tanye akak2 kat sini, sape yg ade pengalaman gune NV30 atau XL2630 ni, ok x gune twin needle?
atau nk tanya akak2 kalo x gune mesin ni pun, mesin ape yg akak sume gune & best nk jait ngn twin needle?

thanks in advance to all Laughing
Back to top Go down
View user profile http://sweetQaseeh.blogspot.com/
Lynn_hmz



Posts : 108
Join date : 2009-05-05
Age : 39
Location : Ampang Selangor

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Fri Jun 12, 2009 12:40 pm

salam QAseeh..

Lynn dah beli NV30 tu memang boleh guna twin needle tu..
yang model lagi satu tu pun boleh gak..
cuma bila beli NV30 ni kita boleh buat projek menjahit macam-macam
sbb pattern jahitannya banyak..
memang berbaloi lah membeli NV30 ni walau pun regenya mahal.. cheers
kalau guna twin needle 6mm pun tak payah nak tukar base tapak dia..
lynn dah guna twin needle 2mm, 4mm dan 6mm
semua jahitan CANTIKKK dan tak ada masalah
Back to top Go down
View user profile
Qaseeh



Posts : 329
Join date : 2009-05-22
Location : http://sweetQaseeh.blogspot.com/

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Fri Jun 12, 2009 3:05 pm

oo cmtu ek..thanks lyn.esok kite nk menerai la kat kedai LSN tu..kalo ok nk rembat gak 1... sunny
Back to top Go down
View user profile http://sweetQaseeh.blogspot.com/
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Jun 15, 2009 9:32 am

dah beli ke ? Laughing
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
Qaseeh



Posts : 329
Join date : 2009-05-22
Location : http://sweetQaseeh.blogspot.com/

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Jun 15, 2009 9:53 am

hikhikk...aah. flower hati masih berbunge nih... Laughing
Back to top Go down
View user profile http://sweetQaseeh.blogspot.com/
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Jun 15, 2009 10:42 am

model apa yek? ni mesti nk buka kedai besar2an nih !
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
Qaseeh



Posts : 329
Join date : 2009-05-22
Location : http://sweetQaseeh.blogspot.com/

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Jun 15, 2009 11:13 am

waduhhh malu seh....hasilnye belum terbit, mesin nye sudah ditukar yg baru hikhikkk... Laughing
nv30 jek kak...cm membulat jek mate nengok nv50 tu kan....aisemen, leleh air liur je la hehehehee..
akak dah beli mesin jahit tepi eh?

hooney wrote:
model apa yek? ni mesti nk buka kedai besar2an nih !
Back to top Go down
View user profile http://sweetQaseeh.blogspot.com/
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Jun 15, 2009 11:37 am

NV30 tu mesin brand apa, untuk jahit biasa or jahit tepi
sorila, akak ni bukan nya tau....
akak x ada pun mesin jahit tepi sb kedai ada kat umah, tu yg malas
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
sutera14



Posts : 26
Join date : 2009-06-11
Age : 37
Location : Shah Alam

PostSubject: Mesin Jahit...   Mon Jun 15, 2009 1:16 pm

Saya pun tgh carik mesin jahit... baru nak berjinak2 dengan jahitan ni...
Apa suggestion agaknya untuk mesin jahit yang user friendly... senang nak handle
kalau ada masalah..
Smile
Back to top Go down
View user profile http://sshijabcollections.blogspot.com/
Lynn_hmz



Posts : 108
Join date : 2009-05-05
Age : 39
Location : Ampang Selangor

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Jun 15, 2009 3:03 pm

cheers
best kan Qaseeh...
yang paling lynn suka masukkan benagn ke jarum tu...
satu klik je benagn dah masuk...
Back to top Go down
View user profile
Qaseeh



Posts : 329
Join date : 2009-05-22
Location : http://sweetQaseeh.blogspot.com/

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Jun 15, 2009 4:01 pm

mesin jahit biase. tp ade 70 corak.boleh buat quilt,sulam simple2 pun boleh kalo reti hehe..

hooney wrote:
NV30 tu mesin brand apa, untuk jahit biasa or jahit tepi
sorila, akak ni bukan nya tau....
akak x ada pun mesin jahit tepi sb kedai ada kat umah, tu yg malas
Back to top Go down
View user profile http://sweetQaseeh.blogspot.com/
Qaseeh



Posts : 329
Join date : 2009-05-22
Location : http://sweetQaseeh.blogspot.com/

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Jun 15, 2009 4:01 pm

aah kan..jatuh senta seh..mlm mcm malas nk tido.hahaa.. Laughing
lynn_hmz wrote:
cheers
best kan Qaseeh...
yang paling lynn suka masukkan benagn ke jarum tu...
satu klik je benagn dah masuk...
Back to top Go down
View user profile http://sweetQaseeh.blogspot.com/
shinju



Posts : 161
Join date : 2009-02-19

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Wed Jul 22, 2009 5:41 pm

sape tau mesin jahit cam tudung ARIANi (double klim) tuh jenis camner??/ mahal tak rege? N nk bg tau aper kt tokey kedai kita nk mesin cam tuh.... sori byk tanya, sbb tk tau ttg mesin jahit nih sebenarnya...
Back to top Go down
View user profile
sutera14



Posts : 26
Join date : 2009-06-11
Age : 37
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Wed Jul 22, 2009 6:01 pm

shinju wrote:
sape tau mesin jahit cam tudung ARIANi (double klim) tuh jenis camner??/ mahal tak rege? N nk bg tau aper kt tokey kedai kita nk mesin cam tuh.... sori byk tanya, sbb tk tau ttg mesin jahit nih sebenarnya...

Saya dah beli mesin jahit NV30 Jenama Brother.. Boleh guna Tween Needle 2mm,4mm dan 6mm.. biasanya 4mm la. Ada 70 corak jahitan. Senang nak masuk benang, ada speed controler, harga pun tak mahal sangat.. kalau ada kupon boleh dapat diskaun.. saya pun dapat Kupon dari qaseeh..

Thanks Qaseeh.. hehhe.. boleh bisnes lagi kan Qaseeh. Belilah dekat LSN.. recomended.
sunny sunny
Back to top Go down
View user profile http://sshijabcollections.blogspot.com/
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Wed Jul 22, 2009 6:14 pm

shinju wrote:
sape tau mesin jahit cam tudung ARIANi (double klim) tuh jenis camner??/ mahal tak rege? N nk bg tau aper kt tokey kedai kita nk mesin cam tuh.... sori byk tanya, sbb tk tau ttg mesin jahit nih sebenarnya...

shin,
x silap kite org panggil mesin tue interlock, price die tgk pd brand
ade yg murah ade yg mahal. kalau pegasus lebih 10k kalau yg brand new.
nak tgk mesin die tgk kat blog yela
Back to top Go down
View user profile
berry



Posts : 14
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : shah alam

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Wed Jul 22, 2009 6:53 pm

ade sesape tau tak kat forumer yg jual twin needle..thanks all
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Thu Jul 23, 2009 1:04 am

berry wrote:
ade sesape tau tak kat forumer yg jual twin needle..thanks all

i beli yg 6mm dgn yela. ok sgt n mmg khas utk kain cam jc/jv. leh tanya dia ...http://jvcynosure.blogspot.com
Back to top Go down
View user profile
MekNa



Posts : 62
Join date : 2009-06-09
Age : 42
Location : USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Thu Jul 23, 2009 1:18 am

Qaseeh wrote:
mesin jahit biase. tp ade 70 corak.boleh buat quilt,sulam simple2 pun boleh kalo reti hehe..

hooney wrote:
NV30 tu mesin brand apa, untuk jahit biasa or jahit tepi
sorila, akak ni bukan nya tau....
akak x ada pun mesin jahit tepi sb kedai ada kat umah, tu yg malas

Assalamualaikum..

saya sedang membuat survey pasal mesin jahit gek ni sebab mesin kat rumah dah tunjuk ragam.. berminat dgn dgn mesin jahit yg nv30 ni.. nak tau brapa harga sebenarnya... kalau tak keberatan .. sebab nak tengok masuk dlm range price budget ke tidak..

terima kasih..
Back to top Go down
View user profile
kakza



Posts : 51
Join date : 2009-07-21
Age : 46
Location : Kolompo

PostSubject: NV 30 atau NV 50   Thu Jul 23, 2009 9:14 am

Salam..

Kza pun berminat gak nak beli mesin ni.. tapi tak dapat nak decide mesin yang mana satu... aritu dah p test NV30, memang best.. speed boleh control. Lengoh tekan kaki, pakai button dia jalan sendiri..

Cumanya.. yg mana satu.. pilihan kalbu.. poket pun kene tanya juga Question

study
Back to top Go down
View user profile http://jahitankhazanahbonda.blogspot.com
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Thu Jul 23, 2009 9:58 am

tgh berangan ngan NV50, lg pon credit card mbb bole interest free installment kan... Laughing Sabtu ni akan ku cari LSN.... flower
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
Qaseeh



Posts : 329
Join date : 2009-05-22
Location : http://sweetQaseeh.blogspot.com/

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Thu Jul 23, 2009 10:16 am

berry, kite pun jual twin needle 2mm,4mm...ade kt thread sblh...
ape2 PM kite ek.4mm - RM20, 2mm - RM8.
berry wrote:
ade sesape tau tak kat forumer yg jual twin needle..thanks all
Back to top Go down
View user profile http://sweetQaseeh.blogspot.com/
Qaseeh



Posts : 329
Join date : 2009-05-22
Location : http://sweetQaseeh.blogspot.com/

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Thu Jul 23, 2009 10:20 am

ramai gak nk beli mesin baru ye...aritu Qaseeh ade kupon,6 kupon...dah kasik kat org 3..ade 3 lg, tp dah expired semua, xde plak org nak.xpe la, korang pegi kt LSN tu,try2 le mintak diskaun hehee kot2 la dpt ckit pun jadik le ek.
NV 30 harga 1299...
Back to top Go down
View user profile http://sweetQaseeh.blogspot.com/
MekNa



Posts : 62
Join date : 2009-06-09
Age : 42
Location : USJ, Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Thu Jul 23, 2009 2:51 pm

salam,

terima kasih qaseeh kerana bagitau harga.. lagi satu.. kalau ada apa2 problem pada mesin ni , senang tak nak dapat support, maksudnyer senang tak nak contact org utk baiki, sebab cik abg kat rumah lebih prefer mesin jahit SINGER kerana dia kata SINGER senang nak dapat support org baiki, ada dimerata2 tempat seluruh malaysia.. katanyer lah.. btw, NV30 ni kalau brand new ni.. ada warranty berapa lama ya...

terima kasihhhhh kepada sesiapa sudi memberi jawapan..
Back to top Go down
View user profile
shinju



Posts : 161
Join date : 2009-02-19

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Thu Jul 23, 2009 3:27 pm

harga untuk NV50 berapa erk????
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Thu Jul 23, 2009 3:48 pm

salam, rasanya mesin NV ni warranty setahun.(kena cek balik..lupa plak)

NV30 RM1299
NV50 RM1499

dr kedai LSN, after service mmg tip top la. area ceras, bangi kajang..boleh pi LSN.

tapi ader yg dr klang, shah alam, melawati pon dtg beli kat LSN(bandar damai perdana)
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Today at 6:36 am

Back to top Go down
 
Mesin jahit & twin needle
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» how does one paint a twin-tailed comet? Need help!
» Barnette 5 cylinder radial using COX twin-slit cylinders
» "Hammer Head Twin" Cox/Sanwa "Q-Tee"
» BAMFORD TWIN FLYWHEEL OPEN CRANK 4 HP
» Subs with twin props - alignment

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI ::  :: -
Jump to: