BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
  • » MOUSILLON SETTING
  • » Setting up a rear end
  • » AMS members setting up the stand at the ME exhibition.
  • » how does one paint a twin-tailed comet? Need help!
  • » Twin Peaks
  • » Crazy Patch Needle Case
  • » Ronette Cartridge needle placement
  • » Sewline needle threader
  • » Spare Parts in the Twin Cities!
  • » Speaker Cables: Chord Odyssey/Epic Twin/Rumour, Linn LK20 & Others
  • NUFFNANG
    IKLAN
    Photobucket
    Share | 
     

     Mesin jahit & twin needle

    View previous topic View next topic Go down 
    Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
    AuthorMessage
    Qaseeh



    Posts: 329
    Join date: 2009-05-22
    Location: http://sweetQaseeh.blogspot.com/

    PostSubject: Mesin jahit & twin needle   Fri Jun 12, 2009 3:53 am

    Salam kakak2 otai sume...
    Qaseeh tgh confius ni nk beli mesin jahit yg mane 1..berminat dgn NV30 & XL2630. NV30 tu cm canggeh manggeh jek,tp takut xleh pakai twin needle plak.....so nk tanye akak2 kat sini, sape yg ade pengalaman gune NV30 atau XL2630 ni, ok x gune twin needle?
    atau nk tanya akak2 kalo x gune mesin ni pun, mesin ape yg akak sume gune & best nk jait ngn twin needle?

    thanks in advance to all Laughing
    Back to top Go down
    View user profile http://sweetQaseeh.blogspot.com/
    Lynn_hmz



    Posts: 108
    Join date: 2009-05-05
    Age: 37
    Location: Ampang Selangor

    PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Fri Jun 12, 2009 11:40 am

    salam QAseeh..

    Lynn dah beli NV30 tu memang boleh guna twin needle tu..
    yang model lagi satu tu pun boleh gak..
    cuma bila beli NV30 ni kita boleh buat projek menjahit macam-macam
    sbb pattern jahitannya banyak..
    memang berbaloi lah membeli NV30 ni walau pun regenya mahal.. cheers
    kalau guna twin needle 6mm pun tak payah nak tukar base tapak dia..
    lynn dah guna twin needle 2mm, 4mm dan 6mm
    semua jahitan CANTIKKK dan tak ada masalah
    Back to top Go down
    View user profile
    Qaseeh



    Posts: 329
    Join date: 2009-05-22
    Location: http://sweetQaseeh.blogspot.com/

    PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Fri Jun 12, 2009 2:05 pm

    oo cmtu ek..thanks lyn.esok kite nk menerai la kat kedai LSN tu..kalo ok nk rembat gak 1... sunny
    Back to top Go down
    View user profile http://sweetQaseeh.blogspot.com/
    hooney
    Peniaga


    Posts: 317
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Jun 15, 2009 8:32 am

    dah beli ke ? Laughing
    Back to top Go down
    View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
    Qaseeh



    Posts: 329
    Join date: 2009-05-22
    Location: http://sweetQaseeh.blogspot.com/

    PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Jun 15, 2009 8:53 am

    hikhikk...aah. flower hati masih berbunge nih... Laughing
    Back to top Go down
    View user profile http://sweetQaseeh.blogspot.com/
    hooney
    Peniaga


    Posts: 317
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Jun 15, 2009 9:42 am

    model apa yek? ni mesti nk buka kedai besar2an nih !
    Back to top Go down
    View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
    Qaseeh



    Posts: 329
    Join date: 2009-05-22
    Location: http://sweetQaseeh.blogspot.com/

    PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Jun 15, 2009 10:13 am

    waduhhh malu seh....hasilnye belum terbit, mesin nye sudah ditukar yg baru hikhikkk... Laughing
    nv30 jek kak...cm membulat jek mate nengok nv50 tu kan....aisemen, leleh air liur je la hehehehee..
    akak dah beli mesin jahit tepi eh?

    hooney wrote:
    model apa yek? ni mesti nk buka kedai besar2an nih !
    Back to top Go down
    View user profile http://sweetQaseeh.blogspot.com/
    hooney
    Peniaga


    Posts: 317
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Jun 15, 2009 10:37 am

    NV30 tu mesin brand apa, untuk jahit biasa or jahit tepi
    sorila, akak ni bukan nya tau....
    akak x ada pun mesin jahit tepi sb kedai ada kat umah, tu yg malas
    Back to top Go down
    View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
    sutera14



    Posts: 26
    Join date: 2009-06-11
    Age: 35
    Location: Shah Alam

    PostSubject: Mesin Jahit...   Mon Jun 15, 2009 12:16 pm

    Saya pun tgh carik mesin jahit... baru nak berjinak2 dengan jahitan ni...
    Apa suggestion agaknya untuk mesin jahit yang user friendly... senang nak handle
    kalau ada masalah..
    Smile
    Back to top Go down
    View user profile http://sshijabcollections.blogspot.com/
    Lynn_hmz



    Posts: 108
    Join date: 2009-05-05
    Age: 37
    Location: Ampang Selangor

    PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Jun 15, 2009 2:03 pm

    cheers
    best kan Qaseeh...
    yang paling lynn suka masukkan benagn ke jarum tu...
    satu klik je benagn dah masuk...
    Back to top Go down
    View user profile
    Qaseeh



    Posts: 329
    Join date: 2009-05-22
    Location: http://sweetQaseeh.blogspot.com/

    PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Jun 15, 2009 3:01 pm

    mesin jahit biase. tp ade 70 corak.boleh buat quilt,sulam simple2 pun boleh kalo reti hehe..

    hooney wrote:
    NV30 tu mesin brand apa, untuk jahit biasa or jahit tepi
    sorila, akak ni bukan nya tau....
    akak x ada pun mesin jahit tepi sb kedai ada kat umah, tu yg malas
    Back to top Go down
    View user profile http://sweetQaseeh.blogspot.com/
    Qaseeh



    Posts: 329
    Join date: 2009-05-22
    Location: http://sweetQaseeh.blogspot.com/

    PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Mon Jun 15, 2009 3:01 pm

    aah kan..jatuh senta seh..mlm mcm malas nk tido.hahaa.. Laughing
    lynn_hmz wrote:
    cheers
    best kan Qaseeh...
    yang paling lynn suka masukkan benagn ke jarum tu...
    satu klik je benagn dah masuk...
    Back to top Go down
    View user profile http://sweetQaseeh.blogspot.com/
    shinju



    Posts: 161
    Join date: 2009-02-19

    PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Wed Jul 22, 2009 4:41 pm

    sape tau mesin jahit cam tudung ARIANi (double klim) tuh jenis camner??/ mahal tak rege? N nk bg tau aper kt tokey kedai kita nk mesin cam tuh.... sori byk tanya, sbb tk tau ttg mesin jahit nih sebenarnya...
    Back to top Go down
    View user profile
    sutera14



    Posts: 26
    Join date: 2009-06-11
    Age: 35
    Location: Shah Alam

    PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Wed Jul 22, 2009 5:01 pm

    shinju wrote:
    sape tau mesin jahit cam tudung ARIANi (double klim) tuh jenis camner??/ mahal tak rege? N nk bg tau aper kt tokey kedai kita nk mesin cam tuh.... sori byk tanya, sbb tk tau ttg mesin jahit nih sebenarnya...

    Saya dah beli mesin jahit NV30 Jenama Brother.. Boleh guna Tween Needle 2mm,4mm dan 6mm.. biasanya 4mm la. Ada 70 corak jahitan. Senang nak masuk benang, ada speed controler, harga pun tak mahal sangat.. kalau ada kupon boleh dapat diskaun.. saya pun dapat Kupon dari qaseeh..

    Thanks Qaseeh.. hehhe.. boleh bisnes lagi kan Qaseeh. Belilah dekat LSN.. recomended.
    sunny sunny
    Back to top Go down
    View user profile http://sshijabcollections.blogspot.com/
    daai_violet



    Posts: 186
    Join date: 2009-01-07

    PostSubject: Re: Mesin jahit & twin needle   Wed Jul 22, 2009 5:14 pm

    shinju wrote:
    sape tau mesin jahit cam tudung ARIANi (double klim) tuh jenis camner??/ mahal tak rege? N nk bg tau aper kt tokey kedai kita nk mesin cam tuh.... sori byk tanya, sbb tk tau ttg mesin jahit nih sebenarnya...

    shin,
    x silap kite org panggil mesin tue interlock, price die tgk pd brand
    ade yg murah ade yg mahal. kalau pegasus lebih 10k kalau yg brand new.
    nak tgk mesin die tgk kat blog yela
    Back to top Go down
    View user profile
     

    Mesin jahit & twin needle

    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 1 of 7Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

     Similar topics

    -
    » play twin win slots online
    » SubTech model submarines
    » Hi..i'm from Batu Kawan, Penang
    » Greetings from Kajang
    » my twin SX's

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-