BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
bluee



Posts : 178
Join date : 2009-04-20
Age : 28
Location : shah alam

PostSubject: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Sat May 30, 2009 11:31 pm

Dgn lafaz Bismillahirahmanirahim...


salam smue...


terlebih dahulu nk mtak izin kak ME, Mrs. Admin kte, utk menjual smentara kt cni hehe...


kpd warga forum tudung cari semue... kt cni bluee ade bberape set 'KAIN & AWNING' or 'KAIN JE' yg mane hanye ckup utk '1 TUDUNG JE' utk di let go...


seperti smue sedia maklumkn... Klau kain semeter yg bidang 58' - 60' tu bole dpt 2 tdungkn... jika bidang tu dibhagi 2 menjadi 29'-30' & panjang die still smeter.. same ade dedua ari*n* or satu ari*n* satu lg scallop kn..


jd separuh bidang 30'/29' tu sy da gune...extra lg 30'/29' tu x digunekn...sbb sy x mjual or menerima tempahan tdung...cume utk sendri n fmly n kwn2 je...


so, terfikir nk let go kpd sesiape yg berminat.... sesuai juge utk beginer2 mcm sy ni yg baru2 nk start try bwt tdungkn..
or yg hanye nk bwt 1 je tdung hehe...

harge bergantung kpd jenis kain... cume stengah hrge kain yg sy beli je & plus hrge awning.... x amik untung pn... just x nk simpan kain...terbiar x berjahit...


Each color 1 je ade... silakn ye semue....hehe..


Apape pertanyaan just pm ye.. account details akn diberikn kemudian...


cost for delivery lebih kurang:

-rm5-6 poslaju
-rm2-3 pos parcel


selamat menjamu mate!!


Last edited by bluee on Sun May 31, 2009 10:40 am; edited 4 times in total
Back to top Go down
View user profile
bluee



Posts : 178
Join date : 2009-04-20
Age : 28
Location : shah alam

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Sat May 30, 2009 11:40 pm

SET 1 a (awning japanese cotton & body kain jakel rm2+.++) SOLD AWNING STILL AVAILABLE



awning set 1a pUn ade extra 2/3 pcs for sale ye...RM5 each... measurement: 37cm x 28 cm... Sweet corak die...


OR


SET 1 b (awning shantung silk dr kak kee hehe)




Care lipatan kain (lebar/bidang 30' & pnjang 1 meter)



Color: Turqoise

PRICE:RM 18 JEa


Last edited by bluee on Sun May 31, 2009 10:38 am; edited 5 times in total
Back to top Go down
View user profile
bluee



Posts : 178
Join date : 2009-04-20
Age : 28
Location : shah alam

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Sat May 30, 2009 11:52 pm

SET 2 (kain saje ye.. awning dr kak kee sugesstion je hehe body jc dr vietnam bought dr kak timtam)




care lipat kain:




kain ni bidang 29' jd bole dpt tdung templete ari*n*/scallop tp labuh die kurang dlm 1' je mcm tu & still ttup dada..

Color: purpulish blue

PRICE: RM13


Last edited by bluee on Sun May 31, 2009 12:30 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
bluee



Posts : 178
Join date : 2009-04-20
Age : 28
Location : shah alam

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Sun May 31, 2009 12:02 am

SET3 ( kain je ye, awning dr kak kee just suggestion, body dr jakel rm2+.++)




Care lipat:



Color: lite purple

PRICE: RM13 JE


Last edited by bluee on Sun May 31, 2009 12:13 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
bluee



Posts : 178
Join date : 2009-04-20
Age : 28
Location : shah alam

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Sun May 31, 2009 12:11 am

SET 4 ( awning broked dr kak CT body cotton spandex dr kak ev)



care lipat:




kain ni bidang 29' jd bole dpt tdung templete ari*n*/ scallop tp labuh die kurang dlm 1' je mcm tu & still ttup dada..

Color: mediumvioletred

PRICE: RM19 JE


Last edited by bluee on Sun May 31, 2009 10:32 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
bluee



Posts : 178
Join date : 2009-04-20
Age : 28
Location : shah alam

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Sun May 31, 2009 12:20 am

SET 5 ( Awning shining2 dr kak kee body dr jakel kain rm13.++)



care lipat:



Color: very dark purple

PRICE: RM11 JE
Back to top Go down
View user profile
bluee



Posts : 178
Join date : 2009-04-20
Age : 28
Location : shah alam

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Sun May 31, 2009 12:28 am

SET 6 (Awning mix green yellowish, body knitted cotton dr people textile RM58.++/m) RESERVED



care lipatan;



Color: background very dark cobbalt green, bunge2: turqoise, yellow & pumkin color...

PRICE: RM33


Last edited by bluee on Tue Jun 02, 2009 12:56 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
bluee



Posts : 178
Join date : 2009-04-20
Age : 28
Location : shah alam

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Sun May 31, 2009 12:35 am

SET 7 ( awning thai silk body printed from jakel price rm25.++/m)



care lipat:



Color: dark coklat

PRICE: RM19 JE
Back to top Go down
View user profile
bluee



Posts : 178
Join date : 2009-04-20
Age : 28
Location : shah alam

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Sun May 31, 2009 12:42 am

SET 8 ( Awning black jersey, body printed from jakel rm25.++/m) RESERVED

sesuai utk scallop je sbb design die yg bergaris..



just sugesstion:



care lipat:




Color: bckground hitam, design motif dark cream

PRICE: RM18


Last edited by bluee on Tue Jun 02, 2009 12:58 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
seritulip



Posts : 11
Join date : 2009-05-07

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Tue Jun 02, 2009 11:36 am

Assalamualaikum....

Tokei kedai, nak book set 6 ngan set 8 dulu, bole?
Back to top Go down
View user profile
bluee



Posts : 178
Join date : 2009-04-20
Age : 28
Location : shah alam

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Tue Jun 02, 2009 11:41 am

salam...hai sri tulip...

tq sudi singah...

bole je... nnti confirmkn sampai bile ye? set 8 tu nak awning cream thai silk ke? hitam jersey?

thanks...
Back to top Go down
View user profile
seritulip



Posts : 11
Join date : 2009-05-07

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Tue Jun 02, 2009 11:56 am

bluee wrote:
salam...hai sri tulip...

tq sudi singah...

bole je... nnti confirmkn sampai bile ye? set 8 tu nak awning cream thai silk ke? hitam jersey?

thanks...

mana satu yang cantik ek....?
Back to top Go down
View user profile
bluee



Posts : 178
Join date : 2009-04-20
Age : 28
Location : shah alam

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Tue Jun 02, 2009 12:01 pm

seritulip wrote:
bluee wrote:
salam...hai sri tulip...

tq sudi singah...

bole je... nnti confirmkn sampai bile ye? set 8 tu nak awning cream thai silk ke? hitam jersey?

thanks...

mana satu yang cantik ek....?


cream thai silk lg cantik sbb die kluarkn color cream corak kt tdung tu...

tp klau pkai awning jersey pn ok sbb die mcm terletkl je kt kpale sbb kain die yg lembutkn...


in term of warna pulak... klau org kulit cerah sesuai dgn awning gelap mcm hitam...klau kulit yg moderate tone tu lg sesuai warne cream hehe...

pnjang pulak bebel... hehe...


neway chek pm skali ye kak...

thanks
Back to top Go down
View user profile
CT



Posts : 288
Join date : 2009-03-26
Age : 33
Location : shah alam

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Tue Jun 02, 2009 12:12 pm

THANKS FOR KAIN SMLM..AKAK DH SIAP WAT TUDUNG..PAKAI G KEJE ARINI...THANK YA..SWEET SGT AWNING NGAN KAIN NI..HEHHEHE
Back to top Go down
View user profile
seritulip



Posts : 11
Join date : 2009-05-07

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Tue Jun 02, 2009 12:24 pm

bluee...nanti check PM. oh ye....berapa total kene bayar?
Back to top Go down
View user profile
bluee



Posts : 178
Join date : 2009-04-20
Age : 28
Location : shah alam

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Tue Jun 02, 2009 12:42 pm

seritulip wrote:
bluee...nanti check PM. oh ye....berapa total kene bayar?


ok kak.. da reply pm... total pn dlm pm.. pape inform ye... thanks bbykk...
Back to top Go down
View user profile
bluee



Posts : 178
Join date : 2009-04-20
Age : 28
Location : shah alam

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Tue Jun 02, 2009 12:47 pm

CT wrote:
THANKS FOR KAIN SMLM..AKAK DH SIAP WAT TUDUNG..PAKAI G KEJE ARINI...THANK YA..SWEET SGT AWNING NGAN KAIN NI..HEHHEHE


thanks kak ct....

wah lajunye... express btul mnjahit... ptang pulak tu sy hnta...mmg pkar ni menjahit laju je hehe...


kain lavender akak tu bile balik belek2 bru la ternampak & terserlah kacantikan warnenye hehe....

tq ye..
Back to top Go down
View user profile
sutera14



Posts : 26
Join date : 2009-06-11
Age : 38
Location : Shah Alam

PostSubject: matching kain   Tue Jun 30, 2009 5:15 pm

set mana je yang tinggal blue
Back to top Go down
View user profile http://sshijabcollections.blogspot.com/
sutera14



Posts : 26
Join date : 2009-06-11
Age : 38
Location : Shah Alam

PostSubject: Kain matching   Tue Jun 30, 2009 5:18 pm

Set 7 ngan set 8 ade lagi ke?
Back to top Go down
View user profile http://sshijabcollections.blogspot.com/
nazlinhassan



Posts : 56
Join date : 2009-05-08
Age : 40
Location : Stulang Baru, Johor Bahru

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Thu Jul 02, 2009 3:03 pm

askm bluee..

set 5 masih available ke?
Back to top Go down
View user profile http://nazlinhassan.blogspot.com
bluee



Posts : 178
Join date : 2009-04-20
Age : 28
Location : shah alam

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Fri Jul 03, 2009 11:07 am

nazlinhassan wrote:
askm bluee..

set 5 masih available ke?

waslam kak...

check pm ye tq!!
Back to top Go down
View user profile
ed_eda



Posts : 1
Join date : 2009-07-09

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Thu Jul 09, 2009 12:07 pm

salam..akak bluee..set b, 4 n 5 ada lg x?
Back to top Go down
View user profile
bluee



Posts : 178
Join date : 2009-04-20
Age : 28
Location : shah alam

PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Thu Jul 09, 2009 1:25 pm

ed_eda wrote:
salam..akak bluee..set b, 4 n 5 ada lg x?

akak nnti check pm ye..tq!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje   Today at 3:50 am

Back to top Go down
 
Set 'kain & awning' or 'kain je' hanye ckup utk 1 tdung, utk di letgo...menarik & murah saje
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Denim Embellishments
» Another of my Penjin Project..

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Jom Beli belah....-
Jump to: