BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
    NUFFNANG
    IKLAN
    Photobucket

    Share | 
     

     Peti Cadangan........

    View previous topic View next topic Go down 
    Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
    AuthorMessage
    wawo



    Posts : 157
    Join date : 2008-12-23

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Wed Dec 24, 2008 4:15 pm

    evabobbie wrote:

    setuju2..tp karang ade yg perang harga plak..ishh
    camni laa..tunjuk hasil n detail kain/awning etc
    pastu harga pm2 lah..okey tak?

    Salam,

    Setuju gak cheers

    DETAIL tudung tu amat la penting coz harga tudung tu pun base on modal kain & upah jahit kan Rolling Eyes

    Contoh mcm kat http://mektwain.blogspot.com/search/label/Tudung

    To Do-It-Yourself:
    Awning: Velvet Silk with flower vines motif, RM88/meter, People Textile
    Body: Jersey in Navy Blue, RM48.50/meter, People Textile



    THREAD READY MADE TUDUNG or TUDUNG FOR SALE tu pun amat la bagus skali. So setiap yg org yg nak jual tudung tu bleh ader ruang sendiri, customer pun senang hati nak buat pilihan lol!


    Last edited by wawo on Wed Dec 24, 2008 4:17 pm; edited 1 time in total
    Back to top Go down
    View user profile
    da_rushd



    Posts : 5
    Join date : 2008-12-24
    Location : Shah Alam

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Wed Dec 24, 2008 4:16 pm

    penguin wrote:
    ME........cadangan ni
    apasal tak buat 1 more thread khas utk sapa2 yg nak jual ready made tudung je coz yg ada just utk bli material nak buat tudung je kan

    Salam.. hepi dpt join cni..
    ske dgn cadangan tu.. if leh listkn or share d mane leh dptkn ready made tdung.. sbb saya ni x sempat nak jahit n x bape nak pandai sgt jahit2 ni tgn keras heheheh
    Back to top Go down
    View user profile
    adeeda
    Peniaga


    Posts : 696
    Join date : 2008-12-21
    Age : 39
    Location : PJ/KL Sentral

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Wed Dec 24, 2008 4:20 pm

    perang harga la bagus... customer yg untung cheers
    Back to top Go down
    View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
    meabadi
    Admin


    Posts : 544
    Join date : 2008-12-21
    Age : 35
    Location : Shah Alam Selangor

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Wed Dec 24, 2008 5:21 pm

    CADANGAN DITERIMA...

    ME akan Create satu rumah untuk jual menjual....tunggu yaaa..


    baru sampai umah ni....kekekekekekke
    Back to top Go down
    View user profile http://meabadi.blogspot.com/
    nazira



    Posts : 72
    Join date : 2008-12-23

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Thu Dec 25, 2008 8:24 am

    meabadi wrote:
    CADANGAN DITERIMA...

    ME akan Create satu rumah untuk jual menjual....tunggu yaaa..


    baru sampai umah ni....kekekekekekke

    ermm... x sabar nak joint bazaar ME nanti...
    ..mengambil tempahan dan wholesale n retail...
    Back to top Go down
    View user profile
    melati putih
    Peniaga


    Posts : 141
    Join date : 2008-12-23
    Age : 40
    Location : kajang

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Thu Dec 25, 2008 8:57 pm

    interested jugak nak buat wholesale...ada yang tanya2..
    tapi masalahnya kalau nak buat wholesale mesti kene kuantiti yang banyak
    lagi satu kain tue tak semurah mana pun kita dapat kan..huhhuh

    cam salah topik jek...ekeeeke
    Back to top Go down
    View user profile http://melatishopz.blogspot.com
    melati putih
    Peniaga


    Posts : 141
    Join date : 2008-12-23
    Age : 40
    Location : kajang

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Wed Dec 31, 2008 9:49 am

    salam...

    Me akak nak cadangkan boleh tak Me suruh forumner kecikkan gambar kalau mereka nak tepek (termasuk haku...)

    sebab cam tak best pulak tengok bila gambar dah jadi besor sangat..makan space..
    takut nanti bandwith pun dia makan gak (ada kene mengena ker?? ) eekekek

    tak ada...cuma nak selesa mata memandang jek...

    gambar2 akak tue pun nanti nak kene kecikkan gak....
    biasa kita amik dari link lain kan...so gambar tue kecik comel jek...

    ape ape pun cadanga jek...
    Back to top Go down
    View user profile http://melatishopz.blogspot.com
    rosetreat



    Posts : 258
    Join date : 2008-12-23

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Wed Dec 31, 2008 11:20 am

    N.O wrote:
    meabadi wrote:
    Memandangkan ramai yang berminat ingin mengetahui cara2 membuat tudung DIY....

    Forum ni di cipta khas untuk kita berkongsi segala-galanya mengenai tudung DIY....

    Jika terdapat sebarang cadangan ,boleh kemukakan kat sini k?


    Selamat Datang Semua.....


    mea,
    semoga kita semua mendapat manfaat dlm forum nie....tahniah.!

    btul tu, ME congrats!! well done dear..Smile
    Back to top Go down
    View user profile
    zila_kasim
    Peniaga


    Posts : 228
    Join date : 2008-12-26
    Location : kl

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Wed Dec 31, 2008 2:43 pm

    saya minta maaf abnayk2 kalu gamabr tu cam menyakitkan mata kawan2 semua, saya mmg x cerdik it, harap2 kawan2 dapat membantu Crying or Very sad Crying or Very sad
    Back to top Go down
    View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
    meabadi
    Admin


    Posts : 544
    Join date : 2008-12-21
    Age : 35
    Location : Shah Alam Selangor

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Wed Dec 31, 2008 4:56 pm

    Msti ade yg x perasan...masa korang nak upload pic tu...make sure select image size yg sedang2....640 480 ke....or yang 320....


    sapa2 yang gambo besar tu adjust balik k???


    kalau gambo kecik...proses loading pic akan jadi cepat......




    cheers cheers cheers cheers
    Back to top Go down
    View user profile http://meabadi.blogspot.com/
    zila_kasim
    Peniaga


    Posts : 228
    Join date : 2008-12-26
    Location : kl

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Wed Dec 31, 2008 5:05 pm

    meabadi wrote:
    Msti ade yg x perasan...masa korang nak upload pic tu...make sure select image size yg sedang2....640 480 ke....or yang 320....


    sapa2 yang gambo besar tu adjust balik k???


    kalau gambo kecik...proses loading pic akan jadi cepat......




    cheers cheers cheers cheers


    nanti akak cuba
    Back to top Go down
    View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
    zila_kasim
    Peniaga


    Posts : 228
    Join date : 2008-12-26
    Location : kl

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Wed Dec 31, 2008 5:54 pm

    cadangan akak, apa kata buat sulam bullion kat tudung ni, cam tudung bawal tu, lagi nampak class....
    Back to top Go down
    View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
    meabadi
    Admin


    Posts : 544
    Join date : 2008-12-21
    Age : 35
    Location : Shah Alam Selangor

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Wed Dec 31, 2008 6:07 pm

    kak zila...


    cemana rupeernyer kakk??
    Back to top Go down
    View user profile http://meabadi.blogspot.com/
    zila_kasim
    Peniaga


    Posts : 228
    Join date : 2008-12-26
    Location : kl

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Wed Dec 31, 2008 8:07 pm

    meabadi wrote:
    kak zila...


    cemana rupeernyer kakk??

    ME PENAH BELI TRUDUNG BAWAL SULAM TGN DARI KELATE TAK.... SEKARANG FAMOUS SULAM BUNANG TU... YG BUNGA KECIK2 TU, SULAM TU NAMANYA BULLION
    Back to top Go down
    View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
    Sheila



    Posts : 8
    Join date : 2008-12-21
    Age : 41
    Location : Subang Jaya - Puchong

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Fri Jan 02, 2009 6:01 am

    Bullion rose tu yang macam ni

    Orang dulu-dulu panggil jahitan ulat bulu... lol!
    Back to top Go down
    View user profile http://www.nice2craft.blogspot.com
    hannan6d



    Posts : 401
    Join date : 2008-12-22

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Fri Jan 02, 2009 8:48 am

    zila_kasim wrote:
    cadangan akak, apa kata buat sulam bullion kat tudung ni, cam tudung bawal tu, lagi nampak class....

    hannan pernah gak terfikir..nak hias plak tudung2 ni..cam kakak ipar dia taruk yang diamond berantai seperti kat tudung bawal tu..ok gak...
    Back to top Go down
    View user profile
    misa
    Peniaga


    Posts : 776
    Join date : 2008-12-22
    Location : KL

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Mon Jan 05, 2009 9:43 am

    hannan6d wrote:
    zila_kasim wrote:
    cadangan akak, apa kata buat sulam bullion kat tudung ni, cam tudung bawal tu, lagi nampak class....

    hannan pernah gak terfikir..nak hias plak tudung2 ni..cam kakak ipar dia taruk yang diamond berantai seperti kat tudung bawal tu..ok gak...

    ada terpikir nak buat sulaman beads.. cuma belum dpt awning yg sesuai..
    then ingat nak buat sulaman riben.. tapi nak carik riben yg sesuai pun payah gak..
    kalu nak pakai riben sutera sakit la.. mahal bangat..

    hannan, diamond berantai tu panggil octant ke ape ek.. ada tgk kawan pakai tudung (dia beli siap kat kedai kut) letak tu, lawo gak..
    Back to top Go down
    View user profile http://craftyspace.blogspot.com
    yusleeza



    Posts : 4
    Join date : 2008-12-24
    Location : Putrajaya

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Tue Jan 13, 2009 10:33 am

    try..try...
    Back to top Go down
    View user profile
    hannan6d



    Posts : 401
    Join date : 2008-12-22

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Tue Jan 13, 2009 10:38 am

    misa wrote:
    hannan6d wrote:
    zila_kasim wrote:
    cadangan akak, apa kata buat sulam bullion kat tudung ni, cam tudung bawal tu, lagi nampak class....

    hannan pernah gak terfikir..nak hias plak tudung2 ni..cam kakak ipar dia taruk yang diamond berantai seperti kat tudung bawal tu..ok gak...

    ada terpikir nak buat sulaman beads.. cuma belum dpt awning yg sesuai..
    then ingat nak buat sulaman riben.. tapi nak carik riben yg sesuai pun payah gak..
    kalu nak pakai riben sutera sakit la.. mahal bangat..

    hannan, diamond berantai tu panggil octant ke ape ek.. ada tgk kawan pakai tudung (dia beli siap kat kedai kut) letak tu, lawo gak..

    entah le panggil apa..kalau jahit manik lingkaran kasih pun cantik rasa..berat je tudung nanti...nak menjahit pun jenuh panjang tu...
    Back to top Go down
    View user profile
    misa
    Peniaga


    Posts : 776
    Join date : 2008-12-22
    Location : KL

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Tue Jan 13, 2009 11:16 am

    hannan6d wrote:
    misa wrote:
    hannan6d wrote:
    zila_kasim wrote:
    cadangan akak, apa kata buat sulam bullion kat tudung ni, cam tudung bawal tu, lagi nampak class....

    hannan pernah gak terfikir..nak hias plak tudung2 ni..cam kakak ipar dia taruk yang diamond berantai seperti kat tudung bawal tu..ok gak...

    ada terpikir nak buat sulaman beads.. cuma belum dpt awning yg sesuai..
    then ingat nak buat sulaman riben.. tapi nak carik riben yg sesuai pun payah gak..
    kalu nak pakai riben sutera sakit la.. mahal bangat..

    hannan, diamond berantai tu panggil octant ke ape ek.. ada tgk kawan pakai tudung (dia beli siap kat kedai kut) letak tu, lawo gak..

    entah le panggil apa..kalau jahit manik lingkaran kasih pun cantik rasa..berat je tudung nanti...nak menjahit pun jenuh panjang tu...

    tgk dlm majalah.. bonda permaisuri agong pakai.. lawo lak..
    Back to top Go down
    View user profile http://craftyspace.blogspot.com
    ev_love



    Posts : 282
    Join date : 2009-01-21
    Age : 35
    Location : Perlis

    PostSubject: Salam Perkenalan...   Thu Jan 22, 2009 12:03 am

    Salam semua...

    hari ni baru dpt join forum ni... selalu jd PT je (pemerhati terhormat) sekian lama... Wink
    hrp dpt tunjuk ajar dr sifu2 yg ada cni... Very Happy
    Salam perkenalan...
    Back to top Go down
    View user profile
    ctpizza



    Posts : 274
    Join date : 2009-01-21

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Thu Jan 22, 2009 10:15 am

    nazira wrote:
    meabadi wrote:
    CADANGAN DITERIMA...

    ME akan Create satu rumah untuk jual menjual....tunggu yaaa..


    baru sampai umah ni....kekekekekekke

    ermm... x sabar nak joint bazaar ME nanti...
    ..mengambil tempahan dan wholesale n retail...
    bagus gak idea nih, tp takut lama2 nnt mcm2 benda pulak yg dijual kat froum nih
    Back to top Go down
    View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
    meabadi
    Admin


    Posts : 544
    Join date : 2008-12-21
    Age : 35
    Location : Shah Alam Selangor

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Thu Jan 22, 2009 10:36 am

    ctpizza..

    dalam forum ni benda yg bibenarkan menjual yang ade kaitan ngan DIY tudung sahaja...

    rasa2 semua org faham.....
    Back to top Go down
    View user profile http://meabadi.blogspot.com/
    ctpizza



    Posts : 274
    Join date : 2009-01-21

    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Thu Jan 22, 2009 10:53 am

    meabadi wrote:
    ctpizza..

    dalam forum ni benda yg bibenarkan menjual yang ade kaitan ngan DIY tudung sahaja...

    rasa2 semua org faham.....

    hopefully afro
    Back to top Go down
    View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
    maisarah



    Posts : 34
    Join date : 2009-01-18
    Age : 40
    Location : johor

    PostSubject: ahli baru   Thu Jan 22, 2009 9:39 pm

    salam... maisarah ahli baru kat sini... dah beberapa hari jadik pemerhati aje...
    malam ni teruja lah pulak nak join.harap kawan2 dapat kongsi ilmu dan info pasal tudung DIY ni yerk???
    Back to top Go down
    View user profile
    Sponsored content




    PostSubject: Re: Peti Cadangan........   Today at 8:29 pm

    Back to top Go down
     
    Peti Cadangan........
    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
     Similar topics
    -
    » Majche Zmajche srecan rodjendan !

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    Tudung DIY CARI :: Pengumuman :: Selamat Datang Ke DIY Tudung CARI!!-
    Jump to: