BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
nurulqisztyna



Posts : 60
Join date : 2008-12-24
Age : 34
Location : Ampang

PostSubject: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Fri May 22, 2009 1:31 pm

Salam u all..
nk tanya la pendapat korg kat sini kan..
tudung yg kiter2 duk buat n pakai skrg ni dibolehkan x semasa nk p temuduga di gomen?
yg sy tau,tudung yg bercorak n bunga2 mmg xleh la..

coz ari tu adik sy p tduga kat putrajaya..sy suh pakai tudung ariani hitam la..awning n body lycra..
dia ckp x leh pakai coz ada kwn dia ckp x leh pakai..
so,mmg nk tau sgt2 la skrg ni..
bukan apa,sejak dh pakai tudung jenis ni,tudung bawal sy dh x pandang lagi..

so,meh la kiter tukar pendapat n pengetahuan masing2 yer..tq!
Back to top Go down
View user profile http://mylittleshine.blogspot.com
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Fri May 22, 2009 1:43 pm

nurulqisztyna wrote:
Salam u all..
nk tanya la pendapat korg kat sini kan..
tudung yg kiter2 duk buat n pakai skrg ni dibolehkan x semasa nk p temuduga di gomen?
yg sy tau,tudung yg bercorak n bunga2 mmg xleh la..

coz ari tu adik sy p tduga kat putrajaya..sy suh pakai tudung ariani hitam la..awning n body lycra..
dia ckp x leh pakai coz ada kwn dia ckp x leh pakai..
so,mmg nk tau sgt2 la skrg ni..
bukan apa,sejak dh pakai tudung jenis ni,tudung bawal sy dh x pandang lagi..

so,meh la kiter tukar pendapat n pengetahuan masing2 yer..tq!

loh...apesal lak mcm ni...ikut sukati kita la nak pakai tudung apa2 pun...asal tutup aurat
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
hanim406



Posts : 17
Join date : 2009-02-02

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Fri May 22, 2009 1:52 pm

tak ada masalah lah
hari tu hanim g interview SPA pakai tudung scallop lagi
siap yg interview tanya saya beli mana.sbb dia kata isteri dia pakai mcm tak terletak mcm tu.

heheh time ni promote kata jahit sendiri. Laughing
Back to top Go down
View user profile http://www.rahsiacantik.com
aniss_aleeya



Posts : 7
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Fri May 22, 2009 2:22 pm

rasa cam xboleh kot...
kiter ada knl sorang CC ni,dia pernah g kursus protokol yang dianjurkan oleh KPM.
masa kursus 2,dia pkai tudung ariani. penceramah kursus 2 ckp,xdibenarkan pkai tdg cm 2.
siap tdg CC 2 jd contoh.malu giler dia time 2...tdg ariani dan seangkatan dengannya x formal katanya..tdg bawal ok,leh pakai...
Back to top Go down
View user profile
adiqsu



Posts : 79
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Fri May 22, 2009 3:35 pm

salam..
ui..ada ke such policy ngn gomen. haritu p interview saya pakai tudung corak2..tp bukan yg mcm arian* n seangkatan ni la. tudung biasa..but not tudung bawal la.
takde la kene tegure ke hape.
but if there is such policy..patutnya..dlm surat interview kena la state. if not..mcm mana org nk tau..hm..weird tho..
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Fri May 22, 2009 3:54 pm

la......dlm gomen pun ada protokol nak pkai tudung ke? tak tau la plak
kalau dah ada protokol baik die kluarkan tudung je bg sorg satu lg snang ye dak
Back to top Go down
View user profile
nurulqisztyna



Posts : 60
Join date : 2008-12-24
Age : 34
Location : Ampang

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Fri May 22, 2009 4:20 pm

ehm..sepatutnyer mmg bole pakai tudung apa2 pun kan..janji tutup aurat n kemas..
anis,tudung CC masa tu ofcoz la yg bunga n corak kan?
sbb mmg dari dulu lagi dgr tudung yg bercorak n bunga2 x digalakkan pakai semasa interview ngan gomen..
tp sy rasa kalo plain,x kisah kot..

tu la nk confirmation dari sesapa kat sini yg tau..
x best la kalo x leh pakai...
ada setengah ckp bole..ada setengah ckp xleh..
sy rasa bgantung gak pada yg tukang interview tu kot..
dpt yg jenis cerewet,mmg kena tegur la kot...
Back to top Go down
View user profile http://mylittleshine.blogspot.com
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Fri May 22, 2009 4:30 pm

penguin wrote:
la......dlm gomen pun ada protokol nak pkai tudung ke? tak tau la plak
kalau dah ada protokol baik die kluarkan tudung je bg sorg satu lg snang ye dak

betui tu penguin...kdg2 aku pun pelik dgn gomen nih....pakaian nak jaga, tp servis takde la die stress kan suh improve
lgpun kita bukannya berbogel ke hapa...hehehh aku lak yg teremo w/pun tk keje gomen...PEACE hehehe
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
ismi_ina



Posts : 15
Join date : 2009-01-26

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Fri May 22, 2009 4:30 pm

saya rasa just kalu nak gi interview takpelah kot..yang penting biar nampak kemas dan memenuhi etika pemakaian yang betul...maybe dlm protokol betul2 tak bley pakai tudung mcm tuh..sbb perkara-perkara yang melibatkan protokol nih biasanya dlm majlis2 rasmi dll...kalu betul2 ikutkan protokol, blazer tak sesuai dipakai dengan baju kurung..kalu yang orang berbaju kurung sejuk, disyorkan memakai shawl/ pashmina..tp kalu nak lebih selamat masa interview tuh, pakailah tudung biasa..mungkin di mata tukang interview tuh nampak tudung ala2 ariani nih tak formal, maklumlah manusia..pendapat lain2...
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Fri May 22, 2009 4:33 pm

scratch scratch scratch mcm mcm....
Back to top Go down
View user profile
nurulqisztyna



Posts : 60
Join date : 2008-12-24
Age : 34
Location : Ampang

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Fri May 22, 2009 4:39 pm

ctpizza wrote:
penguin wrote:
la......dlm gomen pun ada protokol nak pkai tudung ke? tak tau la plak
kalau dah ada protokol baik die kluarkan tudung je bg sorg satu lg snang ye dak

betui tu penguin...kdg2 aku pun pelik dgn gomen nih....pakaian nak jaga, tp servis takde la die stress kan suh improve
lgpun kita bukannya berbogel ke hapa...hehehh aku lak yg teremo w/pun tk keje gomen...PEACE hehehe

betui..betui... bounce
Back to top Go down
View user profile http://mylittleshine.blogspot.com
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Fri May 22, 2009 4:40 pm

kee'ah wrote:
scratch scratch scratch mcm mcm....

awat kak kee garu kepala tu...guguq rambut nnt heheheheh
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Fri May 22, 2009 4:44 pm

ctpizza wrote:
kee'ah wrote:
scratch scratch scratch mcm mcm....

awat kak kee garu kepala tu...guguq rambut nnt heheheheh

tu arrr...pizza...nak interbiu pun cara pakai tudung pun byk songel gomen ni....kang tak pakai tudung lagi malu tergaru garu x reti jawab soklan...abeh kelemumur jatuh kat bahu...he he he
Back to top Go down
View user profile
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Fri May 22, 2009 4:58 pm

itulah dikatakan kerenah birokrasi.. isk isk scratch
saya pegi interview x penah dpt panggilan.. panggilan interview je banyak .. Sad
Back to top Go down
View user profile
nurulqisztyna



Posts : 60
Join date : 2008-12-24
Age : 34
Location : Ampang

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Fri May 22, 2009 5:11 pm

syamen wrote:
itulah dikatakan kerenah birokrasi.. isk isk scratch
saya pegi interview x penah dpt panggilan.. panggilan interview je banyak .. Sad

akk ok lagi la tu...dipanggil gak interview..
sy htr borang tp x penah dipanggil interview..lagi haru kak.. Sad
Back to top Go down
View user profile http://mylittleshine.blogspot.com
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Fri May 22, 2009 5:12 pm

hehe tak tau la pulak.. interview dah berzaman dulu..sekarang dah keje, takde sape pun tegur negative pasal tudung ni.
p/s suka tengok pegawai2 polis and kastam pakai tudung awning ni cantik n kemas je
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
nurulqisztyna



Posts : 60
Join date : 2008-12-24
Age : 34
Location : Ampang

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Fri May 22, 2009 5:13 pm

kee'ah wrote:
ctpizza wrote:
kee'ah wrote:
scratch scratch scratch mcm mcm....

awat kak kee garu kepala tu...guguq rambut nnt heheheheh

tu arrr...pizza...nak interbiu pun cara pakai tudung pun byk songel gomen ni....kang tak pakai tudung lagi malu tergaru garu x reti jawab soklan...abeh kelemumur jatuh kat bahu...he he he

hehe kak kee...nasib x baik,dgn rambut2 sekali gugur..adeh!
Back to top Go down
View user profile http://mylittleshine.blogspot.com
tiramisu



Posts : 144
Join date : 2008-12-30
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Fri May 22, 2009 5:58 pm

setakat dah 13 tahun keje gomen tak pernah lagi kena tegur pasal tudung, kalau baju tu adalah undang 2 skit kat opis, pakai baju macam nak gie party (bukan saya lah)...tapi tudung tak adalah pulak

apa yang penting tutup aurat


apa yang penting kejesama
Back to top Go down
View user profile
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Mon May 25, 2009 3:07 pm

Rasanya tudung ala ala ariani dan seangkatan dengan nya dah diterima ramai, kalau tengok kat paper atau berita kat tv tu, ramai jugak VIP yg pakai tudung macam tu masa majlis rasmi... Raja Permaisuri Agung pun ada pakai tudung macam tu...
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
mamanuma



Posts : 99
Join date : 2009-03-24
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Mon May 25, 2009 3:34 pm

betul2...sy ni orang gomen...
x ader la plak dengar keluar apa2 arahan yang melarang kt memakai
tudung ni....

kalu ader pn mungkin la org2 lama yg jeles dgn
kecantikan kt dan tudung kt... Laughing (mungkin ler).

kt pi intebiu memang le kena lawa2.panel terpesona kurang
la soalan dia..
Back to top Go down
View user profile
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Wed May 27, 2009 3:03 am

yang da keje tu ok..tapi klau yg baru nak mintak nii uisshhh shushaahh nye
Back to top Go down
View user profile
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Wed May 27, 2009 9:36 am

nurulqisztyna wrote:
Salam u all..
nk tanya la pendapat korg kat sini kan..
tudung yg kiter2 duk buat n pakai skrg ni dibolehkan x semasa nk p temuduga di gomen?
yg sy tau,tudung yg bercorak n bunga2 mmg xleh la..

coz ari tu adik sy p tduga kat putrajaya..sy suh pakai tudung ariani hitam la..awning n body lycra..
dia ckp x leh pakai coz ada kwn dia ckp x leh pakai..
so,mmg nk tau sgt2 la skrg ni..
bukan apa,sejak dh pakai tudung jenis ni,tudung bawal sy dh x pandang lagi..

so,meh la kiter tukar pendapat n pengetahuan masing2 yer..tq!


kite rase bukan pasal tudung kot.
rasenye pasal kaler kot. dulu kwn kite gi interview k'jaan, die x bg pakai tudung kaler hitam
Back to top Go down
View user profile
nuds



Posts : 120
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Wed May 27, 2009 9:52 am

ye keee tak leh pakai???

bos no 3 aku...dia mmg org JPA...JUSA C....hari2 jumpa aku..tak der kata apa pulak...kalau tak sahih dah lama aku dpt memo...

org JPA nih ko tahu laa....set2 PTD suka benor ngan memo affraid affraid
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Wed May 27, 2009 10:15 am

nuds
ko keje gomen ek? bleh jd kabel aku? hehehhe aku dh lama tingin nk keje gomen
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
azee



Posts : 258
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Wed May 27, 2009 10:52 am

aahla nuds.. tingin nak keje gomen..leh rekemen kan ke.. Razz
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen   Today at 5:18 am

Back to top Go down
 
Tudung Ariani dgn temuduga ngan gomen
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai kelas TudungDIY,gathering tudungDIY,sesi beramah mesra sesama kita....-
Jump to: