BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
AuthorMessage
zara46



Posts : 119
Join date : 2009-04-24
Age : 43
Location : Sintok, Jitra, Kedah

PostSubject: Re: LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA   Tue Jul 07, 2009 9:24 am

kak kee, label dah sampai. tqvm. tak dak sapa ka yg nak jual label saiz tu, teringin nak order serba satu gulung. payah nak dapat kat kedah ni.
Back to top Go down
View user profile http://nisa-zara.blogspot.com
jura



Posts : 24
Join date : 2009-05-07

PostSubject: ada lagi murah kot   Mon Jul 13, 2009 5:45 pm

rasanya ada lagi yg jual murah kot untuk buat label cloth ni....
cuba try tgk kat sini

http://ribbonboutique.fotopages.com/
Back to top Go down
View user profile
Shikinjattiman



Posts : 278
Join date : 2009-01-08
Age : 38
Location : Kota Damansara Seksyen 11

PostSubject: Re: LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA   Mon Jul 13, 2009 9:07 pm

jura wrote:
rasanya ada lagi yg jual murah kot untuk buat label cloth ni....
cuba try tgk kat sini

http://ribbonboutique.fotopages.com/

nak tanya ...kat sini dah ada sesiapa yg buat? cemana ngan kualiti dan outcome? ok tak....
jura buat kat sini ker? cantik tak? sesapa dah buat maybe blh bg komen......

ada org nak buat tp nak tahu kualiti dulu....

PS:

jura, cadangan jura buka satu thread baru ..tak konfius dgn yg k kee...kalau ada new one...
Back to top Go down
View user profile http://dailygrumblings.blogspot.com
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA   Mon Jul 13, 2009 10:48 pm

jura wrote:
rasanya ada lagi yg jual murah kot untuk buat label cloth ni....
cuba try tgk kat sini

http://ribbonboutique.fotopages.com/

ini jura sew cute ke...kalau yang ribbonboutique tu..dia print atas ribbonkan....yang kawan2 joint kat sini jahit sulam...
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA   Tue Jul 14, 2009 12:07 am

jura wrote:
rasanya ada lagi yg jual murah kot untuk buat label cloth ni....
cuba try tgk kat sini

http://ribbonboutique.fotopages.com/

bukan ni tempat si yela tempah tu ari.....hangin timur laut dia...naiyakan dia. Kot yer murah pun bagi ler yg koliti tak menyusahkan orang. Tp masa akak start jv jv dulu....ada gak org rekomen sini....ntah sapa kata derang buat atas ribbon jerr...pehtu budak budak sini pun taknak sampai beribu ribu....seribu pun derang dah risau...sampai sepetot pun derang nak boh label..hehehehehe

Akak tak kisah...sapa nak gi sana pun gi beli...sapa nak beli sini pun beli lerr...tp akak pastikan akak dapat yg terbaik tuk kawan kawan akak .....tu pasal pot pet pot pet pot pet molot akak kat cina tu..kekadang dia tanak angkat tepon takut ada amend lagi...ekekekekekeke.

setakat ni itu jer yg akak jumpa paling murah lerr....yg akak serbey seblum ni semuanya 4, 5 ratus kat atas dan 2000 pieces ke atas...tu pun siap cakap...hanya 2 kaler jer. Cina ni ...apa korang boh kaler dia layan jer...tp benang serabut belakang tu...tanggung sendiri ler...hehehehehe

Ada kawan akak ni..... Shocked siap ada anto warna pelangi lagi...uwaaaaa...
Back to top Go down
View user profile
jura



Posts : 24
Join date : 2009-05-07

PostSubject: Re: LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA   Tue Jul 14, 2009 9:40 am

just share sajer terjumpa yg murah...
sebab jura pun tak pernah tempah lagi .... tengah survey2
kat internet jer...tu yg terjumpa kat ribbonboutique ....
just share link only ... kot-kot boleh tolong sesama melayu...
Back to top Go down
View user profile
Zareen
Peniaga


Posts : 487
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Puchong,Selangor

PostSubject: Re: LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA   Tue Jul 14, 2009 12:02 pm

kee'ah wrote:
jura wrote:
rasanya ada lagi yg jual murah kot untuk buat label cloth ni....
cuba try tgk kat sini

http://ribbonboutique.fotopages.com/

bukan ni tempat si yela tempah tu ari.....hangin timur laut dia...naiyakan dia. Kot yer murah pun bagi ler yg koliti tak menyusahkan orang. Tp masa akak start jv jv dulu....ada gak org rekomen sini....ntah sapa kata derang buat atas ribbon jerr...pehtu budak budak sini pun taknak sampai beribu ribu....seribu pun derang dah risau...sampai sepetot pun derang nak boh label..hehehehehe

Akak tak kisah...sapa nak gi sana pun gi beli...sapa nak beli sini pun beli lerr...tp akak pastikan akak dapat yg terbaik tuk kawan kawan akak .....tu pasal pot pet pot pet pot pet molot akak kat cina tu..kekadang dia tanak angkat tepon takut ada amend lagi...ekekekekekeke.

setakat ni itu jer yg akak jumpa paling murah lerr....yg akak serbey seblum ni semuanya 4, 5 ratus kat atas dan 2000 pieces ke atas...tu pun siap cakap...hanya 2 kaler jer. Cina ni ...apa korang boh kaler dia layan jer...tp benang serabut belakang tu...tanggung sendiri ler...hehehehehe

Ada kawan akak ni..... Shocked siap ada anto warna pelangi lagi...uwaaaaa...

sebelum ni ada gaks survey2 tempat lain..tapi bila dapat tau kak kee dapat "lubuk" buat label ni ngan harga yg murah n kuantiti yang banyak......ape lagiii....tak nyempat2 nak tengok hasilnya...

bila dah dapat memang baikk punyaa...n yang penting murahh
Back to top Go down
View user profile http://www.mytudungcollection.blogspot.com
centrino9001



Posts : 7
Join date : 2009-07-21

PostSubject: Re: LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA   Tue Jul 21, 2009 2:25 am

hannan6d wrote:
k yana wrote:
ni la baru sempat nak tayang label..lama dah amik dan jahit ke tudung2..

waw Shocked terpegun ku melihatnya....kelasssss.....



camana nak tempah label ni?
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA   Thu Jul 23, 2009 11:58 am

[quote="centrino9001"][quote="hannan6d"]
k yana wrote:
ni la baru sempat nak tayang label..lama dah amik dan jahit ke tudung2

camana nak tempah label ni?

kata dah anto label kat email akak...akak tak terima pun...???
Back to top Go down
View user profile
shinju



Posts : 161
Join date : 2009-02-19

PostSubject: Re: LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA   Thu Jul 23, 2009 12:19 pm

kak kee...

ambil tk lagi kalu shinju nak buat label cam nih.....
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA   Thu Jul 23, 2009 12:29 pm

shinju wrote:
kak kee...

ambil tk lagi kalu shinju nak buat label cam nih.....

nak cepat anto....tp lewat sket tau...pasal lambat anto...mungkin minggu satu lagi baru siap...
Back to top Go down
View user profile
shinju



Posts : 161
Join date : 2009-02-19

PostSubject: Re: LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA   Thu Jul 23, 2009 12:32 pm

tak kira ahhh lambat sket siap pun takper... janji leh je...

tapi kak kee... shinju nk mintak tolong nk design leh takk?? blur bab dessign22 nih, ader contoh tak??
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA   Thu Jul 23, 2009 12:49 pm

shinju wrote:
tak kira ahhh lambat sket siap pun takper... janji leh je...

tapi kak kee... shinju nk mintak tolong nk design leh takk?? blur bab dessign22 nih, ader contoh tak??

cuba ko minta tolong jasa baik si misa.....kabo kat dia....nanti kak keeah belanja makan...hehehehehehe
Back to top Go down
View user profile
shinju



Posts : 161
Join date : 2009-02-19

PostSubject: Re: LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA   Thu Jul 23, 2009 2:01 pm

kak keee dh bank in dh...
check k.... kita dh email label tuh ke kak keee..

Amount: RM246.00 Status: Successful
Reference number: 1326130767
Transaction date: 23 Jul 2009
Transaction time: 13:00:30

From Account 163064148735 WSA
New balance: RM****

To 3rd Party Account Number: 164324295771
Account Holder Name: HAMIZAH BINTI YAHAYA
Recipient email: hamizah.yahaya@simedarby.com

Effective date: Today
Description of transaction: bayaran label clocth shinju
Back to top Go down
View user profile
ladyimran



Posts : 10
Join date : 2009-12-12

PostSubject: Nk order label   Tue Dec 15, 2009 11:19 am

Salam,

Kalau nk order label lagi , boleh ker? Dah PM tapi tk berbalas lagi.

Thank You
Back to top Go down
View user profile http://www.mrmrsimran.com
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA   Tue Dec 15, 2009 12:56 pm

boleh just hantar image tu....jpeg yer...akak forward kat tokeh tu...
Back to top Go down
View user profile
ladyimran



Posts : 10
Join date : 2009-12-12

PostSubject: Re: LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA   Tue Dec 15, 2009 1:10 pm

orait, i will get my logo done soonest possible and will forward it to u in JPEG format ok.

Tq!
Back to top Go down
View user profile http://www.mrmrsimran.com
HMZ



Posts : 7
Join date : 2009-12-16

PostSubject: Cloth Name   Wed Dec 16, 2009 9:58 am

Salam,


Saya nak order cloth name.Bila nak open order lagi?


Niza
Back to top Go down
View user profile
salwani



Posts : 39
Join date : 2009-12-10

PostSubject: label cloth   Wed Dec 16, 2009 10:11 am

Salam kak kee. Wani nak oder gak label cloth. Tapi xreti nak design. Regenye bape ek?
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA   Wed Dec 16, 2009 12:54 pm

InsyaAllah, boleh..u all hantar image jer...akak hantar jer kat tokeh tu...
Back to top Go down
View user profile
ladyimran



Posts : 10
Join date : 2009-12-12

PostSubject: Berapa lama leh siap?   Sat Feb 20, 2010 12:25 am

nk tanya kalau buat berapa lama nyer amik masa, and label tu sekeping jer ker? cam boleh ker buat cam munawarah dia cam 2 lapik. depan tulis munawarah, belakang tulis malaysia.

saya nyer logo dah siap, tgk nk adjust jadi 5CM x 1.7CM, tapi tgk sepi jer thread ni, tkder org order label lagi ker?
Back to top Go down
View user profile http://www.mrmrsimran.com
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA   Sat Feb 20, 2010 8:38 pm

ladyimran wrote:
nk tanya kalau buat berapa lama nyer amik masa, and label tu sekeping jer ker? cam boleh ker buat cam munawarah dia cam 2 lapik. depan tulis munawarah, belakang tulis malaysia.

saya nyer logo dah siap, tgk nk adjust jadi 5CM x 1.7CM, tapi tgk sepi jer thread ni, tkder org order label lagi ker?

apa yoonngggg.....org udah masuk 6th batch label dah...yg kome gi korek hok lama lama punya thread ni pekehal...hehehehehe

gi sini

http://tudungcari.forumotion.com/kedai2-menjual-bahan-tudung-diy-f4/6th-batch-label-cloth-t480.htm
Back to top Go down
View user profile
butikalesya



Posts : 1
Join date : 2010-12-18
Age : 38

PostSubject: nak jugak   Sat Dec 18, 2010 9:06 am

nak juga wat label.. but how ya?? help meee Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA   Today at 10:40 pm

Back to top Go down
 
LABEL CLOTH...MAI LIST NAMA
View previous topic View next topic Back to top 
Page 12 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
 Similar topics
-
» List of e-publishers
» Doctor figures variants list
» Satyrs to-do list
» Craigs list Atl
» Preseason Award Watch List

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Kedai2 menjual bahan tudung DIY-
Jump to: