BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Tolong..tolong..problem dgn awning tudung beli online..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
nazlinhassan



Posts : 56
Join date : 2009-05-08
Age : 40
Location : Stulang Baru, Johor Bahru

PostSubject: Tolong..tolong..problem dgn awning tudung beli online..   Fri May 08, 2009 1:13 am

Askm sume..salam perkenalan..

Saye baru 1st time search n beli tudung secara online..saye cukup excited n order 3 tudung berawning (RM100@3/pcs) + 1 tudung A******kC********n (RM44/pc) (dpt diskaun 20% sbb beli 3 tudung) dari H*****B******E..so tanpe berlengah2 saye buat payment n esoknye saye terima tudung saye tu..lepas bukak parcel, saye notice saye ade problem bile 2 tudung saye try mmg tip top..tapi yg 1 helai ni saye try mule2 tip top jugak, then tetibe bunyi "ket tek" die meleding..masuk belah dalam..puas betulkan sampai anak2 ketawakan..saye try pakai terbalik, ok jek..tak meleding langsung..elok jek terletak..

ADE KEMUNGKINAN KE AWNING TUDUNG NI DIJAHIT TERBALIK?

Boleh ke dibetulkan? tapi saye tak pandai nak betulkan..dah tu owner/seller kat KL..jauh tu nak pegi alter..then saye contact owner tu..saye tanye soalan yg same..die kate nak pulang balik or nak refund..saye tanye kalau pulang balik, saye nak tukar jenis same tapi kaler lain..die kate sepatutnye tak boleh pulang balik sbb seller lain mmg tak boleh tukar pon..die kate saye kene tanggung kos pulang balik & ingatkan saye lepas ni tak boleh tukar2 lagi..die tanggung kos POSDAFTAR hantar balik sbb nak saye puas hati..saye kate saye tak kesah pasal kos pos hantar balik tu..saye boleh support POSLAJU lagi pulang balik & hantar balik..buat ape saye nak susahkan diri saye apatah lagi org lain utk pulang, tukar & hantar balik tudung tu kalau takde problem..

PATUTKE SAYE PULANGKAN BALIK TUDUNG TU ATAU MINTAK SELLER REFUND AJE?

mintak tolong jase baik member2 kat sini bagi nasihat camne nak settle kan problem ni..terima kasih..(sori panjang sgt cite saye..)
Back to top Go down
View user profile http://nazlinhassan.blogspot.com
hanim



Posts : 261
Join date : 2009-02-16
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Tolong..tolong..problem dgn awning tudung beli online..   Fri May 08, 2009 10:06 am

nazlinhassan wrote:
Askm sume..salam perkenalan..

Saye baru 1st time search n beli tudung secara online..saye cukup excited n order 3 tudung berawning (RM100@3/pcs) + 1 tudung A******kC********n (RM44/pc) (dpt diskaun 20% sbb beli 3 tudung) dari H*****B******E..so tanpe berlengah2 saye buat payment n esoknye saye terima tudung saye tu..lepas bukak parcel, saye notice saye ade problem bile 2 tudung saye try mmg tip top..tapi yg 1 helai ni saye try mule2 tip top jugak, then tetibe bunyi "ket tek" die meleding..masuk belah dalam..puas betulkan sampai anak2 ketawakan..saye try pakai terbalik, ok jek..tak meleding langsung..elok jek terletak..

ADE KEMUNGKINAN KE AWNING TUDUNG NI DIJAHIT TERBALIK?

Boleh ke dibetulkan? tapi saye tak pandai nak betulkan..dah tu owner/seller kat KL..jauh tu nak pegi alter..then saye contact owner tu..saye tanye soalan yg same..die kate nak pulang balik or nak refund..saye tanye kalau pulang balik, saye nak tukar jenis same tapi kaler lain..die kate sepatutnye tak boleh pulang balik sbb seller lain mmg tak boleh tukar pon..die kate saye kene tanggung kos pulang balik & ingatkan saye lepas ni tak boleh tukar2 lagi..die tanggung kos POSDAFTAR hantar balik sbb nak saye puas hati..saye kate saye tak kesah pasal kos pos hantar balik tu..saye boleh support POSLAJU lagi pulang balik & hantar balik..buat ape saye nak susahkan diri saye apatah lagi org lain utk pulang, tukar & hantar balik tudung tu kalau takde problem..

PATUTKE SAYE PULANGKAN BALIK TUDUNG TU ATAU MINTAK SELLER REFUND AJE?

mintak tolong jase baik member2 kat sini bagi nasihat camne nak settle kan problem ni..terima kasih..(sori panjang sgt cite saye..)

kalau seller tu bg tukar, tukarlah, tapi mcm rogi plak kos pos nazlin... kalau x nak rugi kos pos, elokla mintak refund Laughing

errr.. tudung tu awning penuh ke awning separuh yer scratch
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
izaida



Posts : 33
Join date : 2009-04-14

PostSubject: Re: Tolong..tolong..problem dgn awning tudung beli online..   Fri May 08, 2009 12:38 pm

hanim wrote:
nazlinhassan wrote:
Askm sume..salam perkenalan..

Saye baru 1st time search n beli tudung secara online..saye cukup excited n order 3 tudung berawning (RM100@3/pcs) + 1 tudung A******kC********n (RM44/pc) (dpt diskaun 20% sbb beli 3 tudung) dari H*****B******E..so tanpe berlengah2 saye buat payment n esoknye saye terima tudung saye tu..lepas bukak parcel, saye notice saye ade problem bile 2 tudung saye try mmg tip top..tapi yg 1 helai ni saye try mule2 tip top jugak, then tetibe bunyi "ket tek" die meleding..masuk belah dalam..puas betulkan sampai anak2 ketawakan..saye try pakai terbalik, ok jek..tak meleding langsung..elok jek terletak..

ADE KEMUNGKINAN KE AWNING TUDUNG NI DIJAHIT TERBALIK?

Boleh ke dibetulkan? tapi saye tak pandai nak betulkan..dah tu owner/seller kat KL..jauh tu nak pegi alter..then saye contact owner tu..saye tanye soalan yg same..die kate nak pulang balik or nak refund..saye tanye kalau pulang balik, saye nak tukar jenis same tapi kaler lain..die kate sepatutnye tak boleh pulang balik sbb seller lain mmg tak boleh tukar pon..die kate saye kene tanggung kos pulang balik & ingatkan saye lepas ni tak boleh tukar2 lagi..die tanggung kos POSDAFTAR hantar balik sbb nak saye puas hati..saye kate saye tak kesah pasal kos pos hantar balik tu..saye boleh support POSLAJU lagi pulang balik & hantar balik..buat ape saye nak susahkan diri saye apatah lagi org lain utk pulang, tukar & hantar balik tudung tu kalau takde problem..

PATUTKE SAYE PULANGKAN BALIK TUDUNG TU ATAU MINTAK SELLER REFUND AJE?

mintak tolong jase baik member2 kat sini bagi nasihat camne nak settle kan problem ni..terima kasih..(sori panjang sgt cite saye..)

kalau seller tu bg tukar, tukarlah, tapi mcm rogi plak kos pos nazlin... kalau x nak rugi kos pos, elokla mintak refund Laughing

errr.. tudung tu awning penuh ke awning separuh yer scratch





KALAU IDA...IDA MINTAK REFUND......100% REFUND...HEHEHEHE..

ALHMDULLILAH...IDA NYER TUDUNG YG 1 KODI SMUANYER OK.....TQ YER....S*******N
Back to top Go down
View user profile
nurulqisztyna



Posts : 60
Join date : 2008-12-24
Age : 34
Location : Ampang

PostSubject: Re: Tolong..tolong..problem dgn awning tudung beli online..   Fri May 08, 2009 3:55 pm

izaida wrote:
hanim wrote:
nazlinhassan wrote:
Askm sume..salam perkenalan..

Saye baru 1st time search n beli tudung secara online..saye cukup excited n order 3 tudung berawning (RM100@3/pcs) + 1 tudung A******kC********n (RM44/pc) (dpt diskaun 20% sbb beli 3 tudung) dari H*****B******E..so tanpe berlengah2 saye buat payment n esoknye saye terima tudung saye tu..lepas bukak parcel, saye notice saye ade problem bile 2 tudung saye try mmg tip top..tapi yg 1 helai ni saye try mule2 tip top jugak, then tetibe bunyi "ket tek" die meleding..masuk belah dalam..puas betulkan sampai anak2 ketawakan..saye try pakai terbalik, ok jek..tak meleding langsung..elok jek terletak..

ADE KEMUNGKINAN KE AWNING TUDUNG NI DIJAHIT TERBALIK?

Boleh ke dibetulkan? tapi saye tak pandai nak betulkan..dah tu owner/seller kat KL..jauh tu nak pegi alter..then saye contact owner tu..saye tanye soalan yg same..die kate nak pulang balik or nak refund..saye tanye kalau pulang balik, saye nak tukar jenis same tapi kaler lain..die kate sepatutnye tak boleh pulang balik sbb seller lain mmg tak boleh tukar pon..die kate saye kene tanggung kos pulang balik & ingatkan saye lepas ni tak boleh tukar2 lagi..die tanggung kos POSDAFTAR hantar balik sbb nak saye puas hati..saye kate saye tak kesah pasal kos pos hantar balik tu..saye boleh support POSLAJU lagi pulang balik & hantar balik..buat ape saye nak susahkan diri saye apatah lagi org lain utk pulang, tukar & hantar balik tudung tu kalau takde problem..

PATUTKE SAYE PULANGKAN BALIK TUDUNG TU ATAU MINTAK SELLER REFUND AJE?

mintak tolong jase baik member2 kat sini bagi nasihat camne nak settle kan problem ni..terima kasih..(sori panjang sgt cite saye..)

kalau seller tu bg tukar, tukarlah, tapi mcm rogi plak kos pos nazlin... kalau x nak rugi kos pos, elokla mintak refund Laughing

errr.. tudung tu awning penuh ke awning separuh yer scratch





KALAU IDA...IDA MINTAK REFUND......100% REFUND...HEHEHEHE..

ALHMDULLILAH...IDA NYER TUDUNG YG 1 KODI SMUANYER OK.....TQ YER....S*******N


Saya pun alhamdulillah beli 1 kodi kat S****N sumenyer xder mslh...cantik terletak...
kalo sy pun minta refund blk..kadang2 mslh timbul masa penghantaran tu..
mana tau posmen tindih2 ngan benda lain...kemungkinan awning bole patah..
tp kalo awak rasa mslh dari tmpt awk membeli tudung tu,make sure refund la...
Back to top Go down
View user profile http://mylittleshine.blogspot.com
Tinie Alias



Posts : 118
Join date : 2009-03-05
Age : 38
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Tolong..tolong..problem dgn awning tudung beli online..   Fri May 08, 2009 5:35 pm

nazlinhassan wrote:
Askm sume..salam perkenalan..

Saye baru 1st time search n beli tudung secara online..saye cukup excited n order 3 tudung berawning (RM100@3/pcs) + 1 tudung A******kC********n (RM44/pc) (dpt diskaun 20% sbb beli 3 tudung) dari H*****B******E..so tanpe berlengah2 saye buat payment n esoknye saye terima tudung saye tu..lepas bukak parcel, saye notice saye ade problem bile 2 tudung saye try mmg tip top..tapi yg 1 helai ni saye try mule2 tip top jugak, then tetibe bunyi "ket tek" die meleding..masuk belah dalam..puas betulkan sampai anak2 ketawakan..saye try pakai terbalik, ok jek..tak meleding langsung..elok jek terletak..

ADE KEMUNGKINAN KE AWNING TUDUNG NI DIJAHIT TERBALIK?

Boleh ke dibetulkan? tapi saye tak pandai nak betulkan..dah tu owner/seller kat KL..jauh tu nak pegi alter..then saye contact owner tu..saye tanye soalan yg same..die kate nak pulang balik or nak refund..saye tanye kalau pulang balik, saye nak tukar jenis same tapi kaler lain..die kate sepatutnye tak boleh pulang balik sbb seller lain mmg tak boleh tukar pon..die kate saye kene tanggung kos pulang balik & ingatkan saye lepas ni tak boleh tukar2 lagi..die tanggung kos POSDAFTAR hantar balik sbb nak saye puas hati..saye kate saye tak kesah pasal kos pos hantar balik tu..saye boleh support POSLAJU lagi pulang balik & hantar balik..buat ape saye nak susahkan diri saye apatah lagi org lain utk pulang, tukar & hantar balik tudung tu kalau takde problem..

PATUTKE SAYE PULANGKAN BALIK TUDUNG TU ATAU MINTAK SELLER REFUND AJE?

mintak tolong jase baik member2 kat sini bagi nasihat camne nak settle kan problem ni..terima kasih..(sori panjang sgt cite saye..)

Hi nazlin...nak memudahkan kedua2 pihak, better refund jer - tak payah nak antar balik & tukar baru.....duit refund tu bleh guna beli tudung baru dari seller lain.......nak tanya, kalau refund, tudung tu kena return balik tak?......
Back to top Go down
View user profile
nazlinhassan



Posts : 56
Join date : 2009-05-08
Age : 40
Location : Stulang Baru, Johor Bahru

PostSubject: Re: Tolong..tolong..problem dgn awning tudung beli online..   Fri May 08, 2009 5:42 pm

sori ye maklumat tak lengkap..terima kasih sebab bagi respon kat problem saye..tudung tu awning penuh..kalau saye tetas n jahit semule tapi sebelah dalam awning tu saye jadikan belah luar boleh tak? kalau hantar kat tailor yg jahit baju, die tau ke nak betulkan? saye rase malas nak contact seller lagilah..cara die reply sms saye smlm mcm die menyindir..tapi die kate sori kalau care die tu menyindir..saye geram lah..nak mintak refund pun saye malas..tapi nilah 1st n last time saye beli dari die..tudung same die jual, kat kedai saye dpt lebih murah dari die jual..tulah..salah saye jugak terlalu excited!! Mad
Back to top Go down
View user profile http://nazlinhassan.blogspot.com
tudungblingbling



Posts : 16
Join date : 2010-05-02
Age : 34
Location : selangor

PostSubject: Re: Tolong..tolong..problem dgn awning tudung beli online..   Sun May 02, 2010 2:56 am

tak tau la nak cakap camne.. saya tau.. kalau nak minta refund pun awak dah tawar hati... harap2 tak tawar hati untuk beli online lagi...
Back to top Go down
View user profile http://www.tudungblingbling.blogspot.com
nazlinhassan



Posts : 56
Join date : 2009-05-08
Age : 40
Location : Stulang Baru, Johor Bahru

PostSubject: Re: Tolong..tolong..problem dgn awning tudung beli online..   Sun May 02, 2010 3:00 pm

tudungblingbling wrote:
tak tau la nak cakap camne.. saya tau.. kalau nak minta refund pun awak dah tawar hati... harap2 tak tawar hati untuk beli online lagi...


hai awak..tak yah mintak refund dah..n tak beli tudung online dah..dah tau jahit sendiri..belajar ikut kelas eynas..puas hati..hehehe..
Back to top Go down
View user profile http://nazlinhassan.blogspot.com
Delyla



Posts : 4
Join date : 2010-06-09
Location : Petaling Jaya

PostSubject: U should try this   Thu Jun 10, 2010 11:32 am

nazlinhassan wrote:
Askm sume..salam perkenalan..

Saye baru 1st time search n beli tudung secara online..saye cukup excited n order 3 tudung berawning (RM100@3/pcs) + 1 tudung A******kC********n (RM44/pc) (dpt diskaun 20% sbb beli 3 tudung) dari H*****B******E..so tanpe berlengah2 saye buat payment n esoknye saye terima tudung saye tu..lepas bukak parcel, saye notice saye ade problem bile 2 tudung saye try mmg tip top..tapi yg 1 helai ni saye try mule2 tip top jugak, then tetibe bunyi "ket tek" die meleding..masuk belah dalam..puas betulkan sampai anak2 ketawakan..saye try pakai terbalik, ok jek..tak meleding langsung..elok jek terletak..

ADE KEMUNGKINAN KE AWNING TUDUNG NI DIJAHIT TERBALIK?

Boleh ke dibetulkan? tapi saye tak pandai nak betulkan..dah tu owner/seller kat KL..jauh tu nak pegi alter..then saye contact owner tu..saye tanye soalan yg same..die kate nak pulang balik or nak refund..saye tanye kalau pulang balik, saye nak tukar jenis same tapi kaler lain..die kate sepatutnye tak boleh pulang balik sbb seller lain mmg tak boleh tukar pon..die kate saye kene tanggung kos pulang balik & ingatkan saye lepas ni tak boleh tukar2 lagi..die tanggung kos POSDAFTAR hantar balik sbb nak saye puas hati..saye kate saye tak kesah pasal kos pos hantar balik tu..saye boleh support POSLAJU lagi pulang balik & hantar balik..buat ape saye nak susahkan diri saye apatah lagi org lain utk pulang, tukar & hantar balik tudung tu kalau takde problem..

PATUTKE SAYE PULANGKAN BALIK TUDUNG TU ATAU MINTAK SELLER REFUND AJE?

mintak tolong jase baik member2 kat sini bagi nasihat camne nak settle kan problem ni..terima kasih..(sori panjang sgt cite saye..)



http://delylastyle.blogspot.com/
Back to top Go down
View user profile http://delylastyle.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Tolong..tolong..problem dgn awning tudung beli online..   Today at 3:59 pm

Back to top Go down
 
Tolong..tolong..problem dgn awning tudung beli online..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» [Ref] Wargames Painting and Modelling: Online Hobby Magazine
» possible 4l60e problem?
» I need some help with a Nerf problem..
» power transformer problem - help?
» Don Juan Rehearsal...What's really the problem here?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: