BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
    NUFFNANG
    IKLAN
    Photobucket

    Share | 
     

     SILA JAGA KESIHATAN ANDA

    View previous topic View next topic Go down 
    Go to page : 1, 2, 3  Next
    AuthorMessage
    kee'ah
    Peniaga


    Posts : 1141
    Join date : 2008-12-22

    PostSubject: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Mon May 04, 2009 9:28 pm

    Salam,

    Terpanggil untuk memberi pesanan di sini kerana akak terasa bagai satu kesedaran pada diri sendiri dan forumer DIY semua.

    Akak mendapat berita yang amat menyedihkan juga kerana akak merasa bertanggungjawab untuk meluahkannya disini. Akak terasa betapa kita telah mengabaikan kesihatan kita demi mengejar
    keseronokan dan wang sehingga akhirnya telah memakan diri sendiri.

    Akak bercerita di sini demi kepentingan kesihatan kita juga...kerana akak sayang kawan kawan DIY disini. Tegasnya ANDA PERLU SAYANGKAN DIRI ANDA DULU.

    Akak dikejutkan dengan 2 panggilan dari 2 forumer (satu silent reader dan satu lagi agak aktif)..tidak perlu disebutkan disini demi menjaga rahsianya... tertiba jatuh sakit sehingga masuk hospital akibat stress kerana terlalu banyak menjahit. Sedih hati akak mendengarnya sehingga salah sorang forumer tidak boleh memegang mesin jahit lagi kerana kesakitan pada bahu akibat kerosakan saraf sehingga terpaksa membuat fisioterapi pula. Dan satu lagi...terpaksa ditahan diwad kerana mengalami sakit kepala yang kuat (Migraine). Akak faham mmg kita memerlukan wang tetapi percayalah KESIHATAN kita amat penting kerana KESIHATAN tidak boleh dibeli dengan wang ringgit bila kita telah jatuh sakit.

    Jangan terlalu memaksa diri anda untuk menjahit sekiranya tempahan terlalu banyak, upah orang lain atau amik pekerja untuk melakukannya untuk anda...atau bagi masa yang lebih lama kepada pelanggan anda. Akak faham...mmg customer mahukan yang terbaik dari anda, tapi sekiranya hanya itu yg anda mampu lakukan, tidak payah anda menyusahkan diri anda untuk melakukannya demi kepuasan org lain....dan akhirnya anda terlantar kesakitan.

    Bagi yang berkerja....masa tidur anda jangan abaikan dengan menjahit. Taylor akak pun akak suruh tidor awal dan akak bagi limit sehari hanya 8 helai jer...(jikalau mampu). Masalahnya jika tidur terganggu (tak cukup tidur)....mulalah pengedaran darah kat kepala jadi tak betul. Urat mata jadi tegang dan mula timbul rasa sakit kepala, rasa mengantuk, nak muntah dan bermacam macam lagi. Esoknya anda masih menyambung tugas yang sama.

    Akhir kata....ingat ini bukan pendapatan harian kita....HANYA pendapatan SAMPINGAN sahaja...

    Pesanan dari akak ...JAGALAH KESIHATAN ANDA.....dan SAYANGI DIRI ANDA...


    Back to top Go down
    View user profile
    ni_mariana



    Posts : 218
    Join date : 2009-01-21
    Location : UK Perdana

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Mon May 04, 2009 11:19 pm

    Tapi kengkadang tu, customer yg tak mahu paham...Depa kalau boleh, ode ari ni esok terus dapat... Itu yg tension tu...
    Back to top Go down
    View user profile
    bluee



    Posts : 178
    Join date : 2009-04-20
    Age : 28
    Location : shah alam

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Mon May 04, 2009 11:50 pm

    cdiehnye bace.... x sangka sampai mcm tu skali huhu....smoga smue cepat sembuh... hrap2 smue jga ksihatan... bwt ikut kemampuan je...

    trime kasih kak kee bgitu perihatin trhadap smue org kat cni..
    Back to top Go down
    View user profile
    hanim



    Posts : 261
    Join date : 2009-02-16
    Age : 38
    Location : Putrajaya

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Tue May 05, 2009 9:32 am

    tumpang sedih dengan berita dari kak keeah.... betul, kesihatan kita perlu diutamakan...

    klu letih, stop & rehat... sebab tu saya x ambik banyak tempahan... ambik setakat yang mampu saya buat sebab saya keje... walaupun ramai yang mintak buat banyak sikit tudung2 tu, saya memang x mampu nak buat lebih... saya sayangkan diri saya...habih kuat sanggup menjahit pun sampai 12.00 tengah malam, selalunya pukul 11.30 memang dah stop... esoknya kene bangun pegi keje pulak... huhuuu.... memang penat... dalm seminggu, saya breaklah 2,3 mlm dari menjahit... klu x memang boleh pitam....

    saya pun harap kawan2 lain dapat jaga kesihatan, jangan paksa diri... kita hanya manusia biasa, jangan samakan diri kita dengan mesin industri, 24 jam buat keje tanpa henti...

    flower flower flower flower
    Back to top Go down
    View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
    k yana
    Peniaga


    Posts : 771
    Join date : 2008-12-22
    Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Tue May 05, 2009 9:45 am

    hmm..mmg sakit badan dgn menjahit ni..k yana mmg asalnya pon dah sakit pinggang..tu la sbb tak amik tempahan pon dr online ni..buat tuk kenkawan, sedara mara jer..tak larat weh nak mengejar dgn oder ni....
    Jadi..sama² lah kita jaga kesihatan diri...
    Back to top Go down
    View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
    syamen



    Posts : 133
    Join date : 2008-12-24

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Tue May 05, 2009 10:10 am

    Semoga cepat sembuh yer kengkawan yg kena admit sebab demam DIY ni.. sebab tu saya akan bagi tempoh masa yang lama untuk siapkan satu2 tudung.At least 1 mggu untuk individu order / 2 minggu untuk peniaga2 kecil ordet..eheheh klau diorang kejan saya cakap x leh laju2 nnt jahitan x cantik .. Very Happy Very Happy . Sebab klau saya jahit part atas kepala tu memang tricky..tension oOO nampak kedut2 habis tetas semua balikk.. No
    Kalau kita nak ligan target memang susah sebab bukan upah banyak sangat klau kita nak amik pekerja..sedangkan baju yang jahitan tersembunyi pun ambil masa SEBULAN nak siapkan. Inikan pula jahitan tudung yang TERSEMBUL nampak nak siapkan sehariii ..adesss.

    Jadi yang mana2 yg amik order tu give a some rest to ur body and mind too. Have fun sewinggg cheers
    Back to top Go down
    View user profile
    Eldee



    Posts : 14
    Join date : 2009-04-29
    Age : 45
    Location : Sg. Buloh

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Tue May 05, 2009 11:00 am

    Salam semua, saya doakan kwn2 kita tu cepat sembuh, saya pun baru malam tadi dtg kesedaran yg menjahit ni mmg seronok tapi kdg2 terbawak2 sampai nak makan pun kdg2 lupa. Lebih2 lagi soal ibadat kita pada Allah, Dia yg bagi kita kemahiran ni, kalau dia nak tarik bila2 masa je (Nauzubillah), saya pernah menjahit dari pagi sampai 11 mlm sampai mennggigil tgn. Last month kaki terpele'ot, tak boleh jahit sampai bermggu2 jugak. Saya terfikir mungkin Allah nak bagi peringat jgn lengah2 solat kalau tgh syok menjahit. Last week check mata, rupanya dah kena pakai spek utk rabun dekat... umur belum pun 40! Terima kasih kwn yg bagi ingat utk jaga kesihatan tu....

    HEALTH IS WEALTH, when we are healthy, InsyaAllah, we can be wealthy.
    Back to top Go down
    View user profile
    min chontoi
    Peniaga


    Posts : 617
    Join date : 2008-12-21
    Age : 36
    Location : BBB

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Tue May 05, 2009 11:20 am

    Uhuhuhu~~

    Sama la min pon...sakit pinggang mkn teruk dgn menjahit ni...so buat slow2 n bila ada mood.. Razz Razz
    Back to top Go down
    View user profile
    izaida



    Posts : 33
    Join date : 2009-04-14

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Tue May 05, 2009 2:58 pm

    min chontoi wrote:
    Uhuhuhu~~

    Sama la min pon...sakit pinggang mkn teruk dgn menjahit ni...so buat slow2 n bila ada mood.. Razz Razz


    btul tu min....ida pun samer...x pernah ambik tempahan pun...jait utk diri sendri n family jer...

    skrg nie pun tgh dok cari2 kain nk wat baju rayer utk ank n hubby......kena mulakan awal...sbb jait nie terkadang ikut mood.....kalu vitamin M menyerang...baju sepasang pun berbulan2 baru siap..... Smile
    Back to top Go down
    View user profile
    kenanga



    Posts : 35
    Join date : 2009-03-30
    Age : 38
    Location : Shah Alam, Selangor

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Tue May 05, 2009 3:01 pm

    Salam semua... betul laa k.kee. Jiran sy pon terpaksa stop dr menjahit coz kena migrain tahap yg kronik. tapi dia menjahit manik so, lagi laa mata tu kena concentrate betol2 kat jahitan kn ... katanya dia selalu jahit after anak dia tidor sampai laa kol 3-4 pg... skang ni dia mmg tokleh tgk manik langsung..
    Back to top Go down
    View user profile
    tong_gas2280
    Peniaga


    Posts : 117
    Join date : 2008-12-22

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Tue May 05, 2009 3:10 pm

    sedih la dengar berita mcm nie .. tong doakan semoga mereka cepat sembuh ... kita hanya buat bende separuh masa sahaja .. kesihatah kene jaga .. time ade masa yang sesuai dan ade Vitamin R .. buat le sikit .. tapi jgn sampai paksa mata kita utk menjahit ... tong hanya akan menjahit bila anak2 tidor awal (si kecik) .. dan ader tahap kerajinan ...

    tong hanya akan buka oder maksimum 50 helai SEBULAN .... bukak oder awal bulan pastu ujung bulan baru siap tudung ...
    Back to top Go down
    View user profile
    bola2_api



    Posts : 159
    Join date : 2009-02-28
    Age : 39
    Location : Taman Danau Kota

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Tue May 05, 2009 3:47 pm

    salam semua....

    terima kasih ngan kak kee atas peringatan tersebut...tersedar juga kita2 yg alpa dalam menjaga kesihatan ni...huhuhu...
    well, bila kita ingat balik apa purpose kita of having this DIY activities is...FUN, LOVE AND EXCITEMENT...so janganlah kerana wang kita ketepikan semua tu sampai tak tidor...sy sendiri beberapa minggu lepas mmg terpaksa berhari-2 berturut menjahit sampai 3-5 pg...silapnya adalah time management sy sendiri....culas mengagak...sebab bertindan dgn kerja2 dan study sy...
    ini kelemahan sendiri...so, those yg full timer kat umah, time is ours...so, pandai2lah....
    work smart....sy online ni pun sy tak war2kan tempahan sy...buat bulan ni sy dah tutup tempahan, next tempahan hanya sy buka selepas 6 june...sy jaga kualiti jahitan....takmo lah nanti gara2 nak byk duit, kita jadi tamak...bila tamak kita abaikan kesihatan dgn tidur tak tidur....
    jeran sy....
    sama2lah kita jaga kesihatan kita, bila dah tak bleh jaet mesti sesal tak sudah...so. ingat balik...kita menjahit for fun...so, let it be as fun as long as we want !!!


    BUY HANDMADE !!!
    Back to top Go down
    View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
    adeeda
    Peniaga


    Posts : 696
    Join date : 2008-12-21
    Age : 39
    Location : PJ/KL Sentral

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Tue May 05, 2009 4:18 pm

    bagus betul peringatan kak kee... awal2 dulu pernah jugak buat menajhit sampai pukul 2~3pagi.. tapi terasa juga kesan kat badan. Tak buat lagi.. ingat kat suami & anak2 juga ..kalau kita sakit, satu family akan terasa sama. take care
    Back to top Go down
    View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
    hooney
    Peniaga


    Posts : 317
    Join date : 2008-12-22

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Tue May 05, 2009 4:34 pm

    dari jauh forummer sorang kita ni... he he, u too take care...

    o/t kirim Fridge magnet leh tak ???
    Back to top Go down
    View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
    AcikAmong



    Posts : 99
    Join date : 2008-12-22

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Tue May 05, 2009 5:30 pm

    Salam semua.

    Dari pagi tadi nak nyampuk cerita kak keeah, tapi sesangat lah busy pulak kat ofis ari ni. Maklumlah baru masuk kerja semalam setelah 2 minggu tak masuk ofis. Rakan sekerja pulak demam ari ni, lagilah tambah keje...

    Kepada kawan-kawan DIY sini, sebenarnya apa yang diceritakan kak keeah tu adalah benar. Di sini acik bukan nak minta simpati cuma ingin berkongsi pengalaman yg boleh dijadikan iktibar agar semua kawan2 dan acik sendiri akan lebih berhati-hati lagi di masa akan datang. 2 forumer yg kak keeah masukkan tu, acik adalah salah seorangnya.

    Sebenarnya sebelum kenal tudung DIY ni, acik tak penah pun tahu bab jahit-menjahit ni. Tapi bila acik dpt tahu pasal tudung DIY ni acik terus jatuh cinta yg teramat sgt.

    Mulanya jahit buat tudung sendiri, acik buat tudung untuk saudara-mara, kawan2 kat ofis, saudara kepada kawan2 ofis, lama2 order semakin bertambah...akhirnya acik punyai blog sendiri. Lagilah ramai orang buat tempahan....

    Acik mulalah menjahit sampai tak ingat rehat hingga sampai tengah malam dan kadang kala hingga awal pagi demi untuk menyiapkan tempahan orang. Bukannya acik tamak tapi demi untuk memenuhi permintaan orang, tambahan pulak acik rasakan betapa seronoknya dpt cash setiap minggu hingga acik lupa bahawa badan kita perlu rehat dan tidur yg cukup untuk mulakan kerja keesokan harinya.

    Acik mengaku,inilah perkara salah yg acik lakukan. Inilah kelemahan acik.

    Akhirnya badan & mental acik tak boleh terima lagi tekanan ini, acik mengalami sakit kepala dan bahu yg teramat sangat selama seminggu. 2 kali pegi klinik tak jugak baik2. Masuk minggu ke 2, acik muntah2 dan hampir2 pengsan, muka pun dah pucat lesu, migraine acik bertambah teruk hingga acik dimasukkan ke hospital selama 4 hari. Bukan itu saja, mata acik pun sekarang ni semakin kabur hingga terpaksa tambah power spec acik pulak.

    Sekarang ni acik terpaksa stop amik tempahan buat sementara tapi tak taulah smpi bila kerana acik dinasihatkan oleh doktor supaya rehat banyak2 dan jangan stress.

    Kepada kawan2 semua dan diri acik sendiri, ingatlah bahawa kesihatan amat penting. Jagalah kesihatan kita. Jangan jadi macam acik ni.. terpaksa lupakan mesin jahit sementara waktu.

    THIS IS A WAKE UP CALL BUAT ACIK...

    Kepada kawan2 yg dikasihi Selamat Menjahit & Jaga kesihatan.
    Back to top Go down
    View user profile
    kee'ah
    Peniaga


    Posts : 1141
    Join date : 2008-12-22

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Tue May 05, 2009 6:22 pm

    Acik....pehni jaga diri elok elok...kalau penyakit dah mai singgah, pehtu penyakit yg lain lain pun sebok nak mai tumpang semangkuk. Rehat dan bertenang....gi holiday ke kejap. Then dah stabil....rasa ok....baru start menjahit balik....sikit sikit.

    We all love u and always pray for u.....
    Back to top Go down
    View user profile
    nuds



    Posts : 120
    Join date : 2009-01-23

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Tue May 05, 2009 9:49 pm

    acik...rehat yaaa....

    pada tailor tu semua....BILA AMIK TEMPAHAN TU....KABAR2KANLAH....tempoh jahit 2-3 minggu....kenapa tak ckp....

    walaupon saya tak menjahit...kerja saya deal ngan timeline....JD SAYA PALING BENCIKKKKK DGN MANUSIA YG TAK RETI BAHASA....INGAT DIA SORANG AJA YG KENA SIAP...

    maaplaa saya teremosi...saya paham keadaan tailor...tp TAILOR semua...jgn lee TAMAK (nasihat ja)....amik laa setakat yg larat...sakit nih kdg2 ujian..kadang2 itulaaa bahana....

    so far....tudung2 saya dijahit oleh tailor saya antara 2-3 minggu...saya tak kecoh ponnnnn....tu TANDANYA SAYA SEORANG BERHATI PERUT....puji diri oii...

    tailorku sekalian..bangga tak dapat chek nih.... Basketball cheers cheers

    jgn lee bernanah telinga....aku lepas tension berjauhan dgn anak selama 2 hari...KERJA!!!!...
    Back to top Go down
    View user profile
    tiramisu



    Posts : 144
    Join date : 2008-12-30
    Location : kuala lumpur

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Tue May 05, 2009 10:51 pm

    memang betul kata kak keeah

    pengalaman mengajar kite semua, sy dah alami benda macam nie dah lama. saya dah menjahit baju kurung hampir 10 tahun. mcm 2 dugaan dan sakit yang datang. sy rasa adalah 2, 3 kali bila time malam raya sy demam teruk, org sibuk masak kat dapur sy gie klinik ambik ubat, org sibuk gie raya,kite terlentang je kat rumah, tapi itu dulu, skrang sy dah tak buat macam tu, sebab duit yang kite dapat tu rasanya dah tak bernilai dengan kesihatan kite yang teruk.

    sy faham situasi acik, sebab acik tak pernah dapat pegang duit cash macam tu, itu yang happy bebenor tu.dulu pun sy menjahit baju sampai pukul4 pagi sebab customer bermacam2 ragam, tapi skrang sy dah boleh control.sebab tu bila sy baca kisah kekawan kat sini menjahit smpai tak tidur sy dah geleng kepala......

    so, sesama lah kite jadikan pengajaran, lagipun umur kite semakin hari semakin meningkat, dah stress keje kat opis, stress ngan perangai anak2kite, kite tambah lagi stress ngan jahitan kite...

    semoga kite sentiasa sihat.....
    Back to top Go down
    View user profile
    bola2_api



    Posts : 159
    Join date : 2009-02-28
    Age : 39
    Location : Taman Danau Kota

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Tue May 05, 2009 11:58 pm

    nuds wrote:
    acik...rehat yaaa....

    pada tailor tu semua....BILA AMIK TEMPAHAN TU....KABAR2KANLAH....tempoh jahit 2-3 minggu....kenapa tak ckp....

    walaupon saya tak menjahit...kerja saya deal ngan timeline....JD SAYA PALING BENCIKKKKK DGN MANUSIA YG TAK RETI BAHASA....INGAT DIA SORANG AJA YG KENA SIAP...

    maaplaa saya teremosi...saya paham keadaan tailor...tp TAILOR semua...jgn lee TAMAK (nasihat ja)....amik laa setakat yg larat...sakit nih kdg2 ujian..kadang2 itulaaa bahana....

    so far....tudung2 saya dijahit oleh tailor saya antara 2-3 minggu...saya tak kecoh ponnnnn....tu TANDANYA SAYA SEORANG BERHATI PERUT....puji diri oii...

    tailorku sekalian..bangga tak dapat chek nih.... Basketball cheers cheers

    jgn lee bernanah telinga....aku lepas tension berjauhan dgn anak selama 2 hari...KERJA!!!!...

    setuju benor ngan c nuds...
    ada some org tak reti bila kita kata 2-3 weeks...esok lusa pasti dia tefon, boleh tak siapkan esok?...padahal ada org lain yg dah hantar 2 minggu sebelumnya tu harus di dahulukan...
    mcm2 ragam org...kenalah kita pandai2 bawak diri bila berurusan...
    alhamdulillah, contoh dari pada 15 prg pelanggan, hanya 2 yg begitu...yg lainnya sgt memahami....
    Back to top Go down
    View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
    Zareen
    Peniaga


    Posts : 487
    Join date : 2008-12-22
    Age : 37
    Location : Puchong,Selangor

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Wed May 06, 2009 12:08 am

    min chontoi wrote:
    Uhuhuhu~~

    Sama la min pon...sakit pinggang mkn teruk dgn menjahit ni...so buat slow2 n bila ada mood.. Razz Razz

    sama le min...zareen ari tu siap berurut lagi 3 hari berturut2 rasa cam orang bepantang plak....still x ok g...pastu terpaksa dipapah bawak ke klinik ambik injection...huhuhu...sadis btol.....tobat dah nak ambik tempahan bebanyak dalam satu masa........
    Back to top Go down
    View user profile http://www.mytudungcollection.blogspot.com
    evabobbie
    Peniaga


    Posts : 267
    Join date : 2008-12-22
    Age : 45
    Location : seri kembangan/shah alam

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Wed May 06, 2009 12:29 am

    Salam,

    Sedih betul baca cerita Acik. Alhamdulillah, Allah sedarkan awal dari perkara yg lebih buruk berlaku.

    Mmg masa awal2 kenal jahit tudung ni semangat berkobar2, mmg seronok sekali menjahit dan
    ambil tempahan, tidur jam 2,3 pagi..lepas tu tersedar sendiri..kerana siang bekerja lebih dari 8 jam
    lepas tu sambung lagi kerja..manala badan dan otak nk berehat..

    Akak sendiri dah stop ambil order n jual online since last 2 months..bukan apa..sedih ingatkan
    masa menjahit yg sepatutnya d gunakan untuk berehat, tido dan bersama keluarga x d gunakan sepenuhnya
    sekali sekala bolehlah..sekarang menjahit paling lama pun masa weekend tp x pernah stay up dah..
    lagipon akak mmg ada history slip disc..so kena la hati2..sakit oo kalo kene lagi Sad

    Kalau tengok kt blog akak sekarang, yg mana tudung siap tu d tempah beberapa bulan lepas
    oleh kawan2 yg x kisah bila2 siap..dan yg jual untuk kwn2 tu pun siapkan 2/3 helai seminggu..
    bila siap byk baru bagi they all tengok..Smile So takdela stress..

    Tempah2 dah x ambil kecuali kaum keluarga n kawan2 yg memahami kareer..hehe
    Back to top Go down
    View user profile http://allmustsell.blogspot.com
    min chontoi
    Peniaga


    Posts : 617
    Join date : 2008-12-21
    Age : 36
    Location : BBB

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Wed May 06, 2009 12:31 am

    Zareen wrote:
    min chontoi wrote:
    Uhuhuhu~~

    Sama la min pon...sakit pinggang mkn teruk dgn menjahit ni...so buat slow2 n bila ada mood.. Razz Razz

    sama le min...zareen ari tu siap berurut lagi 3 hari berturut2 rasa cam orang bepantang plak....still x ok g...pastu terpaksa dipapah bawak ke klinik ambik injection...huhuhu...sadis btol.....tobat dah nak ambik tempahan bebanyak dalam satu masa........

    min pun aritu kene panggil org datang umah berurut...kang melarat sakit pinggang nieh.. Suspect Suspect
    Back to top Go down
    View user profile
    evabobbie
    Peniaga


    Posts : 267
    Join date : 2008-12-22
    Age : 45
    Location : seri kembangan/shah alam

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Wed May 06, 2009 12:33 am

    Zareen wrote:
    min chontoi wrote:
    Uhuhuhu~~

    Sama la min pon...sakit pinggang mkn teruk dgn menjahit ni...so buat slow2 n bila ada mood.. Razz Razz

    sama le min...zareen ari tu siap berurut lagi 3 hari berturut2 rasa cam orang bepantang plak....still x ok g...pastu terpaksa dipapah bawak ke klinik ambik injection...huhuhu...sadis btol.....tobat dah nak ambik tempahan bebanyak dalam satu masa........

    laaa awak pon! ni nk kene minum Qaseh Adinda nii..hehe bg overhaul dalaman..Smile
    Back to top Go down
    View user profile http://allmustsell.blogspot.com
    Zareen
    Peniaga


    Posts : 487
    Join date : 2008-12-22
    Age : 37
    Location : Puchong,Selangor

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Wed May 06, 2009 1:30 am

    hehehe..ok ka kak eva?....ble cuba ni Very Happy Very Happy
    Back to top Go down
    View user profile http://www.mytudungcollection.blogspot.com
    sityaiza



    Posts : 102
    Join date : 2009-04-07
    Age : 34
    Location : perlis, kedah, butterworth

    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Wed May 06, 2009 9:29 am

    evabobbie wrote:
    Zareen wrote:
    min chontoi wrote:
    Uhuhuhu~~

    Sama la min pon...sakit pinggang mkn teruk dgn menjahit ni...so buat slow2 n bila ada mood.. Razz Razz

    sama le min...zareen ari tu siap berurut lagi 3 hari berturut2 rasa cam orang bepantang plak....still x ok g...pastu terpaksa dipapah bawak ke klinik ambik injection...huhuhu...sadis btol.....tobat dah nak ambik tempahan bebanyak dalam satu masa........

    laaa awak pon! ni nk kene minum Qaseh Adinda nii..hehe bg overhaul dalaman..Smile

    emmm....
    betul tu...
    kalau kita minum Qaseh Adinda mmg badan kita terasa segar... dan sedap plk tu....
    dkt anak pun sityaiza bagi minum Qaseh kekanda.... cuma satu susu teh je la...
    flower
    Back to top Go down
    View user profile
    Sponsored content




    PostSubject: Re: SILA JAGA KESIHATAN ANDA   Today at 7:48 am

    Back to top Go down
     
    SILA JAGA KESIHATAN ANDA
    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
     Similar topics
    -
    » DIL E MUZTAR

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai kelas TudungDIY,gathering tudungDIY,sesi beramah mesra sesama kita....-
    Jump to: