BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Fri Jan 09, 2009 9:44 am

meabadi wrote:
wahh...merenung apa tu diana...


diana...tudung coklat yg kita kongsi tu ME potong sikit ..kasi lengkuk kat bahagian bahu...kalau tak terSELIMUT bahu ku...x Selesa...


ok lah kan ..dapat 2pcs...rm27/2 .......jimat!!!!


keekkke

diana merenung template cupcake lah ME... Very Happy
kain beli kat mana tu..rm27/2..maknanya..rm13.50 dapat 2 pcs..

ajer

akak lipat cam caupcake/ME tapi potong satu satu jugak..sayang gunting... lol!
psst..akak dah try stail hajaba yang ajer ajar tu..nak cantum dua part kena ukur2 betul2 ye..tention betul kat situ..
try pulak guna kain kamdar..yang memang terkenal dengan 'lembut'nya... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Fri Jan 09, 2009 11:06 pm

kak hannan ..beli kat mana lagi....ss2 la...material mcm kain dalam...kekekekekekeke



selesa sgt pakai...pakai smp malam pon x berbau....(x serap bau)
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
dianaibrahimali



Posts : 30
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Puchong

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Mon Jan 12, 2009 8:06 pm

meabadi wrote:
kak hannan ..beli kat mana lagi....ss2 la...material mcm kain dalam...kekekekekekeke



selesa sgt pakai...pakai smp malam pon x berbau....(x serap bau)

me....ku merenung awning pink yg cun....kekekek

me..mcm nak tmbh koleksi tau....
tp..sabar...nak g jakarta dulu......
kalau kalau kat sana lg murah x ker nyesal.....
afro
Back to top Go down
View user profile http://www.anjcollection.blogspot.com
ajergiler
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Mon Jan 12, 2009 10:11 pm

hannan6d wrote:
meabadi wrote:
wahh...merenung apa tu diana...


diana...tudung coklat yg kita kongsi tu ME potong sikit ..kasi lengkuk kat bahagian bahu...kalau tak terSELIMUT bahu ku...x Selesa...


ok lah kan ..dapat 2pcs...rm27/2 .......jimat!!!!


keekkke

diana merenung template cupcake lah ME... Very Happy
kain beli kat mana tu..rm27/2..maknanya..rm13.50 dapat 2 pcs..

ajer

akak lipat cam caupcake/ME tapi potong satu satu jugak..sayang gunting... lol!
psst..akak dah try stail hajaba yang ajer ajar tu..nak cantum dua part kena ukur2 betul2 ye..tention betul kat situ..
try pulak guna kain kamdar..yang memang terkenal dengan 'lembut'nya... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

mmg tricky skit bila nak cantum part body tu..
actually bleh adjust klu potongan x sama..especially prt bwh..
klu bsr lbhkan basinya..kita selalu wat camtu la...mula2 cantum guna peniti..
klu agak2 bsr jht semula..
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Mon Jan 12, 2009 11:46 pm

Ni lah rupa template tudung ku...

Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
yus



Posts : 143
Join date : 2008-12-22
Age : 34
Location : Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Sat Jan 17, 2009 8:53 am

owh... k yana punya template dah ada both side...
Mcm ni takde pening kepala nak pikir.
Letak trus gunting...

Memula dulu pun saya tak tahu mcmana nak dptkan 2 tudung dari 1 meter.
Pas gather kat umah sis Yela, baru ler teman tahu.
Skrg 0.8 meter pun boleh dpt dua. cuma 1 kecil sket dari yg original
Back to top Go down
View user profile http://yusrinahata.com
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Wed Jan 21, 2009 9:34 pm

nak dpt 2 helai body tudung mmg kena buat templete mcm k.yana nye tu ke?
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Thu Jan 22, 2009 7:58 am

penguin wrote:
nak dpt 2 helai body tudung mmg kena buat templete mcm k.yana nye tu ke?

penguin, org lain tak buat template ni pun dpt jugak rasanya..cuma kalo mcm ni, senang nak nampak sbb terus bentang..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Fri Jan 23, 2009 9:50 am

meabadi wrote:
ME dah try pakai kertas minyak di tampal kertas surat khabar....sebab kertas minya tu x sampai 1 meter....

ME x berani potong kat kain..takut x jadi...so dah imagine pakai kertas minyak...MENJADIK!!!!..

So lepas ni boleh try kat kain...Size template body cupcake..paras dada....

Kongsi2 ngan korang......


LAYANSSSSSSSSS





cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers

credit tu CUPCAKE...(===template yg ini tau)


tk brapa paham la me...
mcm mana bila dah lipat 2 tu, tetiba jad 3 segi cantik je...bukan ke bila u lipat 2 tu, kain tu jd rectangle, bukan square
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Fri Jan 23, 2009 9:57 am

semalam test x payah lipat 3 segi...yg sll ME buat tu..dapat 2pcs sekaligus..

tp semalam buat asing2...lipat ujung sini...tekap....potong..

pastu


lipat ujung sana tekap potong....


memang dapat 2pcs tudung.....
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Fri Jan 23, 2009 10:17 am

semlm ada kain yg 1.3 m, tp bila potong tak dpt pun 2 keping Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad scratch
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Fri Jan 23, 2009 11:09 am

rasanya yang ME tunjuk tu untuk kain lerang 60"..baru cantik labuhnya...
Back to top Go down
View user profile
w_afiza



Posts : 86
Join date : 2009-01-09

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Fri Jan 23, 2009 11:44 am

Salam.....

betulah lah kata kak hannan tu,maybe lerang 60 lah...sebab malam tadi wan try tak dapat...dapat satu aje untuk 1 meter kain...wan guna kain kamdar untuk operasi 'cuba-cuba' nie......

-wan-
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Fri Jan 23, 2009 11:46 am

haah...betul la tu kut
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Fri Jan 23, 2009 11:47 am

w_afiza wrote:
Salam.....

betulah lah kata kak hannan tu,maybe lerang 60 lah...sebab malam tadi wan try tak dapat...dapat satu aje untuk 1 meter kain...wan guna kain kamdar untuk operasi 'cuba-cuba' nie......

-wan-

kain kamdar bukan 60" jugak ker..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
w_afiza



Posts : 86
Join date : 2009-01-09

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Fri Jan 23, 2009 11:57 am

iyer lah kot...wan tak kira pun.....nanti balik nanti wan ukur......tapi kenapa tak cukup 1 meter untuk 2 helai yek.....

ke salah yek misa......

tunjuk ajar yek kalau wan salah...keke

-wan-


misa wrote:
w_afiza wrote:
Salam.....

betulah lah kata kak hannan tu,maybe lerang 60 lah...sebab malam tadi wan try tak dapat...dapat satu aje untuk 1 meter kain...wan guna kain kamdar untuk operasi 'cuba-cuba' nie......

-wan-

kain kamdar bukan 60" jugak ker..
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Fri Jan 23, 2009 12:00 pm

w_afiza wrote:
iyer lah kot...wan tak kira pun.....nanti balik nanti wan ukur......tapi kenapa tak cukup 1 meter untuk 2 helai yek.....

ke salah yek misa......

tunjuk ajar yek kalau wan salah...keke

-wan-


misa wrote:
w_afiza wrote:
Salam.....

betulah lah kata kak hannan tu,maybe lerang 60 lah...sebab malam tadi wan try tak dapat...dapat satu aje untuk 1 meter kain...wan guna kain kamdar untuk operasi 'cuba-cuba' nie......

-wan-

kain kamdar bukan 60" jugak ker..

misa ada buat kain kamdar plain n printer..
dua2 jenis dpt buat 2 helai.. tu yg tanyer tu...
mungkin masa lipat2 tu wan salah adjust sket.. tu yg tak dpt 2 helai..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
w_afiza



Posts : 86
Join date : 2009-01-09

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Fri Jan 23, 2009 12:22 pm

balik nie nak try balik...nanti wan bagi tau cam mana kat sini...pelik2...
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Fri Jan 23, 2009 1:09 pm

korang...

sama j la bidang kamdar ,ss2..

sebab sume kain tu ME potong dapat 2pcs untuk 1 meter......

cuma kena pandai adjust..masa lipat tu dia ade menyenget....bukan 45 darjah tau....kurang lagi dari tu....
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
Eda



Posts : 166
Join date : 2008-12-27
Location : GomBuck

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Fri Jan 23, 2009 1:41 pm

ME..Eda dah try potong kain Nagoya 1m memang dpat 2 tdg..tapi sekali tu beli bidang 45" tak reti nak adjust lerr.. gunting dpt 1 tudung jer.. nasib kain murahh.. afro afro
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Fri Jan 23, 2009 2:09 pm

meabadi wrote:
korang...

sama j la bidang kamdar ,ss2..

sebab sume kain tu ME potong dapat 2pcs untuk 1 meter......

cuma kena pandai adjust..masa lipat tu dia ade menyenget....bukan 45 darjah tau....kurang lagi dari tu....


mmmmmmm....konpius
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
w_afiza



Posts : 86
Join date : 2009-01-09

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Fri Jan 23, 2009 6:15 pm

Salam semua...

Betul kata Me,...sengetkan .....wan dah dapat 2 tudung....tq ME....

tak terpikir lak nak sengetkan tu .......

ctpizza...

awak bentang kain...lipat 2....lepas tu.....lipat lagi jadi setiga senget......,2 bucu aje bercantum....ambik template tudung...adjust...mesti dapat punya...tapi maksud bidang 60" lah...try dulu....

-wan-
Back to top Go down
View user profile
ni_mariana



Posts : 218
Join date : 2009-01-21
Location : UK Perdana

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Fri Jan 23, 2009 8:48 pm

Betul tu... saya pon sengetkan sket kain tu baru dpat 2.. Memula tu lipat tiga segi tepat tak muat plak.. Pikir-pikir, sengetkan sket baru bleh...
Back to top Go down
View user profile
ev_love



Posts : 282
Join date : 2009-01-21
Age : 35
Location : Perlis

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Sat Jan 24, 2009 8:39 pm

ni_mariana wrote:
Betul tu... saya pon sengetkan sket kain tu baru dpat 2.. Memula tu lipat tiga segi tepat tak muat plak.. Pikir-pikir, sengetkan sket baru bleh...

Salam...

a'aa ev pon pening mula2 nk adjust tu, tp dah ok dah.. 1m kain bidang 60 leh dpt 2 tudung... flower flower
jimat le ckit... Razz
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Sun Jan 25, 2009 12:13 am

semua kain biasanya bidang 60...

kalau bidang 45 memang x dapat la rasanya..melainkan nak buat tudung singkat....
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)   Today at 2:23 am

Back to top Go down
 
Cara-cara memotong kain body(1 meter dapat 2 pcs size template cupcake)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» La otra cara del alma
» Jesus Christ Superstar
» Looking for orc body and legs
» Who's had a Fuel Pump go bad on a b-body??
» Keep your eyes peeled for 93-7 f-body 6 speed...

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: