BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Tue Apr 14, 2009 10:42 am

faziraniq wrote:
ctpizza wrote:
faziraniq wrote:
I pun dah beli semalam, 4mm ke tu...macam 2 mm jer....kalau yang macam Me jual first dulu tu berapa mm????? kalau 2 mm i still jahit tepi...xtau la kalau 6 mm cm mana plak

Mlm kang nak cuba 6mm plak...xsaba nak gi amik jarum nie ....

fazira

twin needle ni kan, kalo kiat guna nnt kain tu jd menggelembung, kalo guna yg besor sgt mcm 6mm, rasa mcm tak cantik sgt, sbb obvious sgt gelebung tu nnt,
kalo 4mm nih tk obvious sgt gelembungnya

ct,

i u guna 6mm, u kena longgarkan benang bawah baru jahitan x mengelembung....

i pakai sekarang nie pun xde mengelembung pun.....

dh try...mmg ok...cuma kt bhgn kepala tu...kalo jait 2X lagi cun(ni pada pandangan sy ler heheheh)
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
balkish02



Posts : 30
Join date : 2009-01-30
Age : 35

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Tue Apr 14, 2009 12:39 pm

saya pakai mesin RALEIGH yg lama tu yg warna hitam,boleh tak pakai twin needle?
Back to top Go down
View user profile
azieSU1



Posts : 17
Join date : 2009-03-27

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Thu Apr 16, 2009 12:26 pm

azie pakai mesin singer model 1116. masa nak pindah hr tu lupa nak bw manual sekali. tiap kali blk pun asyik lupa nak ambik je. ada sapa2 yg guna model ni x? blh guna twin needle x? tringin plak nak try.
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Thu Apr 16, 2009 12:37 pm

azieSU1 wrote:
azie pakai mesin singer model 1116. masa nak pindah hr tu lupa nak bw manual sekali. tiap kali blk pun asyik lupa nak ambik je. ada sapa2 yg guna model ni x? blh guna twin needle x? tringin plak nak try.

salam..
mesin kyana sebelom ni singer 1116.
boleh guna twin needle, pegi beli batang utk letak jarum tu..ala apa ke nama die, then cucuk kat tempat isi benang tu..then benang taruk kat situ.

kalo tak de batang tu, boleh guna sekoci, share letak dekat tempat benang atas tu..

dlm manual mmg tak de instruction. akak penah tanya cina kedai singer, dia kata tak boleh twin needle..apparaa..boleh je guna..

good luck!!
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
azieSU1



Posts : 17
Join date : 2009-03-27

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Thu Apr 16, 2009 12:59 pm

boleh guna ya? ok la pas ni nak p cari la.

thanks ya k.yana.
Back to top Go down
View user profile
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Thu Apr 16, 2009 1:28 pm

k yana wrote:
azieSU1 wrote:
azie pakai mesin singer model 1116. masa nak pindah hr tu lupa nak bw manual sekali. tiap kali blk pun asyik lupa nak ambik je. ada sapa2 yg guna model ni x? blh guna twin needle x? tringin plak nak try.

salam..
mesin kyana sebelom ni singer 1116.
boleh guna twin needle, pegi beli batang utk letak jarum tu..ala apa ke nama die, then cucuk kat tempat isi benang tu..then benang taruk kat situ.kalo tak de batang tu, boleh guna sekoci, share letak dekat tempat benang atas tu..

dlm manual mmg tak de instruction. akak penah tanya cina kedai singer, dia kata tak boleh twin needle..apparaa..boleh je guna..

good luck!!

psst..k yana hannan letak batang belon je kat situ.... silent tongue
Back to top Go down
View user profile
ayu206



Posts : 9
Join date : 2009-04-09
Age : 42
Location : USJ, Subang Jaya

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Sun Apr 19, 2009 8:33 pm

meabadi wrote:
misa n fazira..

yerke???


kalau 6mm korang jahit tepi x ujung kain tu..??

terrorla korang...

ME, untuk mesin SINGER inspiration, nak longgarkan benang bawah, adjust kat AUTO. Tolak paling atas sekali.Itu je, sekoci takyah adjust apa2. Tanya kat kedai singer, AUTO tu memang utk longgarkan benang bawah. Dah cuba, memang jadi. Dah tak gelembung. Pakai 4mm pun dah ok.
Back to top Go down
View user profile
semut_kacip



Posts : 4
Join date : 2010-05-01

PostSubject: Twin needle 2mm, 6mm..   Fri Jun 04, 2010 2:08 pm

Puas dah carik twin needle nih.. susah betul.. tapi kalau ada sesiapa cari 2mm nyer lerh pm saya... ada beli extra.. aritu saya ada beli yang 4 mm tapi cam tak sesuai dengan singer8280 saya nih... dah ler beli mahal².. patah plak tuh.. sampailah dapat yang betul² sesuai untuk mesin singer nih... 4mm yang saya baru beli nih baru ok.. jarum dia pon keras... tak mudah patah.. tapi 6 mm lagi susah nak dapat... kalau ada sesiapa ada xtra bgtau ya..
Back to top Go down
View user profile
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Tue Jun 15, 2010 4:35 pm

semuat

mesin awak 8280 kan, sy pun problem jugak guana 4mm, puas dh tukar tension sana sini smpi jarum patah
camne yek...
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Tue Jun 15, 2010 4:41 pm

mesin kite pun same, puas ubah tensiion benang tp jadi gak
benang bawah problem. sampai patah jarum. hehehehe
last2 jahit 2 kali
Back to top Go down
View user profile
yus



Posts : 143
Join date : 2008-12-22
Age : 34
Location : Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Thu Jun 24, 2010 10:07 pm

misa wrote:
nak guna twin needle 6mm, kene longgar kan benang.. jgn tegang.. mcm fazira ckp..
misa pi amik pun si linggam lsn siap demo (aku mintak dia demo gak.. hahaha!)
mmg kene longgarkan.. kalu tak nanti kain tu kembung la.. tu utk kain yg lembut mcm jc..
kalu kain cotton buat baju ker ape.. tak kisah.. hentam je...

Misa, longgar benang yang mana?? hahahaa... konpius.
lama dah tak masuk. lama dah tak menjahit.
ni dah abis musim mual memual, baru nak start balik.

bila saya jahit pakai twin needle, kain mesti gelembung. tension aa..
last2 jahit 2 kali. harus kena praktis lagi!!
Back to top Go down
View user profile http://yusrinahata.com
semut_kacip



Posts : 4
Join date : 2010-05-01

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Fri Jun 25, 2010 9:35 pm

hooney wrote:
semuat

mesin awak 8280 kan, sy pun problem jugak guana 4mm, puas dh tukar tension sana sini smpi jarum patah
camne yek...

sowie lambat reply... start maternity leave 5hb yang lepas.. hehe.. back to the question.. sebenarnya saya dapat jarum dari kedai singer.. lain pesen sikit dari yang dijual.. sebelum bersalin tu testing dah ok.. nanti saya update balik dengan pic sekalik.. sekarang lom betul² sihat lagi.. aritu masa bsalin pon ada prob skit.. nanti saya update ya..
Back to top Go down
View user profile
mieera09



Posts : 55
Join date : 2009-10-08
Age : 38
Location : rawang

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Tue Jul 06, 2010 12:37 pm

salam...

semlm g kt craft world....letih cari...smpi2 jarum TN 4mm x de plak.frust sungguh....

nk urgent ni...tergendala semua tudung....huhu...

kalau pakai yg 3.5mm tu...boleh kat aper2 mesin ker?...

sbb biasa guna yg 4mm yg beli kt sini gk...rm16..

dgr harga 3.5mm rm3.50 jer....murah giler tu...
Back to top Go down
View user profile http://alisyaarifshoppingarea.blogspot.com
mieera09



Posts : 55
Join date : 2009-10-08
Age : 38
Location : rawang

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Wed Jul 07, 2010 12:00 pm

huhu...td call kedai bunga juta tu (03-2693 7908)...die ckp jarum twin niddle 4mm dh naik harga rm6.50 sebatang...

huhu...yg rm3.50 tu dh abis...(stok lama katanyer)

duk pikir2....dr g kl...baik g kt shah alam kedai singer tu rm8 hinggit....

x de lah berjem...

frust sungguh...


Back to top Go down
View user profile http://alisyaarifshoppingarea.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Today at 5:19 am

Back to top Go down
 
TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» how does one paint a twin-tailed comet? Need help!
» Schroeder Opposed .020 Twin EBAY
» Otter & Twin Otter
» Stuart turner twin water pump.
» Twin trunk style - help needed

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: