BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Fri Apr 10, 2009 10:35 am

boleh tak sesapa yg ada koleksi jarum dr 2mm-4mm-6mm sampai ke jarum emas ke apa ker, tepek gambar kat sini ...so, kitaorg bleh ler kenal mana satu rupanya benda2 ni...kot2 singgak=h lagi memana kedai dapatlah dihulur gambar..ada tak jarum ni?

2mm dah kenal...4mm tu tak pernah nampak...jarum emas caman plak... Question
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Fri Apr 10, 2009 11:05 am

murahnya, semlm dah lalu tp sebab kesuntukan masa dan xsure kedai, kalau tau semlm pi beli terus
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Fri Apr 10, 2009 11:07 am

hooney wrote:
murahnya, semlm dah lalu tp sebab kesuntukan masa dan xsure kedai, kalau tau semlm pi beli terus


betol betol betol...kita pun dua kali lalu kat situ...huhhuhu...
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Fri Apr 10, 2009 11:31 am

bola2_api wrote:
boleh tak sesapa yg ada koleksi jarum dr 2mm-4mm-6mm sampai ke jarum emas ke apa ker, tepek gambar kat sini ...so, kitaorg bleh ler kenal mana satu rupanya benda2 ni...kot2 singgak=h lagi memana kedai dapatlah dihulur gambar..ada tak jarum ni?

2mm dah kenal...4mm tu tak pernah nampak...jarum emas caman plak... Question

bola,
yg 4 mm tu ambik ruler ukur...kalo tunjuk gambo pun takde beza sgt
yg jarum mas lak...ckp ballpoint jarum...nak tau apa beza nya, kat bhgn atas ada mcm warna emas sket
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Fri Apr 10, 2009 11:58 am

ctpizza wrote:
bola2_api wrote:
boleh tak sesapa yg ada koleksi jarum dr 2mm-4mm-6mm sampai ke jarum emas ke apa ker, tepek gambar kat sini ...so, kitaorg bleh ler kenal mana satu rupanya benda2 ni...kot2 singgak=h lagi memana kedai dapatlah dihulur gambar..ada tak jarum ni?

2mm dah kenal...4mm tu tak pernah nampak...jarum emas caman plak... Question

bola,
yg 4 mm tu ambik ruler ukur...kalo tunjuk gambo pun takde beza sgt
yg jarum mas lak...ckp ballpoint jarum...nak tau apa beza nya, kat bhgn atas ada mcm warna emas sket

jarum ballpoint...hmmm..ok...ada kesempatan esok, pegilah menyinggah sat..

tq ct sudi sharekan info.... Smile
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Fri Apr 10, 2009 12:04 pm

faziraniq wrote:
I pun dah beli semalam, 4mm ke tu...macam 2 mm jer....kalau yang macam Me jual first dulu tu berapa mm????? kalau 2 mm i still jahit tepi...xtau la kalau 6 mm cm mana plak

Mlm kang nak cuba 6mm plak...xsaba nak gi amik jarum nie ....

fazira

twin needle ni kan, kalo kiat guna nnt kain tu jd menggelembung, kalo guna yg besor sgt mcm 6mm, rasa mcm tak cantik sgt, sbb obvious sgt gelebung tu nnt,
kalo 4mm nih tk obvious sgt gelembungnya
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
adiqsu



Posts : 79
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Fri Apr 10, 2009 4:27 pm

salaam,
td lunch hr, dpt la p jln tar. dh beli jarum tu. tp uncle tu ckp 3.5mm, bukan 4 mm. tanya uncle tu..takde size lain ke..dia kata mana ada..ini size stended ma..
mls nk tanya byk sbb dh lambat nk balik office..dh tu ujan la plak.
npk ada beza la juga ngn 2mm tu. tgk dlm kotak tu mcm tak byk dh. tp tak tau la kut dlm simpanan dia ada byk lagi. tgk jarum mcm hee..takut patah je..sbb npk fragile sngt. seriau juga. tp beli 1 je la..nk test dulu.hope bertahan la kan.
so sapa2 nk tu..cepat2 sebelum kehabisan stok..cheewah..promote pulak..hehehe..


Last edited by adiqsu on Fri Apr 10, 2009 5:13 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
faziraniq
Peniaga


Posts : 152
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Fri Apr 10, 2009 4:48 pm

ctpizza wrote:
faziraniq wrote:
I pun dah beli semalam, 4mm ke tu...macam 2 mm jer....kalau yang macam Me jual first dulu tu berapa mm????? kalau 2 mm i still jahit tepi...xtau la kalau 6 mm cm mana plak

Mlm kang nak cuba 6mm plak...xsaba nak gi amik jarum nie ....

fazira

twin needle ni kan, kalo kiat guna nnt kain tu jd menggelembung, kalo guna yg besor sgt mcm 6mm, rasa mcm tak cantik sgt, sbb obvious sgt gelebung tu nnt,
kalo 4mm nih tk obvious sgt gelembungnya

ct,

i u guna 6mm, u kena longgarkan benang bawah baru jahitan x mengelembung....

i pakai sekarang nie pun xde mengelembung pun.....
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Fri Apr 10, 2009 4:51 pm

nak guna twin needle 6mm, kene longgar kan benang.. jgn tegang.. mcm fazira ckp..
misa pi amik pun si linggam lsn siap demo (aku mintak dia demo gak.. hahaha!)
mmg kene longgarkan.. kalu tak nanti kain tu kembung la.. tu utk kain yg lembut mcm jc..
kalu kain cotton buat baju ker ape.. tak kisah.. hentam je...
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Fri Apr 10, 2009 5:16 pm

misa n fazira..

yerke???


kalau 6mm korang jahit tepi x ujung kain tu..??

terrorla korang...
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Fri Apr 10, 2009 5:35 pm

misa wrote:
nak guna twin needle 6mm, kene longgar kan benang.. jgn tegang.. mcm fazira ckp..
misa pi amik pun si linggam lsn siap demo (aku mintak dia demo gak.. hahaha!)
mmg kene longgarkan.. kalu tak nanti kain tu kembung la.. tu utk kain yg lembut mcm jc..
kalu kain cotton buat baju ker ape.. tak kisah.. hentam je...

ooo..ye ke...leh la try...korg longgarkan kt sekoci ek
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
sal9281



Posts : 122
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : pandan indah

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Fri Apr 10, 2009 10:41 pm

kak misa, fazira.. leh tempek tak kain yang dah jahit pakai twin needle 6mm ni. nak tau camana rupanya dah jahit
Back to top Go down
View user profile
sal9281



Posts : 122
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : pandan indah

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Fri Apr 10, 2009 10:58 pm

faziraniq wrote:
I pun dah beli semalam, 4mm ke tu...macam 2 mm jer....kalau yang macam Me jual first dulu tu berapa mm????? kalau 2 mm i still jahit tepi...xtau la kalau 6 mm cm mana plak

Mlm kang nak cuba 6mm plak...xsaba nak gi amik jarum nie ....

beli kat mana 6mm nie Shocked ?
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Sat Apr 11, 2009 2:06 am

sal9281 wrote:
faziraniq wrote:
I pun dah beli semalam, 4mm ke tu...macam 2 mm jer....kalau yang macam Me jual first dulu tu berapa mm????? kalau 2 mm i still jahit tepi...xtau la kalau 6 mm cm mana plak

Mlm kang nak cuba 6mm plak...xsaba nak gi amik jarum nie ....

beli kat mana 6mm nie Shocked ?

tanya ngan c ME...hehehe...kita dah reserved ngan seseorg....ahakss...jangan lupa yek min......kutunggu kedatanganmu.... bounce bounce bounce
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
faziraniq
Peniaga


Posts : 152
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Mon Apr 13, 2009 10:26 am

sal9281 wrote:
faziraniq wrote:
I pun dah beli semalam, 4mm ke tu...macam 2 mm jer....kalau yang macam Me jual first dulu tu berapa mm????? kalau 2 mm i still jahit tepi...xtau la kalau 6 mm cm mana plak

Mlm kang nak cuba 6mm plak...xsaba nak gi amik jarum nie ....

beli kat mana 6mm nie Shocked ?

i beli kat member kat sini gak..
Back to top Go down
View user profile
evabobbie
Peniaga


Posts : 267
Join date : 2008-12-22
Age : 45
Location : seri kembangan/shah alam

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Mon Apr 13, 2009 10:28 am

sape2 ada 4mm n 6mm yg dah x mo tu
bley la jual kt sy yer Smile
Back to top Go down
View user profile http://allmustsell.blogspot.com
adiqsu



Posts : 79
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Mon Apr 13, 2009 11:49 am

salaam,
me ada jual twin needle 6 mm ke?

er..haritu adekan someone kat sini beli twin needle kat ebay.

nk suggest lah, sapa2 biasa membeli kat ebay tu..y not organize beli jarum ni kat ebay. cari ramai2 sapa nk order, share2 lah postage cost...sume..murah cket...
daku tak biase..credit card pun tarak..uhuks..
Back to top Go down
View user profile
nurin_qistina73
Peniaga


Posts : 257
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Mon Apr 13, 2009 11:56 am

faziraniq wrote:
ctpizza wrote:
faziraniq wrote:
I pun dah beli semalam, 4mm ke tu...macam 2 mm jer....kalau yang macam Me jual first dulu tu berapa mm????? kalau 2 mm i still jahit tepi...xtau la kalau 6 mm cm mana plak

Mlm kang nak cuba 6mm plak...xsaba nak gi amik jarum nie ....

fazira

twin needle ni kan, kalo kiat guna nnt kain tu jd menggelembung, kalo guna yg besor sgt mcm 6mm, rasa mcm tak cantik sgt, sbb obvious sgt gelebung tu nnt,
kalo 4mm nih tk obvious sgt gelembungnya

ct,

i u guna 6mm, u kena longgarkan benang bawah baru jahitan x mengelembung....

i pakai sekarang nie pun xde mengelembung pun.....

fazi dah guan ke jarum 6mm tu ....i ada cuba tanpa jahit tepi , ada gelembung....rasa kena adjust sikit kot bagi tak mengelembung
Back to top Go down
View user profile
faziraniq
Peniaga


Posts : 152
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Mon Apr 13, 2009 12:00 pm

nurin_qistina73 wrote:
faziraniq wrote:
ctpizza wrote:
faziraniq wrote:
I pun dah beli semalam, 4mm ke tu...macam 2 mm jer....kalau yang macam Me jual first dulu tu berapa mm????? kalau 2 mm i still jahit tepi...xtau la kalau 6 mm cm mana plak

Mlm kang nak cuba 6mm plak...xsaba nak gi amik jarum nie ....

fazira

twin needle ni kan, kalo kiat guna nnt kain tu jd menggelembung, kalo guna yg besor sgt mcm 6mm, rasa mcm tak cantik sgt, sbb obvious sgt gelebung tu nnt,
kalo 4mm nih tk obvious sgt gelembungnya

ct,

i u guna 6mm, u kena longgarkan benang bawah baru jahitan x mengelembung....

i pakai sekarang nie pun xde mengelembung pun.....

fazi dah guan ke jarum 6mm tu ....i ada cuba tanpa jahit tepi , ada gelembung....rasa kena adjust sikit kot bagi tak mengelembung


nurin ....u kena adjust benang bawah tu bagi longgar...i letak no1 untuk benang bawah baru ok....kalau letak no lain memang gelembung jer...bila iron ok jer
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Mon Apr 13, 2009 12:05 pm

akak dah tak pakai twin needle....jahit 2 round....cantik lagi rasanya.....jahit twin needle ni...ntah apa kena asik putus jer tengah jalan.....buang masa akak...cabut balik..start semula....so skrg jahit terusss 2 kali...ikut style ariani..longkang besar...cuma kat Highway tu jaga betul2 ikut lane jgn sampai langgor dividerr....he he he
Back to top Go down
View user profile
evabobbie
Peniaga


Posts : 267
Join date : 2008-12-22
Age : 45
Location : seri kembangan/shah alam

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Mon Apr 13, 2009 1:03 pm

kee'ah wrote:
akak dah tak pakai twin needle....jahit 2 round....cantik lagi rasanya.....jahit twin needle ni...ntah apa kena asik putus jer tengah jalan.....buang masa akak...cabut balik..start semula....so skrg jahit terusss 2 kali...ikut style ariani..longkang besar...cuma kat Highway tu jaga betul2 ikut lane jgn sampai langgor dividerr....he he he

oo mudah putus benang ye..
sy buat cenggini

masukkan satu je benang kt bhgn last b4 masuk lubang jarum tu
satu lagik biar loose je n terus masuk ke lubang jarum
errmm paham ke ek?

selesai masalah..kalo dulu asik berpintal n putus..

cuba laa..
Back to top Go down
View user profile http://allmustsell.blogspot.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Mon Apr 13, 2009 1:36 pm

ME x jual 6mm...

rasanya ZUE ade jual RM35...cuba g thread bli belah....
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Mon Apr 13, 2009 1:42 pm

evabobbie wrote:
kee'ah wrote:
akak dah tak pakai twin needle....jahit 2 round....cantik lagi rasanya.....jahit twin needle ni...ntah apa kena asik putus jer tengah jalan.....buang masa akak...cabut balik..start semula....so skrg jahit terusss 2 kali...ikut style ariani..longkang besar...cuma kat Highway tu jaga betul2 ikut lane jgn sampai langgor dividerr....he he he

oo mudah putus benang ye..
sy buat cenggini

masukkan satu je benang kt bhgn last b4 masuk lubang jarum tu
satu lagik biar loose je n terus masuk ke lubang jarum
errmm paham ke ek?

selesai masalah..kalo dulu asik berpintal n putus..

cuba laa..

scratch scratch

mesin kak keeah..mesti kena lalu sebab dia ada 1 lorong jer yg last tu before masuk lubang jarum...tak leh tak lalu....
Back to top Go down
View user profile
zue



Posts : 143
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Mon Apr 13, 2009 3:19 pm

meabadi wrote:
ME x jual 6mm...

rasanya ZUE ade jual RM35...cuba g thread bli belah....

kat sy pun dah abis...supplier pun x tau bila ada lg stok. LSN ada bgtau kat thread dia di WMC, dlm masa terdekat ni twin needle 6mm akan ada stok lg...Try book dgn LSN la.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
adiqsu



Posts : 79
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Mon Apr 13, 2009 5:13 pm

haritu dh order ngn LSN yg first batch tu..tp terlepas..takleh nk book. sedar2 dh abish.
tp this time around Mr LSN tu ckp..he ordered 100 pcs..order byk2 terus..hahaha..
ETA in 3 weeks..tungguuuuu..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...   Today at 6:34 pm

Back to top Go down
 
TWIN NEEDLE...THANKS MIN YEKSS...DAH DAPAT DAH...!!! MAKASIH SEMUA...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» how does one paint a twin-tailed comet? Need help!
» Schroeder Opposed .020 Twin EBAY
» Otter & Twin Otter
» Stuart turner twin water pump.
» Twin trunk style - help needed

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: