BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
kaknab



Posts : 35
Join date : 2009-01-01
Age : 60
Location : bm, penang

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Jan 02, 2009 12:15 am

salam semua, seronok juga masuk kat sini, kaknab ada 6 mesin kat rumah - 1 mesin jahit tepi halus, 1 mesin jahit tepi biasa, 1 mesin juki jahit biasa , 1 mesin sulam singer (tapi xsulam pun jahit biasa je) 1 mesin jahit portable - yang ini kaknab jahit lubang butang je, 1 singer portable - yang ni kalau balik kg muar, kaknab bawa boleh jahit kat sana.
Back to top Go down
View user profile http://kaknab-jomjahit.blogspot.com/
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Jan 03, 2009 12:09 pm

mak aih...banyaknye mesin jahit kak nab ni...mesti dah biasa menjahit ni kan...min ni br nk berjinak2 jahit tudung DIY ni...sblm ni xpenah menjahit pon...eheheh~~ Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
kaknab



Posts : 35
Join date : 2009-01-01
Age : 60
Location : bm, penang

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Jan 03, 2009 8:11 pm

min chontoi wrote:
mak aih...banyaknye mesin jahit kak nab ni...mesti dah biasa menjahit ni kan...min ni br nk berjinak2 jahit tudung DIY ni...sblm ni xpenah menjahit pon...eheheh~~ Laughing Laughing Laughing
dah 20 tahun menjahit. kaknab memang ambik tempahan semua fesyen
Back to top Go down
View user profile http://kaknab-jomjahit.blogspot.com/
tiramisu



Posts : 144
Join date : 2008-12-30
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Jan 04, 2009 12:02 am

sy pulak guna mesin heavy duty dan epal. mesin heavy duty tu dah pakai lebih kurang 10 tahun. beli sekend hand je..tapi berjasa sangat..dengan mesin tu ku cari rezeki jahit baju kurung customer. mesin epal baru setahun beli..itupun puas pujuk hubby nak beli mesin epal...akhirnya berhasil. sebelum tu beli mesin ralley kat ker4 yang harga dua ratus lebih..tak best pakai...jual kat member..member cuma nak jahit seluar hubby dia yang koyak je...mesin jahit tepi ada dua...satu singer yang kecil...dah tak pakai...terperok je kat tepi dinding...kemudian beli mesin jahit tepi heavy duty...senang nak jahit tepi byk2 time raya....tapi nak jahit tepi tudung yang berkaler ku hantar kedai juga...malas nak tukar benang...nak jahit yang halus pun boleh...dan mesin kesayangan ku...mesin kedut smocking...(itupun kira mesin jugak ke...he..he..he)
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Wed Jan 07, 2009 9:30 am

sapae yg guna mesin jahit n nak beli tapak, saya dah tanya dealer bernina, dia ada jual gak tapak mesin mesin... so berikan moel mesin anda, insyallah saya cuba dapatkan utk akwan2 semua
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Jan 08, 2009 1:37 pm

ermmm .. mana nak cari beg yang masukkan mesin jahit mcm singer ni erk .. agak2 singer kat malaysia ader jual tak .. senang la kalo ade beg cam ni kan ..

http://www.singerco.com/accessories/sewing_spaces_all.html
Back to top Go down
View user profile
anis natasha



Posts : 1
Join date : 2009-01-05
Age : 37
Location : Merempat di bumi Allah

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Jan 08, 2009 3:30 pm

nk join gak Very Happy
anis pki mesin jahit singer..
asben beli kan sebaik jer abis pantang anak no 3 thn lepas lol!
kira adiah lepas bersalin ler tu Laughing
Back to top Go down
View user profile http://www.freewebs.com/anggun2u
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Jan 10, 2009 2:14 pm

nak puah mensever...akhirnya akak beli mesin jahit tepi s!nger..yang 4 benang tu... Cool
Back to top Go down
View user profile
tiramisu



Posts : 144
Join date : 2008-12-30
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Jan 11, 2009 1:10 pm

hannan,

dah dapat mesin jahit tepi....lagi sakanlah jahit tudung ye....
Back to top Go down
View user profile
croft



Posts : 35
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Jan 11, 2009 3:41 pm

tong_gas2280 wrote:
ermmm .. mana nak cari beg yang masukkan mesin jahit mcm singer ni erk .. agak2 singer kat malaysia ader jual tak .. senang la kalo ade beg cam ni kan ..

http://www.singerco.com/accessories/sewing_spaces_all.html

tong,

kat singer hq kalau tak silap saya...ada jual yg kotak plastik (utk travel) isi mesin jahit tu. yg jenis bag takde la nampak
Back to top Go down
View user profile
xarryn



Posts : 2
Join date : 2008-12-31

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Wed Jan 14, 2009 3:13 pm

salam all

sy guna mesin jahit singer yang industri punya tu.. mmg heavy duty lah.. tapi skrang ni ada masalah sket ngan mesin tu.. bila saya jahit mesti benang atas tu putus.. asyik kena masukkan benang ke jarum jer.. pastu jahitan pun jadi tak cantik..
Back to top Go down
View user profile
xarryn



Posts : 2
Join date : 2008-12-31

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Wed Jan 14, 2009 3:14 pm

pn hannan

baper riban mesin jahit tepi tu?/boleh jahit tepi halus sekali ker?
Back to top Go down
View user profile
croft



Posts : 35
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Jan 15, 2009 12:57 pm

hannan6d wrote:
nak puah mensever...akhirnya akak beli mesin jahit tepi s!nger..yang 4 benang tu... Cool

ms hannan,

mesin jahit tepi singer nih, dia potong sekali ke kain masa jahit tepi tu (serger type)?


Last edited by croft on Sat Jan 17, 2009 11:15 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
w_afiza



Posts : 86
Join date : 2009-01-09

PostSubject: Mesin jahit tepi   Thu Jan 15, 2009 1:33 pm

Salam semua...

Saya wan,new member kat sini..saya nak beli mesin jahit tepi singer.....saya tak tahu yang mana nak beli...3 benang ke 4 benang...

ada pendapat tak?

-wan-
Back to top Go down
View user profile
croft



Posts : 35
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Jan 15, 2009 2:16 pm

w_afiza wrote:
Salam semua...

Saya wan,new member kat sini..saya nak beli mesin jahit tepi singer.....saya tak tahu yang mana nak beli...3 benang ke 4 benang...

ada pendapat tak?

-wan-

saya pun nak tanya soklan sama. beza harga rm100 je kan? cuba baca kat sini http://en.wikipedia.org/wiki/Overlock
Back to top Go down
View user profile
salbiah



Posts : 29
Join date : 2009-01-13
Age : 34
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Jan 17, 2009 11:10 am

hye sume,

sy member baru kat sini.
sy guna mesin jahit epal (janome) dan mesin jahit tepi singer yg 3 benang tu. sume ni hadiah dr asbend.
bile dpt tau org jahit tudung sendiri, semangat berkobar2 nk jahit gak.
Back to top Go down
View user profile
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Jan 17, 2009 3:30 pm

mesin jahit tepi singer tu..nombor berapa ye untuk benang kiri,tengah,kanan..akak punyai memandai je gi edjas..so jahaitan kurang memuaskan... confused
Back to top Go down
View user profile
salbiah



Posts : 29
Join date : 2009-01-13
Age : 34
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Jan 17, 2009 4:23 pm

sy pon suke hati je main edjas sendiri, tapi x berapa cun sgt la.
Back to top Go down
View user profile
uzi



Posts : 111
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Jan 17, 2009 4:29 pm

hannan6d wrote:
mesin jahit tepi singer tu..nombor berapa ye untuk benang kiri,tengah,kanan..akak punyai memandai je gi edjas..so jahaitan kurang memuaskan... confused

kak... kene hantar ke kedai gak kalau macam tu...
Back to top Go down
View user profile
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Jan 17, 2009 5:25 pm

uzi wrote:
hannan6d wrote:
mesin jahit tepi singer tu..nombor berapa ye untuk benang kiri,tengah,kanan..akak punyai memandai je gi edjas..so jahaitan kurang memuaskan... confused

kak... kene hantar ke kedai gak kalau macam tu...

malu pulak nak hantar..nampak sangat ganazzznya ku.. affraid
Back to top Go down
View user profile
Aziah



Posts : 107
Join date : 2009-01-16
Location : N9

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Jan 20, 2009 8:50 am

salam semua....baru join forum nih....best
kita guna mesin jahit epal...
Back to top Go down
View user profile
izwanani



Posts : 19
Join date : 2009-01-15
Age : 38

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Jan 20, 2009 10:53 am

salam semua.....
saya baru je join this forum before this cuma silent reader je.
saya guna mesin jahit biasa n jahit tepi janome
Back to top Go down
View user profile
whiterosa



Posts : 31
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Jan 20, 2009 3:17 pm

Aziah wrote:
salam semua....baru join forum nih....best
kita guna mesin jahit epal...

sy pn guna mesin jahit epal gak..hmm okler...anything leh kongsi2
Back to top Go down
View user profile
ajergiler
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Wed Jan 21, 2009 10:46 am

kt guna mesin epal..skrg ni probnya jhtn bwh x kemas...longgar sgt..
dah cek sekoci pun sama..geram jer...pastu ari tu org epal tu cek dia
ckp kena antar servis..baru jer beli bln 11 ari tu..klu antar servis mau
2 minggu gak..payahnya.... Mad

anyone yg ada prob cam kita ni??siapa tau camne nak solve...
Back to top Go down
View user profile
Aziah



Posts : 107
Join date : 2009-01-16
Location : N9

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Wed Jan 21, 2009 11:13 am

whiterosa wrote:
Aziah wrote:
salam semua....baru join forum nih....best
kita guna mesin jahit epal...

sy pn guna mesin jahit epal gak..hmm okler...anything leh kongsi2

mesin nih leh ke pakai twin needle??
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Today at 6:10 pm

Back to top Go down
 
Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Yang Wenli vs Universal
» Yang Zing Deck
» Yang Zing Anti Meta Skill Deck
» Yang Zing Discussion Thread
» Yang-zing needs a fixin'

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: