BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Dec 28, 2008 9:57 am

zila_kasim wrote:
salam semua, kalu nak beli jahit trepi, aksak rekomen mesin jahit tepi bernina, harga dia rm2000 sahaja... aksk pun dok cari org nak maion kutu coz akak pun nak beli juga mesin ni.... jom arrr kita main kutu

kalau main kutu..jaman bila baru den dapat ni... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Dec 28, 2008 10:08 am

kalau main kutu nak cari brapa org plak ni........10? lamanye bru dpt if last skali Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Dec 28, 2008 11:02 am

whiterosa wrote:
zila_kasim wrote:
saya guna mesin epal dan bernina... kira gila kuasa sikit kat mesin ni....

sape2 yg guna mesin epal, dia ada tapak khas utk jahit kain jersey... tapak yg warna putih tu... pastu guna jarum no 9 atau no 11... pastu kalau nak jahit tepi gulung kecil tu pun ada tapak dia, x perlu g hantar kedai jahit tepi dah.... jima duit gitu...

yg bernina pun ada tapak khas gak.... jarum guna no 10



Laughing Laughing Laughing Laughing

akak,leh tunjuk x gambar tapak khas utk jahit kain jersey?n juga utk jahit tepi gulung kecil tuh?
awak ada tapak 15 tu ke....nanti akak tepek templete dia
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Dec 28, 2008 11:06 am

lupa nak calkap smlm, masa g epal, ada org beli mesin jahit tepi, pastu cakapa2 ngan cikgu epal. ada akak beli mesin jahit tepi beli mesin jahit te[pi utk jahit tudung2 diy ni, dia bagitau akak tu mmg guna terus mesin jahit tepi, tak perlu guna mesin jahit lurus, so cikgu tunjuk, rupanya mesin tu boleh jahit terus m,asa kita jahit tepi tu..... cuma saya keliru tang muka tu, kalu jahit mesin jahit tepi x cun lak gayanya
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Dec 28, 2008 11:08 am

kalu nak beli mesin jahitr epal, diaorg ada baNYAK CARA BAYARAN, INSTALLMENT KREDIT CARD, AEON KREDIT.... SO TERUS MESIN DAPAT TAPI KITA BAYAR BLN2 JEEE
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Dec 28, 2008 11:28 am

zila_kasim wrote:
kalu nak beli mesin jahitr epal, diaorg ada baNYAK CARA BAYARAN, INSTALLMENT KREDIT CARD, AEON KREDIT.... SO TERUS MESIN DAPAT TAPI KITA BAYAR BLN2 JEEE

plezz...info seterusnya...
cam berapa bulan..may bank master card..termasuklah ye...
jahit tepi byk paten tak..(hannan sendiri tak sure jahit tepi ada banyak paten ke. Rolling Eyes .)
kat mana nak dapatkan mesin ni..(hannan kat seremban..Al Fathihah untuk tuanku besar)
tanya je dulu.. Cool
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Dec 28, 2008 4:24 pm

hannan6d wrote:
zila_kasim wrote:
kalu nak beli mesin jahitr epal, diaorg ada baNYAK CARA BAYARAN, INSTALLMENT KREDIT CARD, AEON KREDIT.... SO TERUS MESIN DAPAT TAPI KITA BAYAR BLN2 JEEE

plezz...info seterusnya...
cam berapa bulan..may bank master card..termasuklah ye...
jahit tepi byk paten tak..(hannan sendiri tak sure jahit tepi ada banyak paten ke. Rolling Eyes .)
kat mana nak dapatkan mesin ni..(hannan kat seremban..Al Fathihah untuk tuanku besar)
tanya je dulu.. Cool

BANYZK ZERO IBT UTK KAD

CITIBANK 12 BLN
EON BANK 24 BLN
MAYBANK 6 BLN
PBB 12 BLN
AMBANK 12 BLN

epal ada kat seremban, kalu awak berminat nak akak bolkeh call seremban, bagitau awak nak g tengok mesin tu
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Dec 28, 2008 4:49 pm

[quote="zila_kasim"]
hannan6d wrote:
zila_kasim wrote:
kalu nak beli mesin jahitr epal, diaorg ada baNYAK CARA BAYARAN, INSTALLMENT KREDIT CARD, AEON KREDIT.... SO TERUS MESIN DAPAT TAPI KITA BAYAR BLN2 JEEE

plezz...info seterusnya...
cam berapa bulan..may bank master card..termasuklah ye...
jahit tepi byk paten tak..(hannan sendiri tak sure jahit tepi ada banyak paten ke. Rolling Eyes .)
kat mana nak dapatkan mesin ni..(hannan kat seremban..Al Fathihah untuk tuanku besar)
tanya je dulu.. Cool

BANYZK ZERO IBT UTK KAD

CITIBANK 12 BLN
EON BANK 24 BLN
MAYBANK 6 BLN
PBB 12 BLN
AMBANK 12 BLN

epal ada kat seremban, kalu awak berminat nak akak bolkeh call seremban, bagitau awak nak g tengok mesin tu[/quote


kak zila(tah2 kita yang lebih senior dari u) baginya addrees kat seremban kalau free hannan pergi.. Cool
nak bagi tarikh untuk berdating ni..sussah sikit..kadang2 tibanya2 je aral datang melintang.. Razz
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Dec 28, 2008 7:36 pm

Kak zila...kalo mesin epal tu xleh ke dapat 2K kak?? Cool Cool
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Dec 28, 2008 10:39 pm

min chontoi wrote:
Kak zila...kalo mesin epal tu xleh ke dapat 2K kak?? Cool Cool
harga epal ni tetap jeee... x de diskaun,, tu yg susah sikit
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Dec 28, 2008 10:42 pm

[quote="hannan6d"]
zila_kasim wrote:
hannan6d wrote:
zila_kasim wrote:
kalu nak beli mesin jahitr epal, diaorg ada baNYAK CARA BAYARAN, INSTALLMENT KREDIT CARD, AEON KREDIT.... SO TERUS MESIN DAPAT TAPI KITA BAYAR BLN2 JEEE

plezz...info seterusnya...
cam berapa bulan..may bank master card..termasuklah ye...
jahit tepi byk paten tak..(hannan sendiri tak sure jahit tepi ada banyak paten ke. Rolling Eyes .)
kat mana nak dapatkan mesin ni..(hannan kat seremban..Al Fathihah untuk tuanku besar)
tanya je dulu.. Cool

BANYZK ZERO IBT UTK KAD

CITIBANK 12 BLN
EON BANK 24 BLN
MAYBANK 6 BLN
PBB 12 BLN
AMBANK 12 BLN

epal ada kat seremban, kalu awak berminat nak akak bolkeh call seremban, bagitau awak nak g tengok mesin tu[/quote


kak zila(tah2 kita yang lebih senior dari u) baginya addrees kat seremban kalau free hannan pergi.. Cool
nak bagi tarikh untuk berdating ni..sussah sikit..kadang2 tibanya2 je aral datang melintang.. Razz
bagi email hannan ekkk, nanti akak email, cakap kat diaorg kak ruzila kasim dari vip epal puchong perkenalkan mesin ni... kalu diaorg tanyta vip no akak, awak bagitau vip no akak pc700... epal ni dia sistem multilevel, nanti awak jadi downline akak, yg masalah mesin dia x de diskaun, harga tetap
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Dec 28, 2008 10:49 pm

tadi baru siap jahut tudung ni, guna mesin epal dan bernina sahaja dari jahit lurus hingga jahit tepi, x perlu guna mesin jahit tepi pun, tukar tapak dah dapat jahit tepi, nanti saya upload gamabr tapak2 semua yg saya gunakan
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
uzi



Posts : 111
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Mon Dec 29, 2008 12:03 am

zila_kasim wrote:
tadi baru siap jahut tudung ni, guna mesin epal dan bernina sahaja dari jahit lurus hingga jahit tepi, x perlu guna mesin jahit tepi pun, tukar tapak dah dapat jahit tepi, nanti saya upload gamabr tapak2 semua yg saya gunakan
kak zila... tunjuk lah hasil kerja tangan kak zila tu...
nak jugak kami tengok...

satu lagi...
nak mintak tolong sesangat kak zila untuk tunjukkan fungsi2 tapak mesin epal...
itu pun kalau tak keberatanlah...
terima kasih...
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Mon Dec 29, 2008 1:36 pm

kak zila...kalu nk dibandingkan mesin epal ngan bernina tu..mana yg kak zila rase lbh senang guna ek?? yang bernina tu nmpk mcm banyak sgt buttonnyer... Suspect Suspect Suspect
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 30, 2008 8:46 am

min chontoi wrote:
kak zila...kalu nk dibandingkan mesin epal ngan bernina tu..mana yg kak zila rase lbh senang guna ek?? yang bernina tu nmpk mcm banyak sgt buttonnyer... Suspect Suspect Suspect
SAMA JE.... BUTTON TU UTK MNEYNANGKAN KITA SEBENARANYA
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 30, 2008 5:32 pm

NI TAPAK UTK JAHIT KAIN JERSEY



NI UTK JAHIT TEPI GULUNG



NI UTK JAHIT TEPI


Last edited by zila_kasim on Wed Dec 31, 2008 5:18 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Dec 30, 2008 5:36 pm

NI HASILNYA... DUA TUDUNG SATU HARI


Last edited by zila_kasim on Wed Dec 31, 2008 5:17 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Wed Dec 31, 2008 5:14 pm

dua gamba ni tudung yg sama or yg lain2?? Cool Cool
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Wed Dec 31, 2008 5:17 pm

min chontoi wrote:
dua gamba ni tudung yg sama or yg lain2?? Cool Cool

lain2. body dia lain, satu ikut ariani satu lagi ikut al zahrah
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Jan 01, 2009 11:24 am

zila_kasim wrote:
min chontoi wrote:
dua gamba ni tudung yg sama or yg lain2?? Cool Cool

lain2. body dia lain, satu ikut ariani satu lagi ikut al zahrah

Kak zila...body al zahrah tu mcm mana plak ehk??? 1st time denga ni.. Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Jan 01, 2009 8:40 pm

a...a...camna ekk..syer2... Razz Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Jan 01, 2009 8:52 pm

tak nampak gambaq pun........
Back to top Go down
View user profile
Eda



Posts : 166
Join date : 2008-12-27
Location : GomBuck

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Jan 01, 2009 10:43 pm

Ye lah sis, Eda cek pun takde gamborr... Laughing

penguin wrote:
tak nampak gambaq pun........
Back to top Go down
View user profile
whiterosa



Posts : 31
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Jan 01, 2009 10:59 pm

Eda wrote:
Ye lah sis, Eda cek pun takde gamborr... Laughing

penguin wrote:
tak nampak gambaq pun........

yup...x der pun pic...
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Jan 01, 2009 11:47 pm

sblm ni ada gamba besar tp maybe kak zila edit kot..trus ilang plak gambanya.. cyclops cyclops
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Today at 10:29 pm

Back to top Go down
 
Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Yang Wenli vs Universal
» Yang Zing Deck
» Yang Zing Anti Meta Skill Deck
» Yang Zing Discussion Thread
» Yang-zing needs a fixin'

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: