BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Wed Dec 24, 2008 9:53 pm

wah tonggg...nk beli mesin jahit tepi pulak dah...maju2..ehhehe~~ Very Happy
nnti bleh aku tumpang ek..tp sygnyer ko dah nk pindah..kalo x mmg aku ngendeng jek time lakiku nk menge'teh' ngan lakimu...ngahahah~~ Cool
xde rezeki la jwbnyer...huhuh~~ Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Wed Dec 24, 2008 9:56 pm

isz...kena kejutan letrik ker??? bahayanya...mcm min penah pinjam mesin jahit kakak ipar dlu...letrik kat umah min ni asik blackout je tiap kali min start tekan pedal mesin tu...hhuhuuhh~~ Mad Mad Mad
mana tahan asik nk bergolap jek... confused confused
Back to top Go down
View user profile
iszahraa



Posts : 32
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Ampunk Je

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Dec 25, 2008 12:34 am

yer min .....kali pertama ngan kedua tuh gagahkan diri jugak ...masuk kali ketiga teros stop...tak branik ...lom merasa ada baby lagi ....ekekekekke... kang tak pepasal rambut tegak je kang .....huhuhuhuhu bounce
Back to top Go down
View user profile
nazira



Posts : 72
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Dec 25, 2008 9:27 am

yer laa...kita pung baru jgk la beli mesin Brother XL 2630..
Best giler pakai mesin nihhh....mmg kita recommend utk beginner...
senang dan selesa...
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Dec 25, 2008 12:49 pm

alor..terliur lak min nk beli mesin baru...sepupu min tu asik tanye jek bila min nk tolak mesin ni kat dia..huhuhuu~~ Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Dec 25, 2008 1:06 pm

nazira wrote:
yer laa...kita pung baru jgk la beli mesin Brother XL 2630..
Best giler pakai mesin nihhh....mmg kita recommend utk beginner...
senang dan selesa...

nazira.. boleh tahu beli kat mana and berapa harga..
mesin ni boleh tak jahit twin needle?
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Dec 26, 2008 12:36 pm

saya guna mesin epal dan bernina... kira gila kuasa sikit kat mesin ni....

sape2 yg guna mesin epal, dia ada tapak khas utk jahit kain jersey... tapak yg warna putih tu... pastu guna jarum no 9 atau no 11... pastu kalau nak jahit tepi gulung kecil tu pun ada tapak dia, x perlu g hantar kedai jahit tepi dah.... jima duit gitu...

yg bernina pun ada tapak khas gak.... jarum guna no 10



Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Dec 26, 2008 12:43 pm

ni gambar mesin epal akak


tapak2 mesin epal akak


Last edited by zila_kasim on Wed Dec 31, 2008 5:24 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Dec 26, 2008 12:48 pm

ni mesin bernina lak


Last edited by zila_kasim on Wed Dec 31, 2008 5:24 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
uzi



Posts : 111
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Dec 26, 2008 12:55 pm

zila_kasim wrote:
saya guna mesin epal dan bernina... kira gila kuasa sikit kat mesin ni....

sape2 yg guna mesin epal, dia ada tapak khas utk jahit kain jersey... tapak yg warna putih tu... pastu guna jarum no 9 atau no 11... pastu kalau nak jahit tepi gulung kecil tu pun ada tapak dia, x perlu g hantar kedai jahit tepi dah.... jima duit gitu...

yg bernina pun ada tapak khas gak.... jarum guna no 10



Laughing Laughing Laughing Laughing

kak...
nak tanya.... untuk mesin epal...
tapak warna putih tu... yang mana satu?
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Dec 26, 2008 12:58 pm

uzi wrote:
zila_kasim wrote:
saya guna mesin epal dan bernina... kira gila kuasa sikit kat mesin ni....

sape2 yg guna mesin epal, dia ada tapak khas utk jahit kain jersey... tapak yg warna putih tu... pastu guna jarum no 9 atau no 11... pastu kalau nak jahit tepi gulung kecil tu pun ada tapak dia, x perlu g hantar kedai jahit tepi dah.... jima duit gitu...

yg bernina pun ada tapak khas gak.... jarum guna no 10



Laughing Laughing Laughing Laughing

kak...
nak tanya.... untuk mesin epal...
tapak warna putih tu... yang mana satu?

yg dlm gambar akak tu, yg kotak ketiga tu paling bawah, warna putih tu
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
uzi



Posts : 111
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Dec 26, 2008 12:59 pm

zila_kasim wrote:


yg dlm gambar akak tu, yg kotak ketiga tu paling bawah, warna putih tu

owh....
tapak putih tu....
nak cuba lah nanti...

tima kasih bebanyak...
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Dec 26, 2008 1:02 pm

uzi wrote:
zila_kasim wrote:


yg dlm gambar akak tu, yg kotak ketiga tu paling bawah, warna putih tu

owh....
tapak putih tu....
nak cuba lah nanti...

tima kasih bebanyak...

sama2
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
kimimclaren
Peniaga


Posts : 44
Join date : 2008-12-22
Location : Di sini ku berada

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Dec 26, 2008 3:05 pm

Kimi buat masa ni guna mesin jahit my beloved SIL brand toyota. so far ok lah. tak de masalah. tapi plan nak beli mesin sendiri sebab sampai bila nak pinjam mesin dia kan. dia yang offer kat kimi pakai mesin dia masa memula dia tau kimi tau jahit tudung DIY ni.

so semalam kimi jenjalan kat carrefour ampang, LSN yang kat cheras perdana tu ada bukak booth kat carrefour ampang. ada jual mesin jahit tepi harga promosi RM1145. kimi siap bawak kain jersey nak try. tapi problem sikit dia kata timing lari. dia soh kimi gi tengok demo kat kedai. uhuuu. malasnye.. tapi mmg plan nak beli mesin jahit tepi. senang sikit. then kimi berkenan ngan mesin dia model apa ntah. harga asal RM1k++ harga promosi RM900++. mesin ni ada auto button. maknanya, kita tekan button tu, mesin tu jalan sendiri, kita just kontrol kain je. then kelajuan dia pun boleh kontrol. so tak payah lah nak tekan pedal. macam best je. ada 70 jahitan boleh buat. corak macam2 corak boleh buat. kiranya kalau teringin nak buat corak kat baju kurung anak, boleh je nak buat. mmg nak sangat beli... tapi memandangkan tukang jaga booth tu tak pandai sangat nak communicate (orang bangladesh), terus kimi batalkan niat. ingat nak kena pergi kedai dia kat cheras perdana jugak nak test sendiri. dah siap bawak duit dah semalam. uhuuuu Sad
Back to top Go down
View user profile http://kimimclaren78.blogspot.com
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Dec 26, 2008 7:56 pm

aduyai....tangkap leleh min nengok mesin epal tuh...huhuh~~ cyclops cyclops cyclops
bila la nk dpt tangkap seketol ehk... Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Dec 27, 2008 8:40 am

min chontoi wrote:
aduyai....tangkap leleh min nengok mesin epal tuh...huhuh~~ cyclops cyclops cyclops
bila la nk dpt tangkap seketol ehk... Twisted Evil Twisted Evil

min, kalu berminat boleh bayar ansur atau guna aeon kredit tu.... akak suggest kita buat kutu mesin jahit kat sini.... kalu harga yg sama cam mesin jahit tepi ngan mesin jahit tu.... cari dlm 10 org, dapat kita beli mesin jahit idaman
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Dec 27, 2008 4:52 pm

kalo main kutu xkan xleh dpt rege special skit kak zila??? heheh~~ Very Happy Very Happy
sure kawan2 pun suka...
Back to top Go down
View user profile
uzi



Posts : 111
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Dec 27, 2008 4:54 pm

kak zila...
uzi tengah carik mesin jahit tepi...
tapi bila ngusyar epal nyer mesin jahit tepi...
mahal sungguh...
rasa macam menggigil tangan....
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Dec 27, 2008 6:53 pm

tu la uzi...kot2 la kak zila kita ni leh bagi rege best kan?? Special utk group DIY TUDUNG CARI ni...kalo main kutu blh la kot...aduyai...nk gigil gak tangan nieh... Suspect Suspect Suspect Suspect
Back to top Go down
View user profile
uzi



Posts : 111
Join date : 2008-12-21

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Dec 27, 2008 7:01 pm

min chontoi wrote:
tu la uzi...kot2 la kak zila kita ni leh bagi rege best kan?? Special utk group DIY TUDUNG CARI ni...kalo main kutu blh la kot...aduyai...nk gigil gak tangan nieh... Suspect Suspect Suspect Suspect
ha'ah kan...
bestnyer kalau dapat special harga...
Back to top Go down
View user profile
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Dec 27, 2008 8:54 pm

sapa ada mesin jahit singer model 9210 (kita punya dah lama)
kat tapak di tu ada huruf2.. A,L,B,F, entah apatah lagi..
apa maksudnya ye..dulu tak perasan..lately bila tiba2 hobby baru datang baru terperasan... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes


Last edited by hannan6d on Mon Dec 29, 2008 1:07 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
Zareen
Peniaga


Posts : 487
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Puchong,Selangor

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Dec 27, 2008 10:53 pm

hannan6d wrote:
sapa ada mesin jahit singer model 1912 (kita punya dah lama)
kat tapak di tu ada huruf2.. A,L,B,F, entah apatah lagi..
apa maksudnya ye..dulu tak perasan..lately bila tiba2 hobby baru datang baru terperasan... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

mak saya nyer mesin jahit...singer gak kak...nnti saya tanya dia apa maksudnyer benda alah tue...
Back to top Go down
View user profile http://www.mytudungcollection.blogspot.com
Zareen
Peniaga


Posts : 487
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Puchong,Selangor

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Dec 27, 2008 10:56 pm

uzi wrote:
min chontoi wrote:
tu la uzi...kot2 la kak zila kita ni leh bagi rege best kan?? Special utk group DIY TUDUNG CARI ni...kalo main kutu blh la kot...aduyai...nk gigil gak tangan nieh... Suspect Suspect Suspect Suspect
ha'ah kan...
bestnyer kalau dapat special harga...

btollah tue....tak le gigil tangan....rasa cam nak sambar gak mesin ni...
Back to top Go down
View user profile http://www.mytudungcollection.blogspot.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Dec 27, 2008 11:29 pm

salam semua, kalu nak beli jahit trepi, aksak rekomen mesin jahit tepi bernina, harga dia rm2000 sahaja... aksk pun dok cari org nak maion kutu coz akak pun nak beli juga mesin ni.... jom arrr kita main kutu
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
whiterosa



Posts : 31
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Dec 28, 2008 2:58 am

zila_kasim wrote:
saya guna mesin epal dan bernina... kira gila kuasa sikit kat mesin ni....

sape2 yg guna mesin epal, dia ada tapak khas utk jahit kain jersey... tapak yg warna putih tu... pastu guna jarum no 9 atau no 11... pastu kalau nak jahit tepi gulung kecil tu pun ada tapak dia, x perlu g hantar kedai jahit tepi dah.... jima duit gitu...

yg bernina pun ada tapak khas gak.... jarum guna no 10



Laughing Laughing Laughing Laughing

akak,leh tunjuk x gambar tapak khas utk jahit kain jersey?n juga utk jahit tepi gulung kecil tuh?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Today at 7:52 am

Back to top Go down
 
Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Yang Wenli vs Universal
» Yang Zing Deck
» Yang Zing Anti Meta Skill Deck
» Yang Zing Discussion Thread
» Yang-zing needs a fixin'

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: