BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Jun 04, 2009 10:02 am

cup..cup..
mr linggam ckp dia akan pos kupon 15% diskaun tuk semua yg penah beli kat kedai die..so kalo 15% from 4000(cash)=3400 kan? hmm..boleh la sapa2 nak pasang angan2... Cool
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Jun 04, 2009 10:57 am

3400..ok tu da kurang banyak da tu..
Back to top Go down
View user profile
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Jun 04, 2009 11:49 am

k yana wrote:
cup..cup..
mr linggam ckp dia akan pos kupon 15% diskaun tuk semua yg penah beli kat kedai die..so kalo 15% from 4000(cash)=3400 kan? hmm..boleh la sapa2 nak pasang angan2... Cool


agak2 lepas ni dia nak tak pos kupon 50% diskaun .. kekkekeekke ... ermm berangan lagi le nampak nya aku nih hehehhehe
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Jun 04, 2009 12:09 pm

tong, tak pasti pulak kupon tu kena belanja on that day saja.. insyaallah..kalo tak guna kupon nnt..sapa2 nak boleh la amik..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Jun 04, 2009 2:53 pm

mesin coverstich brand bernina rm3k
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Jun 04, 2009 3:24 pm

kalu ramai2 beli saya boleh bagi diskaun rm100, bodek2 cina tu kasi diskaun
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Jun 05, 2009 9:56 am

wahh..zila dah offer tu..apa lagi, yg duk siang mimpi..mlm mimpi...boleh laaa..

Smile
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Jun 05, 2009 9:57 am

tak penah update lagi..

last 2 months dah beli NV50..
NV 50 ni dlm RM1499..bodek2 dpt 1400 kut, pastu dpt lak trade in mesin Singer 1116 dgn RM 400..fuh lega.. TQ lsn!
last monday pulak dah angkut mesin tepi brother 3034(betoi ke tak no ni).. lsn bg diskaun yg mmg BEST!!! tq again lsn!!!

MEMANG senang habis la keja ku..hehehe... kena usaha gigih lagi bagi balik modal mesin2 ku ituu...
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Jun 05, 2009 10:06 am

k yana wrote:
tak penah update lagi..

last 2 months dah beli NV50..
NV 50 ni dlm RM1499..bodek2 dpt 1400 kut, pastu dpt lak trade in mesin Singer 1116 dgn RM 400..fuh lega.. TQ lsn!
last monday pulak dah angkut mesin tepi brother 3034(betoi ke tak no ni).. lsn bg diskaun yg mmg BEST!!! tq again lsn!!!

MEMANG senang habis la keja ku..hehehe... kena usaha gigih lagi bagi balik modal mesin2 ku ituu...

tahniah kakyana.. berjaya gak angkut mesin jahit tepi tuu.. insya'allah.. tak rugi membeli.. Wink
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Jun 05, 2009 10:07 am

misa wrote:
k yana wrote:
tak penah update lagi..

last 2 months dah beli NV50..
NV 50 ni dlm RM1499..bodek2 dpt 1400 kut, pastu dpt lak trade in mesin Singer 1116 dgn RM 400..fuh lega.. TQ lsn!
last monday pulak dah angkut mesin tepi brother 3034(betoi ke tak no ni).. lsn bg diskaun yg mmg BEST!!! tq again lsn!!!

MEMANG senang habis la keja ku..hehehe... kena usaha gigih lagi bagi balik modal mesin2 ku ituu...

tahniah kakyana.. berjaya gak angkut mesin jahit tepi tuu.. insya'allah.. tak rugi membeli.. Wink

misa scallop akak jahit tepi haluss...senang bangatt..hehe..nak kelim twin needle boleh..tapi part bahu tu..hehehe..sendiri mau ingat laa..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Jun 05, 2009 10:09 am

k yana wrote:
misa wrote:
k yana wrote:
tak penah update lagi..

last 2 months dah beli NV50..
NV 50 ni dlm RM1499..bodek2 dpt 1400 kut, pastu dpt lak trade in mesin Singer 1116 dgn RM 400..fuh lega.. TQ lsn!
last monday pulak dah angkut mesin tepi brother 3034(betoi ke tak no ni).. lsn bg diskaun yg mmg BEST!!! tq again lsn!!!

MEMANG senang habis la keja ku..hehehe... kena usaha gigih lagi bagi balik modal mesin2 ku ituu...

tahniah kakyana.. berjaya gak angkut mesin jahit tepi tuu.. insya'allah.. tak rugi membeli.. Wink

misa scallop akak jahit tepi haluss...senang bangatt..hehe..nak kelim twin needle boleh..tapi part bahu tu..hehehe..sendiri mau ingat laa..


saya kelim aje.. tp guna twin needle 2mm.. kecik senang sket.. kalu standard ariani tu pakai 4mm nye..
malas nak tukar2 setting mesin.. kang asik kompius je.. benang plak mcm2 pesen.. ada yg halus ada yg kasar.. semua efek kat setting nak kasik lawo...

ni kene belajar ngan kakyana buat jahit halus.. hahaha.. sampai laaaa ni tak penah cuba..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
Qaseeh



Posts : 329
Join date : 2009-05-22
Location : http://sweetQaseeh.blogspot.com/

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Jun 05, 2009 10:24 am

kak..sorry la nk tanye skit...
scallop tu akak jahit tepi halus, pastu x yah kelim dah ek?
akak dpt harga brape ek utk mesin jahit tepi tu?
thanks kak ngengeee...
k yana wrote:
misa wrote:
k yana wrote:
tak penah update lagi..

last 2 months dah beli NV50..
NV 50 ni dlm RM1499..bodek2 dpt 1400 kut, pastu dpt lak trade in mesin Singer 1116 dgn RM 400..fuh lega.. TQ lsn!
last monday pulak dah angkut mesin tepi brother 3034(betoi ke tak no ni).. lsn bg diskaun yg mmg BEST!!! tq again lsn!!!

MEMANG senang habis la keja ku..hehehe... kena usaha gigih lagi bagi balik modal mesin2 ku ituu...

tahniah kakyana.. berjaya gak angkut mesin jahit tepi tuu.. insya'allah.. tak rugi membeli.. Wink

misa scallop akak jahit tepi haluss...senang bangatt..hehe..nak kelim twin needle boleh..tapi part bahu tu..hehehe..sendiri mau ingat laa..
Laughing
Back to top Go down
View user profile http://sweetQaseeh.blogspot.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Jun 05, 2009 10:30 am

misa wrote:
k yana wrote:
misa wrote:
k yana wrote:
tak penah update lagi..

last 2 months dah beli NV50..
NV 50 ni dlm RM1499..bodek2 dpt 1400 kut, pastu dpt lak trade in mesin Singer 1116 dgn RM 400..fuh lega.. TQ lsn!
last monday pulak dah angkut mesin tepi brother 3034(betoi ke tak no ni).. lsn bg diskaun yg mmg BEST!!! tq again lsn!!!

MEMANG senang habis la keja ku..hehehe... kena usaha gigih lagi bagi balik modal mesin2 ku ituu...

tahniah kakyana.. berjaya gak angkut mesin jahit tepi tuu.. insya'allah.. tak rugi membeli.. Wink

misa scallop akak jahit tepi haluss...senang bangatt..hehe..nak kelim twin needle boleh..tapi part bahu tu..hehehe..sendiri mau ingat laa..


saya kelim aje.. tp guna twin needle 2mm.. kecik senang sket.. kalu standard ariani tu pakai 4mm nye..
malas nak tukar2 setting mesin.. kang asik kompius je.. benang plak mcm2 pesen.. ada yg halus ada yg kasar.. semua efek kat setting nak kasik lawo...

ni kene belajar ngan kakyana buat jahit halus.. hahaha.. sampai laaaa ni tak penah cuba..

misa akak kelim twin, akak lipat setengah inci ke dlm..misa nyer lipat kecik kan?

tarik besi yg dlm tu..jadi le jahit tepi haluss..pagi je dah siap 4 helai scallop..hehehe..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
nurulqisztyna



Posts : 60
Join date : 2008-12-24
Age : 34
Location : Ampang

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Jun 05, 2009 11:58 am

misa wrote:
k yana wrote:
misa wrote:
k yana wrote:
tak penah update lagi..

last 2 months dah beli NV50..
NV 50 ni dlm RM1499..bodek2 dpt 1400 kut, pastu dpt lak trade in mesin Singer 1116 dgn RM 400..fuh lega.. TQ lsn!
last monday pulak dah angkut mesin tepi brother 3034(betoi ke tak no ni).. lsn bg diskaun yg mmg BEST!!! tq again lsn!!!

MEMANG senang habis la keja ku..hehehe... kena usaha gigih lagi bagi balik modal mesin2 ku ituu...

tahniah kakyana.. berjaya gak angkut mesin jahit tepi tuu.. insya'allah.. tak rugi membeli.. Wink

misa scallop akak jahit tepi haluss...senang bangatt..hehe..nak kelim twin needle boleh..tapi part bahu tu..hehehe..sendiri mau ingat laa..


saya kelim aje.. tp guna twin needle 2mm.. kecik senang sket.. kalu standard ariani tu pakai 4mm nye..
malas nak tukar2 setting mesin.. kang asik kompius je.. benang plak mcm2 pesen.. ada yg halus ada yg kasar.. semua efek kat setting nak kasik lawo...

ni kene belajar ngan kakyana buat jahit halus.. hahaha.. sampai laaaa ni tak penah cuba..

misa, yg ariani tu 4mm eik?sbb ada beli twin needle 4mm kat kedai juta,kecik jer jarak dia...
sy plak guna mesin jahit raleigh..ada twin needle tp bila jahit jadi kedut plak...
dh byk kali tukar setting,ikut manual lagi tp hampeh gak...
biasa kalo htr kat kedai singer diaorg bole tlg ke tgk2kan..
x tau nk cari tukang mesin kat mana...
Back to top Go down
View user profile http://mylittleshine.blogspot.com
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Jun 05, 2009 2:24 pm

k yana wrote:
misa wrote:
k yana wrote:
misa wrote:
k yana wrote:
tak penah update lagi..

last 2 months dah beli NV50..
NV 50 ni dlm RM1499..bodek2 dpt 1400 kut, pastu dpt lak trade in mesin Singer 1116 dgn RM 400..fuh lega.. TQ lsn!
last monday pulak dah angkut mesin tepi brother 3034(betoi ke tak no ni).. lsn bg diskaun yg mmg BEST!!! tq again lsn!!!

MEMANG senang habis la keja ku..hehehe... kena usaha gigih lagi bagi balik modal mesin2 ku ituu...

tahniah kakyana.. berjaya gak angkut mesin jahit tepi tuu.. insya'allah.. tak rugi membeli.. Wink

misa scallop akak jahit tepi haluss...senang bangatt..hehe..nak kelim twin needle boleh..tapi part bahu tu..hehehe..sendiri mau ingat laa..


saya kelim aje.. tp guna twin needle 2mm.. kecik senang sket.. kalu standard ariani tu pakai 4mm nye..
malas nak tukar2 setting mesin.. kang asik kompius je.. benang plak mcm2 pesen.. ada yg halus ada yg kasar.. semua efek kat setting nak kasik lawo...

ni kene belajar ngan kakyana buat jahit halus.. hahaha.. sampai laaaa ni tak penah cuba..

misa akak kelim twin, akak lipat setengah inci ke dlm..misa nyer lipat kecik kan?

tarik besi yg dlm tu..jadi le jahit tepi haluss..pagi je dah siap 4 helai scallop..hehehe..


wah wah.. makin kencang le kyana jahit tudung. bila la rege mesin kelim ni nak turun dan turun lagi..

scallop tu kalau jahit kelim halus nampak beralun tak? acu tepek gambo k.yana pakai scallop nak tgk tang bahu/corner tu... wann ni mmg dah give up bila sampai situ tp sbb member2 nak lycra jgk tu yg rempuh jer... kalo J2 wat scallop panas tak?
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
hanim



Posts : 261
Join date : 2009-02-16
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Mon Jun 08, 2009 4:57 pm

zila_kasim wrote:
mesin coverstich brand bernina rm3k

kak zila, bernina cover stitch banyak function x, or 1 function jugak... Arrow
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Mon Jun 08, 2009 5:02 pm

hanim wrote:
zila_kasim wrote:
mesin coverstich brand bernina rm3k

kak zila, bernina cover stitch banyak function x, or 1 function jugak... Arrow

yg rm3k tu mmg khas utk cover stitch ngan jahit lurus (ni utk kain t shirt, dia cam jahit chain tu) .... kalu cover stitch tu ramai org guna jahit kaki seluar, kaki kain, cam tudung tu.... tu fungsi dia
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
hanim



Posts : 261
Join date : 2009-02-16
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Mon Jun 08, 2009 5:08 pm

zila_kasim wrote:
hanim wrote:
zila_kasim wrote:
mesin coverstich brand bernina rm3k

kak zila, bernina cover stitch banyak function x, or 1 function jugak... Arrow

yg rm3k tu mmg khas utk cover stitch ngan jahit lurus (ni utk kain t shirt, dia cam jahit chain tu) .... kalu cover stitch tu ramai org guna jahit kaki seluar, kaki kain, cam tudung tu.... tu fungsi dia

jahit tepi biasa boleh x guna mesin CS... huhuuuuu.... sori kak zila, banyak pulak saya tanya...
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
hanim



Posts : 261
Join date : 2009-02-16
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Mon Jun 08, 2009 5:16 pm

k yana wrote:
cup..cup..
mr linggam ckp dia akan pos kupon 15% diskaun tuk semua yg penah beli kat kedai die..so kalo 15% from 4000(cash)=3400 kan? hmm..boleh la sapa2 nak pasang angan2... Cool

kak yana, kalo kak yana x nak guna kupon tu nanti, saya nak chop boleh x... hehe Smile
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
afizaz93



Posts : 247
Join date : 2009-01-19
Location : kedah

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Wed Jun 17, 2009 1:50 pm

k yana wrote:
tak penah update lagi..

last 2 months dah beli NV50..
NV 50 ni dlm RM1499..bodek2 dpt 1400 kut, pastu dpt lak trade in mesin Singer 1116 dgn RM 400..fuh lega.. TQ lsn!
last monday pulak dah angkut mesin tepi brother 3034(betoi ke tak no ni).. lsn bg diskaun yg mmg BEST!!! tq again lsn!!!

MEMANG senang habis la keja ku..hehehe... kena usaha gigih lagi bagi balik modal mesin2 ku ituu...

haiii semua..lama x masuk sini..

wahhh kyana, bestnyerr dh dpt idaman hati...2 plak tu.. Very Happy
ni sat nk tya, nv50 tu best tak?? dok baca function tu mcm2 gak kan?? leh jaet tulisan gak kan?? ala2 msn sulam gak ke msn niii?? tahniah..tahniahh no!!
Back to top Go down
View user profile http://zne29.blogspot.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Jun 18, 2009 10:34 am

salam afiza..
tq..mmg best mesin tu..dua2 pon i suke laa...i like..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
shahrinaluvaswad



Posts : 13
Join date : 2009-06-20
Age : 34
Location : Puncak Alam

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Mon Jun 22, 2009 4:02 pm

kat umh sha ni ada 4 jenis mc jahit :-

a. masa study amik fesen design, practikal, keje n masa awal2 kawin dulu pinjam mc SINGER 9210 dr mama sha, mujur mama bg.lama gak lah pinjam...dah namanya pinjam kenalah pulang balik..

b. disebabkan sha amik upah menjahit, patah gak lah kaki x de mc.asyik kena balik umah MIL utk menjahit..kat umah MIL byk mesin lama n baru..tp sha kerap gunakan mc highspeed arwah adik ipar kat umh MIL. MIL pula punyalah baik hati bagi pinjam mc EPAL jenis lama punya..benda dah lama x guna jarum asyik patah n bertukar ganti..kenen kat hb nak mc highspeed..2nd pun x pe..hak ni x tau nak pulang bila..bukan pakai pun...

c. asyik duk goda n rayu dapat gak lah mc highspeed JACK 8800.hb kata mc tu hadiah sempena anniversary yg ke-2..time tu lak sarat pegnen ank sulung, rezeki anak lah tu..

d. nak dijadikan citer time raya.sha balik beraya di umah mama.mama mta tlg wat baju ank kawan dia.tiba2 mama kata ambillah balik mc singer yg pinjam tu.siap suh asing awal2.akakakak...mama beli mc baru jenama apa ntah..yihaaaaaaaaa

e. baru2 ni beli pula mc overlock MERRYLOCK 730s. 2nd je lah..senang nak wat keje.tu pun mula2 hb marah gak sbb tak menyabar2.tp sha diam je lah..kita wat keje kita tahulah punyalah payah x de mc overlock ni..dah lah dgn ank kecil, kena p umh org bw ank utk overlock..la ni bila tgk byk gak lah menjahit, pastu ada pula nak order wat tudung DIY ni,hb puji melambung...x rugi beli cherry
Back to top Go down
View user profile
pnut



Posts : 35
Join date : 2009-01-13
Age : 35
Location : Kajang

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Aug 27, 2009 5:02 pm

nak tanya otai2 kat sini...pnut baru jer beli mesin jahit tepi jenama mellylock.....mesin boleh guna twin needle tue tak? mcm maner nak guna yerk?...
Back to top Go down
View user profile http://eenazcollection.blogspot.com
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Wed Sep 30, 2009 4:52 pm

mil kasi mesin embroidery brand yamata...nak guna pun tatau...
rasanya guna utk jait lurus je la
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
pnut



Posts : 35
Join date : 2009-01-13
Age : 35
Location : Kajang

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Oct 06, 2009 9:48 am

pnut cadang nak ambik satu mesin jahit brand singer....boleh suggestkan tak mesin jahit yg ader fungsi twin needle nie...tq....
Back to top Go down
View user profile http://eenazcollection.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Today at 6:12 pm

Back to top Go down
 
Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 10 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Yang Wenli vs Universal
» Yang Zing Deck
» Yang Zing Anti Meta Skill Deck
» Yang Zing Discussion Thread
» Yang-zing needs a fixin'

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: