BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Mon Jun 01, 2009 6:15 pm

sapa2 carik coverstitch.. LSN ada jual dah..
misa dah tgk.. tp tak try pun.. over my budget.. ekekeke...
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Mon Jun 01, 2009 9:55 pm

misa wrote:
sapa2 carik coverstitch.. LSN ada jual dah..
misa dah tgk.. tp tak try pun.. over my budget.. ekekeke...

saja sibuk nak tahu.. Brand apa? Berapa harga?
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Mon Jun 01, 2009 11:55 pm

misa, deeda dan yg lain2,
nnt LSN nak buat expo/ demo..boleh la ramai2 datang tgk mesin coverstitch idaman semalaya tuuu....
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Jun 02, 2009 12:37 am

k yana wrote:
misa, deeda dan yg lain2,
nnt LSN nak buat expo/ demo..boleh la ramai2 datang tgk mesin coverstitch idaman semalaya tuuu....

Amoih2...skang ni sumer demam mesin CV ehk...wehehehe~~~ Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
penjingga



Posts : 19
Join date : 2009-04-09

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Jun 02, 2009 9:44 am

-deleted-


Last edited by penjingga on Wed Jun 03, 2009 4:50 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Jun 02, 2009 10:04 am

ermm .. aku dah tak larat nak menengok demo CS ... sedih .. tengok dah 10 kali ... impian lom jadik kenyataan jugak ...
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Jun 02, 2009 10:12 am

tong_gas2280 wrote:
ermm .. aku dah tak larat nak menengok demo CS ... sedih .. tengok dah 10 kali ... impian lom jadik kenyataan jugak ...

tak pe...pi tengok tu free jerr...hehehhe...
gedabak gak mesin tu ek? brand DADILI(Brother Japan)

buleh la, sapa2 nak pasang angan2 dr skrg dan start menabung...akak dah tgk dah tudung DIY kawan akak die beli dr kawan die..finishing pakai mesin CS ni..tak kenal la pulak org yg buat tu, bukan dr forum ni..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Jun 02, 2009 10:14 am

tgk kat wmc, LSN cakap cv harga dekat RM5K tu ye....
kalau ada masa nak juga tenok demo.. saja nak belajar
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Jun 02, 2009 11:55 am

aha, yg tu la deeda..jom la kita plan gi sana sekali..syiok nnt tgk demo2 mesin sulam ke apa..CS tu da hpasti la nak tgk..hehe
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
hanim



Posts : 261
Join date : 2009-02-16
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Jun 02, 2009 12:41 pm

salam... nak tanya ada x coverstich dalam range harga 3-4k kat malaysia... kat mana boleh dapat... tengah survey nie... mana tau ada rezeki terpijak, boleh beli, hihi... tapi budget ku 4k kebawah la Smile
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Jun 02, 2009 12:53 pm

anim

kat area umah aku ada kedai pegasus....gi la check kat situ
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
hanim



Posts : 261
Join date : 2009-02-16
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Jun 02, 2009 3:27 pm

ctpizza wrote:
anim

kat area umah aku ada kedai pegasus....gi la check kat situ
insya Allah ct, akan ku jejak pegasus flower
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Jun 02, 2009 3:29 pm

hanim wrote:
salam... nak tanya ada x coverstich dalam range harga 3-4k kat malaysia... kat mana boleh dapat... tengah survey nie... mana tau ada rezeki terpijak, boleh beli, hihi... tapi budget ku 4k kebawah la Smile

hanim kat LSN..nnt demo/ expo day, boleh test drive machine..


P/S; aikk apa hal lak aku mcm agen LSN ni..hehhee...
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Jun 02, 2009 3:30 pm

hanim wrote:
salam... nak tanya ada x coverstich dalam range harga 3-4k kat malaysia... kat mana boleh dapat... tengah survey nie... mana tau ada rezeki terpijak, boleh beli, hihi... tapi budget ku 4k kebawah la Smile


hanim .. kat pegasus tu ade satu cs brand jukon rege dalam RM3600.00..
Back to top Go down
View user profile
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Jun 02, 2009 4:17 pm

k yana wrote:
hanim wrote:
salam... nak tanya ada x coverstich dalam range harga 3-4k kat malaysia... kat mana boleh dapat... tengah survey nie... mana tau ada rezeki terpijak, boleh beli, hihi... tapi budget ku 4k kebawah la Smile

hanim kat LSN..nnt demo/ expo day, boleh test drive machine..


P/S; aikk apa hal lak aku mcm agen LSN ni..hehhee...

expo day? bila? kat mana?
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Jun 02, 2009 4:33 pm

comel la cik wannn ni...mcm model
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Jun 02, 2009 7:57 pm

wan nnt Mr Linggam from LSN akan inform, akak pon tak sure dlm seminggu lagi kut.

tong, brand brother japan ni 'dadili' , kalo after diskaun pon dpt dlm 3 ribu lenih gak kut..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Tue Jun 02, 2009 10:26 pm

ctpizza wrote:
comel la cik wannn ni...mcm model

memang comei pun bounce bounce
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Wed Jun 03, 2009 9:13 am

adeeda wrote:
tgk kat wmc, LSN cakap cv harga dekat RM5K tu ye....
kalau ada masa nak juga tenok demo.. saja nak belajar

brand dadili.. brother japan mari..
rege kat kedai hari tu linggam ckp 4.8k.. kalu cash leh arr adjust 4k..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
hanim



Posts : 261
Join date : 2009-02-16
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Wed Jun 03, 2009 10:15 am

Tq tong, kak yana n kawan2

LSN 4.8k x tergapai dek budgetku huhuuuuuuu...... pegasus tu mcm menarik...

nak kena serbey la... nak tengok jugak function lain selain dari CS... kalo mesin tu boleh buat CS semata mata pun mcm x berbaloi gak kan... kalo banyak function okla... hihi... poning gak memikir... cyclops Razz
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
wann



Posts : 89
Join date : 2009-02-17
Age : 36
Location : PJ-SELAYANG

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Wed Jun 03, 2009 1:30 pm

adeeda wrote:
ctpizza wrote:
comel la cik wannn ni...mcm model

memang comei pun bounce bounce

ni dah off topic nih. Mana ada, biasa2 aje Embarassed
Back to top Go down
View user profile http://seri-diah.blogspot.com/
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Wed Jun 03, 2009 1:44 pm

hanim wrote:
Tq tong, kak yana n kawan2

LSN 4.8k x tergapai dek budgetku huhuuuuuuu...... pegasus tu mcm menarik...

nak kena serbey la... nak tengok jugak function lain selain dari CS... kalo mesin tu boleh buat CS semata mata pun mcm x berbaloi gak kan... kalo banyak function okla... hihi... poning gak memikir... cyclops Razz

hanim ..kalo CS industri mmg bole buat satu function je ... tapi mmg cantek finishing gune cs ni .. ermm siang malam aku termimpi2
Back to top Go down
View user profile
hanim



Posts : 261
Join date : 2009-02-16
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Wed Jun 03, 2009 4:46 pm

tong_gas2280 wrote:
hanim wrote:
Tq tong, kak yana n kawan2

LSN 4.8k x tergapai dek budgetku huhuuuuuuu...... pegasus tu mcm menarik...

nak kena serbey la... nak tengok jugak function lain selain dari CS... kalo mesin tu boleh buat CS semata mata pun mcm x berbaloi gak kan... kalo banyak function okla... hihi... poning gak memikir... cyclops Razz

hanim ..kalo CS industri mmg bole buat satu function je ... tapi mmg cantek finishing gune cs ni .. ermm siang malam aku termimpi2
tong, daku pon dah lama termimpi mimpi... harap2 ada la rezeki nak sambar 1... insya Allah... CS pegasus tu industri punya ke tong Question
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
tong_gas2280
Peniaga


Posts : 117
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Jun 04, 2009 9:56 am

hanim wrote:
tong_gas2280 wrote:
hanim wrote:
Tq tong, kak yana n kawan2

LSN 4.8k x tergapai dek budgetku huhuuuuuuu...... pegasus tu mcm menarik...

nak kena serbey la... nak tengok jugak function lain selain dari CS... kalo mesin tu boleh buat CS semata mata pun mcm x berbaloi gak kan... kalo banyak function okla... hihi... poning gak memikir... cyclops Razz

hanim ..kalo CS industri mmg bole buat satu function je ... tapi mmg cantek finishing gune cs ni .. ermm siang malam aku termimpi2
tong, daku pon dah lama termimpi mimpi... harap2 ada la rezeki nak sambar 1... insya Allah... CS pegasus tu industri punya ke tong Question

hanim semua yang aku usya cs .. semua industrial punya .. utk home use lom ader lagi kot .. hehehhe ..
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Thu Jun 04, 2009 10:00 am

ada domestik punye.. mcm brother jual.. tp kat hongkong n china, us ada le..
tak da kat pasaran malaysia..

linggam LSN dah tanye ngan brother malaysia suwuh bawak masuk.. tp deme tak layan sebab sorang je agent yg mintak (LSN la..)
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Today at 6:14 pm

Back to top Go down
 
Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 9 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Yang Wenli vs Universal
» Yang Zing Deck
» Yang Zing Anti Meta Skill Deck
» Yang Zing Discussion Thread
» Yang-zing needs a fixin'

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai mesin jahit-
Jump to: