BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
  • » nah aawek tagged lagi..tak tahu lah betul ke tipu..pepandai lah korang adjust..
  • » Baru Sampi Pandan Indah
  • » HELLo...............gua org baru....nak tanya la...mna nak dapt serbuk @ pil kasih awek teransang...
  • » FL yang menipu - AWAS!
  • » Pengumuman Bersara berserta FR aku yang terakhir
  • » Salam Perkenalan: Awek Graduan yang Patuh
  • » Kira-kira di tahun 2012 ini Benda atau keinginan apa saja yang mau kamu wujudkan? [Bahasa Indonesia]
  • » Yang Wenli vs Universal
  • » NS - LoudFist vs Awek
  • » Yang Zing Deck
  • NUFFNANG
    IKLAN
    Photobucket
    Share | 
     

     Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???

    View previous topic View next topic Go down 
    Go to page : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14 ... 20  Next
    AuthorMessage
    ismi_ina



    Posts: 15
    Join date: 2009-01-26

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Jan 30, 2009 10:03 pm

    dah tahu dah..tapak mesin utk mesin brother kena tanya tokei kedai..ada yg leh pakai brand lain punya..sbb tuh kena tanya tokei kedai..kalu tanya budak kedai derang tak tahu..
    Back to top Go down
    View user profile
    k yana
    Peniaga


    Posts: 771
    Join date: 2008-12-22
    Location: kangar.bdr mahkota cheras.subang

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Fri Jan 30, 2009 11:33 pm

    tadi singgah kedai singer kat carrefour subang jaya..tapak utk kelim tepi(hem roll) RM 38, twin needle RM 22..murah lagi yg MEabadi jual..
    Back to top Go down
    View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
    catalysts2



    Posts: 221
    Join date: 2008-12-22

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Jan 31, 2009 5:55 pm

    k yana wrote:
    tadi singgah kedai singer kat carrefour subang jaya..tapak utk kelim tepi(hem roll) RM 38, twin needle RM 22..murah lagi yg MEabadi jual..

    mahalnya
    ada beza ke dgn yg ME jual?
    twin needle ME tu pun dah cukup berjasa
    suka Very Happy
    Back to top Go down
    View user profile
    jalinankasih



    Posts: 238
    Join date: 2009-01-21

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Jan 31, 2009 8:29 pm

    catalysts2 wrote:
    k yana wrote:
    tadi singgah kedai singer kat carrefour subang jaya..tapak utk kelim tepi(hem roll) RM 38, twin needle RM 22..murah lagi yg MEabadi jual..

    mahalnya
    ada beza ke dgn yg ME jual?
    twin needle ME tu pun dah cukup berjasa
    suka Very Happy

    jgn la beli kat c4 sbg jaya tu.. kelentong punya org... byk dah org yg terkena dgn si jenny tu... antaranya JK lah tu... hahaha
    tekan... cekik darah punya org....

    bila saya g kat singer dpn tesco, cina kedai tu cakap, ramai org yg dah komplen pasal si enny tu.. x piuas hati.. rega mahal sgt.. bkn sbb apa.. sbb dia nak cover sewa kedai yg mahal..

    xkisah la nak wat rega mahal.. yg x puas hati nyer, masa tu jk baru jer beli mesin jait tepi... pakai dlm 2-3 bln pastu mesin tu xmo gerak.. lampu plak jap nyala jap padam...pi nak servis kedai dia... dia mintak bayar rm100, katanya nak kena tukar ball barring.... Evil or Very Mad

    balik2 umah.. lampu sama gak jap nyala jap padam.. pastu mesin xmo gerak..

    pastu pi bawak bali kedai dia sbb ada problem.. dia mati2 kata dah repair, xde problem... JK pun beli, bila test kat kedai dia ok.. pastu si jenny kata mesti extension kat umah rosak kot.. saya dah rasa hangin satu badan dah.. bkn sbb rosak ball barring rupanya...

    pastu masa gi kedai dpn tesco nak beli mesin lain.... dia kata.... "mesin jait tepi tu mana ada pakai ball barring?"" pastu dia gelakkan JK sbb dah kena kencing kat jenny... dia cakap, " kedai dkt ada.. napa pergi jauh2.. hahaha"....
    Back to top Go down
    View user profile http://www.jalinankasih.com
    uzi



    Posts: 111
    Join date: 2008-12-21

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sat Jan 31, 2009 10:07 pm

    jalinankasih wrote:


    jgn la beli kat c4 sbg jaya tu.. kelentong punya org... byk dah org yg terkena dgn si jenny tu... antaranya JK lah tu... hahaha
    tekan... cekik darah punya org....

    bila saya g kat singer dpn tesco, cina kedai tu cakap, ramai org yg dah komplen pasal si enny tu.. x piuas hati.. rega mahal sgt.. bkn sbb apa.. sbb dia nak cover sewa kedai yg mahal..

    xkisah la nak wat rega mahal.. yg x puas hati nyer, masa tu jk baru jer beli mesin jait tepi... pakai dlm 2-3 bln pastu mesin tu xmo gerak.. lampu plak jap nyala jap padam...pi nak servis kedai dia... dia mintak bayar rm100, katanya nak kena tukar ball barring.... Evil or Very Mad

    balik2 umah.. lampu sama gak jap nyala jap padam.. pastu mesin xmo gerak..

    pastu pi bawak bali kedai dia sbb ada problem.. dia mati2 kata dah repair, xde problem... JK pun beli, bila test kat kedai dia ok.. pastu si jenny kata mesti extension kat umah rosak kot.. saya dah rasa hangin satu badan dah.. bkn sbb rosak ball barring rupanya...

    pastu masa gi kedai dpn tesco nak beli mesin lain.... dia kata.... "mesin jait tepi tu mana ada pakai ball barring?"" pastu dia gelakkan JK sbb dah kena kencing kat jenny... dia cakap, " kedai dkt ada.. napa pergi jauh2.. hahaha"....
    aiyak... takutnyer dengar...
    dulu masa duduk kat puchong...
    selalu gak mengusyar2 kedai mesin jahit kat K4 subang...
    nyaris2 nak terbeli..
    nasib baik lah tak kene kelentong macam JK..
    kalau tak... rugi duit...
    Back to top Go down
    View user profile
    nuds



    Posts: 120
    Join date: 2009-01-23

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Feb 01, 2009 10:04 am

    kedai singer puchong tu ok...

    tp aku beli mesin jahitku dkt area the mines..balakong...tokey tu leh kasik murah..yg kt puchong cam nak mati aku tawar...tak dapat2...
    Back to top Go down
    View user profile
    ummu_darwisyah



    Posts: 24
    Join date: 2008-12-23

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Feb 01, 2009 10:25 am

    ismi_ina wrote:
    saya pakai mesin jahit brother ls2125..baru beli..semangat nak menjahit nih..cuma nak tanya kawan2 lain yang pakai mesin jahit brother..mana nak dpt tapak mesin brother nih?..saya kat kuantan..semua kedai takde..cuma ada industrial punya jer..atau leh pakai jenama mesin lain punya?singer ker?

    p/s:misa, u punya hemming foot tuh mmg dpt skali beli mesin ker atau beli asing?

    ismi,

    beli kat mana?
    berapa RM?
    dah try jahit jersey?

    Question Question Question
    Back to top Go down
    View user profile
    blossom
    Peniaga


    Posts: 113
    Join date: 2008-12-25

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Feb 01, 2009 2:58 pm

    ni nak tanya sapa-sapa kat sini yg tau pasal mesin jahit tepi singer...

    saya ada tanya kat kedai singer ni, apa beza 4 benang ngan 3 benang... dia cakap kalau 4 benang x leh jahit tepi halus yg kat tudung tu tapi kalau yg 3 benang boleh la jahit halus... betul ke...? rasanya yg 4 benang lagi canggih kan...?

    tolong sat sapa-sapa yg tau.... tq...
    Back to top Go down
    View user profile http://www.veesta606.com
    krisz_gurlz



    Posts: 21
    Join date: 2008-12-24

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Feb 01, 2009 4:04 pm

    nuds wrote:
    kedai singer puchong tu ok...

    tp aku beli mesin jahitku dkt area the mines..balakong...tokey tu leh kasik murah..yg kt puchong cam nak mati aku tawar...tak dapat2...

    nuds, kedai yang u beli tu kat belah maner??...u beli mesin ape, mahal tak?
    Back to top Go down
    View user profile
    jalinankasih



    Posts: 238
    Join date: 2009-01-21

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Feb 01, 2009 4:36 pm

    blossom wrote:
    ni nak tanya sapa-sapa kat sini yg tau pasal mesin jahit tepi singer...

    saya ada tanya kat kedai singer ni, apa beza 4 benang ngan 3 benang... dia cakap kalau 4 benang x leh jahit tepi halus yg kat tudung tu tapi kalau yg 3 benang boleh la jahit halus... betul ke...? rasanya yg 4 benang lagi canggih kan...?

    tolong sat sapa-sapa yg tau.... tq...

    yg 4 benang tu utk jahit t-shirt.. jk punya 4 benang, tp pakai 3 benang... lg satu yg 4 benang speed dia lebih laju drp yg 3 benang.. sama jer...

    blh jgk buat halusnya.... kena tukar bhg kat tapak tu.. jk buat dulu cina tu caj rm50... khas utk tepi halus jer.... tp apakan daya.. xde rezeki.. mesin tu dah kena rompak masa kes pecah rumah, raya thn 2006
    Back to top Go down
    View user profile http://www.jalinankasih.com
    nuds



    Posts: 120
    Join date: 2009-01-23

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Feb 01, 2009 4:59 pm

    krisz_gurlz wrote:
    nuds wrote:
    kedai singer puchong tu ok...

    tp aku beli mesin jahitku dkt area the mines..balakong...tokey tu leh kasik murah..yg kt puchong cam nak mati aku tawar...tak dapat2...

    nuds, kedai yang u beli tu kat belah maner??...u beli mesin ape, mahal tak?

    area balakong...sederet ngn pejabat pos...kalau dari BTHO...dia belah kiri...mines nanti belah kanan...

    saya beli mesin model apa ntah....dlm website singer...yg tu paling murah 600++...tp now dah 700++
    Back to top Go down
    View user profile
    krisz_gurlz



    Posts: 21
    Join date: 2008-12-24

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Feb 01, 2009 5:11 pm

    nuds wrote:
    krisz_gurlz wrote:
    nuds wrote:
    kedai singer puchong tu ok...

    tp aku beli mesin jahitku dkt area the mines..balakong...tokey tu leh kasik murah..yg kt puchong cam nak mati aku tawar...tak dapat2...

    nuds, kedai yang u beli tu kat belah maner??...u beli mesin ape, mahal tak?

    area balakong...sederet ngn pejabat pos...kalau dari BTHO...dia belah kiri...mines nanti belah kanan...

    saya beli mesin model apa ntah....dlm website singer...yg tu paling murah 600++...tp now dah 700++

    kedai ni kedai singer jugak ehh...kalo kedai singer tu, perasan ler......krisz tgh survey harga....erm, kat situ ader mesin yg 2nd hand tak??
    Back to top Go down
    View user profile
    nuds



    Posts: 120
    Join date: 2009-01-23

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Feb 01, 2009 5:42 pm

    krisz....yupppp...betul....2nd...tak pastilaaa...
    Back to top Go down
    View user profile
    blossom
    Peniaga


    Posts: 113
    Join date: 2008-12-25

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Sun Feb 01, 2009 10:42 pm

    jalinankasih wrote:
    blossom wrote:
    ni nak tanya sapa-sapa kat sini yg tau pasal mesin jahit tepi singer...

    saya ada tanya kat kedai singer ni, apa beza 4 benang ngan 3 benang... dia cakap kalau 4 benang x leh jahit tepi halus yg kat tudung tu tapi kalau yg 3 benang boleh la jahit halus... betul ke...? rasanya yg 4 benang lagi canggih kan...?

    tolong sat sapa-sapa yg tau.... tq...

    yg 4 benang tu utk jahit t-shirt.. jk punya 4 benang, tp pakai 3 benang... lg satu yg 4 benang speed dia lebih laju drp yg 3 benang.. sama jer...

    blh jgk buat halusnya.... kena tukar bhg kat tapak tu.. jk buat dulu cina tu caj rm50... khas utk tepi halus jer.... tp apakan daya.. xde rezeki.. mesin tu dah kena rompak masa kes pecah rumah, raya thn 2006


    JK,

    mesin yg 4 benang tu kalau kita nak jahit halus kena tukar tapak la ye...? kalau nak jahit tepi biasa kena tukar tapak lain pulak, mcm tu ke...? kiranya boleh le nak jahit 2-2 sekali cuma kena tukar tapak je la... dia kelentong saya le tu....Evil or Very Mad

    ada satu model ni tapi 3 benang la, kedai tu cakap dah x payah nak tukar tapak, dia dah build in sekali.. just set je... model 14N554 ngan 14N555...
    Back to top Go down
    View user profile http://www.veesta606.com
    ismi_ina



    Posts: 15
    Join date: 2009-01-26

    PostSubject: Re: Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???   Mon Feb 02, 2009 11:03 am

    ummu_darwisyah,

    saya beli kat k4 kuantan..saya rasa k4 seluruh malaysia ada sbb tgk kat website brother k4 nih dia punya 'dealer'..beli rm599..tak tahu mahal ke murah..tgk kat website sama harga tuh..dah try jahit kat kain jersey kamdar..benang lompat2..so saya tarik kain masa jahit tuh, then takde la lompat2 tuh..tp ada jugak sikit2..mungkin kena tukar jarum kot..atau guna cara letak kertas masa jahit tuh..kalu nak tahu lebih tanjut tgk kat website brother http://www.brother.com.my/
    Back to top Go down
    View user profile
     

    Mesin jahit apa yang korang guna atau baru beli???

    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 9 of 20Go to page : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14 ... 20  Next

     Similar topics

    -
    » Nak Beli WTB: nikkor 17-55mm, f2.8
    » NL baru nak try FL
    » awek shah alam baru zulaikha
    » Quis yang ke 1 xD
    » Artis Yang Buat Kita Gersang

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    Tudung DIY CARI ::  :: -