BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Masalah beli tudung online

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
daai_violet



Posts : 186
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Thu Apr 02, 2009 6:55 pm

kadang2 kalau x ketat pun tudung nampak x cantik gak.
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Thu Apr 02, 2009 7:17 pm

suria 5522 wrote:
Pada pandangan saya...seller baik try pakai dulu kat kepala sendiri...kalu o.k baru la jual atau hantar kpd pembeli...sian pembli terpaksa bear cost for shiping lebih dr sekali..Saya pun pernah alami tapi xler besar sgt masalah...so saya pakai je...tapi saya inform la kpd seller biar dia tahu apa yg silap...

So blia tahu apa roblem ..for next jahitan dpt la seller more carefull..... Very Happy flower flower

suria..

mmg setiap kali buat tudung try kat kepala sendiri....lenguh2 di buatnya..

mcmmana la org yang buat wholesale tu.....lenguh nak menerai satu satu... Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Thu Apr 02, 2009 10:20 pm

Salam semua,
saya dah baca topik ni dari siang tadi, tapi nak reply connection slow. Pendapat saya mmg patut siti inform pada tailor tersebut walaupon siti memang tidak ada masa utk hantar tudung itu bagai.. Bagi saya komen siti kat sini akan menjejaskan kredibiliti tailor2 yg lain walaupun siti tak bermaksud sedemikian sebab hanya siti yang tahu siapakah tailor tersebut. Pertanyaan siti dah di jawab oleh otai2 tudung kat sini jadi saya harap ada penyelesaian yang dpt membantu masalah tersebut.
ndiana dan balkish02 klau u all ada beli tudung dengan saya sila inform yer.. sebab saya xnak masalah ni berlarutan. Selalunya saya akan follow up utk org yg beli dengan saya klau ada apa2 masalah boleh bagitahu sebab saya akan repair balik tudung itu hingga customer puas hati. Itu komitmen saya dan saya rasa semua tailor akan buat perkara yang sama.

Harap masalah akan dapat diselesaikan ye. Terima kasih
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Thu Apr 02, 2009 11:07 pm

yup..memang patut sitisal inform balik ke seller berkenaan..sekurang2 die tau, dan amik jln penyelesaian..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
yanzack79



Posts : 113
Join date : 2008-12-23
Age : 37
Location : bukit mahkota, bangi

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Fri Apr 03, 2009 9:45 am

k yana wrote:
yup..memang patut sitisal inform balik ke seller berkenaan..sekurang2 die tau, dan amik jln penyelesaian..

Kak yana dan semua,

Yan sekadar bg pendapat je la ek....
Mungkin siti_sal blh tlg kengkawan DIY kita yg satu area dgn siti ke?
ataupun siti_sal tetas balik tudung tu...lepas tu jahit jelujur antara awning dgn body utk mendapatkan keselesaan (ikut muka la ek)
Kalau dah selesa dgn ukuran awning yg baru..then baru jahit balik.

Sbb tu la yan x mo jual online....bahaya...sbb bentuk muka masing2 tak sama.....Ada yg sedap pakai...ada yang x sedap
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Fri Apr 03, 2009 10:33 am

yanzack79 wrote:
k yana wrote:
yup..memang patut sitisal inform balik ke seller berkenaan..sekurang2 die tau, dan amik jln penyelesaian..

Kak yana dan semua,

Yan sekadar bg pendapat je la ek....
Mungkin siti_sal blh tlg kengkawan DIY kita yg satu area dgn siti ke?
ataupun siti_sal tetas balik tudung tu...lepas tu jahit jelujur antara awning dgn body utk mendapatkan keselesaan (ikut muka la ek)
Kalau dah selesa dgn ukuran awning yg baru..then baru jahit balik.

Sbb tu la yan x mo jual online....bahaya...sbb bentuk muka masing2 tak sama.....Ada yg sedap pakai...ada yang x sedap

tu ler yan seram btul bc huhuhuhu.....kalo jual kt opis...at least buyer blh test dulu
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
siti_sal



Posts : 8
Join date : 2009-04-02

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Fri Apr 03, 2009 10:45 am

Salam,

Saya minta maaf kalau ada sesapa terasa ye...like I said, tujuan saya tu nak cari jalan penyelesaian...tak berniat nak burukkan sesiapa...
back to the topic,semalam, dengan gigihnya saya tetas balik salah satu tudung yg "terjungkit" tu...then ikut suggestion sorang otai (tak ingat sapa),
saya jahit jelujur balik masuk ke dalam sikit, sambil rata-ratakan utk kurangkan efek berbucu tu (he he paham ke...)

Hasilnya bila dipakai, masih tak memuaskan hati.......hmmmmmm

---->Tudung tu dah tak terjungkit, tapi yg pelik dekat bawah muka jadi longgar, bila saya pin ketatkan ikut muka, awning dia jadi muncung ke depan sangat pulak...
dah le awning ni jenis kain keras yg "lembik "......

So, fikir punya fikir, saya saja try kat anak dara saya, umur 5 tahun...bila dia pakai nampak ok la sikit...agaknya sebab muka dia jenis runcing, muka saya jenis
bulat kot ...

Then saya compare dengan tudung saya beli tempat lain yg ok - yg tak terjungkit...apa yg saya nampak bezanya

1) Cutting body tudung tu macam jauh ke dalam sikit kat bahagian muka

2) Masalah "terjungkit" sebab jahitan kat atas kepala tu tak sekata - bila pakai jadi berbucu

3) Awning lembik - jadi muncung ke depan bagi orang2 yg muka bulat memang tak sesuai pakai

4) Awning dia ni pendek lah - sampai kat tgh pipi je, tak sesuai bagi orang bermuka bulat

Cadangan yanzack tu boleh dipertimbangkan jugak....ada sesapa geng tudung DIY tinggal berdekatan area Kelana Jaya or Subang 2 or Kota Dsara ?
Pm saya ye kalau minat nak bantu he he...ni macam tugas mencabar ni...bukan nak suruh korang alter, cuma kalau tgk "live" masalah tudung2 ni,
bolehlah bagi pendapat kat saya cemana nak buat...sayang tau...4 helai tak boleh pakai ni...
Back to top Go down
View user profile
delisha



Posts : 66
Join date : 2009-03-15

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Fri Apr 03, 2009 11:10 am

salam..
bc komen u rs seram lk..jgnla sy terjual kt sape2 jd cmni..sy pun dh agk td..mungkin dia potong bhgn muka tu terkedalam lebih skt..sb tu jd gitu..yg sy nmpk..awk kena amik template yg sesuai pastu potong jer balik ikut ukurn..cuma mkn kain la..pastu ada kemungkinn tudung jd lebih pendek & kecik..tp bleh pakai..sy rs xsilap ada yg duk seksyen 11 kota dmnsr kt sini..tp xpasti siapa..xpun awak joinla kelas jhit bj kurung mingu dpn..otai2 kt sini seme ada..leh tnya pendapat diorg..
prb sy penah ada bila dh jual ni..awning berketak2..bentuk muka dia lain skt..jenuh gk tetas buat blik awning sprh..tu pun sy yg mintk nk alter..ksian bila dia cite..dia xkish pun..yela org byr mhl nk pakai cntik2..lg 1 ada sorg customer tang leher cm byk alun katanya..org lain x..mgkn bahu dia tegp/leher dia pendek..jd kt situ rs cm xselesa..sy xsmpt nk tanya nk alter ke x dia dh nk temph yg lain..
Back to top Go down
View user profile
nuds



Posts : 120
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Fri Apr 03, 2009 12:05 pm

adeh...

saya pon byk tudung yg ditempah pada org forum nih...tp saya tak main semberono...tanya selidik itu ini....huhuhu...ni laa bahana tak tahu menjahit...asik tempah ajaaa..

siti...cubalaa mtk sesapa alter...sian saya dgr...

saya pon kalau tak pueh hati saya komplen...n tailor yg bagus dia akan cuba solve masalah kita...

alhamdulillah...all my tailor ok...

let me name it...fazira (saya dpt pujian pakai tudung yg dijahit fazira), kimi (tak penah pakai sbb semua kwn ku sudah rembat daaaaa, jahitan ok). misa (tak penah pakai sbb semua kwn ku sudah rembat daaaaa, jahitan ok)

beli ngan EDA satu...cantik n kemassss banget..
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Fri Apr 03, 2009 12:50 pm

siti_sal wrote:
Salam,

Saya minta maaf kalau ada sesapa terasa ye...like I said, tujuan saya tu nak cari jalan penyelesaian...tak berniat nak burukkan sesiapa...
back to the topic,semalam, dengan gigihnya saya tetas balik salah satu tudung yg "terjungkit" tu...then ikut suggestion sorang otai (tak ingat sapa),
saya jahit jelujur balik masuk ke dalam sikit, sambil rata-ratakan utk kurangkan efek berbucu tu (he he paham ke...)

Hasilnya bila dipakai, masih tak memuaskan hati.......hmmmmmm

---->Tudung tu dah tak terjungkit, tapi yg pelik dekat bawah muka jadi longgar, bila saya pin ketatkan ikut muka, awning dia jadi muncung ke depan sangat pulak...
dah le awning ni jenis kain keras yg "lembik "......

So, fikir punya fikir, saya saja try kat anak dara saya, umur 5 tahun...bila dia pakai nampak ok la sikit...agaknya sebab muka dia jenis runcing, muka saya jenis
bulat kot ...


heheheh...kami faham jgn risau,cuma seram je...

Then saya compare dengan tudung saya beli tempat lain yg ok - yg tak terjungkit...apa yg saya nampak bezanya

1) Cutting body tudung tu macam jauh ke dalam sikit kat bahagian muka

2) Masalah "terjungkit" sebab jahitan kat atas kepala tu tak sekata - bila pakai jadi berbucu

3) Awning lembik - jadi muncung ke depan bagi orang2 yg muka bulat memang tak sesuai pakai

4) Awning dia ni pendek lah - sampai kat tgh pipi je, tak sesuai bagi orang bermuka bulat

Cadangan yanzack tu boleh dipertimbangkan jugak....ada sesapa geng tudung DIY tinggal berdekatan area Kelana Jaya or Subang 2 or Kota Dsara ?
Pm saya ye kalau minat nak bantu he he...ni macam tugas mencabar ni...bukan nak suruh korang alter, cuma kalau tgk "live" masalah tudung2 ni,
bolehlah bagi pendapat kat saya cemana nak buat...sayang tau...4 helai tak boleh pakai ni...

heheheh...takpe jgn risau kami faham....cuma seram je
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
Eda



Posts : 166
Join date : 2008-12-27
Location : GomBuck

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Fri Apr 03, 2009 1:05 pm

Salam, seram der...bila baca camni. jgn ler plak cust tak puas ati tak bgtau tailor, at least leh improve tang mana2, hehe... gigil nanti nak jaet tdg lagii. affraid affraid

Syok biler dpt feedback cust.. tapi selagi tak de news, Eda ni risau n susah ati sbb elok ker KO biler cust menerai tdg2 ku iteww.. thanx nuds. flower
Back to top Go down
View user profile
Zareen
Peniaga


Posts : 487
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Puchong,Selangor

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Fri Apr 03, 2009 1:05 pm

seram plak jadinyer....ni le payahnyer beniaga online nie.....huhuhu
Back to top Go down
View user profile http://www.mytudungcollection.blogspot.com
ev_love



Posts : 282
Join date : 2009-01-21
Age : 35
Location : Perlis

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Fri Apr 03, 2009 1:38 pm

Zareen wrote:
seram plak jadinyer....ni le payahnyer beniaga online nie.....huhuhu

betul la kak, risau jg ev dgr masalah2 mcm ni... hrp masalah ni ble selesai yer..

lepas ni, seller pon da kena hati2 masa menjait tu.. kita nk customer puas hati dgn produk kita..

Wink
Back to top Go down
View user profile
syamen



Posts : 133
Join date : 2008-12-24

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Fri Apr 03, 2009 1:50 pm

siti_sal wrote:


1) Cutting body tudung tu macam jauh ke dalam sikit kat bahagian muka

2) Masalah "terjungkit" sebab jahitan kat atas kepala tu tak sekata - bila pakai jadi berbucu

3) Awning lembik - jadi muncung ke depan bagi orang2 yg muka bulat memang tak sesuai pakai

4) Awning dia ni pendek lah - sampai kat tgh pipi je, tak sesuai bagi orang bermuka bulat

Cadangan yanzack tu boleh dipertimbangkan jugak....ada sesapa geng tudung DIY tinggal berdekatan area Kelana Jaya or Subang 2 or Kota Dsara ?
Pm saya ye kalau minat nak bantu he he...ni macam tugas mencabar ni...bukan nak suruh korang alter, cuma kalau tgk "live" masalah tudung2 ni,
bolehlah bagi pendapat kat saya cemana nak buat...sayang tau...4 helai tak boleh pakai ni...
yang saya nampak itu la the big problem.. no4. Jadi suggestion saya tukar awning yg baru .. sbb klau dah longgar kat muka jd klau guna awning yg panjang skit ok. So just try and error with cikgu2 kat sini
Back to top Go down
View user profile
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Fri Apr 03, 2009 2:03 pm

satu aje..kalau rasa2 tak pandai jahit...atau pun jahit yang sendiri nya pun tak cantik..janganlah amik upah..kesian kat orang .......dahlah tak cantik..kena keluar duit lagi untuk tudung...

kalau eja jadi pembeli pun..kalau dah tengok contoh cantik..mesti lah tukang yang buat tu pandai buat tudung.....nie yang tunjuk aje cantik..cam nak menipu pembeli.....sian kan....tak berkat tu duit yang kita terima untuk anak2 dan suami......
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Fri Apr 03, 2009 2:41 pm

siti_sal wrote:
Salam,

Saya minta maaf kalau ada sesapa terasa ye...like I said, tujuan saya tu nak cari jalan penyelesaian...tak berniat nak burukkan sesiapa...
back to the topic,semalam, dengan gigihnya saya tetas balik salah satu tudung yg "terjungkit" tu...then ikut suggestion sorang otai (tak ingat sapa),
saya jahit jelujur balik masuk ke dalam sikit, sambil rata-ratakan utk kurangkan efek berbucu tu (he he paham ke...)

Hasilnya bila dipakai, masih tak memuaskan hati.......hmmmmmm

---->Tudung tu dah tak terjungkit, tapi yg pelik dekat bawah muka jadi longgar, bila saya pin ketatkan ikut muka, awning dia jadi muncung ke depan sangat pulak...
dah le awning ni jenis kain keras yg "lembik "......

So, fikir punya fikir, saya saja try kat anak dara saya, umur 5 tahun...bila dia pakai nampak ok la sikit...agaknya sebab muka dia jenis runcing, muka saya jenis
bulat kot ...

Then saya compare dengan tudung saya beli tempat lain yg ok - yg tak terjungkit...apa yg saya nampak bezanya

1) Cutting body tudung tu macam jauh ke dalam sikit kat bahagian muka

2) Masalah "terjungkit" sebab jahitan kat atas kepala tu tak sekata - bila pakai jadi berbucu

3) Awning lembik - jadi muncung ke depan bagi orang2 yg muka bulat memang tak sesuai pakai

4) Awning dia ni pendek lah - sampai kat tgh pipi je, tak sesuai bagi orang bermuka bulat

Cadangan yanzack tu boleh dipertimbangkan jugak....ada sesapa geng tudung DIY tinggal berdekatan area Kelana Jaya or Subang 2 or Kota Dsara ?
Pm saya ye kalau minat nak bantu he he...ni macam tugas mencabar ni...bukan nak suruh korang alter, cuma kalau tgk "live" masalah tudung2 ni,
bolehlah bagi pendapat kat saya cemana nak buat...sayang tau...4 helai tak boleh pakai ni...

k yana sedia membantu, boleh tgk tudung tu, dan try alter.
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
Shikinjattiman



Posts : 278
Join date : 2009-01-08
Age : 38
Location : Kota Damansara Seksyen 11

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Fri Apr 03, 2009 3:45 pm

akumm

mak aii seram sejuk jugak dengar ni....memang tak pernah niaga online tp ada cita2...terus tak jadiklah...kalau dah dapat 100% pujian br nak cuba.....
setakat ni jual kat org2 kenal (tupun baru jer ,mula last week)....masih oklah..


Cadangan kpd peniaga :

kalau boleh buat folo up setiap hasil jualan kita sbb dgn cara tuh kita dapat tahu kualiti kita di mana levelnya...kesian kat org yg beli...
dah tuh jgn lah curi2 kain, kalau saiz M org pesan, juallah saiz M, jgn tukar S plak...lg sekali kesian kat org beli...
dlm berniaga tak kira lah online ker downline ker apa....cover line ker...jujurlah dan terbuka hati.... sila ambil perhatian setiap komplen n kompliment ...hehehhee


Cadangan kpd pembeli....

membeli online ini sgt berisiko....kualiti dan ketepatan adalah sgt berisiko...
tp kalau boleh bak kata yg lain di sini, teliti lah kalau boleh...
tp kita sbgai pengguna a.k.a pembeli jugak ada haknya...so callah blk si tailor, dapatkan kepastiaan, beritahu apa masalah anda...bincang, maybe ada 50% refund atau minta dia cadangkan sesuatu..

Dlm soal siti ni...adalah baiknya siti kembali kpd peniaga bukan nak marah2 ...hanya sekadar teguran membina ......harap2 kalau peniaga membaca di sini....ambil perhatian demi masa perniagaan anda yer...

sekian,
dariku yg sgt2 bosan hari ini...hehhehee
Back to top Go down
View user profile http://dailygrumblings.blogspot.com
nuds



Posts : 120
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Fri Apr 03, 2009 4:14 pm

shikin....lucunyaaaaa

kadang kita nak jaga hati kwn....tp sebenarnya kalau kita komplen kena cara..mesti org buleh accept..betul tak...

saya pon ada complaint jugak...tp tailor semua OKK....so ngan KATA LAIN...SEMUA TAILOR KENA BELAJAR N BOLEH TERIMA KOMEN...

and aku suka semua tailor2 online ku ini....semuaaaaaaaaaa baikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk cheers cheers cheers

even kenal online...masa nak hantar kain tu ttp kena semukaaaa...harus n harus...masa nak collect pon harus n harus jumpaaaaa...

buat kwn yg amik tempahan....semoga belajar atas pengalaman siti nih yaaaa.... flower flower
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Fri Apr 03, 2009 4:18 pm

nuds wrote:
shikin....lucunyaaaaa

kadang kita nak jaga hati kwn....tp sebenarnya kalau kita komplen kena cara..mesti org buleh accept..betul tak...

saya pon ada complaint jugak...tp tailor semua OKK....so ngan KATA LAIN...SEMUA TAILOR KENA BELAJAR N BOLEH TERIMA KOMEN...

and aku suka semua tailor2 online ku ini....semuaaaaaaaaaa baikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk cheers cheers cheers

even kenal online...masa nak hantar kain tu ttp kena semukaaaa...harus n harus...masa nak collect pon harus n harus jumpaaaaa...

buat kwn yg amik tempahan....semoga belajar atas pengalaman siti nih yaaaa.... flower flower

ye ye betul tu....teguran membina akan dapat mengimprovekan kualiti lol!
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
azima



Posts : 91
Join date : 2009-02-21
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Fri Apr 03, 2009 4:22 pm

panjang awning berapa inci? kalo pendek.. mmg tak dpt nak diselamatkan lagi.. baik tukar jer awning ngan awning baru.
sib baik x dapat kat sy... sy mmg suka bab2 eksperimen nie, mmg sure akan lunyai pape pon kalo dah eksperiment.. Razz
Back to top Go down
View user profile http://azimadiyshop.blogspot.com
siti_sal



Posts : 8
Join date : 2009-04-02

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Fri Apr 03, 2009 4:56 pm

Azima, awning tu, lebar 5", panjang tak ukur pulak...yg pasti dia punya hujung tu kat tgh2 pipi, awning tudung saya yg lain
tu bawah sikit pada pipi...

Body tudung memang takleh di 'alter' lagi sebab dah pendek...saiz 'S' tapi saya rasa kecik sangatlah...

Saya ingat worst case, saya alter jadikan tudung utk anak dara saya jelah kot....

note : Kak Yana, location akak kat mana ? pm kita ye...manalah tahu kalau free leh jumpa mintak nasihat......
Back to top Go down
View user profile
faziraniq
Peniaga


Posts : 152
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Fri Apr 03, 2009 6:20 pm

nuds wrote:
adeh...

saya pon byk tudung yg ditempah pada org forum nih...tp saya tak main semberono...tanya selidik itu ini....huhuhu...ni laa bahana tak tahu menjahit...asik tempah ajaaa..

siti...cubalaa mtk sesapa alter...sian saya dgr...

saya pon kalau tak pueh hati saya komplen...n tailor yg bagus dia akan cuba solve masalah kita...

alhamdulillah...all my tailor ok...

let me name it...fazira (saya dpt pujian pakai tudung yg dijahit fazira), kimi (tak penah pakai sbb semua kwn ku sudah rembat daaaaa, jahitan ok). misa (tak penah pakai sbb semua kwn ku sudah rembat daaaaa, jahitan ok)

beli ngan EDA satu...cantik n kemassss banget..


nama ku disebut .............terima kasih nuds kerana mempercayai saya walaupun baru pertama kali cuba dah bagi satu beg plastik kain yang nak buat tudung... tq dear flower flower flower
Back to top Go down
View user profile
yus



Posts : 143
Join date : 2008-12-22
Age : 34
Location : Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Mon Apr 06, 2009 9:09 am

adeeehh... seramnye..

ni yg takut nak jual jejauh nih..
saya lebih suka kalau org yg beli tudung tu bg feedback.
setakat ni mmg jual tak jauh..
kwn2 kat spital je..

stakat ni sorang je yg paling jauh..dari KB

p/s tomy lovely buyers,kalu de pape jgn disimpan dlm hati..
Back to top Go down
View user profile http://yusrinahata.com
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Mon Apr 06, 2009 6:22 pm

rasanya maybe sesetengah tudung tu sesuai utk A tapi tak untuk B...kdg2 pembeli ni die teruja beli sbb ramai sgt yang puji sipenjahit...bila dh beli rupa2nya tk sesuai atau tak meet buyer's expectation...

ni la org kata risiko membeli...kdg2 kalau beli brg kat kedai luar pun, boleh tersilap...mcm saya penah beli tudung bawal mahal kat kedai luar, tetiba bwk balik berlubang kat tengah...mmg la boleh tukar tp nak pegi balik ke kedai tu satu hal...last2 pakai gak, sorok je lubang kat dalam...

cuma kalau nak bagi komen ke compliment jgn over sangat....paling elok PM dulu tanya elok2, kalau tak dpt gak solution...blh tanya pendapat org lain
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
ejalesungpp



Posts : 241
Join date : 2008-12-22
Age : 51
Location : Kajang, Bangi, Selangor

PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Mon Apr 06, 2009 7:39 pm

eja lak setakat kawan2 ofis aje...setakat nie alhamdulilah mereka puashati dgn jahitan tudung eja......lagi pun prinsip eja..biar yang kita tak cantik..orang lain mesti cantik..pastu dapat pujian...lagi lah semangat tu datang berkobar2 nak terima tempahan....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Masalah beli tudung online   Today at 7:49 am

Back to top Go down
 
Masalah beli tudung online
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» [Ref] Wargames Painting and Modelling: Online Hobby Magazine
» Free Online Quilting Magazine
» Big Harbor Freight ONLINE coupon?
» Free Test equipment manuals online
» New online literary magazine

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Segalanya mengenai tudung's-
Jump to: