BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
  • » tentang metklopramid
  • » HELLo...............gua org baru....nak tanya la...mna nak dapt serbuk @ pil kasih awek teransang...
  • » awek Pramugari yg blh pakai
  • » aku ada beberapa awek yg boleh pakai tp syaratnya sama2 tukar ok..
  • » Ben's Witch Hunters
  • » motor cross minimoto
  • » wanted bill mcmullens ad-at
  • » Vampire Knight: Classes as different as Night and Day
  • » Low bias voltage throughout- is it the quad cap? [Update: It was the quad cap.]
  • » Welcome to the Chris Colfer Fan Forum, Fantastica!
  • NUFFNANG
    IKLAN
    Photobucket
    Share | 
     

     Nak tanya tentang awning pakai span ...

    View previous topic View next topic Go down 
    Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Next
    AuthorMessage
    k yana
    Peniaga


    Posts: 771
    Join date: 2008-12-22
    Location: kangar.bdr mahkota cheras.subang

    PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed May 27, 2009 1:58 pm

    masalah kedut ni yg k yana perasan, jadinya kalo material awning kita tu keras. kalau lembut cth kita guna kain jc sebagai awning, tak de kedut2 tu..
    Back to top Go down
    View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
    imanazra



    Posts: 30
    Join date: 2009-03-24

    PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Wed May 27, 2009 8:02 pm

    k yana wrote:
    masalah kedut ni yg k yana perasan, jadinya kalo material awning kita tu keras. kalau lembut cth kita guna kain jc sebagai awning, tak de kedut2 tu..
    betul tu...tp kalau pakai kain jc kena sabar byk la bila nak jahit tu....
    Back to top Go down
    View user profile
    jura



    Posts: 24
    Join date: 2009-05-07

    PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Thu Jun 11, 2009 9:40 am

    Saya guna awning eva foam span tu...nak tanya kengkawan semua dia tahan lasak tak? Boleh masuk mesin basuh tak?
    Back to top Go down
    View user profile
    kakyyah



    Posts: 45
    Join date: 2009-05-09

    PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Jun 19, 2009 3:15 pm

    k yah pernah basuh guna mesin sekali, so far ok cuma bila masuk dryer, memang dia jadi rosak (mengglending- kalau tak silap eja). Span tu kalau nak beli ada jual kt petaling street, berhampiran Fah Nam. (kedai jahit tu buruk je...rupanyee)
    Back to top Go down
    View user profile http://www.mykain.com
    jura



    Posts: 24
    Join date: 2009-05-07

    PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Jun 19, 2009 3:19 pm

    kakyyah wrote:
    k yah pernah basuh guna mesin sekali, so far ok cuma bila masuk dryer, memang dia jadi rosak (mengglending- kalau tak silap eja). Span tu kalau nak beli ada jual kt petaling street, berhampiran Fah Nam. (kedai jahit tu buruk je...rupanyee)

    Kak apa nama span tu?
    Sebab saya guna eva foam sheet....dia padat sket la tapi lembut
    Back to top Go down
    View user profile
    kakyyah



    Posts: 45
    Join date: 2009-05-09

    PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Fri Jun 19, 2009 3:55 pm

    k yah rasa kita guna foam yang sama. foam tu warna putih sgt dan ada 2 jeniskan. tebal dan nipis tapi nipis tu tak de kat petaling street, kalau nak ada kt chow kit tp stok selalu tak de.. 1 meter rm 18 ( kt sri gombak rm20)
    Back to top Go down
    View user profile http://www.mykain.com
    shahrinaluvaswad



    Posts: 13
    Join date: 2009-06-20
    Age: 32
    Location: Puncak Alam

    PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Sat Jun 20, 2009 10:08 pm

    salam kawan2 semua

    sy org baru. sy dpt link ni pun kat umh sebelah.sblm ni x berminat nak buat tudung.tp disebabkan jiran mta tlg jahit tudung uniform sy pun buatlah.punyalah dia suka.nak dijadikan cerita kawan2 jiran di tmpt keje mta sy buatkan.sblm ni pun jiran bg kain n span awning tu.tp la ni sy kena cari sendiri kain n span tu.sy ada beberapa soalan...

    a. blh x bg contoh jenis2 span tu samada separuh @ penuh.
    b. bakrum tu apa ye?
    c. pengeras tu guna lapik gam buat blouse @ lapik gam buat kolar baju melayu?
    d. pastu saya tgk yg kawan2 buat guna span separuh tp nampak x berjahit kat atas..tu span bergam ke?

    ***budak yg baru nak belajar...

    td sy p c4 subang jaya,x jumpa pula span tu.salesgirl kata x jual kat situ.sy tgl kat puncak alam, mana ye nak cari?
    Back to top Go down
    View user profile
    kakyyah



    Posts: 45
    Join date: 2009-05-09

    PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Sat Jun 20, 2009 11:17 pm

    K yah ni tak pandai masukkan gambar dlm forum ni. nanti k yah cuba masukkan dlm web k yah. (www.mykain.com) Span tu mmg tak bergam cuma kita jahit di bhg bwh sekali. Bakrum tu sama cam pengeras buat baju melayu tu cuma dah siap potong 2" atau 5' dan ianya ada gam. Kalau ina nak beli, adeeda ada jual dalam forum ni. kalau nak span tu, k yah boleh tolong belikan tp kena dta collect kt kl sentral atau gombak.
    Back to top Go down
    View user profile http://www.mykain.com
    shahrinaluvaswad



    Posts: 13
    Join date: 2009-06-20
    Age: 32
    Location: Puncak Alam

    PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Sun Jun 21, 2009 12:10 am

    kakkyyah
    sha mmg tailor tp jahit bj je lah.selama ni just sebut lapik gam kolar bj melayu je.x pernah sebut bakrum walhal sha mmg jahit bj melayu ni..akakakkaka
    span tu ak jual mcmana? brp rm?
    Back to top Go down
    View user profile
    kakyyah



    Posts: 45
    Join date: 2009-05-09

    PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Sun Jun 21, 2009 11:40 am

    Tak pe shah, kak yah pun masih baru kt sini. kita same2 kongsi. span tu biasa k yah bli kt sri gombak sbb senang parking. kalau nak k yah blikan boleh tapi shah kena amik kat kl sentral or gombak; sekeping besar rm20. kalau sz kecil rm2.50 (cukup untuk 10-12 tudung). comfirm dulu bila nak ye.. kekadang dah abis stok, kena tungu
    Back to top Go down
    View user profile http://www.mykain.com
    shahrinaluvaswad



    Posts: 13
    Join date: 2009-06-20
    Age: 32
    Location: Puncak Alam

    PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Sun Jun 21, 2009 12:28 pm

    kakkyyah
    span ni sebijik mcm pengeras utk ank tudung yg pakai selendang tu ke @ lain sikit?
    bila ada span tu? sy kena wat tudung kwn2 tpt keje jiran sblm 25hb ni..tu yg kelam kabut sgt ni..

    sha blh amk kat kl sentral..
    Back to top Go down
    View user profile
    zeda



    Posts: 43
    Join date: 2009-05-23
    Age: 43
    Location: Bukit Beruntung, Rawang

    PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Sun Jun 21, 2009 5:10 pm

    Salam, Sha,
    untuk buat awning tudung boleh je guna kain gam kolar baju melayu tu, tapi sha beli yang keras ckit,
    selama ni akak buat awning tudung guna kain gam tu je, ok je tak de problem,

    sha puncak alam kat mane ye! biasa juga g sane.
    Back to top Go down
    View user profile
    shahrinaluvaswad



    Posts: 13
    Join date: 2009-06-20
    Age: 32
    Location: Puncak Alam

    PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Sun Jun 21, 2009 10:15 pm

    zeda
    tq ye...tp kertas gam buat bj melayu ada 2 jenis blh ke pakai 2-2 ni?sha duk puncak alam fasa 3..umah teres 2 tingkat..zeda wat pe kat sini? ( lari topik jap )

    kakkyyah
    sha dah dpt span tu.sha beli kat tesco..tp yg geram tu kain yg dicari kat 3 kedai termasuk nagoya langsung x de..bukan nak cari jersey mahal pun yg rm 2.80 yg kat nagoya tu je..sha nak cari warna hijau lembut..payah betul..nak beli kain mahal x blh sbb sample awal pun jersey murah..dorang pun nak upah wat tudung rm 10 je...

    nak bgtau nagoya kat alam sentral ada kain jersey rm 16.80 warna hitam td....banyak lagi..
    Back to top Go down
    View user profile
    kakyyah



    Posts: 45
    Join date: 2009-05-09

    PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Jun 22, 2009 9:23 am

    Sori shah sbb k yah bru sempat buka pc ari ni. alhamdulillah dah dapat span tu ek. jersey kt kamdar lg byk color cuma susah skit nak jahit. (k yah lea tu, org lain mungkin senang kot sbb mesin k yah pun hak yg biasa untuk rumah je..)
    Back to top Go down
    View user profile http://www.mykain.com
    zeda



    Posts: 43
    Join date: 2009-05-23
    Age: 43
    Location: Bukit Beruntung, Rawang

    PostSubject: Re: Nak tanya tentang awning pakai span ...   Mon Jun 22, 2009 10:02 am

    Salam sha,
    tak tau le kertas gam yg mane satu, tapi yg pasti yg paling keras,
    kalu kat cni ada jual khas untuk buat tudung, bidang 45' semtr rm7.80
    kalu utk bj melayu biasa akak guna yg lembut ckit.

    Akak g rmh mmber kat sana, apartment atas bukit(lupa nama).
    Back to top Go down
    View user profile
     

    Nak tanya tentang awning pakai span ...

    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 7 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Next

     Similar topics

    -
    » TANYA PAKAR KL
    » PERSOALAN TENTANG SAIZ DAN CUP BRA
    » awek kompom leh pakai..
    » Try lah koleksi no awek yg boleh pakai ni
    » JA: Tanya Gupta in jodha Akbar as Akbar's wife...

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    Tudung DIY CARI ::  :: -